Το γατάκι μου είναι επιθετικό

Είναι τόσο γλυκό και συγκινητικό να αγχώνεσαι για το πως θα προσαρμοστεί το μικρούλι σου όσο το δυνατόν καλύτερα μαζί σου. Είναι κάποια γατάκια που πραγματικά είναι θαρραλέα και αμέσως μόλις τα πας σπίτι αρχίζουν να εξερευνούν και προσαρμόζονται με την μία. Δεν είναι όμως όλα έτσι!Κάποια μπορεί να είχαν μια άσχημη εμπειρία εκεί που έμεναν πριν και να φοβούνται οτιδήποτε φέρνει σε άνθρωπο. Μία μικρή που μαζέψαμε χτες ακόμη και σήμερα τρέμει. Την έχουμε κλείσει σε έναν μικρό χώρο με τα πραγματάκια της και περιμένουμε. Το πρωί την πήγαμε στην κτηνίατρο και πραγματικά φοβήθηκα ότι θα πάθει καρδιακή προσβολή, έτσι όπως χτυπούσε η καρδούλα της. Τώρα το βράδυ όμως άρχισε ήδη δειλά δειλά να κάνει τα πρώτα της βήματα εκτός του δωματίου.Οπότε μην ανησυχείς για τίποτα. Αν την χειριστείς σωστά και με ηρεμία, σε μία εβδομάδα δεν θα ξεκολλάει από έσενα. Πόσο τέλεια που έδωσες σπίτι σε ένα μικρούλι,σκέψου ότι αν δεν ήσουν εσύ μπορεί και να μην ζούσε τώρα.Οπότε απλά με λίγο φόβο που νιώθει τώρα,σίγουρα δεν παθαίνει τίποτα!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Επιθετική Συμπεριφορά απο μικρό γατάκι

Εννοειται καλα εκανες και το πηρες μην το συζητας!!!!!!Το μονο που μενει τωρα ειναι να ανοιξεις ενα θεματακι για να μας γνωρισεις τα γατουνια σου!!!!!!!!!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αρσενικός ατίθασος γατούλης

Καλησπέρα, μόλις έγινα μέλος της γατοπαρέας καθώς ο γατούλης μου με έχει μπερδέψει πολύ με τη συμπεριφορά του και θέλω τη γνώμη σας.. Τον βρήκα πριν εναμιση μήνα στο δρόμο πολύ τρομοκρατημένο αφου επι 6 ώρες ήταν παγιδευμένος στη νησίδα ανάμεσα στις 2 κατευθύνσεις της Βασ. Σοφίας. Τώρα είναι 3 μηνών, τον έχω μέσα στο σπίτι, είναι πολύ ζωηρός όπως όλα τα γατιά σ αυτή τη ηλικία αλλα μερικές φορές πιστεύω οτι έχει ψυχολογικά προβλήματα. Καταρχάς όποτε κουναω τα χέρια μου είτε να τον χαιδέψω είτε να πιασω κάτι με δαγκώνει κατευθείαν. Ξέρω οτι οι γάτες αν δε θέλουν δεν τις χαιδεύεις γνκ..Το θέμα είναι οτι για να τον χαιδέψω έρχεται στην αγκαλιά μου και αρχίζει και "πιπιλίζει" τη μπλούζα μου με μανία. Αρχικά σκέφτηκα οτι είναι μικρός και με βλέπει σαν τη μαμά του αλλά το θέμα είναι οτι το κάνει και σε αλλους και δεν το σταματάει εδώ και 1μιση μήνα! Θα σταματήσει ποτέ? Δε γίνεται για να το χαιδέψουμε να μας "μαγαρίζει" τις μπλούζες! Ρωτάω λοιπόν αν έχει κανείς κάποια παρόμοια εμπειρία και να μου προτείνει κάτι..

Απάντηση: Αρσενικός ατίθασος Γατούλης

Καταρχας να τον χαιρεσαι :)
Δεν νομιζω οτι ειναι ψυχολογικα προβληματα...εμεις τη μικρη τη βρηκαμε 3 μηνων και τωρα ειναι ενος ετους και ακομα μας δαγκωνει και μας γρατσουναει...Το δαγκωμα απο οτι εχω καταλαβει ειναι παιχνιδι για τα γατουνια μας ή ένδειξη οτι κατι θελουν (συνηθως θελουν να παιξεις μαζι του)- τουλαχιστον αυτο ισχυει για τη μικρη μας-
Το θεμα του πιπιλισματος δεν το γνωριζω καθολου...
Ευχομαι οτι καλυτερο στο μικρουλη και σε εσενα και αναμενουμε φωτο :D

Καλησπερα.Το γατακι σου εχει την πιο φυσιολογικη συμπεριφορα που θα μπορουσε να εχει.Ακριβως ετσι κανουν τα μικρα...σε αυτη την ηλικια.Αν ειχε αδελφακια..θα επαιζε κυριως με αυτα.Τωρα απλα..παιζει μαζι σας..γιατι παιχνιδι ειναι,και με αυτον τον τροπο μαθαινει τις δυνατοτητες του.
Αληθεια..τι εννοεις οτι..μαγαριζει τις μπλουζες με το πιπιλισμα;;

Καλησπέρα, μόλις έγινα μέλος της γατοπαρέας καθώς ο γατούλης μου με έχει μπερδέψει πολύ με τη συμπεριφορά του και θέλω τη γνώμη σας.. Τον βρήκα πριν εναμιση μήνα στο δρόμο πολύ τρομοκρατημένο αφου επι 6 ώρες ήταν παγιδευμένος στη νησίδα ανάμεσα στις 2 κατευθύνσεις της Βασ. Σοφίας. Τώρα είναι 3 μηνών, τον έχω μέσα στο σπίτι, είναι πολύ ζωηρός όπως όλα τα γατιά σ αυτή τη ηλικία αλλα μερικές φορές πιστεύω οτι έχει ψυχολογικά προβλήματα. Καταρχάς όποτε κουναω τα χέρια μου είτε να τον χαιδέψω είτε να πιασω κάτι με δαγκώνει κατευθείαν. Ξέρω οτι οι γάτες αν δε θέλουν δεν τις χαιδεύεις γνκ..Το θέμα είναι οτι για να τον χαιδέψω έρχεται στην αγκαλιά μου και αρχίζει και "πιπιλίζει" τη μπλούζα μου με μανία. Αρχικά σκέφτηκα οτι είναι μικρός και με βλέπει σαν τη μαμά του αλλά το θέμα είναι οτι το κάνει και σε αλλους και δεν το σταματάει εδώ και 1μιση μήνα! Θα σταματήσει ποτέ? Δε γίνεται για να το χαιδέψουμε να μας "μαγαρίζει" τις μπλούζες! Ρωτάω λοιπόν αν έχει κανείς κάποια παρόμοια εμπειρία και να μου προτείνει κάτι..

Αυτά ακριβώς έκανε και ο δικός μας. Μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. Τώρα κλείνει τον πρώτο του χρόνο, και έχει ηρεμήσει αρκετά. Αλλά για να είμαι ειλικρινής, όταν του δοθεί η ευκαιρία και δει ότι τον παίρνει, δαγκώνει στο ψαχνό και παίρνει και ύφος περήφανου πολεμιστή:)

Θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις το εξής: όταν αρχίζει να δαγκώνει, να τραβάς ήρεμα το χέρι σου και αμέσως να του προσφέρεις ένα από τα παιχνίδια του στη θέση του χεριού, για να του τραβήξεις την προσοχή και να βγάλει την ενέργεια του εκεί.

Πάντως μείνε ήσυχος, το γατάκι σου είναι μια χαρά και σου εύχομαι να χαίρεστε ο ένας τον άλλο και να σου ζήσει πολλά χρόνια.:D

μπορεί να νομίζει πως είσαι η μαμά του και να σε πιπιλίζει γι αυτό (καμιά φορά προσπαθώ να βρω να θηλάσω από το κεφάλι του αδερφού μου)

Καταρχάς ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας! Το μεγαλύτερο μου θέμα είναι αυτο με το "πιπίλισμα". Πιστεύω πως όντως είναι μίμηση θηλασμού αλλα δε θα πρεπε ν έχει σταματήσει σ αυτη την ηλικία να το επιδιώκει?? "μαγαριζει τις μπλούζες" εννοώ ότι μας τις κάνει μούσκεμα απο τα σάλια με το να γλείφει με μανία! δεν σας έχει τύχει κάτι παρόμοιο?
Υ.Γ1. Είναι ο γατούλης του αβαταρ μου
Υ.Γ.2 Δεν είδα οτι είχε ανέβει το άρθρο μου και ανέβασα ακόμα ένα με τίτλο "γατούλης με οιδιπόδειο"

Καταρχάς ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας! Το μεγαλύτερο μου θέμα είναι αυτο με το "πιπίλισμα". Πιστεύω πως όντως είναι μίμηση θηλασμού αλλα δε θα πρεπε ν έχει σταματήσει σ αυτη την ηλικία να το επιδιώκει?? "μαγαριζει τις μπλούζες" εννοώ ότι μας τις κάνει μούσκεμα απο τα σάλια με το να γλείφει με μανία! δεν σας έχει τύχει κάτι παρόμοιο?
Υ.Γ.2 Δεν είδα οτι είχε ανέβει το άρθρο μου και ανέβασα ακόμα ένα με τίτλο "γατούλης με οιδιπόδειο"
Το πιπιλισμα συνηθως το σταματανε.Ποτε ακριβως..μην με ρωτησεις.:)
ΥΓ..δεν το ειδες,γιατι ειχες ανοιξει το θεμα σε λαθος περιοχη...στα αρθρα,,,ειναιν αορατα αρχικα τα ποστ για τους χρηστες.:)

Καλησπέρα και από μένα,

Από προσωπική πείρα σου λέω ότι θέλει να παίξει και σε γρατζουνάει και σε πιπιλάει... Αλλά για να μην γρατζουνάει τις ταπετσαρίες, κουρτίνες καλό θα είναι να τις αγοράσεις παιχνίδια (χνουδωτά μπαλάκια) και ένα ονυχοδρόμειο . Θα πηγαίνει λοιπόν εκεί να παίζει και θα σε αφήσει ήσυχη για αρκετή ώρα.

Η άλλη λύση είναι να τις βγάλεις τα νύχια (όχι εσύ, κτηνίατρος να το κάνει) αλλά είναι να σα πηγαίνεις κόντρα στην φύση της γάτας. Οπότε προτίμησε τα παιχνίδια και όλα πάνε καλά!

Φιλάκια,

Λοιπόν εδώ είμαστε σε έχω, διότι μόλις πέρασα την ίδια ακριβώς φάση.Η κούκλα που φιλοξενώ, έκανε ακριβώς το ίδιο.Πιπίλισμα, δάγκωμα και γρατζούνισμα μέχρι τελικής πτώσεως (στην παραλία που με βλέπουν με τέτοια γρατζουνιά πρέπει να νομίζουν ότι έχω μπλέξει με Σ/Μ). Όταν ήρθε η δεύτερη φιλοξενούμενη μας, φροντίζει και βγάζει όλη της την ενέργεια πάνω της και εμάς μας έχει γραμμένους. Μόνο καμιά φορά καμιά αναμνηστική γρατζουνίτσα, έτσι για να μας δείχνει και ποιος κάνει κουμάντο. Οπότε 2 τινά:ή δεύτερο γατάκι ή υπομονή μέχρι να μεγαλώσει και να ηρεμήσει από μόνη της. Πάντως και αυτό που σου είπαν με το να παίρνεις απαλά το χέρι σου και να δίνεις ένα παιχνίδι είναι καλή ιδέα. Εμένα πάντως τώρα που με γράφει μου λείπει τόοοοσοοοο..χίλιες φορές το γρατζούνισμα.

Ναι, και πιπίλισμα είχαμε στο μενού. Αλλά αυτό το έχει κόψει σχεδόν εντελώς.Οπότε μην ανησυχείς. Το ζωάκι είναι κουκλί.

Ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις σας! Ο γατούλης γενικά είναι καλούλης ειδικά οταν ειναι αγουροξυπνημενος...:)

Ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις σας! Ο γατούλης γενικά είναι καλούλης ειδικά οταν ειναι αγουροξυπνημενος...:)

Φίλη μου αρχίζω να φοβαμαι ότι ο κυριούλης μας με κάποιον τρόπο κλωνοποιήθηκε χωρίς να το ξέρω κι εσύ έχεις τον κλώνο του.
Και ο δικός μας είναι στα καλύτερά του αμέσως μόλις ξυπνήσει. Βασικά οι μόνες φάσεις που δέχεται χάδια είναι είτε όταν μόλις έχει ξυπνήσει ο ίδιος, είτε έχουμε μόλις ξυπνήσει εμείς και τυχαίνει να είναι στο κρεβάτι.
Μετά από 5-10 λεπτά σηκώνεται, τεντώνεται, χασμουριέται, μας δείχνει το πωπουδάκι του και φεύγει σφαίρα.

χαχα! δυστυχώς τα καλά κρατάνε λίγο... πιστεύω όμως οτι τα καλόψυχα γατάκια φαίνονται.. κι ας ρίχνουν καμια δαγκωματιά παραπάνω! Πάντως το πιο αστείο είναι όταν γυρίσω σπίτι βράδυ και ανάψω το φως μολις μπω που ανοιγοκλείνει τα ματάκια του γρήγορα απο το ξαφνικό φως! Μου κάνει λίγες αγάπες που γύρισα σπίτι και μετά πίσω στη μάχη! :)

καλημερα!!! να τον χαιρεσαι ειναι κουκλος!!!! εχω και εγω μια μικρουλα την μαλου η οποια ειναι 2,5 μηνων και την λενα η οποια ειναι 8 χρονων!! ακομη και σημερα η μεγαλη πιπιλαει οτι χνουδωτο βρει κουβερτες αρκουδια κτλ... αυτο το κανουν οι γατες για να ηρεμουν! οταν το κανει το δικο σου δεν αρχιζει να γουργουριζει εντονα??? μετα απο λιγο νυσταζει και κοιμαται?? εμενα και οι δυο παντως αυτο κανουν! :)

Γεια σου Athena! Ναι έτσι ακριβώς κάνει!! Δονείται ολόκληρος τόσο δυνατά που είναι τέλειος! ωραία χαίρομαι που το κάνουν κι άλλα γατάκια.. μπορώ να τον κάνω ό,τι θέλω εκείνη την ώρα! τον χαιδεύω τον ζουλάω είναι τελειος!

Συμφωνω! ειναι πολυ φυσιολογικη η συμπεριφορα του! και εμενα ο γατουλης μου ειναι περιπου 2μιση μηνων και αν δει χερι και γαμπες ορμαει λες και ειναι ροτβαιλερ!:lol: Και δεν μιλαμε για απλες δαγκωνιες! Εχω τα δοντακια του και στα δυο χερια!Ευτυχως ομως ποτε δεν εβγαλε νυχακια! Παρολα αυτα θα σου συνιστουσα ενα ζευγαρι χοντρα γαντια στο παιχνιδι και οταν βλεπεις πως ετοιμαζεται για "επιθεση"! Εχω μια βδομαδα που τον εχω μεσα τον δικο μου το βραδυ και δεν με αφηνει να κοιμηθω!Με το που δει το χερι η καμια πατουσα ορμαει! Προχθες βρηκα το κολπο με το βαπο και κοιμαμαι με αυτο στο χερι για να τον ψεκαζω νερο αν με δαγκωσει! Χθες το βραδυ παντως απεκτησε αλλο χουι.Αρχισε να μου ξεριζωνει τα μαλλια την ωρα που κοιμομουν! Ειναι μικρα ακομα,γεματα ενεργεια! Μεγαλωνοντας θα ηρεμησουν! Απολαυσε αυτη την ηλικια οσο μπορεις γιατι παρολα τα "μαρτυρια" θα μας λειψει οταν θα μεγαλωσουν!Καλη δυναμη!

Απάντηση: Επιθετική συμπεριφορά απο μικρό γατάκι

μιλήσατε στην αρχή για επιθετικη συμπεριφορα.ο μόργκαν μου ειναι πλέον 3 μηνων και έχει παρόμοια συμπεριφορά.καμπουριαζει σηκώνεται η τριχα του περπαταει πλάγια μεχρι να επιτεθει στα χερια μας στα ποδια μας...το χειροτερο βεβαια ειναι οτι στις 3 τα ξημεροματα ξυπναει ο κυριος χαλαει τον κοσμο με τα παιχνιδια του και επιτίθεται στα ΄ποδια μας στο κρεββατι ...μεγάλη ταλαιπωρία.. αφου κουραστει χώνεται μεσα στα μαλλιά μου "ζυμωνει" το κεφαλι μου γουργουρίζοντας και κοιμάται.σημερα καναμε και το τελευταίο εμβόλιο για φετος και ειναι ιδιαιτερα ηρεμος και κοιματε (μηπως να τον εμβολιαζω καθε μερα?χιχι)
μακαρι να σοβαρευτεί μεγαλώνοντας και να σταματήσουμε με τον τασο να μετράμε δαγκώματα και γρατζουνιες.. το λατρέυουμε το ζωντόβολο!!

Απάντηση: Επιθετική συμπεριφορά απο μικρό γατάκι

Απλα παιζει..και ειναι φυσιολογικοτατη η συμπεριφορα του.Να ανησυχουσες αν ΔΕΝ τα εκανε αυτα.Και μεγαλωνοντας σιγουρα θα ηρεμισει.:)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back