Το πρωί, ενώ τη βρίσκουμε στο σαλόνι όταν ξυπνάμε (στο οποίο δεν κλείνουμε τα στόρια το βράδυ), αφού σηκωθούμε και της βάλουμε να φάει, μετά πάει και κλείνεται στο πιο σκοτεινό δωμάτιο του σπιτιού. Αυτό είναι το μικρό μπάνιο, το οποίο δεν έχει παράθυρο και εκεί βρίσκεται η τουαλέτα τους και ένα χαλάκι (δεν το χρησιμοποιούμε εμείς ως μπάνιο). Πάει εκεί και ξαπλώνει, σα να θέλει να μας δείξει ότι θέλει την ησυχία της.
Εγώ όμως δε θέλω να κλείνεται εκεί, γιατί δεν είναι και το πιο ευχάριστο περιβάλλον. Χρησιμοποιούμε τη χαλαζιακή άμμο και δεν έχει πολύ δυσάρεστη μυρωδιά από την τουαλέτα τους, ωστόσο μια υποψία δυσοσμίας υπάρχει!
Ειλικρινά, δεν ξέρω τι να κάνω.
Τους έχουμε καλαθάκια για το καθένα, τους έχουμε τις γατοφόρους για να απομονώνονται όταν το θέλουν, τους έχουμε πύργο για να παίζουν.....
Υπάρχει περίπτωση να την ενοχλεί το φως (γιατί το σπίτι είναι μέσα στον ήλιο όλη μέρα και τριπλή μπαλκονόπορτα στο σαλόνι); Μήπως επειδή είναι κατά 90% μαύρη, απορροφά περισσότερη ακτινοβολία και ζεσταίνεται;
Το απόγευμα είναι μαζί μας στο σαλόνι, γενικώς. Μόνο τις συγκεκριμένες ώρες πηγαίνει στο μπάνιο.
Τι προτείνετε να κάνω;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
RedCat
Διάσημο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Δεν είναι ότι ανησυχώ, απλώς δε μου αρέσει να κλείνεται στο δωμάτιο αυτό, το οποίο δεν προορίστηκε για "καταφύγιό" της...
aretha
Περιβόητο μέλος
Οι γάτες δεν μας ρωτάνε πριν επιλέξουν καταφύγιο, το κάνουν με δικά τους κριτήρια που πολλές φορές εμείς δεν τα καταλαβαίνουμε. Το ίδιο συμβαίνει πολλές φορές και με το μέρος που τους αρέσει να κοιμούνται, τα πράγματα που τους αρέσει να παίζουν κ.λπ.δε μου αρέσει να κλείνεται στο δωμάτιο αυτό, το οποίο δεν προορίστηκε για "καταφύγιό" της...
Αν δεν κινδυνεύει από κάτι μέσα σ' εκείνο το δωμάτιο, γιατί να μην πηγαίνει αφού προφανώς της αρέσει;
RedCat
Διάσημο μέλος
Ιδέα: αν επαιρνες το χαλάκι για λίγο που λες οτι καθεται επάνω και το έβαζες εκεί που θέλεις να κάθεται (καλαθάκι-γατοφόρο)?
julia
Διακεκριμένο μέλος
Μου ήρθε μια σκέψη......

Μήπως έχει κάτι στα ματάκια της? Καμία αρρώστεια των ματιών , που την κάνουν ευαίσθητη στο δυνατό φως του ήλιου????
Δεν ξέρω, όλα αυτά ειναι δικιές μου σκέψεις, απλά το συνδιάζω με τους ανθρώπους, που κατι τρέχει με τα ματια όταν μας πειράζει το δυνατό φως....
Δεν ξέρω.
RedCat
Διάσημο μέλος
Μου ήρθε μια σκέψη......
Μήπως έχει κάτι στα ματάκια της? Καμία αρρώστεια των ματιών , που την κάνουν ευαίσθητη στο δυνατό φως του ήλιου????
Δεν ξέρω, όλα αυτά ειναι δικιές μου σκέψεις, απλά το συνδιάζω με τους ανθρώπους, που κατι τρέχει με τα ματια όταν μας πειράζει το δυνατό φως....quote]
Να σου πω αυτό το σκέφτηκα και εγώ αντιδρούν τα ματάκια της στο φως όπως του άλλου γατιου΄? για δες και παρατηρησέ την μήπως όντως την ενοχλεί το φως..
Τι να πω βρε παιδιά, δε μου αρέσει να τη βλέπω καταχωνιασμένη εκεί στα σκοτεινά, ενώ τους έχω φτιάξει τόσες ωραίες φωτεινές, ζεστές και απαλές "γωνιές". Εννοείται ότι δεν κινδυνεύει εκεί!
Αυτό με την πιθανή πάθηση στα μάτια είναι που φοβάμαι. Θα πάρω τον κτηνίατρό μου να τον ρωτήσω. Αν και είμαι σίγουρη ότι θα μου πει ότι αποκλείεται να συμβαίνει κάτι σοβαρό και θα με καθησυχάσει

Πάντως γενικώς όλα τα γατιά τα ενοχλεί λίγο πολύ το φως.... λόγω φυσιολογίας του ματιού τους.
Σωστά; Άρα, μάλλον δε θα μπορέσω να βγάλω συμπέρασμα, ακόμη και αν συγκρίνω αντιδράσεις στο φως και των δύο γατιών μου.
julia
Διακεκριμένο μέλος
Θα περιμένουμε!!!

julia
Διακεκριμένο μέλος

Έβαλα στο μπάνιο αυτό (που δε χρησιμοποιούμε) τις γατοφόρους τους και από μόνα τους πηγαίνουν να κοιμηθούν εκεί το βράδυ (είναι το πιο ζεστο μέρος του σπιτιού), οπότε τη μέρα "αλωνίζουν" στο υπόλοιπο σπίτι!
Ευτυχώς άλλαξε συνήθειες η μεγάλη....
Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον!

valia
Εκκολαπτόμενο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool