ρενακι 13
Πολύ δραστήριο μέλος
αν μπορεις μεσα ειναι καλλυτερα,εισαι ησυχος και νιωθεις ασφαλεια,αν οχι αρχικα κανεις προβες με σαμαρακι,για πολλους μηνες μεχρι να μαθουν την αυλη η το χωρο σου εκτος σπιτιου,εγω δεν τ απομακρυνα ποτε πολυ απ το σπιτι,για να εχουν ενα οριο οταν μεγαλωσουν και πλεον που βγαινουν,δε φευγουν μακρια,μεχρι εκει που τα εμαθα πανε.στειρωμενα φυσικα,αλλα και παλι ειναι ρισκο,απλα σε 80 τμ.που μενουμε 4 ανθρωποι δε γινεται να μενουν μονιμα 4+2 γατουλες που εχω.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
Θα δεις πως είναι τα σαμαράκια για γάτους, θα διαβάσεις πως να τον εκπαιδεύσεις κτλ
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Popix
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ευχαριστώ πολύ Ριάνα και Ρένα (ΕΠΡΕΠΕ να γράψω τα δύο ονόματα μαζί
)Έχω ένα προβληματάκι. Δεν μπορώ να του βρω σαμαράκι για γάτους καλέ...Τι πράγμα είναι αυτό! Πήρα ένα 8ράκι και του είναι μικρό (είναι ολίγον τι γαϊδουρινός). Θα συνεχίσω το ψάξιμο και αν δεν έχω αποτέλεσμα θα πάρω ένα που είδε σε ονλάιν πετ-σοπ.
Με κοίταξαν λίγο σαν εξωγήινη σε ένα πετ σοπ που πήγα και ζήτησα. Θα τον βγάζω μόνο νύχτα μην τρώω ντομάτες

catlin
Δραστήριο μέλος
Nα ενα ακομη καιριοτατο θεμα!περιοριζουμε τις γατες κ συχνα τα σκυλια σε διαμερισματα,φυλακιζουμε τα κουνελακια κ τα πουλια σε κλουβια,εγκλωβιζουμε τα ψαρια σε γυαλες και ενυδρεια!για το καλο τους φυσικα!για να τα προστατευσουμε απ τις τοσες κακουχιες κ τους κινδυνους που ελοχευουν εκει εξω..με τον ιδιο τροπο που ο Λανθιμος στον "κυνοδοντα" του εβαλε τα παιδια μιας οικογενειας να ειναι περιορισμενα απ τους γονεις μεσα στο σπιτι,σε μιαν εδεμ,χωρις επαφη με τον εξω ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ κοσμο.για να προστατευτουν φυσικα!επιστρεφω λοιπον στα ζωακια κ ρωταω:πραξη ανιδιοτελειας η προσωπικης ευχαριστησης;ξερω οι περισσοτεροι θα μου πειτε για παραδειγμα οτι οι ελευθερες γατες ζουν μονο 2-5 χρονια και εννοειται οτι δεν προκειται να διανοηθειτε κατι τετοιο για τους εαυτους σας κ τις κοινωνιες που εχουμε δομησει(σαφως δεν θετω τον εαυτο μου εξω απ αυτο,ωστοσο αποτελει τον κυριοτερο λογο που ως τωρα δεν ειχα υιθετησει καποιο ζωακι).οι γατες εκει εξω μπορουν να ικανοποιησουν την κυριοτερη νομιζω ΦΥΣΙΚΗ τους αναγκη ,να ανακαλυψουν τον κοσμο!!πριν σπευσετε να επικρινετε τα λεγομενα μου δεν θα ηταν κακο να τα σκεφτειτε ενδελεχως κ να δωσετε απαντησεις στους εαυτους σας πρωτα πρωτα,κ επειτα θα μπορουσαμε να επεκταθουμε κ στο κοινωνικο επιπεδο.ισως να μην ειναι αυτη η αποψη μου(αλλωστε εχω κατοικιδιο!),ισως και να ειναι ομως σιγουρα δεν θελω να την επιβαλω σε κανεναν.επιχειρηματολογησα με σκοπο να σας προσφερω ενα ερεθισμα για σκεψη χωρις παρωπιδες!
MAYROULIS
Περιβόητο μέλος
αν δεν υπήρχαν τόσα αυτοκίνητα και άνθρωποι που θέλουν να βλάψουν τα ζώα, φυσικά και όλα τα ζώα θα ζούσαν έξω.
catlin
Δραστήριο μέλος
Αυτο ειναι ισως ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΜΕΡΟΣ της πραγματικοτητας η μια βολικη δικαιολογια
Αναφέρεις ένα πολύ περίπλοκο θέμα, catlin. Και δεν ξέρω εάν ανοίγεις μία βαθιά συζήτηση ή εάν σε κινητοποιεί κάποιος ρομαντισμός για τη χαμένη φύση της γάτας.
Είχα διαβάσει εδώ ότι οι γάτες είναι ίσως το μόνο ζώο που πλησίασε μόνο του τον άνθρωπο, και κατ'επέκταση εξημερώθηκε. Άλλα ζώα, όπως τα πρόβατα, οι σκύλοι μάλλον και τα άλογα, εξημερώθηκαν με πρωτοβουλία και προσπάθεια του ανθρώπου.
Ο τίτλος του άρθρου τα λέει όλα: Γιατί κάθεται μαζί σου η γάτα σου; Πάντως δεν μπορεί να ανοίξει κονσέρβες μόνη της...
Το σίγουρο είναι ότι μία γάτα δε θα ζήσει καλά στο αστικό περιβάλλον, ούτε στις σύγχρονες επαρχίες. Και το λιγότερο που μπορείς να κάνεις είναι να της δώσεις ένα προστατευμένο σπίτι. Εάν είναι γενετική η εξημέρωση ή όχι, δεν το ξέρουμε.
Εάν κάποιες γάτες χρησιμοποιούν ανθρώπινες τουαλέτες... αν τις βολεύει, γιατί όχι, δε μου πέφτει λόγος.
Dafnic
Νεοφερμένο μέλος
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
Όσοι πήραν την απόφαση να ανοίξουν το σπίτι τους και την αγκαλιά τους και να υιοθετήσουν ένα γατάκι, την πήραν συνειδητά. Απ' εκεί και πέρα είναι καλά να προσπαθούμε να κάνουμε την ζωή του μέσα στο σπίτι όσο πιο όμορφη και ενδιαφέρουσα γίνεται. Να διαβάζουμε συνέχεια για τις γάτες και να γνωρίσουμε το πλασματάκι μας καλύτερα. Κάτι που είμαι σίγουρη προσπαθούν να κάνουν όλοι οι γατογονείς

deadfloppy
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπέρα σε όλους,
Έχουμε εδώ και 4 μήνες περίπου μια γατούλα που μας χάρισε 4 όμορφα γατάκια στα οποία σιγά-σιγά του βρίσκουμε ένα νέο σπιτάκι. Η κοπέλα μου έχει ήδη συμβουλευτεί πολλές φορές το όμορφο σας forum για συμβουλές όμως θα ήθελα να σας ρωτήσω από την δική μου πλευρά κάτι που με απασχολεί και με δυσκολεύει στην καθημερινότητα μου σχετικά με την μαμά γάτα.
Ζούμε σε ένα μεγάλο 2αρι ισόγειο με την κοπέλα μου και από τον πρώτο καιρό που μετακομίσαμε εδώ παρατηρήσαμε μια όμορφη γατούλα που περνούσε έξω από το σπίτι μας. Με τον καιρό την χαϊδεύαμε όσο μας το επέτρεπε και της δίναμε λιχουδιές, η γατούλα μας συμπάθησε και καταφέραμε να την φιλοξενήσουμε κιόλας 1-2 πολύ κρύες νύχτες.
Μια μέρα όμως μας ήρθε με την κοιλία τούρλα και επειδή την λυπηθήκαμε να την αφήσουμε να γεννήσει έξω την κρατήσαμε μέσα όπου μας έδειξε και η ίδια ότι μας διάλεξε. Αργότερα μάθαμε ότι ήταν μαθημένη με τους ανθρώπους και ότι την μεγάλωσε μια γειτόνισσα αλλά ποτέ μέσα στο σπίτι. Για να μην σας τα πολυλογώ, η γατούλα γέννησε, την στειρώσαμε και βρεθήκαμε σε ένα μικρό σπίτι με 5 γάτες να τρέχουμε πανικόβλητοι.
Εδώ θα ήθελα να προσθέσω ότι δουλεύω από το σπίτι, στον υπολογιστή πολλές ώρες και είναι σημαντικό για μένα η ηρεμία στο σπίτι για κάποιες ώρες. Αποφασίσαμε να κρατήσουμε όσο μπορούμε την μαμά γάτα και να δώσουμε τα γατάκια όμως εκεί ξεκινάει το πρόβλημα.
Η μαμά γάτα δεν ξέρει τι θέλει, έχει ηρεμήσει μεν με την στείρωση όμως επειδή είναι μεγαλωμένη έξω αναζητάει τις βόλτες. Προσπαθήσαμε στην αρχή να συνεχίσουμε να την κρατάμε μέσα όμως το νιαουριτό πήγαινε σύννεφο, εάν δεν θα κοιμάται θα νιαουρίζει και θα θέλει ή λίγη προσοχή (που έχει όσα χάδια θέλει) ή θα πεινάει ή θα θέλει να πάει έξω, δεν μπορούμε να την κάνουμε με τίποτα καλά, πιστεύαμε στην αρχή ότι θα μάθει όμως τώρα έχει γίνει απίστευτα εκνευριστικό και κουραστικό. Έχει το καλαθάκι της στο σπίτι, είναι όλα πάντα καθαρά, προσέχουμε την διατροφή της έχει την άμμο της που έχει μάθει να πηγαίνει όμως τα βράδια κυρίως, θα χαλάσει το κόσμο να βγει (και ταυτόχρονα θα χάσω τον ύπνο μου) και θα γυρίσει ξημερώματα πάλι με ατέλειωτα νιαουριτά. Προσπαθούμε να παίξουμε και μαζί της αλλά δεν συγκινείται ιδιαίτερα, μας κοιτάει σα χάνος.
Επίσης γυρνώντας από τις βόλτες της έρχεται σχεδόν πάντα λερωμένη γιατί μπαίνει σε κήπους και χωράφια και δεν μπορούμε έτσι να την κρατήσουμε καθαρή, κυρίως για την δική μας υγιεινή.
Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω και θα ήθελα την γνώμη σας, την αγαπάμε αλλά μας κάνει ότι θέλει και δεν μπορώ να είμαι στην τσίτα συνέχεια. Προσπάθησα να καταλάβω από την συμπεριφορά της μήπως κάτι την πειράζει όμως πραγματικά μου φαίνεται ότι είναι απλά κακομαθημένη. Θα μπορούσε να μάθει να μένει έξω μόνο τώρα ποια όπως μεγάλωσε και να την φροντίζουμε από εκεί; Θα ήταν λάθος να την βγάλουμε από το σπίτι τώρα που μας έχει μάθει; Προσπαθούμε πολύ με την κοπέλα μου να κρατάμε μια ισορροπία με την συγκατοίκηση της γάτας όμως δεν θέλω να φτάσουμε σε σημείο να ζούμε για αυτήν.
Ευχαριστώ προκαταβολικά και συγγνώμη για το μέγεθος του post μου.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Καλησπερα φιλε μου.

Ναι.Οχι μονο ειναι λαθος,αλλα ειναι και τραγικο για γατα που εμαθε να ζει μεσα.Χώρια τους κινδυνους που ηδη αντιμετωπιζει,εφοσον βγαινει και εξω.Με μαθηματικη ακριβεια καποια στιγμη θα την πατησει.Θα ήταν λάθος να την βγάλουμε από το σπίτι τώρα που μας έχει μάθει;

Αυτα συμβαινουν γιατι υποχωρειτε στο θελω της να βγει εξω,και την αφηνετε να βγαινει.Λογικο δεν ειναι;

Οσο υποχωρειτε,τοσο θα το ζηταει.
Θα πρεπει να σταματησετε να την αφηνετε εξω.Ναι..στην αρχη θα της κακοφανει,αλλα ειναι ο μονος τροπος να το σταματησει.Υπομονη στην αρχη χρειαζεται.
Ειναι σαν τον εθισμο στα γλυκα.Οσο τρωμε,τοσο τα ζηταμε.Οταν παψουμε να τα τρωμε..ο εθισμος φευγει.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
deadfloppy
Νεοφερμένο μέλος
Σ’ευχαριστώ για την απάντηση Παπουλινα,
Το καταλαβαίνω αυτό που λες και συμφωνώ και θα το προσπαθήσουμε, σκεφτόμαστε όμως ότι ίσως μας μείνει κάποιο από τα γατάκια και θα πρέπει να το κρατήσουμε και αυτό. Θα μπορούσε η μαμά γάτα να μάθει να ζει σε άλλο σπίτι πάλι με τους ίδιους κανόνες ή θα ήταν βάναυσο να αλλάξει περιβάλλον;
παμαμπου
Εκκολαπτόμενο μέλος
αγαπητοί γατοφιλοι χαιρετώ..γράφω εδώ γιατί τώρα τελευταία έχω το εξής θέμα με την παμαμπού μου.την παμαμπού τη βρήκα 40 ημερών σε πολύ κακή κατάσταση..την περιποιήθηκα..την πρόσεξα..πέρασα πολλές μέρες μαζί της για να γίνει καλά..αντιμετωπίσαμε δυσκολίες με πυομήτρα κ.α..φαντάζομαι λίγο πολύ ό,τι έχετε ζήσει όλοι σας.το αγαπώ αυτό το πλάσμα πολύ..μπορεί να είναι λίγο χαζούλικο κ πολύ ανεξάρτητο αλλά είναι η γατούλα μου.κ τη λατρεύω.
αυτή τη στιγμή η παμαμπού είναι στειρωμένη.είναι κλασική κοπρογατούλα κ πολύ ήρεμη..τελικά όμως η φύση της γάτας είναι φύση ακόμα κ μετά τη στείρωση κ μετά από τόσους μήνες προστατευμένη στο σπίτι.η παμαμπού θέλει να φεύγει..θέλει καταρχήν να γυρνά στις σκάλες του σπιτιού,στην ταράτσα..καμιά φορά να περνά κ στη δίπλα ταράτσα από την οποία πια έχει πρόσβαση στο δρόμο.μέχρι τώρα έκλεινα πόρτες,παράθυρα..η παπαμπού δεν είχε διέξοδο..όσο περνά ο καιρός όμως κ βλέπω πόσο χρόνο θέλει να περνά έξω..στις σκάλες της οικοδομής για παράδειγμα..πόσο τρελαίνεται με φυτά..έντομα..χώματα κτλ αναρωτιέμαι.
μήπως θα πρέπει να σταματήσω να επιμένω να την αφήνω μέσα;μήπως τη βασανίζω;μήπως να βρω εγώ κυρίως το κουράγιο κ την επόμενη φορά που θα περάσει στη δίπλα ταράτσα να μην τη μαζέψω άρον-άρον πίσω;
έχω διάβασει άρθρα..έχω απόλυτη συναίσθηση τί μπορεί να συμβεί..τρέμω κ στην ιδέα..αλλά μήπως είναι αφύσικο να επιμένω να την έχω κλεισμένη μέσα,όταν αυτή η ίδια αποζητά τη βόλτα κ την εξερεύνηση;
είμαι προβληματισμένη.
Nicole1987
Πολύ δραστήριο μέλος
Γεια σας, εχω και γω μια γατα καπως μεγαλη σε ηλικια και μενει εξω. Βασικα σε πολυκατοικια ζω. Εδω και χρονια την προσεχω και την εχω σαν παιδι μου. Φετος σκεφτηκα και γω να την φερω στο σπιτι γιατι αρχισε να κρυαδιζει. Την εφερα και πλανταζε το καιμενο, λεω θα συνηθισει που θα παει... Δεν ετρωγε ομως ουτε καν να πιει νερο. Την παω πισω και αμεσως εφαγε ηπιε. Ειπα λοιπον να μην την ταλαιπωρω. Απο τη μια ειναι το κρυο αλλα απο την αλλη εχει μαθει να ζει ελευθερη και στο διαμερισμα σαν φυλακισμενη ητανε.
Nicole1987
Πολύ δραστήριο μέλος
Η Αγγελισσα μου μενει εξω εδω και χρονια. ξαναπροσπαθησα να την φερω στο σπιτι αλλα εκανε απεργεια πεινας και εκλαιγε πολυ κι ετσι την πηγα πισω. Σημερα εκανε παγωνια παλι και την εφερα στο διαμερισμα. Καθεται μπροστα απο την πορτα και κλαιει. Ουτε να φαει θελει. Δεν ξερω τι να κανω γιατι στεναχωριεμαι πολυ που κλαιει και παρακαλαει να παει πισω..απο την αλλη κανει παγωνια. Τι να κανω.
kathy85
Πολύ δραστήριο μέλος
Το γεγονος οτι εχει μαθει να ζει εξω κανει λιγο δυσκολα τα πραγματα.
Ομως θελει υπομονη και επιμονη. Μη ξεχνας οτι ειναι για το καλο της, οσο και να θελει να βγει εξω στο τελος θα το συνηθισει και θα καθεται μεσα. Στην αρχη θα κανει τα δικα της(απεργεια πεινας οπως κανει και τωρα) οταν θα πεινασει ομως για τα καλα...δεν θα αρνηθει μια λαχταριστη κονσερβα. Στο τελος θα της αρεσει και η ζεστη και δεν θα ξεκολλαει!! 
Nicole1987
Πολύ δραστήριο μέλος
Δυστυχως δεν ειναι τοσο απλο γιατι την βλεπω δυστιχισμενη. Καθεται στην πορτα και προσπαθει νομιζει πως θα την ανοιξει με το ποδι της. Κλαιει ολη την ωρα. Ειναι και μεγαλη σε ηλικια και τοσα χρονια ζουσε εξω. δεν ειναι γατακι μικρο να συνηθισει
Bellina
Νεοφερμένο μέλος
Καλημέρα! Πως πάει με την Αγγελίσσα; Στην γειτονιά μου υπάρχει μια γάτα που σύχναζει μονίμως έξω από ένα σουοερμάρκετ... Τώρα με τα κρύα προσπαθούσε να μπει μέσα και τελικα της έφτιαξαν ένα κουτί, το σκέπασαν και το τοποθέτησαν σε ένα απάγγειο μέρος και κοιμάται εκεί... Αν επιμένει να βγει έξω, ίσως κάτι παρόμοιο να βοηθήσει. Δύσκολο βέβαια αν μένεις σε διαμέρισμα...
Nicole1987
Πολύ δραστήριο μέλος
Της βαζω καπου μια κουβερτα εκει που κοιμαται. Μαλλον θα την παω πισω γιατι στεναχωριεμαι πολυ να την βλεπω δυστιχισμενη. Εδω μονο ξαπλωνει, ενω εκει ηταν ο κηπος, το γρασιδι της αρεσε πολυ.
Nicole1987
Πολύ δραστήριο μέλος
Κατι που κανει συνεχεια ειναι να σηκωνει μια το ενα ποδι πανω και μια το αλλο. Τι σημαινει αυτο; Ξερει κανεις; Επισης μια ακομα απορια..ποσες ωρες μπορει να κοιμουνται τη μερα;
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 5 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool