Το δέρμα του γάτου μου είναι σα να έχει ψαλιδιστεί...

Nhira

Νεοφερμένο μέλος

Η Nhira αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 37 ετών. Έχει γράψει 7 μηνύματα.
Καλημέρα!

Εχω έναν γάτο, τον Πέτρο, εδώ και τέσσερα χρόνια.
Πριν ενά χρόνο πήρα και μία γατούλα την Μπέμπα, η οποία έγινε μαμά πριν τρεις μήνες φέρνοντας στον κόσμο πέντε γατάκια.
Ο Πέτρος καλοδέχτηκε τα γατάκια, τα φρόντιζε και έπαιζε μαζί τους σα να μην είχε γίνει τίποτα. Ξέχασα να πω ότι τα γατάκια δεν έχουν για μπαμπα τους τον Πέτρο, αυτό είναι σίγουρο..
Επείδη μένω σε περιοχή που δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα και έχω μεγάλη αυλή συνήθως αφήνω τον Πετράκη μου να 'αλητεύει' την ημέρα έξω και να έρχεται το βράδυ.
Τον τελευταίο μήνα παρατήρησα κάτι περίεργες πληγές.
Στην γειτονιά μου υπάρχουν και άλλοι γάτοι και ξερω ότι γίνονται καυγάδες αρκετές φορές μέσα σε αυτά τα χρόνια μου έχει έρθει τραυματισμένος, όχι τίποτα σοβαρό όμως. Του έβαλα αντισηπτικό στις πληγές και τον άφησα να κοιμάται..

Οι πληγές του όμως δεν ήταν όπως οι απλές πληγές από έναν γατοκαβγά. Το δέρμα μοιάζει σα να είναι ψαλιδισμένο επειδή το έχει ξύσει βίαια και είναι σχεδόν παντού, στους μηρούς, τα αυτιά και τις άκρες του στοματός του..
Είμαι σίγουρη ότι δεν έχει ψύλλους, το τσέκαρα και κάθε εβδομάδα του βάζω αμπούλα για τους ψύλλους, όπως βάζω και σε όλα τα γατιά μου.
Αναρωτιέμαι αν καθυστερημένα εμφάνισε αυτή την συμπεριφορά γιατί ζηλεύει τα μωρά..
Είναι δυνατόν να αυτοτραματίζεται γιατί ζηλεύει?
Ή να τα ζηλεύει τρεις μήνες μετά την γεννησή τους?
Ουδέποτε τους φέρθηκε βίαια ή τα έδιωξε.. :(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλημέρα!

Εχω έναν γάτο, τον Πέτρο, εδώ και τέσσερα χρόνια.
Πριν ενά χρόνο πήρα και μία γατούλα την Μπέμπα, η οποία έγινε μαμά πριν τρεις μήνες φέρνοντας στον κόσμο πέντε γατάκια.
Ο Πέτρος καλοδέχτηκε τα γατάκια, τα φρόντιζε και έπαιζε μαζί τους σα να μην είχε γίνει τίποτα. Ξέχασα να πω ότι τα γατάκια δεν έχουν για μπαμπα τους τον Πέτρο, αυτό είναι σίγουρο..
Επείδη μένω σε περιοχή που δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα και έχω μεγάλη αυλή συνήθως αφήνω τον Πετράκη μου να 'αλητεύει' την ημέρα έξω και να έρχεται το βράδυ.
Τον τελευταίο μήνα παρατήρησα κάτι περίεργες πληγές.
Στην γειτονιά μου υπάρχουν και άλλοι γάτοι και ξερω ότι γίνονται καυγάδες αρκετές φορές μέσα σε αυτά τα χρόνια μου έχει έρθει τραυματισμένος, όχι τίποτα σοβαρό όμως. Του έβαλα αντισηπτικό στις πληγές και τον άφησα να κοιμάται..

Οι πληγές του όμως δεν ήταν όπως οι απλές πληγές από έναν γατοκαβγά. Το δέρμα μοιάζει σα να είναι ψαλιδισμένο επειδή το έχει ξύσει βίαια και είναι σχεδόν παντού, στους μηρούς, τα αυτιά και τις άκρες του στοματός του..
Είμαι σίγουρη ότι δεν έχει ψύλλους, το τσέκαρα και κάθε εβδομάδα του βάζω αμπούλα για τους ψύλλους, όπως βάζω και σε όλα τα γατιά μου.
Αναρωτιέμαι αν καθυστερημένα εμφάνισε αυτή την συμπεριφορά γιατί ζηλεύει τα μωρά..
Είναι δυνατόν να αυτοτραματίζεται γιατί ζηλεύει?
Ή να τα ζηλεύει τρεις μήνες μετά την γεννησή τους?
Ουδέποτε τους φέρθηκε βίαια ή τα έδιωξε.. :(
Νομίζω ότι το καλύτερο είναι τον πας για εξέταση, γιατί μπορεί να κόλλησε κάτι από τα αδέσποτα γατάκια που έρχεται σε επαφή όταν βγαίνει έξω, ελπίζω να μην είναι κάτι σοβαρό:(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλημέρα και καλωσήρθες!
Τους βάζεις αμπούλα κάθε εβδομάδα;;;Δεν κάνει,μπορει να τους προκαλεσει δερματικο προβλημα.Ο γιατρος σου συνεστησε κάτι τετοιο;:hmm:
Το τρίχωμα ειναι το πρωτο σημαδι ότι κάτι δεν πάει καλα με την υγεια του ζώου.Ειναι εμβολιασμένος;Στειρωμένος;Αν όχι,μπορει να κολλησε οτιδηποτε,απο μυκητες μέχρι AIDS.Πρεπει να τον πας άμεσα στο γιατρό,δεν ειναι θέμα ψυχολογικό.Και δε νομιζω να αυτοτραυματίζεται όπως λες,πιθανοτερο δεν ειναι να του τα έκανε αυτά κάποιο απο όλα αυτά τα γατια που συναναστρεφεται;

Καλημέρα και καλωσήρθες!
Τους βάζεις αμπούλα κάθε εβδομάδα;;;Δεν κάνει,μπορει να τους προκαλεσει δερματικο προβλημα.Ο γιατρος σου συνεστησε κάτι τετοιο;:hmm:
Το τρίχωμα ειναι το πρωτο σημαδι ότι κάτι δεν πάει καλα με την υγεια του ζώου.Ειναι εμβολιασμένος;Στειρωμένος;Αν όχι,μπορει να κολλησε οτιδηποτε,απο μυκητες μέχρι AIDS.Πρεπει να τον πας άμεσα στο γιατρό,δεν ειναι θέμα ψυχολογικό.Και δε νομιζω να αυτοτραυματίζεται όπως λες,πιθανοτερο δεν ειναι να του τα έκανε αυτά κάποιο απο όλα αυτά τα γατια που συναναστρεφεται;

Καλημέρα.
Ναι, η γιατρός του μου συνέστησε να του βάζω αμπούλα κάθε εβδομάδα.. :/:
Και εμένα μου φάνηκε παράξενο αλλά.. γιατρός είναι, κάτι ξέρει παραπάνω.. τουλάχιστον έτσι σκέφτηκα.
Είναι πλήρως εμβολιασμένος και στειρωμένος.
Τις τελευταίες τρεις μέρες τον κράτησα στο σπίτι και τον είδα να προκαλεί ο ίδιος τα 'τραυματά' του.. ή να χειροτερεύει τα παλιά..
αν εννοείς τα αδέσποτα.. δε νομίζω, δε μοιάζουν σαν πληγές καυγά, πιστεψέ με τον έχω γιατροπορέψει και πλεον γνωρίζω ποιες είναι πληγές από άλλες γάτες ή ακόμα και ανθρώπους.. Όσο για τα γατάκια, είναι τώρα τριών μηνών και δε νομίζω να μπορούν να 'χτυπήσουν' έναν γάτο σαν τον Πέτρο και η μητέρα τους έχει πολύ καλές σχέσεις μαζί της..
Όπως και να έχει θα τον πάω αύριο στην γιατρό και ελπίζω να μην είναι τίποτα σοβαρό..

Αυτο με την αμπουλα καθε βδομαδα μου ακουγεται λιγο εξωπραγματικο.Μηπως αυτο του προκαλει δερματικο προβλημα;Ειδικα οι αμπουλες ειναι αρκετα δυνατες,και μαλισττα και σε περιπτωσεις θεραπειας που μπαινουν καθε 15 μερες το πιο συχνο,μου εχουν συστησει να μην τις βαζω στο ιδιο σημειο.Σιγουρα δεν εννοω τα μικρα,εννοω τα αδεσποτα που συναναστρεφεται,αλλα αφου λες οτι δεν ειναι απο γατοκαυγαδες...Ειναι σαν γρατσουνιές ή σαν πληγες;Εχει τριχωμα στην περιοχη;Μπορει να ειναι μυκητες.

Αυτο με την αμπουλα καθε βδομαδα μου ακουγεται λιγο εξωπραγματικο.Μηπως αυτο του προκαλει δερματικο προβλημα;Ειδικα οι αμπουλες ειναι αρκετα δυνατες,και μαλισττα και σε περιπτωσεις θεραπειας που μπαινουν καθε 15 μερες το πιο συχνο,μου εχουν συστησει να μην τις βαζω στο ιδιο σημειο.Σιγουρα δεν εννοω τα μικρα,εννοω τα αδεσποτα που συναναστρεφεται,αλλα αφου λες οτι δεν ειναι απο γατοκαυγαδες...Ειναι σαν γρατσουνιές ή σαν πληγες;Εχει τριχωμα στην περιοχη;Μπορει να ειναι μυκητες.

Τους τελευταίους δύο μήνες τον πάω σε άλλη γιατρό γιατί δεν είχα τον απαιτούμενο χρόνο να επισκέπτομαι την πρώτη του γιατρό που βρίσκεται στο δήμο που έμενα παλιά. Η καινούργια λοιπόν μου εξήγησε ότι είναι λάθος αυτό που πιστεύεται για τις αμπούλες και πως θα ήταν καλύτερο να τις βάζω κάθε εβδομάδα. Σε διαφορετικό σημείο μεν αλλά κάθε εβδομάδα.. Όπως σου εξήγησα, σκέφτηκα ότι έχει δίκιο γιατί, εντάξει είναι γιατρός..
Χμμ.. το τριχωμά του είναι σα να έχει μπαλώματα, λείπει λίγο τρίχωμα δηλαδή, και το δέρμα είναι εμφανώς ερεθισμένο και είναι σα να έχει μικρά σπυράκια..

Κάθε εβδομάδα αμπουλα νομίζω ότι είναι πολύ υπερβολικό, μία φορά το μήνα πρέπει να βάζουμε κ αυτό γιατί το γατάκι σου βγαίνει κ έξω, για γατάκια που ζούνε μέσα στο σπίτι είναι κάθε 3 μήνες. Είπες ότι τον βλέπεις να αυτοτραυματίζετε μήπως αυτό που βλέπεις είναι το αποτέλεσμα της συχνής χρήσης της αμπουλας; Του προκαλεί κνησμό κ ερεθισμό γι αυτό ξύνεται, τέλος πάντως καλό είναι να πας σε καλό γιατρό, ή αν θέλεις μπορείς να ρωτήσεις κ τον γιατρό του mycat στο θέμα: "γιατρέ αρρώστησε" για τις πρώτες πληροφορίες κ μετά να πάς να το δει κ ένας σοβαρός γιατρός

Τους τελευταίους δύο μήνες τον πάω σε άλλη γιατρό γιατί δεν είχα τον απαιτούμενο χρόνο να επισκέπτομαι την πρώτη του γιατρό που βρίσκεται στο δήμο που έμενα παλιά. Η καινούργια λοιπόν μου εξήγησε ότι είναι λάθος αυτό που πιστεύεται για τις αμπούλες και πως θα ήταν καλύτερο να τις βάζω κάθε εβδομάδα. Σε διαφορετικό σημείο μεν αλλά κάθε εβδομάδα.. Όπως σου εξήγησα, σκέφτηκα ότι έχει δίκιο γιατί, εντάξει είναι γιατρός..
Χμμ.. το τριχωμά του είναι σα να έχει μπαλώματα, λείπει λίγο τρίχωμα δηλαδή, και το δέρμα είναι εμφανώς ερεθισμένο και είναι σα να έχει μικρά σπυράκια..
Μπορει να ειναι μυκητες,ή ερεθισμος.Παρε μια δευτερη γνωμη,μην ξεχνας οτι τις αμπουλες απο τη γιατρο τις αγοραζεις,οποτε δεν μπορεις να εισαι σιγουρη για το κινητρο της.:/:Χωρις να θελω να τη θιξω,κανεις δεν μου εχει πει τοσο συχνα,και για να εχει και σπυρακια ισως προκειται για ερεθισμο.Δεν έχεις καποιον άλλο γιατρο κοντα να τον πας;

Kαι εγω το βρισκω υπερβολικο να βαζει καθε εβδομαδα αμπουλα.Ειναι τοσο δυνατη χημεια που αν την ακουμπησεις πρεπει να πλυνεις τα χερια σου αμεσως. Δεν νομιζω οτι ειναι καλο για το γατι.

η αμπουλα ειναι βαρια..μηπως εννουσε σπερι αν τους βαζεις μια φορα τη βδομαδα???
δεν τον στειρωνεις να κοψει τις πολλες τσαρκες και τους πολλους καυγαδες να ησυχασει το ζωντανο??
και επισης μιας που τον εχεις μεσα εξω καντου και τα εμβολια για λευκαιμια και αυτα που κανουν για γατες μεσα -εξω...
και μην του βαζεις αμπουλα μια φορα τη βδομαδα θα τον ριμαξεις και επισης θα παθουν ανοσια τα παρασιτα και δεν θα τα πιανει...
υπαρχουν κατι πολυ ωραιοι οδηγοι -βιβλια που λενε αναλυτικα καθε ποτε κανουμε εμβολια, αποπαρασιτωσεις κτλ...

η αμπουλα ειναι βαρια..μηπως εννουσε σπερι αν τους βαζεις μια φορα τη βδομαδα???
δεν τον στειρωνεις να κοψει τις πολλες τσαρκες και τους πολλους καυγαδες να ησυχασει το ζωντανο??
και επισης μιας που τον εχεις μεσα εξω καντου και τα εμβολια για λευκαιμια και αυτα που κανουν για γατες μεσα -εξω...
και μην του βαζεις αμπουλα μια φορα τη βδομαδα θα τον ριμαξεις και επισης θα παθουν ανοσια τα παρασιτα και δεν θα τα πιανει...
υπαρχουν κατι πολυ ωραιοι οδηγοι -βιβλια που λενε αναλυτικα καθε ποτε κανουμε εμβολια, αποπαρασιτωσεις κτλ...
Είναι πλήρως εμβολιασμένος και στειρωμένος είπε η κοπέλα...

γεια σας και απο μενα.πιστευω οτι ο Πετρακης επαθε αλλεργια η ψωριαση.να τον πας στο γιατρο.

Τον κακομοιρούλη:(, μα γιατί πήγε το μυαλό σου στη ζήλεια; Κάνουν διάφορα τα γατιά από στρες, αλλά για αυτοτραυματισμό δεν έχω ακούσει. Μάλλον ξύνεται στα σημεία που έχει πρόβλημα. Το είδος του προβλήματος θα στο πει ο κτηνίατρος. Περαστικά του γρήγορα να είναι.

Οταν ενας γατος παραμενει αστειρωτος μπλεκει σε καυγαδες. Εκτος του οτι μια μερα μπορει και να σου φυγει. Απο αυτους τους καυγαδες στην καλυτερη περιπτωση αποκομιζει γρατσουνιες στην χειροτερη θα κολλησει ειτζ της γατας η καποια αλλη ασθενεια οπως η λευχαιμια που μεταδιδεται μεσω γρατσουνιων.Μπορει να μη καταλαβεις τιποτα τον πρωτο καιρο και μετα να τον χασεις απο καποια ασθενεια. Εξισου μπορει να κολλησει τριχοφαγο.

Θα σου συστηνα να τον στειρωσεις για να αποφυγεις αυτες τις πιθανοτητες και να του κανεις αμεσα εξετασεις σε καλο κτηνιατρο. Μπορει να ειναι κατι δερματικο η και κατι πιο σοβαρο και μπορει και να το μεταδωσει και στα υπολοιπα.
Οι αμποθλες καθε εβδομαδα ειναι πολύ υπερβολικο ακομα και για γατες που ζουν εξω.. θα σου προτεινα εναν καλο γιατρο οχι καποιον που ψαχνει να βγαλει κερδος.

Α συγνωμη τωρα διαβασα οτι ειναι εμβολιασμενος στειρωμενος τοτε οντως ειναι δερματικο κατι μπορει να ειναι μυκητιαση τριχοφαγος η κατι αλλο πιθανον. Εχε υποψην οτι καλο ειναι να μη συχναζουν οι μη στειρωμενοι με τους στειρωμενους γατους

Καλησπέρα!
Πιστεύω είναι άσχετο το γεγονός με την αμπούλα. ΄
Αυτές οι τοπικα αποτριχωμένες περιοχές είναι κάτι που έχω παρατησήσει σε πολλά αδέσποτα και είναι ιδιαίτερα κολλητικό κυρίως στα νεαρά γατάκια.
Δεν ξέρω τι είναι παντως στον κήπο της πολυκατοικίας μου υπαρχουν μικρα γατάκια με αυτήν την πάθηση και τις προάλλες που κατέβηκα να τα ταΐσω μαζί με ένα μικρο γατάκι που υιοθέτησα πρόσφατα κόλλησε κι αυτό. Σκοπεύω να το πάω στο γιατρό σύντομα .
Μήπως όμως κάποιος απο εσάς εμαθε στο μεταξύ κάτι παραπάνω ;

Ο πρώτος γατούλης που είχα ζούσε τις περισσότερες φορές εξω απο το σπίτι. Αμπουλα τον εβαζε ο γιατρος μια φορά τον μήνα συν του οτι τον ειχα και κολλάρο. Κάποιες φορές που έβλεπα οτι ειχε ψύλλους μου ελεγε να τον ψεκάσω με σπρει.
Εμενα ο δικός μου γιατρός αυτο έκανε.
Δεν τον ειχα στειρώσει και εμπλεκε συχνα σε γατοκαβγάδες, το συγκεκριμένο δεν γνωρίζω τι ακριβώς ειναι αλλα εχω παρατηρήσει και εγω κάποια γατουλινια που ταιζω στον κήπο της οικοδομής να εχουν πρόβλημα με το τρίχωμα.
Θα πω σε εναν φιλο μου που ειναι κτηνίατρος να ερθει να τα δει γιατι ειναι και αγριούτσικα και δεν πιάνονται με τίποτα.

Περαστικα και απο εμένα στο γατάκι σου ευχομαι να μην ειναι τίποτα σοβαρό.

Καλησπέρα και συγνώμη για την εξαφάνιση, ετοιμάζομαι για μετακόμιση στην άλλη άκρη του πλανήτη και τρέχω όλη την ημέρα.
Εγραψα το ποστ την Κυριακή, την Δευτέρα άρχισα και έψαχνα για καλούς κτηνίατρους και έκλεισα ραντεβού. Τσέκαρα και την λίστα για να σιγουρευτώ :>
Όπως κάποιος ανέφερε, όντως η γιατρός έψαχνε να βγάλει κέρδος από εμένα και όχι να γιατρέψει/προστατέψει τα γατάκια μου..
Τέλος πάντων, τον έλεγξε και μου είπε ότι το δέρμα του έχει ερεθιστεί, πιθανότατα εκεί που αλητεύει ήρθε σε επαφή με κάποια ουσία που του προκάλεσε αλλεργία, ευτυχώς δεν είναι τίποτα σοβαρό.. Μου έδωσε μια τοπική αλοιφή και μου είπε να τον κρατήσω στο σπίτι για λίγες μέρες και γενικά όλα πάνε καλά.
Θα ανεβάσω και φωτο να τον δείτε πόσο κουκλί έγινε τώρα!
Όσο για τις αρρώστιες, και ιδίως για τον ΗΙV τρέμει το φυλλοκάρδι μου αλλά ελπίζω πάντα στα καλύτερα.

Την Τετάρτη θα πάρω όλη την γατο-οικογενεία μου (ωχ! θα μου φύγει η μέση να κουβαλάω 7γατιά.. ) και θα πάμε στο γιατρό για να ελέγξει και τα μικρά και να φτιάξουμε και τα βιβλιάρια. :)

Δεν τον ειχα στειρώσει και εμπλεκε συχνα σε γατοκαβγάδες, το συγκεκριμένο δεν γνωρίζω τι ακριβώς ειναι αλλα εχω παρατηρήσει και εγω κάποια γατουλινια που ταιζω στον κήπο της οικοδομής να εχουν πρόβλημα με το τρίχωμα.
Θα πω σε εναν φιλο μου που ειναι κτηνίατρος να ερθει να τα δει γιατι ειναι και αγριούτσικα και δεν πιάνονται με τίποτα.

Περαστικα και απο εμένα στο γατάκι σου ευχομαι να μην ειναι τίποτα σοβαρό.

Μου είπε ότι το πρόβλημα με το τρίχωμα που έχουν τα αδέσποτα σχετίζεται με την διατροφή.. όχι αρκετές βιταμίνες, πρωτείνες κ.λπ. όπως και με άλλα τόσα πράγματα αλλά κυρίως με την διατροφή.
Τέλος πάντων, καλή δύναμη στα γατσούνια.. θα την χρειαστούνε! και ελπίζω να μην είναι κάτι σοβαρό.. η διατροφή μπορεί να λυθεί κάπως.. αλλά αν είναι κάτι σοβαρότερο.. :/

Ωραια!Πολυ χαρηκα που δεν ηταν τιποτα σοβαρο!Τι σου ειπε για την αμπουλα;
Με το καλο να μετακομισεις,που θα πας με τοσα γατονια αν επιτρεπεται;Εγω δυο εχω και το σκεφτομαι να ταξιδεψω ενα εικοσαωρο...

Ναι αν ειναι αλλεργικο ξερω ακριβως την εικονα ευτυχως το προλαβες νωρις εχω μια αδεσποτουλα που εμεινε σχεδον χωρις τριχωμα ετσι και χρειαστηκε θεραπεια για μηνες.

Ειπες οτι εχεις 7??? και ατος ειναι εξω ε??? χμμμ.. εχεις σκεφτει το ενδεχόμενο να δωσεις ενα μικροτερο αν υπαρχει η ενα που χαριζεται ευκολα κια να φροντισεις καλυτερα τα υπολοιπα??? Το λεω γιατι 7 ειναι πολλες για μεσα στο σπιτι και συμφωνα με το νεο δελτιο τυπου ειναι παρανομο και για κηπο ( κουφο αλλα ετσι λεει)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back