Το δικό της σημείο..

carmellito

Νεοφερμένο μέλος

Η carmellito αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 37 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 30 μηνύματα.
:hmm: Γεια σε όλους και πάλι.Έχω ένα θεματάκι με την μία απο τις δύο γατούλες μου και δεν καταλαβαίνω γιατί το κάνει:worry:
Τις έχω 2 εβδομάδες τώρα ( είναι δύο μηνών) και ενώ έχουν μάθει την άμμο τους και πηγαίνουν συνέχεια..κάθε πρωί που ξυπνάω μια απο τις δύο έχει λερώσει ένα συγκεκριμένο σημείο του σπιτιού:redface:(μια γωνίτσα δίπλα απο την πόρτα) ...Κάθε μέρα το ίδιο ακριβώς...Εν τω μεταξύ δεν έχω πετύχει καμία να το κάνει αυτό κατά την διάρκεια της μέρας και όταν ξυπνάω το πρωί και το βλέπω δεν ξέρω ποια να μαλώσω:worry: και πως....Καμια ιδέα γιατί το κάνει και πως να το σταματήσω???:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Έτσι κι αλλιώς, αν δεν την μαλώσεις ακριβώς τη στιγμή που λερώνει, δεν πρόκειται να καταλάβει τον λόγο που τη μαλώνεις, οπότε είναι δώρον άδωρον.
Δες αυτό το άρθρο για τις πιθανές αιτίες και τρόπους αντιμετώπισης.
Έχεις μία αμμολεκάνη και για τις δύο; Πολλές γάτες θέλουν να έχουν αποκλειστικά δική τους αμμολεκάνη. Δοκίμασε να βάλεις και μια δεύτερη, μήπως λυθεί το πρόβλημα.:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ναι δυστυχώς έχω μία ακόμα:hmm: αλλά όλη τη μέρα δεν υπάρχει πρόβλημα..ή πάνε και οι δύο μαζί ή μία μία..Σκέφτομαι μήπως το κάνει επίτηδες για κάποιο λόγο.Θα δω το άρθρο!Ευχαριστώ!!:)

Επισης δοκιμασε να καθαρισεις με ξυδι το σημειο και να μεταφερεις εκει για μερικες μερες την αμμολεκανη,ισως βοηθησει.

Πολύ καλή ιδέα..:eek: Θα το δοκιμάσω..:) Ευχαριστώ πολύ πολύ..θα το κάνω σήμερα και θα ενημερώσω!;)

Έτσι κι αλλιώς, αν δεν την μαλώσεις ακριβώς τη στιγμή που λερώνει, δεν πρόκειται να καταλάβει τον λόγο που τη μαλώνεις, οπότε είναι δώρον άδωρον.
Δες------> αυτό το άρθρο <---------για τις πιθανές αιτίες και τρόπους αντιμετώπισης.
Έχεις μία αμμολεκάνη και για τις δύο; Πολλές γάτες θέλουν να έχουν αποκλειστικά δική τους αμμολεκάνη. Δοκίμασε να βάλεις και μια δεύτερη, μήπως λυθεί το πρόβλημα.:hmm:

Καλησπέρα, έχω και εγώ το ίδιο πρόβλημα...μόνο που εγώ έχω μία γατούλα. Μέχρι τώρα πήγαινε που και που και έκανε τσίσα κάτω απ' το κρεβάτι μου (το κρεβάτι είναι σε γωνία), όπότε μάρκαρε όλη την περιοχή τοίχο τοίχο με τσίσα. Δεν λερώνει πάνω σε χαλιά υφάσματα έπιπλα μαξιλάρια κτλ ευτυχώς..μόνο σε πλακάκι, μόνο τσίσα και μέχρι τώρα δεν το έκανε συχνά αλλά κυρίως τα έβρισκα και εγώ το πρωί. Τώρα τελευταία άρχισε να το κάνει πιο συχνά και μάλιστα ανακάλυψα ότι το έκανε και πίσω απ τον καναπέ του σαλονιού πάλι τοίχο τοίχο, πάλι σε πλακάκι. 'Εβαλα κούτες κάτω απ το κρεβάτι και μετέφερα και την τροφή της εκεί και πάει κανονικά και τρώει χωρίς φυσικά να κάνει τσίσα εκει, εφόσον της έκανα χαλάστρα:P. Ωστόσο συνεχίζει και κάνει τσίσα πίσω απ' τον καναπέ, και παρά τις άπειρες φορές που την έχω πιάσει να το κάνει κ την έχω μεταφέρει στη λεκάνη της, εξακολουθεί να το κάνει. Το πρόβλημα κατά την γνώμη μου δεν είναι στο ότι δεν έχει μάθει να πηγαίνει στην λεκάνη της αλλά απλά της αρέσει να τα κάνει και εκτός! Και αυτό το πιστεύω γιατί κάνει τσίσα και μέσα στην λεκάνη! Κανονικά! Απλά κάνει και έξω, και τώρα τελευταία το κάνει κάθε μέρα 2 και 3 φορες τη μέρα.... Είμαι σε απόγνωση, γιατί αν είμαι σπίτι και δεν έχω κάποια δουλειά είναι οκ...τα καθαρίζω..αλλά όταν μου το κάνει το πρωί λίγα λεπτά πριν φύγω για τη δουλειά....πρέπει να κάτσω να τα καθαρίσω, δεν μπορώ να φύγω έτσι...και αυτό με καθυστερεί και απ'τη δουλειά!!

Σημείωσα το άρθρο σου για έναν λόγο...γιατί το κόλπο με το αλουμινόχαρτο το δοκίμασα...και κατουρούσε πάνω στο αλουμινόχαρτο...:D. Επίσης το κόλπο με την κολλητική ταινία...την έπαιζε και την έκανε ένα μπαλάκι και στο τέλος αφού έπιανε πολύ μικρό χώρο η ταινία, πήγαινε και κατουρούσε πάλι...

Τι να κάνω? να γεμίσω κούτες και τον καναπέ απο κάτω? Επίσης τα κάνει και πίσω απ' την αμμολεκάνη της η οποία είναι ακριβώς δίπλα απ τον καναπέ κάτω από ένα τραπεζάκι...

Έχω απορρίψει το ιατρικό πρόβλημα μόνο επειδή τα κάνει και εντός και κυρίως επειδή δεν δείχνει να παραπονιέται για κάτι...είναι χαρούμενη και όταν την μαλώνω νομίζει μάλιστα ότι παίζω μαζί της...όσο και αν φωνάξω κάθεται κάτω κ κουνάει την ουρά πέρα δώθε...την σηκώνω της φωνάζω και μόλις την αφησω ορμάει στα πόδια μου να παίξει...Μόλις τα κάνει την βάζω να τα μυρίσει αν δεν την έπιασα επ αυτοφόρω...κ μετά την βάζω στην λεκάνη και αυτή απλά βγαίνει πάλι. Είναι λες και το κάνει έτσι για να με εκνευρίζει :P.

Να σημειώσω ότι μένω σε γκαρσονιέρα (ευτυχώς! λιγότερα σημεία που την βολεύουν για τσίσα...λιγότερο καθάρισμα).
Κανένα άλλο κόλπο για να μή γεμίσω και το σαλόνι με κούτες? είναι και λίγο δύσκολο να χώσω πράγματα εκει κάτω.. που να είναι και πράγματα που δεν τα χρειάζομαι..γιατί σε περίπτωση που δεν αντιδράσει όπως στο κρεβάτι και τα κατουρίσει την πάτησα :P.

τώρα για τιμωρία την έχω στο μπάνιο με τροφή νερό και αμμολεκάνη το ένα στην μία άκρη και τα άλλα στην άλλη. Αλλά θα την βγάλω σε λίγο γιατί την λυπάμαι...δυστυχώς την λυπάμαι πιο πολύ από μένα που καθαρίζω....

Δε νομίζω ότι με το να την κλείνεις στο μπάνιο θα καταφέρεις αυτό που θέλεις :(

Και εμενα η πουπυ κατουραει εκτος..απο μικρη το ειχε,μονο που το εκανε πολυ αραια..δηλαδη καθε 2-3 μηνες...τον τελευταιο καιρο..καθε 2-3 μερες εχουμε κατουρημα εκτος αμμολεκανης..κυριως πανω σε μαξιλαρια.Της κανω θεραπεια για ουρολοιμωξη..γιατι μπορει να ειναι και αυτο,αλλα εξακολουθει να κατουραει.Απλα μαζευω τα μαξιλαρια.Το να την τιμωρησω δεν εχει κανενα απολυτως νοημα..διοτι τα ζωα ΔΕΝ αντιλαμβανονται την εννοια της τιμωριας.Το μονο που επιφερει ειναι αγχος στο ζωακι.:)

Μα το κλεισιμο στο μπανιο δεν ειναι τιμωρία... καταρχάς την έκλεισα για να σκεφτώ τι να κάνω και να σφουγγαρίσω με την ησυχία μου. 2ον διάβασα το άρθρο που έλεγε για την επανεκπαίδευση της γάτας (γι' αυτό και το υπογράμμισα) και αυτή η τεχνική προτεινόταν εκεί. Ωστόσο αφού το σκέφτηκα, θεώρησα ότι δεν ήταν θέμα επανεκπαίδευσης αλλά μάλλον γούστου...θέλει και κατουράει και σε άλλα σημεία συγκεκριμένα! Έτσι δεν την άφησα για παραπάνω από μισή ώρα,παρόλο που δεν νιαούριζε. Ωστόσο βρήκα τελικά τρόπο να κλείσω εκείνα τα σημεία και πλέον δεν έχει κάνει πουθενά κάτι.

Δεν τιμωρώ τη γάτα μου, απλά όταν κάνει κάτι που δε θέλω, βγάζω μια φωνή με κοιτάει και φεύγει. Στη συγκεκριμένη περίπτωση το έκανα (όχι σαν τιμωρία) γιατί το έλεγε το άρθρο και δε μου φάνηκε τόσο αυστηρό να της δείξω τα όριά της τη στιγμή που έκανε την αταξία, έχοντας στο μπάνιο μόνο τη λεκάνη κ το φαϊ της. Αλλά μέχρι να σκεφτώ κάτι για να την εμποδίζω να πηγαίνει στα "σημεία" της, έπρεπε να κάνω κάτι. Τελικά η μόνη λύση είναι να την εμποδίζεις να έρχεται σε επαφή με το σημείο που της αρέσει.Όσο και να καθαρίσεις...αν της αρέσει εκεί...εκεί θα τα κάνει.

Ετσι ειναι..:) και εγω,προσπαθω να απομακρυνω τα πραγματα που της αρεσουν να κατουραει( στη δικια μου περιπτωση τα μαξιλαρια και το κρεβατι-κλεινω την πορτα της κρεβατοκαμαρας οταν δεν ειμαι μεσα)
Ναι..το τρομαγμα μπορει να πιασει..πχ δυνατη φωνη,φυσηγμα στο μουτρακι κλπ..απλα πρεπει να γινεται αμεσως μετα το.."παραπτωμα"...Για να δουμε,..εμενα σημερα η πουπυ δεν τα εχει κανει......ακομα...:hehe::hehe::hehe:

Ουφ ουφ....καλησπέρα και πάλι....
έκλεισα το κρεβάτι από κάτω με κάτι πλαστικά κουτιά που είναι αποθηκευτικοί χώροι και βολεύτικα και εγώ με κάποια πράγματα που ήθελαν συμμάζεμα, και για 2 εβδομάδες δεν τα έκανε πουθενά αλλού η γατούλα μου εκτός της άμμου. Εδώ και 2 μέρες όμως κατουράει σε ένα μικρό χαλάκι που έχω κάτω απ την λεκάνη της. Τις προηγούμενες δύο μέρες το έκανε μόνο όταν ήμουν σπίτι, οπότε μόλις μύρισα κάτι, έτρεξα στη λεκάνη της και την είδα απ' έξω να σκάβει να καλύψει αυτά που είχε κάνει εκτός λεκάνης...άρχισα να φωνάζω και την πήρα και την έβαλα στην λεκάνη, βγήκε αμέσως φυσικά... τι να κάνει άλλωστε στη λεκάνη;; Αφού μόλις τα είχε κάνει εκτός! Αυτό κάνω όταν την πετυχαίνω να το κάνει. Αλλά σήμερα το έκανε όσο έλειπα και γύρισα και μύριζε πάρα πολύ άσχημα φυσικά.
Τι να κάνω;; Λέτε να μην της αρέσει η άμμος;; Δεν νομίζω να είναι αυτό... γιατί ένα διάστημα, όταν την πρωτοπήρα, δεν είχε θέμα, μετά από λίγο καιρό άρχισε να κατουράει κάτω απ΄το κρεβάτι αλλά και στη λεκάνη. Τώρα που έκλεισα την είσοδό της για το σημείο της κάτω απ ' το κρεβάτι, δεν έκανε εκτός λεκάνης τίποτα για 2 εβδομάδες..και πάνω που χάρηκα και λέω οκ το ξεπέρασε...αρχίζει τώρα αυτό με το χαλάκι...Καμιά συμβουλή;;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γεια σου,
χωρίς να έχω τη μεγάλη πείρα, μήπως θέλει να είναι η άμμος πιο καθαρή; Κάπου διάβασα επίσης στο φόρουμ ότι μια γατούλα γούσταρε πουδραρισμένη άμμο. μμμ...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

μερικες γατες ειναι οντως πολυ ιδιοτροπες. Ο δικος μου δεν παει στην αμμο αν δεν ειναι εντελως καθαρη. Επισης δεν παει στην αμμο αν χρησιμοποιησω αμμο με χοντρους κοκκους (δεν του αρεσει η υφη).

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back