Το νέο μου γατάκι τσακώνεται με το παλιό

Dunkelheit83

Νεοφερμένο μέλος

Η Dunkelheit83 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 42 ετών. Έχει γράψει 27 μηνύματα.
Καλημέρα, καλήμερα

Αντιμετωπίζω ένα μικρό πρόβλημα ( μπορεί και να μην είναι πρόβλημα ακριβώς )

Λοιπόν πριν περίπου 1.5 μήνα βρήκα ένα γατάκι σε άθλια κατάσταση στο δρόμο και το πήρα στο σπίτι. Ήταν τότε 40 ημερών ,είχε πρόβλημα στο μάτακι του, ήταν πολύ αδύνατο και γενικότερα η κτηνίατρος δεν μας έδινε και πολλά περιθώρια ότι θα ζήσει , αλλά ευτυχώς έζησε και έχει πάρει τα πάνω της τώρα....Το θέμα είναι οτι ο γάτος μου φαίνεται να μην το θέλει σχεδόν καθόλου (ή μπορεί να το νομίζω εγώ αυτό) .Είναι και τεράστιος και της κάνει σύνεχεια attack όποτε την βρίσκει και φοβάμαι μην της κάνει κανένα κακό. Δεν μπορώ να καταλαβώ αν παίζουν ή αν πρόκειται για "μάχη" . Βέβαια και αυτή τώρα που έχει μεγαλώσει του το ανταποδίδει. Αναρωτιέμαι θα τα βρούνε ποτέ ή τσάμπα η χαρά μου ?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Νέο μέλος στην οικογένεια

Οταν λες attack..τι ακριβως εννοεις;Δηλαδη..κχχχχχχχχχχχχ,απειλητικο πλησιασμα κλπ..ή πεφτει επανω του ;;
Παντως και ο δικος μου ετσι εκανε στην αρχη αλλα την αποδεχτηκε .Βεβαια ακομα και τωρα,πολλες φορες την κυνηγαει..αλλα μαλλον για παιχνιδι το κανει.
Ακου κατι...δεν ειναι υποχρεωτικο να κοιμουνται αγκαλιστα,να γλυφει το ενα το αλλο κλπ.Δυστυχως ουτε και εμενα τα πολυκανουν αυτα,εκτος απο σπανιες φορες.Σημασια εχει να μπορουν να συμβιωσουν αρμονικα.Και βεβαια θα παιζουν καποιες φορες..και το παιχνιδι τους μοιαζει με τσακωμος.Το θεμα ειναι να μην γινεται συνεχεια αυτο.Και να μην ειναι αγρια η επιθεση.
Ο μεγαλος γατος σου...μονο της επιτιθεται;Πχ..πλαι πλαι,καθονται καθολου;:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κάθονται αντικρυστά και κοιτιούνται... ειναι κάτι σαν μονομαχια στο Ελ Πάσο....μετά ή τον κυνηγάει αυτή ή την κυνηγάει αυτός...Όταν είναι ξαπλωμένος αυτός, αυτή πάει και τον τσιγκλάει

Όταν λέω attack την αρπάζει και την δαγκώνει, αλλά δεν την δαγκώνει με την δυναμη που δαγκώνει εμάς γιατί αν δεις τα χέρια μας είναι λες και χαρακωνόμαστε :P Μερικές φορές την γλείφει κιόλας . Το θέμα είναι οτι επειδη αυτός είναι ογκώδης μπορεί να θέλει να παίξει αλλά να μην ξέρει πως να ελέγχει το βάρος του και το κάνει κάπως άγαρμπα.

Mαλιστα.Ποσο καιρο μενουν μαζι;; Εχεις δει καθολου βελτιωση..ή ειναι ΑΚΡΙΒΩΣ οπως την πρωτη μερα;

Και ο δικος μου,μετα απο 3 χρονια παντως,τα κανει αυτα στην πουπυ.Ομως εννοειται οχι ολη την ωρα.

edit: Το οτι την γλυφει,ειναι θετικο σημαδι παντως.

Δέν έχουν προλάβει να μείνουν και καιρό μαζί γιατί αυτός είχε χαθεί για 20 ημέρες και την μικρή την είχα περίπου τότε 2 εβδόμαδες στο σπίτι. Πάντως νομίζω ότι υπάρχει μια μικρή βελτίωση .Ειδικά οταν την παίρνει αγκαλιά (πριν την δαγκώσει) και αυτή η χαζή κάθεται,τότε λίωνω . Όταν δε ειναι στο δωματίο του αυτός, αυτή κάθεται έξω απο την πόρτα του .

Α..λες για τον σπορο που βρεθηκε.Ειναι λοιπον πολυ λογικη η συμπεριφορα του και ειναι νωρις ακομα για να προσαρμοστει στα νεα δεδομενα.Καταρχην σιγουρα ειναι τρομαγμενος και αγριεμενος απο την ¨θητια" του στον εξω κοσμο.Επισης γυρισε στον χωρο του,και βρηκε καινουργια παρουσια.
Ειμαι σιγουρη οτι θα βελτιωθουν οι σχεσεις τους.Εμενα περιπου στη μια βδομαδα ο μπουκακος σταματησε τα κχχχχχχ,και τα σηκωματα τριχας στην πουπυ,και σε δυο εβδομαδες ηταν μια χαρα..χωρις πολλα πολλα βεβαια,αγκαλιτσες και φιλακια δηλαδη.
Μην αγχωνεσαι.Δειξε πολυ αγαπη και στα δυο...χαιδευε ιδιαιτερα τον σπορο,και ολα καλα θα πανε.:)

Εμένα με προβληματίζει το γεγόνος ότι η μικρή ήταν ήδη στο σπίτι πριν αποφάσισει ο Σπόρος να γνωρίσει το πίσω στενό της γειτονίας μας και απο πρίν φύγεί μέχρι και τώρα που γύρισε τα πράγματα παραμένουν το ίδιο. Επίσης αυτό που παρατήρησα είναι ότι τους έπιασα μαζί κάτω απο το κρεβάτι, απο πάνω αυτόν να κρατάει αγκαλία την μπέμπα και μόλις με είδε άρχισε να την δαγκώνει....Θα κάνω μια προσπάθεια πάλι αύριο να τους αφήσω λίγη παραπάνω ώρα μαζί αλλά φοβάμαι μην χυθεί αίμα .

Ο σπορος..ειναι στειρωμενος;; δεν θυμαμαι..συγνωμη..:redface:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back