Το πονεμένο ματάκι του Spike..

tsitsini

Νεοφερμένο μέλος

Η tsitsini αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 45 ετών. Έχει γράψει 94 μηνύματα.
Καλησπέρα! Για ακομα μία φορά θα ήθελα τη συμβουλή σας.. Το γατουλίνι μου ο Spike είναι 8 εβδομάδων και εδώ και 1 εβδομάδα άρχισε να κλείνει το ένα του ματάκι σαν να το ενοχλούσε και να το έτσουζε. Έβγαζε και κάτι σαν τσιμπλίτσα, αλλά όχι λευκή αλλά καφετί.. Τον πήγα στο γιατρό και μου είπε ότι μάλλον είναι επιπεφυκίτιδα και μου έδωσε ένα κολύριο να το ρίχνω 3 φορές την ημέρα και στα δύο του ματάκια. Αλλά δεν βλέπω κάποια ιδιαίτερη βελτίωση.. Τον ξαναπήγα και μου είπε να συνεχίσω την αγωγή και ότι μπορεί να είναι και χλαμύδια.. Υπάρχει περίπτωση να χάσει το ματάκι του?? Εγώ τι άλλο μπορώ να κάνω?? Έχω σκάσει...:(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αν θέλεις μια δεύτερη γνώμη, εδώ μπορείς να βρεις εξειδικευμένους κτηνιάτρους (η Σκούντζου στην Αθήνα και η Κομνηνού στη Θεσσαλονίκη εξειδικεύονται στην κτηνιατρικη οφθαλμολογία).

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

μακάρι να μπορουσα να σε βοηθήσω. Το μόνο που έχω να σου πώ είναι αν δεν νιώθεις ασφάλεια στο γιατρό του μικρού σου πήγαινε και σε έναν δεύτερο για μια ακόμη γνώμη. Επείσης μπορείς να ρωτήσεις στο γιατρό του φόρουμ. :(

Μακάρι να του περάσει γρήγορα μωρέ..

Καλησπέρα,

Η μοναδική οφθαλμίατρος που υπάρχει στην Αττική είναι η κα Σκούντζου στον Χολαργό, θα την βρεις στην λίστα γιατρών. Να τον πας εκεί γιατί εγώ κατέστρεψα το ματάκι της γατούλας που βρήκα με λάθος κολλύριο. Τώρα την παρακολουθεί η κα Σκούντζου, που είναι πολύ καλή.

Καλησπέρα tsitsini! Κατ'αρχήν, δεν είμαι κτηνίατρος, οπότε σίγουρα και πάνω από όλους ακούς αυτόν. Εγώ σε γατάκια με τσίμπλες, εκτός από το ειδικό κολλύριο, τους καθάριζα τα ματάκια με κομπρέσες με χαμομήλι, που σίγουρα δεν κάνει κακό και έχει και αντισηπτικές ιδιότητες, αλλά ρώτα και το γιατρό για παν ενδεχόμενο. Πρόσεχε μόνο να μην καίει και να χρησιμοποιείς άλλο βαμβάκι για κάθε μάτι, για να μην μολύνεται το ένα από το άλλο. Το γατάκι είναι μέσα ή έξω? Αν είναι έξω μπορεί να ξαναέρχεται σε επαφή με μικρόβια και να μην του περνάει. Μήπως αν δεν δεις βελτίωση σε κάποιες μέρες να το πήγαινες και σε άλλο γιατρό πριν πάθει ζημιά το ματάκι του? Για τα χλαμύδια δεν ξέρω, καλύτερα να περιμένουμε να μας δώσουν τα φώτα τους τα πιο έμπειρα μέλη.

Οκ, με πρόλαβαν οι προλαλήσαντες με πιο χρήσιμες πληροφορίες!:) Περαστικά σας!

Το χαμομήλι είναι όντως αντισηπτικό. Παρόλα αυτά, επειδή υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να προκαλέσει αλλεργία, πολλοί γιατροί δεν το συνιστούν πια και προτιμούν τις πλύσεις με φυσιολογικό ορό, που είναι κάτι εντελώς ουδέτερο και ασφαλές.
Επίσης, το βαμβάκι καλύτερα να αποφεύγεται στα μάτια, επειδή έχει μικροσκοπικές ίνες που αν μπουν κατά λάθος στο μάτι προκαλούν μεγάλο ερεθισμό. Πιο ασφαλής είναι η γάζα ή ένα πολύ καθαρό, μαλακό πανάκι.

Το χαμομήλι είναι όντως αντισηπτικό. Παρόλα αυτά, επειδή υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να προκαλέσει αλλεργία, πολλοί γιατροί δεν το συνιστούν πια και προτιμούν τις πλύσεις με φυσιολογικό ορό, που είναι κάτι εντελώς ουδέτερο και ασφαλές.
Επίσης, το βαμβάκι καλύτερα να αποφεύγεται στα μάτια, επειδή έχει μικροσκοπικές ίνες που αν μπουν κατά λάθος στο μάτι προκαλούν μεγάλο ερεθισμό. Πιο ασφαλής είναι η γάζα ή ένα πολύ καθαρό, μαλακό πανάκι.

Ώστε έτσι το χαμομήλι? Συγγνώμη, δεν το ήξερα ότι υπήρχε τέτοια πιθανότητα και προφανώς ούτε και ο κτηνίατρος που μου το είχε πει κάποτε. Γιατί να υπάρχουν τόσες απόψεις εκεί έξω και να μας μπερδεύουν? Aretha, μήπως να σβήσουμε το μήνυμα για να μην παραπληροφορώ τον κόσμο?

Γιατί να υπάρχουν τόσες απόψεις εκεί έξω και να μας μπερδεύουν?
Ε, αν ήταν όλα άσπρο-μαύρο θα βαριόμασταν!:lol:
Ειδικά πάντως όσον αφορά την ιατρική (και την κτηνιατρική), πολύ λίγα πράγματα είναι απολύτως σωστά ή απολύτως λάθος. Δεν υπάρχει φάρμακο που να κάνει μόνο καλό, όλα έχουν παρενέργειες ή μικρούς κινδύνους και σε κάθε περίπτωση ζυγίζει κανείς τα υπέρ και τα κατά και αποφασίζει.
Έτσι και με το χαμομήλι, το ότι υπάρχει πιθανότητα να προκαλέσει αλλεργία, δεν αναιρεί τις αντισηπτικές του ιδιότητες.;) Απλώς όταν το χρησιμοποιούμε, καλό είναι να γνωρίζουμε κι αυτή την πιθανότητα. Όποιος θέλει να 'ναι πολύ προσεκτικός ή σε περιπτώσεις που υπάρχει ευαισθησία σε αλλεργίες, ας προτιμήσει τον φυσιολογικό ορό ώστε να 'ναι 100% ασφαλής.

να πας το γατάκι σε ειδικό, γιατί αν το κολλυριο που έδωσε ο γιατρος για την επιπεφυκίτιδα έχει μέσα κορτιζόνη και το γατάκι έχει κανα έλκος στο μάτι, θα χάσει και το μάτι του!:(σου έκανε το τεστ για έλκος βάζοντας ενα χαρτάκι στο μάτι, το οποίο το βάφει πράσινο αν εχει πρόβλημα?:hmm:

Όχι, δεν μου έκανε κανένα τέτοιο τέστ.. Το μόνο που μου είπε είναι οτι αν σε 10 μέρες θεραπείας δεν γίνει καλά το ματάκι του θα πάρει δείγμα για κυτταρολογική εξέταση.. Αυτό που έκανα πάντως είναι να το καθαρίζω το ματάκι με φυσιολογικό ορό. Σας ευχαριστώ πολύ για τη βοήθειά σας.. Έχω κλείσει σήμερα ραντεβού με την κα Σκούντζου και ελπίζω να πάνε όλα καλά. Καλημέρα σε όλους!

Όχι, δεν μου έκανε κανένα τέτοιο τέστ.. Το μόνο που μου είπε είναι οτι αν σε 10 μέρες θεραπείας δεν γίνει καλά το ματάκι του θα πάρει δείγμα για κυτταρολογική εξέταση.. Αυτό που έκανα πάντως είναι να το καθαρίζω το ματάκι με φυσιολογικό ορό. Σας ευχαριστώ πολύ για τη βοήθειά σας.. Έχω κλείσει σήμερα ραντεβού με την κα Σκούντζου και ελπίζω να πάνε όλα καλά. Καλημέρα σε όλους!

μην ανησυχεις ..πας στην καλύτερη, αν γινεται αυτή θα το φτιάξει...;)

να πας το γατάκι σε ειδικό, γιατί αν το κολλυριο που έδωσε ο γιατρος για την επιπεφυκίτιδα έχει μέσα κορτιζόνη και το γατάκι έχει κανα έλκος στο μάτι, θα χάσει και το μάτι του!:(σου έκανε το τεστ για έλκος βάζοντας ενα χαρτάκι στο μάτι, το οποίο το βάφει πράσινο αν εχει πρόβλημα?:hmm:
Ακριβώς αυτό έπαθα με την μικρή! :( Αν είχε μια ελπίδα να δει της την κατέστρεψα

Ευχαριστώ πολύ Βάσια! Το απόγευμα θα ξέρουμε!:up:
Λυπάμαι πολύ catlover... Τουλάχιστον όμως έχει εσένα που την αγαπάς και την φροντίζεις..:)

περιμένουμε νέα....;)

Tsitsini ολα καλα θα πανε, μην αγχωνεσαι, ακριβως τα ιδια ειχα και γω. Αρχικα της εδωσε μονο ενα κολλυριο για να μην την επιβαρυνει αδικα με αντιβιωση,αφου της εκανε το τεστ που λεει η Βασια, δεν της εκανε ομως τιποτα και οταν ξαναπηγα μου εδωσε αντιβιωση και ενα αλλο κολλυρριο και το ματακι ειναι απολυτως καλα !! ισως εχει οντως χλαμυδια, οπως και η δικια μου, πηγαινε στη γιατρο και εκεινη θα σου πει σιγουρα και καλυτερα !! :rolleyes::rolleyes:

Ουουουφ.. Θα σας πώ το βράδυ. Να ρωτήσω κάτι? Τα χλαμύδια δεν κολλάνε στον άνθρωπο ε? Γιατι κοιμόμαστε αγκαλιά με το μανάρι μου και ολη την ώρα πατάει στο μαξιλάρι μου και κουρνιάζει στο λαιμό μου!

Ουουουφ.. Θα σας πώ το βράδυ. Να ρωτήσω κάτι? Τα χλαμύδια δεν κολλάνε στον άνθρωπο ε? Γιατι κοιμόμαστε αγκαλιά με το μανάρι μου και ολη την ώρα πατάει στο μαξιλάρι μου και κουρνιάζει στο λαιμό μου!

όχι, η χλαμυδίωση είναι μία νόσος που εμφανίζεται στις γάτες και αυτές όπως και όλοι οι αλλοι (και ο ανθρωπος) κολλάνε απο τα περιστέρια...;)

Εχουν αναφερθει ελαχιστες περιπτωσεις οπου άνθρωποι κολλησαν χλαμυδια απο γατα και εκανε μια αυτοπεριοριζομενη και γρηγορα ιασιμη επιπεφυκιτιδα, οποτε δεν υπαρχει ιδιαιτερος λογος ανησυχιας.:)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back