tsitsini
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aretha
Περιβόητο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
prince
Διάσημο μέλος

Μακάρι να του περάσει γρήγορα μωρέ..
catlover
Εκκολαπτόμενο μέλος
Η μοναδική οφθαλμίατρος που υπάρχει στην Αττική είναι η κα Σκούντζου στον Χολαργό, θα την βρεις στην λίστα γιατρών. Να τον πας εκεί γιατί εγώ κατέστρεψα το ματάκι της γατούλας που βρήκα με λάθος κολλύριο. Τώρα την παρακολουθεί η κα Σκούντζου, που είναι πολύ καλή.
chryssa
Διάσημο μέλος
chryssa
Διάσημο μέλος
Περαστικά σας!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aretha
Περιβόητο μέλος
Επίσης, το βαμβάκι καλύτερα να αποφεύγεται στα μάτια, επειδή έχει μικροσκοπικές ίνες που αν μπουν κατά λάθος στο μάτι προκαλούν μεγάλο ερεθισμό. Πιο ασφαλής είναι η γάζα ή ένα πολύ καθαρό, μαλακό πανάκι.
chryssa
Διάσημο μέλος
Το χαμομήλι είναι όντως αντισηπτικό. Παρόλα αυτά, επειδή υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να προκαλέσει αλλεργία, πολλοί γιατροί δεν το συνιστούν πια και προτιμούν τις πλύσεις με φυσιολογικό ορό, που είναι κάτι εντελώς ουδέτερο και ασφαλές.
Επίσης, το βαμβάκι καλύτερα να αποφεύγεται στα μάτια, επειδή έχει μικροσκοπικές ίνες που αν μπουν κατά λάθος στο μάτι προκαλούν μεγάλο ερεθισμό. Πιο ασφαλής είναι η γάζα ή ένα πολύ καθαρό, μαλακό πανάκι.
Ώστε έτσι το χαμομήλι? Συγγνώμη, δεν το ήξερα ότι υπήρχε τέτοια πιθανότητα και προφανώς ούτε και ο κτηνίατρος που μου το είχε πει κάποτε. Γιατί να υπάρχουν τόσες απόψεις εκεί έξω και να μας μπερδεύουν? Aretha, μήπως να σβήσουμε το μήνυμα για να μην παραπληροφορώ τον κόσμο?
aretha
Περιβόητο μέλος
Ε, αν ήταν όλα άσπρο-μαύρο θα βαριόμασταν!Γιατί να υπάρχουν τόσες απόψεις εκεί έξω και να μας μπερδεύουν?

Ειδικά πάντως όσον αφορά την ιατρική (και την κτηνιατρική), πολύ λίγα πράγματα είναι απολύτως σωστά ή απολύτως λάθος. Δεν υπάρχει φάρμακο που να κάνει μόνο καλό, όλα έχουν παρενέργειες ή μικρούς κινδύνους και σε κάθε περίπτωση ζυγίζει κανείς τα υπέρ και τα κατά και αποφασίζει.
Έτσι και με το χαμομήλι, το ότι υπάρχει πιθανότητα να προκαλέσει αλλεργία, δεν αναιρεί τις αντισηπτικές του ιδιότητες.
Απλώς όταν το χρησιμοποιούμε, καλό είναι να γνωρίζουμε κι αυτή την πιθανότητα. Όποιος θέλει να 'ναι πολύ προσεκτικός ή σε περιπτώσεις που υπάρχει ευαισθησία σε αλλεργίες, ας προτιμήσει τον φυσιολογικό ορό ώστε να 'ναι 100% ασφαλής.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
chryssa
Διάσημο μέλος
Ε, αν ήταν όλα άσπρο-μαύρο θα βαριόμασταν!![]()
Με έστειλες τώρα!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Βάσια13859
Διακεκριμένο μέλος
σου έκανε το τεστ για έλκος βάζοντας ενα χαρτάκι στο μάτι, το οποίο το βάφει πράσινο αν εχει πρόβλημα?
tsitsini
Νεοφερμένο μέλος
Βάσια13859
Διακεκριμένο μέλος
Όχι, δεν μου έκανε κανένα τέτοιο τέστ.. Το μόνο που μου είπε είναι οτι αν σε 10 μέρες θεραπείας δεν γίνει καλά το ματάκι του θα πάρει δείγμα για κυτταρολογική εξέταση.. Αυτό που έκανα πάντως είναι να το καθαρίζω το ματάκι με φυσιολογικό ορό. Σας ευχαριστώ πολύ για τη βοήθειά σας.. Έχω κλείσει σήμερα ραντεβού με την κα Σκούντζου και ελπίζω να πάνε όλα καλά. Καλημέρα σε όλους!
μην ανησυχεις ..πας στην καλύτερη, αν γινεται αυτή θα το φτιάξει...

catlover
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ακριβώς αυτό έπαθα με την μικρή!να πας το γατάκι σε ειδικό, γιατί αν το κολλυριο που έδωσε ο γιατρος για την επιπεφυκίτιδα έχει μέσα κορτιζόνη και το γατάκι έχει κανα έλκος στο μάτι, θα χάσει και το μάτι του!σου έκανε το τεστ για έλκος βάζοντας ενα χαρτάκι στο μάτι, το οποίο το βάφει πράσινο αν εχει πρόβλημα?
![]()
Αν είχε μια ελπίδα να δει της την κατέστρεψαΣημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
tsitsini
Νεοφερμένο μέλος

Λυπάμαι πολύ catlover... Τουλάχιστον όμως έχει εσένα που την αγαπάς και την φροντίζεις..

Βάσια13859
Διακεκριμένο μέλος

ιβανα
Επιφανές μέλος

tsitsini
Νεοφερμένο μέλος
Βάσια13859
Διακεκριμένο μέλος
Ουουουφ.. Θα σας πώ το βράδυ. Να ρωτήσω κάτι? Τα χλαμύδια δεν κολλάνε στον άνθρωπο ε? Γιατι κοιμόμαστε αγκαλιά με το μανάρι μου και ολη την ώρα πατάει στο μαξιλάρι μου και κουρνιάζει στο λαιμό μου!
όχι, η χλαμυδίωση είναι μία νόσος που εμφανίζεται στις γάτες και αυτές όπως και όλοι οι αλλοι (και ο ανθρωπος) κολλάνε απο τα περιστέρια...

JohnDVM
Διάσημο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool