Subject to change
e-steki.gr Founder
Η Λία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 39 ετών. Έχει γράψει 17.243 μηνύματα.
09-02-06
10:26
Μου το είχε κάνει ο πατέρας μου δώρο λίγο πριν έρθει η Ζαν, 11 χρόνια πριν, όταν ήμουν 8 χρονών παιδάκι. Παρʼότι έχω διαβάσει αρκετά ακόμα γάτο-βιβλία από τότε πάντα παραμένει το καλύτερο που είχα και πάντα στο τέλος σε αυτό ανατρέχω. Πλέον είναι απίστευτα φθαρμένο, γεμάτο γατίσιες δαγκωματιές και γρατζουνιές καθώς και την αναμενόμενη φθορά τόσων ετών. Σε αυτό πρωτοείδα πως να φροντίσω τη Ζαν, τι να κάνω όταν ήταν πρώτη φορά έγκυος, πως να φροντίσω ώστε να ζήσουν τα γατάκια της. Το ίδιο βιβλίο κοίταξα όταν η κόρη της έμεινε έγκυος για 1η και μετα 2η φορά. Το ίδιο κοιτάω και τώρα πριν απʼολα όποτε χρειαστώ κάποια πληροφορία για τη φροντίδα του Vector ή για κάποιο άρθρο μου. Μην περιμένετε λοιπόν 100% αντικειμενική βαθμολογία. Είμαι συναισθηματικά δεμένη με αυτό το βίβλιο μιας και με έχει συντροφέψει σε τόσα και τόσα. Θα προσπαθήσω ωστόσο να είμαι όσο μπορώ περισσότερο αντικειμενική.
Περιεχόμενα
Το βιβλίο χωρίζεται σε 5 κύρια μέρη. Το πρώτο αφορά γενικές γνώσεις για τη φυσιολογία της γάτας, το δεύτερο και μεγαλύτερο έχει αναλυτική περιγραφή της κάθε αναγνωρισμένης ράτσας, το τρίτο περιέχει γενικές πληροφορίες για τη φροντίδα της γάτας, το τέταρτο πληροφορίες για την αναπαραγωγή και το πέμπτο πληροφορίες, μάλλον άχρηστες στον μέσο ιδιοκτήτη γάτας, για την επίδειξη. Όλα αυτά συνοδεύονται από πανέμορφες έγχρωμες φωτογραφίες που δεν σου αφήνουν περιθώρια να μην καταλάβεις τι εννοεί ο συγγραφέας.
Oι πληροφορίες του είναι οι πιο επιστημονικά άρτιες που έχω διαβάσει σε βιβλίο και οι πιο πλήρεις. Δεν θυμάμαι να είχα ποτέ απορία και να μην βρήκα σε αυτό μια ικανοποιητική απάντηση.
Συγγραφέας (πληροφορίες από το βιβλίο, σημειώστε ότι γράφτηκε το 1993)
Ο David Taylor BVMS, FRCVS είναι ένας διακεκριμένος χειρουργός κτηνίατρος που απολαμβάνει το σεβασμό πολλών Με τους δύο συνεταίρους του λειτουργεί μια διεθνή κτηνιατρική υπηρεσία τις ειδικές γνώσεις της οποίας ζητούν συχνά ζωολογικοί κήποι από κάθε γωνιά του πλανήτη. Στο πλατύ κοινό όμως είναι περισσότερο γνωστός ως ο συγγραφέας πολλών βιβλίων μεγάλης κυκλοφορίας σχετικά με τα κατοικίδια αλλά και τα άγρια ζώα –κυρίαρχη θέση μεταξύ τους έχει η σειρά “Zoovet”. Τα βιβλία αυτά αποτέλεσαν τη βάση της πολύ επιτυχημένης σειράς του BBC “One-by-one”. O David Taylor είναι επίσης ο συγγραφέας των βιβλίων «Εσείς και η γάτα σας», «Εσείς και ο σκύλος σας» και «Το τέλειο βιβλίο του σκύλου, όλα από τις εκδόσεις Dorling Kindersley.
Με τι στοιχεία να το ζητήσω;
[table 0 3 1]Συγγραφέας | David Taylor
Εκδότης | Προμηθευτική ©1993 (Πρωτότυπη έκδοση: Dorling Kindersley ©1989)
Δέσιμο | Σκληρό εξώφυλλο
Σελίδες | 190
Διαστάσεις | 28,5 x 23 εκ.
[/table]
Περιεχόμενα
Το βιβλίο χωρίζεται σε 5 κύρια μέρη. Το πρώτο αφορά γενικές γνώσεις για τη φυσιολογία της γάτας, το δεύτερο και μεγαλύτερο έχει αναλυτική περιγραφή της κάθε αναγνωρισμένης ράτσας, το τρίτο περιέχει γενικές πληροφορίες για τη φροντίδα της γάτας, το τέταρτο πληροφορίες για την αναπαραγωγή και το πέμπτο πληροφορίες, μάλλον άχρηστες στον μέσο ιδιοκτήτη γάτας, για την επίδειξη. Όλα αυτά συνοδεύονται από πανέμορφες έγχρωμες φωτογραφίες που δεν σου αφήνουν περιθώρια να μην καταλάβεις τι εννοεί ο συγγραφέας.
Oι πληροφορίες του είναι οι πιο επιστημονικά άρτιες που έχω διαβάσει σε βιβλίο και οι πιο πλήρεις. Δεν θυμάμαι να είχα ποτέ απορία και να μην βρήκα σε αυτό μια ικανοποιητική απάντηση.
Συγγραφέας (πληροφορίες από το βιβλίο, σημειώστε ότι γράφτηκε το 1993)
Ο David Taylor BVMS, FRCVS είναι ένας διακεκριμένος χειρουργός κτηνίατρος που απολαμβάνει το σεβασμό πολλών Με τους δύο συνεταίρους του λειτουργεί μια διεθνή κτηνιατρική υπηρεσία τις ειδικές γνώσεις της οποίας ζητούν συχνά ζωολογικοί κήποι από κάθε γωνιά του πλανήτη. Στο πλατύ κοινό όμως είναι περισσότερο γνωστός ως ο συγγραφέας πολλών βιβλίων μεγάλης κυκλοφορίας σχετικά με τα κατοικίδια αλλά και τα άγρια ζώα –κυρίαρχη θέση μεταξύ τους έχει η σειρά “Zoovet”. Τα βιβλία αυτά αποτέλεσαν τη βάση της πολύ επιτυχημένης σειράς του BBC “One-by-one”. O David Taylor είναι επίσης ο συγγραφέας των βιβλίων «Εσείς και η γάτα σας», «Εσείς και ο σκύλος σας» και «Το τέλειο βιβλίο του σκύλου, όλα από τις εκδόσεις Dorling Kindersley.
Με τι στοιχεία να το ζητήσω;
[table 0 3 1]Συγγραφέας | David Taylor
Εκδότης | Προμηθευτική ©1993 (Πρωτότυπη έκδοση: Dorling Kindersley ©1989)
Δέσιμο | Σκληρό εξώφυλλο
Σελίδες | 190
Διαστάσεις | 28,5 x 23 εκ.
[/table]
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
maxi2
Δραστήριο μέλος
Η maxi2 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 58 ετών και μας γράφει από Λέρος (Δωδεκάνησα). Έχει γράψει 621 μηνύματα.
20-05-06
15:31
Θα συμφωνήσω μαζί σου, μιας και εγώ έχω αυτό το βιβλίο και είναι το πρώτο που πήρα, όταν πήρα και τον Ασπρούλιακα. 'Οντως με βοήθησε πολύ στο να καταλάβω για την συμπεριφορά των γατιών μιας και ήμουν τρομερά άσχετη για το θέμα....
Και όταν έχω κάποιες απορίες σε αυτό τρέχω και διαβάζω διάφορα.
Και όταν έχω κάποιες απορίες σε αυτό τρέχω και διαβάζω διάφορα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
sublime
Εκκολαπτόμενο μέλος
Η sublime αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 41 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 243 μηνύματα.
21-11-06
11:00
Αν κάποιος έχει αυτό το βιβλίο και δεν το θέλει θα ήθελα να το πάρω εγώ. Ή να μου το χαρίσει ή και να το αγοράσω. 6936410651
ανδρεας1
Νεοφερμένο μέλος
Ο ανδρεας1 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών. Έχει γράψει μόλις ένα μήνυμα.
14-04-07
16:45
Και εγώ θα ήθελα το βιβλίο, επειδή σκέφτομαι να πάρω μια γάτα
αν δε το θέλετε φυσικά!Αν θέλετε μου το χαρίζετε ή πμορώ να το αγοράσω2310925808
αν δε το θέλετε φυσικά!Αν θέλετε μου το χαρίζετε ή πμορώ να το αγοράσω2310925808Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
PATSOUKAKI
Πολύ δραστήριο μέλος
Η PATSOUKAKI αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών και μας γράφει από Μαρκόπουλο (Αττική). Έχει γράψει 1.008 μηνύματα.
08-04-09
20:20
Να ρωτήσω:Η David Taylor έχει γράψει άλλα βιβλία για γάτες;
Υ.Γ.συγγνώμη που γράφω τώρα .

Υ.Γ.συγγνώμη που γράφω τώρα .
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum