Τρέμουλο

fdion

Νεοφερμένο μέλος

Ο fdion αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 56 ετών και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15 μηνύματα.
Ο γατος μου (Περσικο 1.5 ετων) παρατηρω οτι εχει ενα ελαφρυ τρεμουλο σε ολο του το σωμα καποιες στιγμες ακομα και οταν ειναι ηρεμος.
Ειναι φυσιολογικο ?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ο γατος μου (Περσικο 1.5 ετων) παρατηρω οτι εχει ενα ελαφρυ τρεμουλο σε ολο του το σωμα καποιες στιγμες ακομα και οταν ειναι ηρεμος.
Ειναι φυσιολογικο ?
Παράξενο φαίνεται... :hmm: Ο κτηνίατρός του τι λέει γι' αυτό;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

μηπως κρυωνει ή φοβαται?

Εγώ πάντως στη θέση σου θα τον πήγαινα αμέσως στον κτηνίατρο διότι μπορεί να παίζει κάποιο νευρολογικό πρόβλημα.
Περαστικά του, του γατούλη! :)

Τρέμουλο γάτας

Καλησπέρα :clapup: Έχω έναν γατούλη 8 μηνών αρσενικό.Τις τελευταίες δύο ημέρες μ'έχει ανησυχήσει καθώς εμφανίζει ένα περίεργο τρέμουλο,περισσότερο στη περιοχή της πλάτης,και ειδικά την στιγμή που αναπνέει.Περισσότερο όμως μου φαίνεται ως μυικος σπασμος παρα σαν τρέμουλο,Παρ'όλα αυτά τρώει κανονικά και τα κακάκια του επίσης είναι εντάξει.Απλά φαίνεται να ενοχλείται και ανησυχώ,ως αύριο που θα επισκεφθούμε τον κτηνίατρο.Σας εχει συμβεί κάτι παρόμοιο,είναι κάτι σοβαρό ή αγχώνομαι χωρίς λόγο :(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Τρέμουλο γάτας

Καλησπέρα και καλωσήρθες στη συντροφιά μας :)

Κι η δική μου το κάνει κανα-δυο φορές την ημέρα, τις ώρες που αναπαύεται ή κοιμάται πάνω μου. Δεν ξέρω σε τι μπορεί να οφείλεται, αλλά εφ'όσον όλα τα υπόλοιπα δείχνουν φυσιολογικά, δεν με έχει ανησυχήσει.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπέρα!

Όταν το κάνει αυτό έχει την ουρίτσα του όρθια και τρέμει και εκείνη;
Εκτός αν εννοείς το ξεφύσημα που κάνουμε και εμείς όταν αναστενάζουμε!

Ο μικρός μου το κάνει αυτό και ο μεγάλος τρέμει την ουρίτσα του.
Και οι δύο το κάνουν από ευχαρίστηση ή και προσμονή.

Τον έχεις στειρώσει;Ζει μέσα ή έξω;
Δεν μου φαίνεται ανησυχητικό,ωστόσο θα σου πει ο κτηνίατρος αύριο που θα τον εξετάσει.

Αφού θα πάτε αύριο στον κτηνίατρο θα μάθετε θετικά τι ακριβώς συμβαίνει. Δεν είμαι σίγουρη πως κατάλαβα τι ακριβώς του συμβαίνει, πάντως αν δεν είναι κάτι απλό όπως αυτό που γράφουν και οι φίλες, το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ψύλλοι που τον ενοχλούν. Το είχε πάθει μια φορά και ο δικός μου...

Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση σας.Όχι δεν τρέμει η ουρίτσα του.Είναι αστείρωτος και ζει μέσα στο σπίτι.Συνηθώς το κάνει την στιγμη που αναπνέει.Αλλά το παθαίνει και ξαφνικά,εκεί που κάθεται για παράδειγμα τρεμοπαίζει η πλατούλα του,κάτι σαν μυικό σπασμό,δεν ξέρω πως αλλίως να το περιγράψω :-P Aπλά μου δίνει την αίσθηση πως τον ενοχλεί στην αναπνοή γι'αυτό και ανησυχώ :-(

Αυτό ακριβώς το κάνει κι η δική μου σε στιγμή ανάπαυσης, σαν να κάνει σπασμό το δέρμα της πλάτης της και θεωρώ οτι είναι μυικός σπασμός.
Τώρα για την αναπνοή που λες, λίγο με μπερδεύει. :hmm:
Δηλαδή έχεις παρατηρήσει οτι όταν αναπνέει συμβαίνει αυτό? Το κάνει μόνο 1-2 φορές ή συνέχεια και απανωτά?
Αν καταλάβεις οτι όντως σχετίζεται με την αναπνοή, τότε θα πρέπει να πάτε μια βόλτα από τον κτηνίατρο.

Kι εγώ αρχικά πίστευα πως ειναι μυικος σπασμος απλα τον παρατηρώ και την στιγμη που του συμβαίνει παίρνει ''απανωτές'' αναπνοές,γι'αυτο και λεω μηπως σχετίζεται με την αναπνοή.όπως και να χει εχαριστώ για την γρήγορη απάντηση.Αύριο που θα παμε στο κτηνίατρο θα ηρεμήσουμε :P

Εν αναμονή νεωτέρων σας λοιπόν, που εύχομαι να είναι καθησυχαστικά :)

Ουπς!Μάλλον ψύλλοι όπως πολύ σωστά ανέφερε πιο πάνω και η Βασούλα!
Δεν είναι τίποτα,μην ανησυχείς!
Καλά θα κάνεις να τον πας στον κτηνίατρο να τον κοιτάξει και αν έχει ψύλλους θα του βάλει αμπούλα!
Επίσης συζητήστε και το θέμα της στείρωσης.Ώρα του είναι!!! :whistle:

Σας ευχαριστούμε πολύ :P Να περιμένετε νεα μας :)

Την περίπτωση των ψύλλων την αποκλείω καθώς εχουμε κάνει πρόσφατα αποπαρασίτωση και είμαστε πεντακάθαροι :P Όσον αφορά τη στείρωση είναι κ αυτό στο πρόγραμμα εννοείται :D

Τελευταία επεξεργασία:
Εχει δικιο η Βασουλα και μενα που ειχε προσφατα την περιπετεια με τους ψυλλους ετσι εκανε και μαλιστα καθως ετρεμε σνασηκωνοταν και το τριχωμα,σαν να ανατριχιαζε,μετα απο την αμπουλα που βαλαμε ,δεν το εχει ξανακανει.Αλλα αφου λες οτι δεν υπαρχει περιπτωση ψυλλων ομως,ρωτα καλυτερα τον κτηνιατρο.:D

Τελευταία επεξεργασία:

Σ'ευχαριστώ για την απάντηση,ελπίζω να μην είναι κάτι σοβαρό,όπως και να 'χει θα μάθουμε αύριο σίγουρα :)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back