Τρέχουν σάλια

ladycat

Διάσημο μέλος

Η frosso αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 50 ετών και μας γράφει από Χίος (Χίος ). Έχει γράψει 3.628 μηνύματα.
σε ποιες περιπτωσεις πρεπει να ανυσηχουμε οταν βλεπουμε σαλια στην γατα μας παρακαλω ας μας ουν οι γιατροι του φορουμ?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απαντώ, χωρίς να είμαι γιατρός, οτι ειναι αφύσικο να έχει σάλια η γάτα (δηλαδή σε μεγάλη ποσότητα να τρέχουν). Άρα πρέπει να τη εξετάσει γιατρός. Έχω διαβάσει ότι μπορεί να οφείλεται σε κάποια στοματική μόλυνση. Μπορεί να είναι και άλλη ασθένεια όμως.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

σε ποιες περιπτωσεις πρεπει να ανυσηχουμε οταν βλεπουμε σαλια στην γατα μας παρακαλω ας μας ουν οι γιατροι του φορουμ?

αν προκειται για την γατα που εχει το ειτζ,μπορει να οφειλεται και σε αυτο,γιατι εμενα ετσι παθαινει

Προφανώς εννοείς να βλέπουμε πολλά σάλια, να τρέχουν. Τότε, μάλλον πρόκειται για παθολογική κατάσταση. Μπορεί να είναι ένδειξη στοματικής νόσου (περιοδοντοπάθεια, στοματίτιδα, ουλίτιδα, γλωσίτιδα, ύπαρξη ξένου σώματος στη στοματική κοιλότητα κλπ.), προβλημάτων από τον οισοφάγο ή το στομάχι, λήψη τοξικών ουσιών που μπορεί να προκαλέσουν στοματίτιδα ή οισοφαγίτιδα.

εμενα η δικια μου ειχε βγαλει σαλια σαν αφρους οταν προσπαθουσα να της δωσω χαπακι αντιβωσης.τρομαξα,αλλα την παρατηρησα για καποεις μερες.απο τοτε δεν το ξανακανε,οποτε ισως εφταιγε το οτι την πιεσα για το χαπι.

και ο δικός μου σαλιωνει τον τοπο όταν του δίνω φαρμακο αλλά εκει ειναι αναμενόμενο. Σε κανονικές συνθηκες δεν θα επρεπε :hmm: . Με τη γατουλα μου ειχε συμβει πριν κανενα χρονο να εχει σαλια για καποιες ημερες αλλά δεν ηταν τίποτα. Την πηγα στο γιατρο και ειχα ακμή κατω από το σαγόνι. Μαλλον αυτό τη πειραζε. Ευχομαο να μην ειναι κάτι, αλλα κοιταξέ το

εμενα η δικια μου ειχε βγαλει σαλια σαν αφρους οταν προσπαθουσα να της δωσω χαπακι αντιβωσης.τρομαξα,αλλα την παρατηρησα για καποεις μερες.απο τοτε δεν το ξανακανε,οποτε ισως εφταιγε το οτι την πιεσα για το χαπι.
Και η Ροζα το έκανε αυτο! Αφριζε με τα χάπια! (Προσπαθεί να το φτύσει μην ανησυχείς)
Ο Βαλεντίνο μας γεμίζει σάλια όταν θηλάζει (!!!!:blink: ναι έχει αυτή τη συνήθεια...:rolleyes: )

Της τρέχουν τα σάλια

Από χτές η Μπαλού αφήνει παντού σάλια. Μοιάζει ανεξέλεγκτο. Εκεί που κάθεται απλά στάζει. Τι μπορεί να είναι? Είναι 9 μηνών περίπου. Υπάρχει περίπτωση να φταίει το ότι αλλάζει δόντια.

Νομίζω ότι καλό θα ήταν να την πας μια βόλτα απ' τον κτηνίατρο να την εξετάσει.
Τα σάλια μπορεί να σημαίνουν πολλά πράγματα: ίσως να έχει κάποια πληγή στο στόμα της, ίσως να έφαγε ή να έγλειψε κάτι που δεν έπρεπε... Μήπως της έβαλες αμπούλα για τους ψύλλους; Νομίζω ότι κάποιες γάτες έχουν ευαισθησία στην ουσία που περιέχεται στο stronghold και παρουσιάζουν αυτή την αντίδραση. Πάντως, στην αλλαγή των δοντιών μου φαίνεται λίγο δύσκολο να οφείλεται τόσο έντονη σιελόρροια.:hmm:
Σε κάθε περίπτωση, περάστε μια βόλτα απ' τον κτηνίατρό σας, για να είσαι κι εσύ πιο ήσυχη.

Θα συμφωνήσω με την Aretha!Πρέπει να πάτε στον κτηνίατρο!Εύχομαι περαστικά!:)

Περίεργα σάλια

Καλησπερα

πριν λιγες μερες πηρα στο σπιτι μου μια αδεσποτη γατουλα (ειχε κ κολαρο οποτε υπαρχει καποια πιθανοτητα να εχε κανει εμβολια) κ την φιλοξενω μεχρι να μπορεσω να της βρω ενα μονιμο σπιτακι.Σε γενικες γραμμες δε δειχνει να εχει καποιο προβλημα. Παιζει που κ που, τρωει κανονικα πηγαινει τουαλετα. Δε ξερω κ πολλα για ζωακια :(

Την εχω 3 μερες περιπου και ενω την πρωτη μερα ηταν ολα καλα την δευτερη παρατηρησα πως κοιμαται παρα πολλες ωρες αλλα θεωρησα πως ισως ειναι τεμπελα (το αναφερω απλα σε περιπτωση που ειναι σχετικο). Τις επομενες μερες παρατηρησα πως εκρινει απο το στοματακι κατι σαν σαλιο. Για την ακριβια μικρες υγρες σταγονιτσες που εκκρινονται απο το στοματακι της και πεφτουν. Πρεπει να ανησυχω? Δεν ξερω τι να κανω κ δεν ειμαι σε θεση να την παω σε καποιον κτηνιατρο :(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μπορει να ειναι απλα σαλια που πεφτουν γιατι εχει ανοιχτο το στομα, θα πρεπει παντως να το δει καποιος κτηνιατρος γιατι μπορει να ειναι και τιποτα αλλα μπορει να εχει και ακποιο προβλημα ειτε με το στομα της ειτε με την αναπνοη της και αναγκαζεται να αναπνεει με ανοικτο το στομα:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Το στοματακι της το εχει κλειστο.. αλλα πηρα τηλεφωνο σε εναν παλιο κτηνιατρο που γνωριζα και μου ειπε κ αυτος πως το πιο πιθανο ειναι πως εχει καποιο προβλημα με τη στοματικη κοιλοτητα του και πρεπει να το παω σε γιατρο να σιγουρευτω :(. Σε ευχαριστω πολυ για την αμεση απαντηση σου γιατι ανησυχουσα για χειροτερα πραγματα :D

Σάλια

Καλησπέρα σας. Ήθελα να ρωτήσω, χωρίς να είμαι σίγουρη αν είναι πρόβλημα, για τα σάλια στο γάτο μου. Όταν τελειώνει το φαγητό του, έρχεται στην αγκαλιά κου για χαδάκια. Τότε είναι που αρχίζουμε να πνιγόμαστε από τα σάλια του. Στην κυριολεξία στάζει. Είναι φυσιολογικό αυτό? Ευχαριστώ.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Σάλια

Τι ηλικια εχει ο γατουλης σου;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Είχα την ίδια απορία πριν λίγες μέρες και νόμιζα ότι έπαθε δηλητηρίαση! Αλλά το έψαξα στο φόρουμ και τα σάλια μόνο σ'αυτήν την περίπτωση που κάνει χαδάκια δείχνουν υπέρτατη ικανοποίηση :D

Είναι περίπου εφτά χρονών.

Το έκανε και η πρώτη μου γατούλα, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας μου είχε πει ο γιατρός και πράγματι δεν δημιουργούσε κανένα πρόβλημα (τουλάχιστον στην ίδια,χεχε..). πάντως δε νομίζω πως έχει σημασία η ηλικία του, η δικιά μου το έκανε από μικρούλα!

Τρέχουν τα σάλια του conan μου

παιδια καλησπερα σε ολους,πριν απο 5 λεπτα ειδα να τρεχουν σαλακια απο το στομα του γατουλι μου,μολις ειχε ξυπνισει και ηταν μουσκεμα το ποδαρακι του.
ο γατουλης ειναι 1,5 χρονων ,εμβολιασμενος και μονιμα στο σπιτι μας.
μπορει καποιος να βοηθησει?
ευχαριστω.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Τρέχουν τα σάλια του conan μου

Μήπως έχει πρόβλημα με τα δόντια του; Κάντε μια επίσκεψη στον κτηνίατρο αύριο να τον δει :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 7 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back