Τρίχωμα μακρύτριχου γατιού

Ceres Victoria

Διακεκριμένο μέλος

Η Ceres Victoria αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 7.937 μηνύματα.
εχω μια απορια σχετικα με μακρυτριχες γατες.
Ο δικος μου οταν ηταν 2 μηνων ηταν σαν μπαλιτσα και ειχε πολυ τριχα. Στον 3ο και 4ο μηνα εμφανιστηκαν κατι τριχες οι οποιες προεξειχαν 3-4εκ πιο εξω απο τις αλλες.
Οταν εφτασε στον 6ο μηνα, στους ωμους και στην εξωτερικη πλευρα των ποδιων η τριχα του εγινε κοντη και οι μακριες τριχες που προεξειχαν σε ολο του το σωμα εξαφανιστηκαν.
Στον 7ο μηνα αρχισε να του φουντωνει η ουρα, να μεγαλωνει το τριχωμα του στην κοιλια και στις πατουσες. Τωρα που ειναι 8.5 μηνων, συνεχιζει να φουντωνει η ουρα του και το τριχωμα στην κοιλια του, και να μεγαλωνουν οι τριχες στα πισω πατουσακια του - στα μπροστα δεν εχει τοση τριχα οσο στα πισω :hmm:. Επισης στο πισω μερος τον αυτιων, κατω στην βαση τους, του εμφανιστηκε ξαφνικα μια τουφα τριχες που προεξεχει κατα πολυ απο το υπολοιπο τριχωμα. Το υπολοιπο τριχωμα του (ελαχιστα πιο μακρυ απο κοντοτριχες γατες) ενω ηταν ομοιομορφο, τωρα ειναι λες και εχει παρει καποιος ψαλιδι και τον εχει ψαλιδισει. Στα ποδια του, εκει που εχει κοντη τριχα εχουν αρχισει και εμφανιζονται μακριες τριχες και οι μακριες τριχες μεσα στα αυτια του εχουν γινει κοντες, το τριχωμα γυρω απο τον λαιμο του και πισω απο τα πισω ποδια του ειναι τα μονα σταθερα σημεια που δεν εχουν αλλαξει απο τοτε που ηταν 2 μηνων. Στα πισω ποδια του (στην πισω πλευρα, γυρω απο τον πισινουλη του) το τριχωμα του ειναι υπερβολικα μακρυ!!!

Ξερει κανεις τι συμβαινει στο τριχωμα του; Παιζει να γινει κοντο ή πιο μακρυ απο οτι ηδη ειναι; Θα σκασω! Θελω να μαθω πως θα ειναι οταν ενηλικιωθει!:rolleyes: Παιζει να μεινει ετσι μισος με κοντη τριχα, μισος με μακρια; :cry::cry::cry:

Εβαλα και μερικες φωτογραφιες (σε χρονολογικη σειρα) μπας και βγει καμμια ακρη :redface:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:
Δεν ξέρω τι ακριβώς συμβαίνει, πάντως είναι πανέμορφος. Να τον χαίρεσαι!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ουτε εγω ξερω τι γινεται,ισως ειναι διαφορα μηκη αναλογα με την εποχη.Παντως υπαρχουν γατουλες μεσαιου τριχωματος με φουντωτη ουρα,οπως οι Σομαλίας ή οι Μπαλινέζες.Ισως εχει κατι τετοιο στη γραμμη του και γινει εετσι τελικα.

:cry:μαλλον πρεπει να περιμενω αλλους 3.5 μηνες για να δω πως θα γινει, αλλα δεν εχω υπομονη :cat:Εχει αρχισει να αλλαζει και χρωμα, ελπιζω να μη γινει πορτοκαλι :lol: Ακομα παντως εχει το παιδικο του τριχωμα, οποτε εχω ελπιδες να στρωσει το τριχωμα του μεχρι να μεγαλωσει :happy: Ακομα και η ουρα του ειναι περιεργη, η μιση ουρα εχει μακρια τριχα και η αλλη μιση μετρια τριχα :blink:
Sorry που σας τα πρηζω, ειναι η πρωτη φορα που εχω γατα που δεν ειναι κοντοτριχη και δεν εχω ιδεα πως αναπτυσσεται το τριχωμα τους! :redface:
Ευχαριστω για τις απαντησεις σας! :greycat:

Μη νομιζεις,δεν εισαι μονη,εσενα αλλαζει τριχωμα,εμενα αλλαζει ματια!Ειναι λιγο πιο μεγαλος απο τον δικο σου και αρχισε να αλλαζει το χρωμα που ειχε απο τεσσαρων μηνων που σταθεροποιηθηκε.Αβυσσος η ψυχη των γατιων!:lol:

Μη νομιζεις,δεν εισαι μονη,εσενα αλλαζει τριχωμα,εμενα αλλαζει ματια!Ειναι λιγο πιο μεγαλος απο τον δικο σου και αρχισε να αλλαζει το χρωμα που ειχε απο τεσσαρων μηνων που σταθεροποιηθηκε.Αβυσσος η ψυχη των γατιων!:lol:

Πλακα κανεις!!!!!!!:blink::blink::blink:
Τωρα θα πρεπει να προσεχω και τα ματια του!!!! :lol:
Εχω την εντυπωση οτι κυκλοφορουν πολλα μεταλλαγμενα γατια :lol:

Οχι,αληθεια ειναι,κι αν συμβαινει αυτο που υποψιαζεται η κτηνιατρος μας μαλλον θα συνεχισουν να αλλαζουν εως και τεσσαρων ετων.

καλη φαση!!!! Εγω μονο για το τριχωμα ειχα διαβασει καπου οτι αναπτυσσεται μεχρι 2 χρονων. Για τα ματια ηξερα οτι μεχρι 6 μηνων θα εχουν αποκτησει το χρωμα που θα εχουν οταν θα ενηλικωθουν. Αχ!! Μακαρι να αλλαξουν και τα ματια του δικου μου και να γινουν πορτοκαλι :hmm:

Αφού όλοι βλέπω ότι απαντάμε στο περίπου και πολύ επιστημονικά(:lol::lol::lol::lol:), να κάνω κι εγώ μια υπόθεση; Μήπως του γατούλη πέφτει το τρίχωμα που είχε από την κοιλιά της μαμάς του και τώρα, φυτρώνει σιγά σιγά το κανονικό; Γύρω στο χρόνο μάλλον θα σταθεροποιηθεί, αλλά, όσο για το χρώμα του, κάποιες ράτσες μπορεί να περάσουν και τρία χρόνια για να σταθεροποιηθεί. Αν ο δικός σου είναι κάποια μίξη (που έτσι δείχνει), περίμενε λίγο ακόμη και μη σε εκπλήσσει τίποτε. Μόνο σαν καλή υπηρεσία, να βουρτσίζεις και να χτενίζεις:lol::lol::lol::lol::lol:

καλη φαση!!!! Εγω μονο για το τριχωμα ειχα διαβασει καπου οτι αναπτυσσεται μεχρι 2 χρονων. Για τα ματια ηξερα οτι μεχρι 6 μηνων θα εχουν αποκτησει το χρωμα που θα εχουν οταν θα ενηλικωθουν. Αχ!! Μακαρι να αλλαξουν και τα ματια του δικου μου και να γινουν πορτοκαλι :hmm:
Ναι ετσι ειναι απλα σε καποιες ρατσες σταθεροποιειται στους εξι μηνες και μετα αλλαζει ξανα στην εφηβεια.;)

Αφού όλοι βλέπω ότι απαντάμε στο περίπου και πολύ επιστημονικά(:lol::lol::lol::lol:), να κάνω κι εγώ μια υπόθεση; Μήπως του γατούλη πέφτει το τρίχωμα που είχε από την κοιλιά της μαμάς του και τώρα, φυτρώνει σιγά σιγά το κανονικό; Γύρω στο χρόνο μάλλον θα σταθεροποιηθεί, αλλά, όσο για το χρώμα του, κάποιες ράτσες μπορεί να περάσουν και τρία χρόνια για να σταθεροποιηθεί. Αν ο δικός σου είναι κάποια μίξη (που έτσι δείχνει), περίμενε λίγο ακόμη και μη σε εκπλήσσει τίποτε. Μόνο σαν καλή υπηρεσία, να βουρτσίζεις και να χτενίζεις:lol::lol::lol::lol::lol:

:lol::lol::lol:
Ναι, νομιζω πως κατι τετοιο συμβαινει. Μικρος ειχε κατσαρες τριχες και τωρα του ειναι ισιες και πολλες φορες οταν παιζει με νυχια, σκαλωνουν τουφες απο τριχες στα νυχια του και γενικα νομιζω πως μαδαει τελευταια. Αλλα ακομα οι κατσαρες ειναι περισσοτερες απο τις ισιες. Ειναι part himalayan persian, μου ειπαν οτι θα ειναι medium to longhair. Αυτος τωρα ειναι shorthair εκτος απο ουρα και κοιλιτσα. Μικρος ηταν shorthair στην κοιλιτσα και την ουρα και longhair στο σωμα :blink:
Οσο για το βουρτσισμα και το χτενισμα.... :cry::cry::cry: Δεν καθεται να τον χτενιζω :cry::cry::cry:
Εχω την εντυπωση οτι τις προτεινες που παιρνει απο την τροφη του τις ριχνει σε μποι και οχι σε τριχα :lol: 6.350kg, 80cm μηκος απο την μυτη ως την ακρη της ουρας και ειναι ακομα 8.5 μηνων και εχει τρελλη ορεξη.

Κι όμως, κι όμως... και τα δικά μας μάτια πρασινίζουν σιγά σιγά :D
Όσο για το τρίχωμα του δικού μου παραμένει το ίδιο ως προς το μήκος, αν και είναι λιγότερο φουντωτός απ'ότι ήταν μωράκι... μπορεί να πέφτει το "παιδικό" χνουδάκι...

Υπαρχουν και ειδικες τροφουλες παντως για μακρυτριχα αν σε ενδιαφερει.Εγω τον κοβω για Σομαλιας,οποτε ετσι νομιζω θα γινει.

Κι όμως, κι όμως... και τα δικά μας μάτια πρασινίζουν σιγά σιγά :D
Όσο για το τρίχωμα του δικού μου παραμένει το ίδιο ως προς το μήκος, αν και είναι λιγότερο φουντωτός απ'ότι ήταν μωράκι... μπορεί να πέφτει το "παιδικό" χνουδάκι...
Ναι τα Nebelung ειναι μια απο τις ρατσες με αυτο το γνωρισμα!:up:

Ναι τα Nebelung ειναι μια απο τις ρατσες με αυτο το γνωρισμα!:up:

Κοίτα να δεις που θα μου βγει και ράτσας το μικρό σκουπιδογατουλίνι μου :lol::lol::lol:
Βρε λες;;;:hmm:

Δε μπορώ να εκφέρω άποψη για το πώς θα γίνει ο γατούλης, αλλά σίγουρα είναι κούκλος και η φουντωτή ουρά είναι υπέροχη!:)

Καλα λεω εγω οτι αυτος ο γατος μοιαζει πολυ με τη Leia!!!Τα ιδια ακριβως και αυτη με τοτριχωμα!!!Μονο που τωρα(ειναι 10 μηνων και κατι) νομιζω οτι εχει σταθεροποιηθει αρκετα.Περασε κατι αχαρες φασεις που ηταν πολυ αστεια,αλλα τωρα ειναι σχεδον ολοκληρη ημιμακρυτριχη.Οι τριχες στον πωπο και την ουρα της παντως,ειναι οι πιο μακρυες!!!Κι εμενα δε με αφηνει να τη χτενιζω και ακολουθω τη μεθοδο του σολωμου για να της αποσπαει την προσοχη και να κανω κι εγω τη δουλεια μου!!Οταν ομως χτενιζω την ουρα της,αρχιζει η γκρινια!!!
Εδω 1 1/2 μηνα...

Εδω ηταν 4 μηνων...

Εδω 6 μηνων...

Και στην υπογραφη μου βλεπεις πως ειναι τωρα...Μεγαλες αλλαγες!!!!!!!!!!!

τι ομορφη που ειναι η Leia σου!!!! Καλα μιλαμε τεραστια διαφορα με τοτε που ηταν 4 μηνων!!!! Εκει ειναι τελειως αγνωριστη!!!!!!!!!!!!!!!! Σαν sphynx ειναι!! Ποιος θα το φανταζοταν οτι θα αποκτουσε τοσο μαλλι στο μελλον!! Παντως παρολο που δεν εχουν ιδια χρωματα μοιαζουν πολυ!!!! Εχει και ο δικος μου αυτες τις μακριες τριχες πισω απο τα αυτια!! Μαλλον θα εχουν ιδιο τριχωμα οταν μεγαλωσει :D

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back