Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Ο δικος μου οταν ηταν 2 μηνων ηταν σαν μπαλιτσα και ειχε πολυ τριχα. Στον 3ο και 4ο μηνα εμφανιστηκαν κατι τριχες οι οποιες προεξειχαν 3-4εκ πιο εξω απο τις αλλες.
Οταν εφτασε στον 6ο μηνα, στους ωμους και στην εξωτερικη πλευρα των ποδιων η τριχα του εγινε κοντη και οι μακριες τριχες που προεξειχαν σε ολο του το σωμα εξαφανιστηκαν.
Στον 7ο μηνα αρχισε να του φουντωνει η ουρα, να μεγαλωνει το τριχωμα του στην κοιλια και στις πατουσες. Τωρα που ειναι 8.5 μηνων, συνεχιζει να φουντωνει η ουρα του και το τριχωμα στην κοιλια του, και να μεγαλωνουν οι τριχες στα πισω πατουσακια του - στα μπροστα δεν εχει τοση τριχα οσο στα πισω
. Επισης στο πισω μερος τον αυτιων, κατω στην βαση τους, του εμφανιστηκε ξαφνικα μια τουφα τριχες που προεξεχει κατα πολυ απο το υπολοιπο τριχωμα. Το υπολοιπο τριχωμα του (ελαχιστα πιο μακρυ απο κοντοτριχες γατες) ενω ηταν ομοιομορφο, τωρα ειναι λες και εχει παρει καποιος ψαλιδι και τον εχει ψαλιδισει. Στα ποδια του, εκει που εχει κοντη τριχα εχουν αρχισει και εμφανιζονται μακριες τριχες και οι μακριες τριχες μεσα στα αυτια του εχουν γινει κοντες, το τριχωμα γυρω απο τον λαιμο του και πισω απο τα πισω ποδια του ειναι τα μονα σταθερα σημεια που δεν εχουν αλλαξει απο τοτε που ηταν 2 μηνων. Στα πισω ποδια του (στην πισω πλευρα, γυρω απο τον πισινουλη του) το τριχωμα του ειναι υπερβολικα μακρυ!!!Ξερει κανεις τι συμβαινει στο τριχωμα του; Παιζει να γινει κοντο ή πιο μακρυ απο οτι ηδη ειναι; Θα σκασω! Θελω να μαθω πως θα ειναι οταν ενηλικιωθει!
Παιζει να μεινει ετσι μισος με κοντη τριχα, μισος με μακρια; :cry::cry::cry:Εβαλα και μερικες φωτογραφιες (σε χρονολογικη σειρα) μπας και βγει καμμια ακρη

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
sapostol1
Δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
moukelis
Επιφανές μέλος
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Ακομα παντως εχει το παιδικο του τριχωμα, οποτε εχω ελπιδες να στρωσει το τριχωμα του μεχρι να μεγαλωσει
Ακομα και η ουρα του ειναι περιεργη, η μιση ουρα εχει μακρια τριχα και η αλλη μιση μετρια τριχα
Sorry που σας τα πρηζω, ειναι η πρωτη φορα που εχω γατα που δεν ειναι κοντοτριχη και δεν εχω ιδεα πως αναπτυσσεται το τριχωμα τους!

Ευχαριστω για τις απαντησεις σας! :greycat:
moukelis
Επιφανές μέλος

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Μη νομιζεις,δεν εισαι μονη,εσενα αλλαζει τριχωμα,εμενα αλλαζει ματια!Ειναι λιγο πιο μεγαλος απο τον δικο σου και αρχισε να αλλαζει το χρωμα που ειχε απο τεσσαρων μηνων που σταθεροποιηθηκε.Αβυσσος η ψυχη των γατιων!![]()
Πλακα κανεις!!!!!!!

Τωρα θα πρεπει να προσεχω και τα ματια του!!!!

Εχω την εντυπωση οτι κυκλοφορουν πολλα μεταλλαγμενα γατια

moukelis
Επιφανές μέλος
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος

Ελένη Άνση
Διακεκριμένο μέλος

), να κάνω κι εγώ μια υπόθεση; Μήπως του γατούλη πέφτει το τρίχωμα που είχε από την κοιλιά της μαμάς του και τώρα, φυτρώνει σιγά σιγά το κανονικό; Γύρω στο χρόνο μάλλον θα σταθεροποιηθεί, αλλά, όσο για το χρώμα του, κάποιες ράτσες μπορεί να περάσουν και τρία χρόνια για να σταθεροποιηθεί. Αν ο δικός σου είναι κάποια μίξη (που έτσι δείχνει), περίμενε λίγο ακόμη και μη σε εκπλήσσει τίποτε. Μόνο σαν καλή υπηρεσία, να βουρτσίζεις και να χτενίζεις

moukelis
Επιφανές μέλος
Ναι ετσι ειναι απλα σε καποιες ρατσες σταθεροποιειται στους εξι μηνες και μετα αλλαζει ξανα στην εφηβεια.καλη φαση!!!! Εγω μονο για το τριχωμα ειχα διαβασει καπου οτι αναπτυσσεται μεχρι 2 χρονων. Για τα ματια ηξερα οτι μεχρι 6 μηνων θα εχουν αποκτησει το χρωμα που θα εχουν οταν θα ενηλικωθουν. Αχ!! Μακαρι να αλλαξουν και τα ματια του δικου μου και να γινουν πορτοκαλι![]()

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Αφού όλοι βλέπω ότι απαντάμε στο περίπου και πολύ επιστημονικά(), να κάνω κι εγώ μια υπόθεση; Μήπως του γατούλη πέφτει το τρίχωμα που είχε από την κοιλιά της μαμάς του και τώρα, φυτρώνει σιγά σιγά το κανονικό; Γύρω στο χρόνο μάλλον θα σταθεροποιηθεί, αλλά, όσο για το χρώμα του, κάποιες ράτσες μπορεί να περάσουν και τρία χρόνια για να σταθεροποιηθεί. Αν ο δικός σου είναι κάποια μίξη (που έτσι δείχνει), περίμενε λίγο ακόμη και μη σε εκπλήσσει τίποτε. Μόνο σαν καλή υπηρεσία, να βουρτσίζεις και να χτενίζεις
![]()

Ναι, νομιζω πως κατι τετοιο συμβαινει. Μικρος ειχε κατσαρες τριχες και τωρα του ειναι ισιες και πολλες φορες οταν παιζει με νυχια, σκαλωνουν τουφες απο τριχες στα νυχια του και γενικα νομιζω πως μαδαει τελευταια. Αλλα ακομα οι κατσαρες ειναι περισσοτερες απο τις ισιες. Ειναι part himalayan persian, μου ειπαν οτι θα ειναι medium to longhair. Αυτος τωρα ειναι shorthair εκτος απο ουρα και κοιλιτσα. Μικρος ηταν shorthair στην κοιλιτσα και την ουρα και longhair στο σωμα
Οσο για το βουρτσισμα και το χτενισμα.... :cry::cry::cry: Δεν καθεται να τον χτενιζω :cry::cry::cry:
Εχω την εντυπωση οτι τις προτεινες που παιρνει απο την τροφη του τις ριχνει σε μποι και οχι σε τριχα
6.350kg, 80cm μηκος απο την μυτη ως την ακρη της ουρας και ειναι ακομα 8.5 μηνων και εχει τρελλη ορεξη.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Melini
Διάσημο μέλος
καλη φαση!!!! Εγω μονο για το τριχωμα ειχα διαβασει καπου οτι αναπτυσσεται μεχρι 2 χρονων. Για τα ματια ηξερα οτι μεχρι 6 μηνων θα εχουν αποκτησει το χρωμα που θα εχουν οταν θα ενηλικωθουν. Αχ!! Μακαρι να αλλαξουν και τα ματια του δικου μου και να γινουν πορτοκαλι![]()
Κι όμως, κι όμως... και τα δικά μας μάτια πρασινίζουν σιγά σιγά

Όσο για το τρίχωμα του δικού μου παραμένει το ίδιο ως προς το μήκος, αν και είναι λιγότερο φουντωτός απ'ότι ήταν μωράκι... μπορεί να πέφτει το "παιδικό" χνουδάκι...
moukelis
Επιφανές μέλος
moukelis
Επιφανές μέλος
Ναι τα Nebelung ειναι μια απο τις ρατσες με αυτο το γνωρισμα!Κι όμως, κι όμως... και τα δικά μας μάτια πρασινίζουν σιγά σιγά
Όσο για το τρίχωμα του δικού μου παραμένει το ίδιο ως προς το μήκος, αν και είναι λιγότερο φουντωτός απ'ότι ήταν μωράκι... μπορεί να πέφτει το "παιδικό" χνουδάκι...

Melini
Διάσημο μέλος
Ναι τα Nebelung ειναι μια απο τις ρατσες με αυτο το γνωρισμα!![]()
Κοίτα να δεις που θα μου βγει και ράτσας το μικρό σκουπιδογατουλίνι μου

Βρε λες;;;

chryssa
Διάσημο μέλος

tzoutzou
Διάσημο μέλος
Εδω 1 1/2 μηνα...
Εδω ηταν 4 μηνων...
Εδω 6 μηνων...
Και στην υπογραφη μου βλεπεις πως ειναι τωρα...Μεγαλες αλλαγες!!!!!!!!!!!
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool