Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος
δυστυχως στην ελλαδα,δεν υπαρχει καθολου "παραδοση' στην κλασσικη μουσικη.....δεν ειναι εδω αυστρια η γερμανια...μια φορα,ενας τυπος που ειχε ερθει σπιτι μου,και ακουγα εκεινη την ωρα μοτσαρτ(..ειναι ο αγαπημενος μου...τι να κανω???)...μου λεει..."καλα.......πενθιμη μουσικη ακους??? πεθανε κανενας???
.......τι να πεις τωρα.......
Μα σε όλα πιά!!!

Η αγαπημένη μου είναι "η μικρή νυχτερινή μουσική"

και φυσικά αγαπημένη ταινία το Amandeus αν και νομίζω ότι τον αδικούσε...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ntontini
Πολύ δραστήριο μέλος
Δυο απο τα τραγουδια που ακουω αυτη τη περιοδο ειναι το leave out all the rest και το bad day
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Desdemona
Διάσημο μέλος
Το Amadeus, αν εξαιρέσεις κάποιες ανακρίβειες κυρίως ιστορικές (που φαντάζομαι ότι έγιναν εκούσια από το Φόρμαν, για να τονίσει την αντιζηλία ανάμεσα στο Μότσαρτ και το Σαλιέρι και έχουν να κάνουν κυρίως με τη σκοτεινή υπόθεση της σύνθεσης του Requiem), είναι πολύ κοντά στην αλήθεια, τουλάχιστον όσον αφορά το χαρακτήρα και το ταμπεραμέντο του συνθέτη. Νίκη, αν με το "τον αδικούσε" εννοείς ότι τον παρουσιάζει σχεδόν έκφυλο και άσωτο, υπάρχουν μαρτυρίες τόσο της γυναίκας του, της Konstanze, όσο και του Sussmayer, του μαθητή του που ανέλαβε τη σύνθεση των τελευταίων μερών του Requiem, ότι ο Μότσαρτ ήταν όντως άνθρωπος που λειτουργούσε έτσι...Μα σε όλα πιά!!!
και φυσικά αγαπημένη ταινία το Amandeus αν και νομίζω ότι τον αδικούσε...![]()
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Το Amadeus, αν εξαιρέσεις κάποιες ανακρίβειες κυρίως ιστορικές (που φαντάζομαι ότι έγιναν εκούσια από το Φόρμαν, για να τονίσει την αντιζηλία ανάμεσα στο Μότσαρτ και το Σαλιέρι και έχουν να κάνουν κυρίως με τη σκοτεινή υπόθεση της σύνθεσης του Requiem), είναι πολύ κοντά στην αλήθεια, τουλάχιστον όσον αφορά το χαρακτήρα και το ταμπεραμέντο του συνθέτη. Νίκη, αν με το "τον αδικούσε" εννοείς ότι τον παρουσιάζει σχεδόν έκφυλο και άσωτο, υπάρχουν μαρτυρίες τόσο της γυναίκας του, της Konstanze, όσο και του Sussmayer, του μαθητή του που ανέλαβε τη σύνθεση των τελευταίων μερών του Requiem, ότι ο Μότσαρτ ήταν όντως άνθρωπος που λειτουργούσε έτσι...
σαν μουσικος που εισαι...σιγουρα θα ξερεις περισσοτερα...επειδη ομως εχω διαβασει πολλες βιογραφιες του Μοτσαρτ....αυτο που εχω δει ειναι οτι ναι μεν δεν ηταν λατρεις των τυπων και δεν ειχε αυτην την ...ας πουμε σοβαροφανεια...ομως οντως εχω δει πολλες ανακριβειες...πχ οσον αφορα τη γυναικα του,η οποια απο οτι φαινεται δεν τον αγαπουσε και ιδιαιτερα,τηνενδιεφερε πως να παιρναει αυτη καλα...και καποια στιγμη τον ειχε αφησει για να κανει τις διακοπουλες τις στο μπαντεν-μπαντεν,ενω ο μοτσαρτ προσπαθουσε να βρει χρηματα για αυτους και το παιδι τους....τις μαρτυριες της γυναικας του,πολλοι βιογραφοι ,δεν τις παιρνουν και πολλοι υποψην,ακριβως λογω του χαρακτηρα της και της αδιαφοριας της για τον μοτσαρτ...

Desdemona
Διάσημο μέλος
Είναι αλήθεια ότι η Κονστάντσε από ένα σημείο και μετά άρχισε να βλέπει τον Μότσαρτ ως μηχανή χρημάτων. Όσο όμως εκείνος προσπαθούσε να βρει χρήματα για το παιδί τους, ταυτόχρονα "δοκίμαζε" και κάθε σοπράνο που διεκδικούσε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στις όπερές του.και καποια στιγμη τον ειχε αφησει για να κανει τις διακοπουλες τις στο μπαντεν-μπαντεν,ενω ο μοτσαρτ προσπαθουσε να βρει χρηματα για αυτους και το παιδι τους....
Τι να σου κάνει κι η έρμη η Κονστάντσε...

stellak
Διάσημο μέλος
ταυτόχρονα "δοκίμαζε" και κάθε σοπράνο που διεκδικούσε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στις όπερές του.
Αχ, τις άμοιρες τις σοπράνες της εποχής...
Και μετά λέμε για τη Σάσα Μπάστα και τη Χριστίνα Κολέτσα. Αφού είχαν προγιαγιάδες - σοπράνες να μοιάσουν, τι να κάνουν οι κοπέλες;
Και μην τυχόν και μου πει κανείς ότι είμαι ΕΓΩ η βασίλισσα του οφφ, διότι έχω παραδώσει το στέμμα προ πολλού

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Είναι αλήθεια ότι η Κονστάντσε από ένα σημείο και μετά άρχισε να βλέπει τον Μότσαρτ ως μηχανή χρημάτων. Όσο όμως εκείνος προσπαθούσε να βρει χρήματα για το παιδί τους, ταυτόχρονα "δοκίμαζε" και κάθε σοπράνο που διεκδικούσε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στις όπερές του.
Τι να σου κάνει κι η έρμη η Κονστάντσε...![]()

............ναι...........οντως υπαρχουν και αυτες οι εικασιες,απο οτι θυμαμαι ομως με μια συγκεκριμενη τραγουδιστρια που ηταν ερωτευμενος μαζι της,τουλαχιστον σε αυτα που εχω διαβασει εγω δεν υπαρχουν αναφορες οτι την "επεφτε" σε καθε τραγουδιστρια που εβλεπε μπροστα του...απο την αλλη,και για την γυναικα του υπαρχουν υποννειες οτι τον ειχε κανει ταραντακο...

...τεσπα,πιστευω οτι ειναι παρα πολυ δυσκολο να ξερουμε την αληθεια για εναν ανθρωπο που εζησε τοσα χρονια πριν...εδω,για τις σημερινες διασημοτητες δεν μπορεις να βγαλεις συμπερασμα με τα αντιφατικα που γραφονται...σημασια εχει οτι ο μοτσαρτ ειναι απο τους μεγαλυτερους συνθετες που εβγαλε η ανθρωποτητα....(...για μενα...ο μεγαλυτερος)

Desdemona
Διάσημο μέλος
Υπάρχουν οφφ και οφφ. Οφφ με Μότσαρτ (βλέπε τα δικά μου οφφ) και οφφ με Σάσα Μπάστα και Χριστίνα Κολέτσα. Οφφ με κύρος, διαχρονικότητα, πχιότητα και άλλα συναφή ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ και μάλιστα είναι και επιθυμητά, καθώς προάγουν το πνεύμα και αποτελούν πεδίο και εφαλτήριο γόνιμου διαλόγου.Αχ, τις άμοιρες τις σοπράνες της εποχής...Και μετά λέμε για τη Σάσα Μπάστα και τη Χριστίνα Κολέτσα. Αφού είχαν προγιαγιάδες - σοπράνες να μοιάσουν, τι να κάνουν οι κοπέλες;
Και μην τυχόν και μου πει κανείς ότι είμαι ΕΓΩ η βασίλισσα του οφφ, διότι έχω παραδώσει το στέμμα προ πολλού![]()
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Υπάρχουν οφφ και οφφ. Οφφ με Μότσαρτ (βλέπε τα δικά μου οφφ) και οφφ με Σάσα Μπάστα και Χριστίνα Κολέτσα. Οφφ με κύρος, διαχρονικότητα, πχιότητα και άλλα συναφή ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ και μάλιστα είναι και επιθυμητά, καθώς προάγουν το πνεύμα και αποτελούν πεδίο και εφαλτήριο γόνιμου διαλόγου.

..........χωρις λογια...............

elvenstar
Επιφανές μέλος
Το κανονικό ή backwardsΤα καλύτερα όμως:
Hotel California

ιβανα
Επιφανές μέλος
Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος

Κάνοντας κριτική στην ταινία, λέει ότι παρουσίασε μονοδιάστατα την μιά πλευρά του χαρακτήρα του, την πιό "εμπορική" .

Εχουν περάσει και μερικά χρόνια, αλλά κάπως έτσι το θυμάμαι

Μπορεί να κάνω λάθος ή μπορεί το αφιέρωμα να ήταν ανακριβές...

Ξέρετε καμιά βιογραφία του Μοτσαρτ, που να διαβάζετε "ευκολα", χωρίς εξειδικευμένους μουσικούς όρους... να τον γνωρίσω σαν άνθρωπο?
Αυτό έπρεπε να το γράψω σε άλλο νήμα ...αλλά μιά που το 'φέρε η συζήτηση είπα να ρωτήσω.

elvenstar
Επιφανές μέλος
ιβανα
Επιφανές μέλος
θυμαμαι ημουν μικρη κ τις λεγανε αυτες τις παπ.ριες

και σαν αντιδραστικο στοιχειο που ημουν, οσο το λεγανε, τοσο περισσοτερο το ακουγα

οπως επισης κ για κατι μεταλ κομματια, κλασικα...

elvenstar
Επιφανές μέλος
δες αυτό ειδικά σε μερικά σημεία έχει πολύ γέλιο

ΩΡΙΩΝ19496
Πολύ δραστήριο μέλος
Άκουγα σήμερα Kiss στο γραφείο και έβαλε ένα παλιό κομμάτι, σταμάτησα ότι έκανα και πέταξα με την σκέψη μου στα πίσω χρόνια, μακρυά στα σύνεφα και στο παρελθόν. Ανατρίχιασα, όπως κάθε φορά που το ακούω. Το αφιέρωσα κάπου.
https://www.youtube.com/watch?v=840B27zYfOk
Nonika
Διακεκριμένο μέλος
Μα σε όλα πιά!!!
και φυσικά αγαπημένη ταινία το Amandeus αν και νομίζω ότι τον αδικούσε...![]()
Μου αρεσε παααααρα πολυ
,ακριβης-ξεακριβης,δε με νοιαζει!
Το κανονικό ή backwards![]()

bunny
Περιβόητο μέλος
https://www.youtube.com/watch?v=3hvY4lfufik
moukelis
Επιφανές μέλος
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
μπραβο δωρα.....φοβερο κομματι!!!!!!! Λατρευω τον Χατζιδακι........παθαινω βεβαια ενα ψυχοπλακωμα.......αλλα μου αρεσει...ειμαι λιγουλακι μαζοχα!!!!!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 37 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Claire Rentfield
- Ελισσάβετ21
- roccohooshie
- Deutsch... Lover
- tammy
- goldmoon
- Zoe TsbDc
- moukelis
- Nikos90
- Đất Xanh Group
- Alma Libre
- Elli M.
- crazycamber
- ΕΛΑ
- Ρούλης και Μπία
- alexandram
- Wild_Boy
- Δανάη_Δ
- goth
- dkat
- Cupid
- nasstazia
- TombRaiderLover
- Angelique.
- jiyongie
- scaryspider
- Pennylane
- Lord Kratos
- Selina Kyle
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool