Τραυματισμένη γάτα - Επείγον!

Βάσω30

Νεοφερμένο μέλος

Η Βάσω30 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 21 μηνύματα.
Καλησπερα!Ειμαι νεα στο site και θα ηθελα τη συμβουλη σας.
Η αδερφουλα μου εχει ενα γατακι 3,5 μηνων.Χθες το βραδυ δεν ξερουμε πως εγινε εφυγε απο το σπιτι,κατεβηκε στο λεβητοστασιο κ εκει εγινε κατι τραγικο.Ειχε ο μπαμπας μου ενα δοχειο με πισσα ανοιχτο κ το καημενο βουτηξε τη μουριτσα του μεσα.Το αποτελεσμα ηταν σοκαριστικο!Η μουριτσα του επαθε τραγικα εγκαυματα,η μυτη του καταστραφηκε ολοσχερως και σχιστηκε σε πολυ μεγαλο βαθος.Η μια μερια εκει που ειναι τα μουστακια του κρεμεται.Επειδη η μητερα μου βρηκε το γατακι την επομενη μερα η πισσα ειχε πετρωσει πανω στη μυτουλα του.
Πηρε κτηνιατρο αμεσως τηλ.αλλα επειδη μενουν κ στο χωριο μπορουσε να ερθει εκεινη τη στιγμη.Η μαμα μου προσπαθησε να αφαιρεσει λιγακι με baby oil οπως της ειπε η κτηνιατρος αλλα δεν γινοταν τιποτα,ετσι εβαλε betadin αλλοιφη κ περιμενε ωσπου το βραδακι ηρθε η κτηνιατρος.
Οταν το ειδε λοιπον ειπε πως δεν εχει ξαναδει τοσο κατεστραμενο προσωπο σε γατα.Του εκανε 3 ενεσεις με αντιβιωση του καθαρισε κ λιγο την πληγη κ εφυγε.
Αυτο που μου εκανε εντυπωση ειναι πως ενω θελει ραψιμο στη μυτη του το αφησε να το κανει αυριο.Αυτο λογικα δεν κινδυνευει με μολυνση εφοσον ειναι ανοιχτο?
Το αλλο ειναι πως το γατακι εχει χασει την οσφρηση του εφοσον η μυτουλα του καταστραφηκε.Δεν θα επρεπε να γινει καποιου ειδους επεμβαση?
Θα ηθελα τη γνωμη σας,οπως επισης κ αν γνωριζετε το ονομα καποιου καλου κτηνιατρου στη Θεσσαλονικη που να μπορει να το αναλαβει.
Σας παρακαλω αν μπορειτε να μου πειτε αμεσα.Ευχαριτω πολυ!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ωωωωωχ... :(
Ουφ... Σοκαριστικό...τί να λέμε...
Επιστρατεύουμε όλοι , όλη την θετική μας ενέργεια να πάνε όλα καλά....
Μόνο που το σκέφτομαι το γατούλι σ'αυτήν την κατάσταση.........

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Τραυματισμένη γατα-Επειγον!

Στη Θεσσαλονίκη δραστηριοποιούνται οι παρακάτω ομάδες. Επικοινώνησε μαζί τους και καλή τύχη.Περιμένουμε νέα

https://www.psychanimal.org

https://www.facebook.com/pages/Psych...es-Thessaloniki-Cat-Group-NGO/161825510505563

https://www.facebook.com/pages/Psychanimal-NGO-MKO/123796144343666?v=wall#!/profile.php?id=1588083923

Το δύστυχο. Δεν μπορώ να διαβάζω τέτοιες περιπτώσεις
Χίλιες ευχές για το καλύτερο

Ευχαριστω παρα πολυ για τις απαντησεις.Μπηκα στα site μου μου δωσατε αλλα δυστυχως δε μου βγαζει κτηνιατρους στη θεσ/νικη.Προσπαθησα κ δεν ανοιγει η σελιδα.Θα μπορουσατε να μου στειλετε με πμ καποια ονοματα?

Μπες εδώ και δες τί ονόματα έχει για Θεσσαλονίκη

Ευχομαι η γατουλα να το ξεπερασει, με τη βοηθεια σου. Για κοιτα κι αυτο μηπως βοηθησει
https://www.facebook.com/notes/mko-g...ei-gataki-e-traumatismeno-zoo/127884343938283

Εστειλλα τη θετικη μου ενεργεια στο γατακι .Ευχομαι η αντιβιωση να το προστατεψει απο τις μολύνσεις.Τρωει το γατακι ?Μπορει?

Αχ, ψυχούλα μου...εύχομαι τα καλύτερα για το πλασματάκι, να γίνει γρήγορα καλά!

Ευχαριστω πολυ παιδια!!Το γατακι δεν ειναι καλα,με το ζορι του δινει λιγο γαλατακι η αδερφη μου.Απο τη μυτη δεν μπορει να αναπνευσει οπως ειπα κ το στοματακι του το πανω μερος εχει καει κ αυτο κ φαινονται το δοντακια φανταζεστε ποσο τραγικα ειναι τα πραγματα..αρα ειναι δυσκολο να φαει.Το θεμα ειναι πως ενω εχει βαθιες πληγες η κτηνιατρος δεν προτεινε καν να το ραψει κ αυτο μου εκανε εντυπωση,γιαυτο ηθελα να το δει κ καποιος αλλος.Η αληθεια ειναι πως επειδη δεν ειχα ποτε μου ζωακι δεν εχω επαφες με κτηνιατρους κ δεν εχω ιδεα πως να κρινω καποιον.
Αυριο θα δουμε τι θα πει αυτη η κτηνιατρος της συμφορας κ θα το φερει η αδερφη μου εδω θεσ/νικη..

Θα σου προτεινα να απευθυνθεις για το ζωακι μια και ειναι σε τοσο σοβαρη κατασταση στην χειρουργικη κλινικη της Κτηνιατρικης σχολης στο ΑΠΘ.
Η κτηνιατρος σιγουρα δεν θα μποροθσε να κανει ραμματα στο ζωο γιατι θα επρεπε να το ναρκωσει το ζωο.
Ευχομαι ολοψυχα καλη τυχη στο μικρουλι.

επισης θα πρεπει να γινουν εξετασεις να δειτε σε τι κατασταση βρισκεται ο εισοφαγος και η τραχεια του :/:. Αν το εχει καταπιει/εισπνευσει μπορει να εχει παθει και εσωτερικη ζημια. Ευχομαι να πανε ολα καλα...

Το καημένο το γατάκι φαντάζομαι τί πόνους θα έχει και δακρύζω. Μακάρι να πάνε όλα καλά και να επουλωθούν οι πληγές του γρήγορα.

Αυτό το thread μου ραγισε την καρδιά...Ελπίζω να πάνε όλα καλά και το γατάκι να το ξεπεράσει.:(
Δεν μπορώ δυστυχώς να βοηθήσω γιατί είμαι στην Αθήνα, αλλά συμφωνώ απόλυτα με τη gelly,
αν το ΑΠΘ έχει κτηνιατρική κλινική το καλύτερο είναι να απευθυνθείς το συντομότερο δυνατό - αν γίνεται και σήμερα - εκεί.

Καλο μου... Περαστικα ευχομαι και ελπιζω να πανε ολα καλα. Περιμενουμε νεα

Καλησπερα!Καταρχην θελω να σας ευχαριστησω πολυ για τις απαντησεις.Ειλικρινα συγκινηθηκα που υπαρχουν τοσα ατομα που νοιαζονται και που βοηθανε τοσο πολυ..σας ευχαριστω.
Τα νεα εχουν ως εξης:
Τελικα καναμε λαθος.Και εγω κ η οικογενεια μου αλλα κ η κτηνιατρος αρχικα.Φυσικα δεν φταιει αυτη αλλα οσα της ειπε η μητερα μου.Το γατακι δεν επεσε τελικα μεσα στην πισσα.Η μητερα μου πανικοβλημενη καθως ηταν,ειδε τον κουβα πεσμενο κ πιστεψε οτι αυτο ειχε συμβει κ ετσι ειπε κ στην κτηνιατρο.Αυτο που πιθανον συνεβη ειναι πως το γατακι ειτε το κλωτσησε στο προσωπακι καποιος ειτε το χτυπησε αυτοκινητο.Εσπασε η μυτουλα του κ τραυματιστηκε πολυ.Αυτο ειχε σαν αποτελεσμα να τρεξει πολυ αιμα το οποιο μεχρι το πρωι που το βρηκε η μαμα μου πετρωσε στο προσωπακι του κ γιαυτο βγηκε το βιαστικο συμπερασμα.Η αληθεια ειναι πως ουτε η ιδια η κτηνιατρος το καταλαβε αρχικα.
Σημερα ομως πηγαν στο ιατρειο της,το ναρκωσε κ το καθαρισε προσεκτικα.Ειδε το σπασιμο κ τις πληγες κ μετα καταλαβε τι ειχε συμβει.Του εκανε εσωτερικα κ εξωτερικα ραμματα.Το γατακι τωρα βρισκεται σπιτι μας ξαπλωμενο σε μια κουβερτουλα ναι προσπαθει να αναρρωσει.Δεν εχει συνελθει εντελως απο τη ναρκωση αλλα ολα πηγαν καλα κ θα γινει καλα.Ηδη αρχισε να παιρνει ανασουλες απο τη μυτη..
Ποσο το πονεσε η ψυχη μου δεν φανταζεστε.
Με συγχωρειτε για την παρανοηση κ την λαθος διαγνωση..αχ αυτη η μαμα :redface:
Ειλικρινα χαρηκα τοσο πολυ που σας βρηκα τοσο προθυμους ολους να με βοηθησετε.Με την πρωτη ευκαιρια θα βαλω κ φωτο της μπουμπους,μολις την φερει η αδερφη μου να δειτε πως τα παει.
Σας ευχαριστω απο την καρδια μου!

ουφ!! παλι καλα που δεν ηταν πισσα! Ευχομαι καλη αναρρωση και γρηγορα να γινει καλα το γατονι! Και εμενα το δαγκωσε σκυλος το κουτσουνακι μου και ειχα περασει εναν μηνα ανησυχιας και αγωνιας! Αλλα μην ανησυχεις! Ειναι μαχητες τα γατονια και εφταψυχα! Ευχομαι ολα να πανε καλα και να γινει ξανα περδικι γρηγορα! θα δεις ποσο μεγαλη θεληση για ζωη εχουν αυτα τα τοσο δα μικρουτσικα πλασματακια!:):):):):):):):)

Περαστικούλια στο ψιψινι σας!!
Ευχάριστα τα νέα!! :)

Να είσαι καλά που μας κρατάς ενήμερους. Δεν πειράζει, σε τέτοιες καταστάσεις γίνονται και παρανοήσεις. Περίμενα χειρότερα νέα σήμερα αλλά βλέπω πως πάμε για κάτι ευχάριστο. Μπράβο σε όλη την οικογένεια για την αγάπη σας που δείχνετε στο μικρό σας φίλο.

Κι εμείς όταν διαβάσαμε χθες τα νέα στεναχωρηθήκαμε πολύ! Ευχόμαστε ό,τι καλύτερο για το γατάκι. Μέσα στην ατυχία του στάθηκε τυχερό που έχει ανθρώπους σαν και σας να το νοιάζονται! Περαστικούλια και περιμένουμε νεότερα και ευχάριστα...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back