Τριοπάκια

AGGELIKI

Διάσημο μέλος

Η AGGELIKI αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 49 ετών και μας γράφει από Νέα Μάκρη (Αττική). Έχει γράψει 2.229 μηνύματα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αηδία:mpliaks: Υπάρχει κόσμος που βάζει σπίτι του αυτά αντί για ψάρια;:confused:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

no comment......

δεν τα βρισκω αηδιαστικα ,απλα δεν νομιζω οτι θα επρεπε να πωλουνται τετοια ζωακια.

Συμφωνώ Αγγελική. Θυμάστε τις θαλασσοψυχούλες; (Ψάξτε για sea monkeys)

εμενα μου αρεσουν...:redface::redface::redface: (ειμαι και παιδακι τι να κανω:redface::redface:)
αλλωστε δεν τα παιρνουν απο τη φυση:hmm: ετσι διαβασα τουλαχιστον...

πλακα εχουν δεν μπορω να πω φαινονται γλυκουλια. αλλα τι δουλεια εχουν αυτα τα ζωακι μεσα σε γυαλες σε διαμερισματα?????????????????????????????

βεβαια τι δουλεια εχουμε κι εμεις σε αυτες τις απαισιες πολεις αλλα τεσπα

τα καημένάκια...

Εμένα δεν μου φαίνονται και τόσο άσχημα...:/:

triops

Τα triops δεν παίρνονται απο τη φύση. Στην Αμερική και στην Αγγλία τα χρησιμοποιούν και σε σχολεία για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Είχα και εγώ παλιά και είναι θαυμάσια ειδικά για παιδιά που θέλουν ένα ενυδρείο για λίγο... Επίσης μαθαίνουν ότι όταν έχεις ένα ζωάκι, όποιο και να είναι αυτό πρέπει να το προσέχεις...

Σωστή παρατήρηση. Απλώς με ενόχλησε το ότι σε διάφορα σάιτ παρουσιάζονται ως expendable pets (αναλώσιμα - αυτή τη διατύπωση χρησιμοποιούν), λόγω του μικρού κύκλου ζωής τους. Δεν λέω ότι όλοι τα αντιμετωπίζουν έτσι - εξαρτάται απ' τον άνθρωπο.

Καλώς ήρθες, μόνο, αν θέλεις, μη γράφεις με greeklish, γιατί απαγορεύεται απ' τους κανόνες του MyCat.:)

Εμένα μου άρεσαν. Καλά δείξε κάποιο ζώο που να μη μου αρέσει,δε νομίζω να υπάρχει!!!:confused:
Ξέρουμε αν είναι γλυκού νερού?? Σκέφτομαι να προσθέσω στο ενυδρείο μου

Ναι, είναι γλυκού νερού.
Δες κι αυτό το χαριτωμένο σάιτ: https://mytriops.com/

Τελείως άσχετο: δεν είναι κάπως ταπεινωτικό να βαφτίζουμε "τριοπάκι" μια απ' τις αρχαιότερες μορφές ζωής; Αλλά τι να πει κανείς και για τις "θαλασσοψυχούλες" που έλεγε και η drusillia παραπάνω; (άκου όνομα που πήγαν και τους βρήκαν!):down:

Γλυκούλη είναι:inlove:
Χμμμ, θα ρίξω κανένα στο ενυδρείο

πρεπει να ρωτησεις πρωτα αν μπορουν να μπουν μαζι με τα ψαρια που εχεις.μπορει να τα φανε τα ψαρια σου.

Ο λογος που ορισμενοι τα αναφερουν ως ‘’αναλωσιμα’’ ειναι ο μικρος κυκλος ζωης που εχουν. Ο ορος ειναι βεβαια λαθος γιατι οτιδηποτε το οποιο εχει ζωη δεν ειναι αναλωσιμο.

Εγω τα χρησιμοποιησα σαν ‘’τεστ’’ για να δω κατα ποσον η κορη μου θα τα προσεχε ωστε να προχωρησουμε σε γατακι. Τωρα εχουμε ενα γατακι το οποιο 4 μηνων και ειναι ενα κουκλακι.

Για να απαντησω και στην αλλη φιλη απο οτι ξερω ειναι του γλυκου νερου και ζουν σε ενυδρεια. Αν το δοκιμασεις θα ελεγα καλυτερα να τα βαλεις σε μια ξεχωριστη γυαλα πρωτα μεχρι να γινουν 3-4 ημερων και μετα να τα βαλεις στο ενυδρειο.

Αυτα αναφερονται στην ελληνικη ιστοσελιδα www.triops-hellas.com

Από που προέρχονται τα αβγά που θα αγοράσω;
Σε ορισμένες περιοχές, τα τριοπάκια είναι είδος προς εξαφάνιση οπότε θα ήταν λάθος να πάρουμε τα αβγά από την φύση. Όλα τα αυγά που πωλούνται είναι κατασκευασμένα σε εργαστήρια.
Είναι εύκολο να τα μεγαλώσω στο σπίτι;
Ναι, είναι πάρα πολύ εύκολο. Τα μόνα που χρειάζεστε είναι μερικά αυγά, νερό (εμφιαλωμένο) και μια απλή γυάλα. Δεν χρειάζεται να δημιουργήσετε ειδικές συνθήκες φωτισμού και θερμοκρασίας.
Πόσο καιρό ζουν τα τριοπάκια;
Μπορούν να ζήσουν μέχρι και 14 εβδομάδες. Ο μέσος χρόνος ζωής τους είναι 8 εβδομάδες.
Γιατί ζουν τόσο λίγο;
Στην φύση τα τριοπάκια εκκολάπτονται σε 24 ώρες και ενηλικιώνονται σε 7 εως 10 μέρες. Μετά την ενηλικίωσή τους είναι σε θέση να αναπαραχθούν. Τα εργαστηριακά(αυτά που θα αγοράσετε) δεν είναι ικανά να αναπαραχθούν.
Μπορούν να δαγκώσουν;
Το στόμα τους είναι πολύ μικρό και δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να σας δαγκώσουν.
Για το αν μπορουν να αναπαραχθουν η οχι δεν ξερω γιατι υπαρχουν περιπτωσης οπου εχει συμβει.
Με τι τρέφονται;
Κάθε συσκευασία περιέχει την αναγκαία τροφή που χρειάζονται τα τριοπάκια που περιέχει.

Mπορουμε να τα βρουμε στην ελλαδα; ή μαλλον καλυτερα στη θεσ/νικη;:redface::redface::redface:

επεισης η τροφη που εχει μεσα θα φτασει για ολη του τη ζωη;
και κατι αλλο κινηται μονιμως στο βυθο; (στο χαλικι)

Απο προσωπικη εμπειρια η τροφη που πηρα μαζι με τα αυγα κρατησε για ολη τους την ζωη.

Δεν μενουν στο χαλικι αλλα κολυμπανε παντου. Η τριοπς ελλας ειναι στην αθηνα αλλα στελνουν ταχυδρομικα σε ολη την ελλαδα με 2 ευρω (1 εαν ειναι μονο τα αυγα κλπ χωρις το πλαστικο ενυδρειο).

Ανδρεας

ευχαριστω:happy:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back