Τριχόμπαλα;;

BIRMAN

Νεοφερμένο μέλος

Ο BIRMAN αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 45 ετών. Έχει γράψει 5 μηνύματα.
Πρόβλημα...

Καλησπέρα! Έχω ένα γατούλη 2 ετών ,Βιρμανίας( ο οποίος όμως έχει και χαρακτηριστικά σιάμ- το τρίχωμα) Την περασμένη Δευτέρα έκανε μια φορά εμετό. Την υπόλοιπη ημέρα έκανε σαν να είχα σταθεί κάτι στο λαιμό του και προσπαθούσε να το βγάλει. Μίλησα με την γιατρό του και μου είπε ότι πιθανόν να τον πείραξε κάτι που έφαγε..Κατά την διάρκεια της εβδομάδας που μας πέρασε δεν είχε παρα πολύ όρεξη για παιχνίδια...(Για φαγητό είχε).. Αραιά , έκανε σαν να τον ενοχλει κάτι...σαν να υπάρχει κάτι στο λαιμό του..Σήμερα λοιπόν, το μεσημεράκι, τον έπιασε πολύ έντονα το ίδιο πράγμα και παρατήρησα ότι από το στομάχι του ξεκινούσε...Δηλαδή είχε σπασμούς στο στομάχι...το έκανε για 2 λεπτά και μετά ηρέμησε, έφαγε και κάθεται...επειδή ανησυχω και η κτηνίατρος θα είναι διαθέσιμη την Δευτέρα μήπως έχετε υπόψην σας τι μπορεί να έχει?...:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

απλα μια ιδεα..μηπως ειναι hairball?δεν ξερω αν υπαρχει αντιστοιχη λεξη στα ελληνικα,ειναι αυτα τα μπαλακια που βγαζουν κατα καιρους με τις τριχες που μαζευουν οταν πλενονται.αν δεν κανω λαθος οι σιαμ τις βγαζουν πιο συχνα και υπαρχουν και ειδικες τροφες γι'αυτο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλώς τον! :)
Δεν μπορώ να σε βοηθήσω (η αλήθεια είναι ότι μόνο ο κτηνίατρος μπορεί).
Αν έχει να κάνει με αυτό που λέει η Mariel, θα σε ρωτήσω μόνο αν τον αφήνεις να μασουλάει χορταράκι πότε πότε. Όλες οι γάτες το έχουν ανάγκη, τις βοηθάει με τις τρίχες που καταπίνουν πλενόμενες (ή τις παρασύρει να φύγουν από το λαιμό όπου κόλλησαν ή προκαλεί εμετό).
Η Νιάρα μου "βόσκει" συχνά!

Άντε, και καλή μας διασκέδαση απόψε (σαββατόβραδο), πάω να ετοιμαστώ!

ναι μπορει να ειναι τριχομπαλες αλλα παρε κ ενα τηλ την γιατρο σου για καλο κ για κακο να ειμαστε σιγουροι

Τα αίτια του οξέος εμέτου στις γάτες είναι πολλά. Συχνότερα εμφανίζεται λόγω κάποιας γαστρίτιδας, από κάτι που έφαγε, π.χ. κάποιο φυτό. Επίσης μπορεί να οφείλεται σε τριχοβεζοάρια (μάζες τριχών), αν και συνήθως αυτά προκαλούν χρόνιο έμετο. Επίσης, ένα ξένο σώμα στο πεπτικό μπορεί να δώσει οξύ έμετο. Το ξένο σώμα μπορεί να είναι οπουδήποτε, από τη βάση της γλώσσας, οπότε φαίνεται και ίσως μπορεί να αφαιρεθεί, έως το έντερο.

Αν κάνει πάνω από 3-4 εμέτους την ημέρα και βγάζει ό,τι τρώει χρειάζεται άμεσα νοσηλεία, γιατί μπορεί να αφυδατωθεί. Διάρροια κάνει;

Επίσης μπορεί να οφείλεται σε τριχοβεζοάρια (μάζες τριχών), αν και συνήθως αυτά προκαλούν χρόνιο έμετο. Επίσης, ένα ξένο σώμα στο πεπτικό μπορεί να δώσει οξύ έμετο. /quote]

Πολύ καλή λέξη για να περιγράψεις την τριχόμπαλα....
Αν θυμάμαι καλά... η κτηνίατρος μου είχε πει κάποτε να του δώσω λίγη βαζελίνη για να γλυστρήσουν πιο εύκολα οι τρίχες απο μέσα τους... Ισχύει;;; (φυσικά δεν το έκανα), αλλά μου φαίνεται περίεργο...

Καλημέρα! Βασικά, το ενδεχόμενο ότι μπορεί να οφείλεται στις τρίχες τις οποίες μαζεύει δεν το είχα σκεφτεί, αν και θα έπρεπε, δίοτι ο Βίρμαν συνέχεια καθαρίζεται μόνος του...Μπορεί συνολικά να το κάνει και 2 ώρες την ημέρα... Σκέφτηκα εχθές να του πάρω κάτι ειδικά χόρτα πού βρήκα σε ένα pet shop αλλά φοβήθηκα την σύστασή τους και το κατά πόσο είναι 'υγιεινά΄.. ίσως τον βγάλω στην φύση για να βρεί χορταράκι...:)...ειδάλλως θα του φτιάξω μια γλαστρούλα αποκλειστικά για εκείνον...

Τα αίτια του οξέος εμέτου στις γάτες είναι πολλά. Συχνότερα εμφανίζεται λόγω κάποιας γαστρίτιδας, από κάτι που έφαγε, π.χ. κάποιο φυτό. Επίσης μπορεί να οφείλεται σε τριχοβεζοάρια (μάζες τριχών), αν και συνήθως αυτά προκαλούν χρόνιο έμετο. Επίσης, ένα ξένο σώμα στο πεπτικό μπορεί να δώσει οξύ έμετο. Το ξένο σώμα μπορεί να είναι οπουδήποτε, από τη βάση της γλώσσας, οπότε φαίνεται και ίσως μπορεί να αφαιρεθεί, έως το έντερο.

Αν κάνει πάνω από 3-4 εμέτους την ημέρα και βγάζει ό,τι τρώει χρειάζεται άμεσα νοσηλεία, γιατί μπορεί να αφυδατωθεί. Διάρροια κάνει;
....Ούτε διάρροια έχει ούτε του έχει κοπεί η όρεξη στο φαγητό...Μόνο η διάθεση για πάρα πολύ παιχνίδι..Είναι πιο νωχελικός...

Αρχική Δημοσίευση από maxi2:
Αν θυμάμαι καλά... η κτηνίατρος μου είχε πει κάποτε να του δώσω λίγη βαζελίνη για να γλυστρήσουν πιο εύκολα οι τρίχες απο μέσα τους... Ισχύει;;; (φυσικά δεν το έκανα), αλλά μου φαίνεται περίεργο...

Η βαζελίνη είναι για εξωτερική χρήση. Υπάρχουν ειδικά σκευάσματα για τα τριχοβεζοάρια (όντως πολύ καλή λέξη!).

καλε φυτεψε λιγο σιταρι να βρεις την υγεια σου

Εγω πηγα στο pet shop πριν μια εβδομαδα και με την ευκαιρια, αγορασα και αυτα τα χορταρακια. Φυτρωσα μεσα σε 5 μερες και σας παραθετω φωτο.
Στη γατα δεν τα εχω δειξει ακομα γιατι ηταν για στειρωση, επομενως δεν μπορω να σας πω αν της αρεσανε κτλ.

εμενα οι δικοι μου τρελλαινονται για αυτα τα τρωνε μανιωδως

Γεια σου Birman κι απο μενα. Εχω κι εγω ενα γατο Βιρμανιας 6 ετων (τα κλεινει τα Χριστουγεννα).
Απο μικρος κανει εμετους συχνα. Τις περισσοτερες φορες οφειλονταν σε τριχες που ειχε καταπιει. Τελευταια παρουσιασε εμετους που μυριζαν πολυ ασχημα και εντονα (η μυρωδια οφειλονταν στο οτι ειχαν αιμα).
Ειχε παρουσιασει καταπτωση και απωλεια ορεξης.
Τον πηγαμε στον κτηνιατρο και μας ειπε οτι εχει παθει γαστριτιδα και του καναμε ειδικη διατροφη και θεραπεια για 1 μηνα.
Μηπως εχει κι ο δικος σου προβλημα με το στομαχι?

Τετοιο χορταρακι ειχα παρει και εγω για τι δικια μου αλλα πηγαινε και το εγληφε (τι χαζο γατουλινι να το δαγκωσει πρεπει)τησ το κοβο κοματακια και το βαζς μεσα στο μπολ με το φαγακι τησ ωστε να τρωει λιγο.

Με το χορταρακι και η σαρδελα τα παει μια χαρα. Καμια φορα κοβω φυλλα και της τα δινω σκετα και τα τρωει και αλλες φορες παει μονη της. Δειχνει να της αρεσει και δεν πιστευω οτι εχει καποια ουσια που μπορει να την πειραξει.

Εμείς το πήραμε το ποτίσαμε το μεγαλώσαμε και το έφαγε το φιλοξενούμενο σκυλί. Ο Μαντού ούτε καν δεν έπαιξε μαζί του. Μάλλον έχει δίκιο η Αθανασία όπου και όπως μεγαλώσουν τελικά. Άσχετο, αυτό που γνωρίζεις ένα άντρα χορτοφάγο και μόλις τον παντρευτείς το μόνο πράσινο που τρώει και αυτό με το ζόρι είναι το φρικασέ, σας έχει συμβεί;:confused: :blink: :confused: :blink:

Εμείς το πήραμε το ποτίσαμε το μεγαλώσαμε και το έφαγε το φιλοξενούμενο σκυλί. Ο Μαντού ούτε καν δεν έπαιξε μαζί του. Μάλλον έχει δίκιο η Αθανασία όπου και όπως μεγαλώσουν τελικά. Άσχετο, αυτό που γνωρίζεις ένα άντρα χορτοφάγο και μόλις τον παντρευτείς το μόνο πράσινο που τρώει και αυτό με το ζόρι είναι το φρικασέ, σας έχει συμβεί;:confused: :blink: :confused: :blink:
Να ξαναφυτετε. Ποτε δεν ξερεις.....οταν μεγαλωσει κι αλλο ο Μαντου....
Για αντρα τι να σου πω...δεν ξερω....
Νομιζω οι περισσοτεροι ειναι κυριως κρεατοφαγα θηλαστικα.

** Άσχετο, αυτό που γνωρίζεις ένα άντρα χορτοφάγο και μόλις τον παντρευτείς το μόνο πράσινο που τρώει και αυτό με το ζόρι είναι το φρικασέ, σας έχει συμβεί;:confused: :blink: :confused: :blink:

Αυτό τι είναι; Κάποιο ανέκδοτο που κυκλοφορεί; :lol::lol:

Όχι, δε μου'χει συμβεί.

Η μόνη περίπτωση είναι: άντρας παμφάγος -κανονικά- που γίνεται χορτοφάγος για τα μάτια της καλής του :/: (αλλιώς δεν...) και μόλις τον χωρίσει ξαναγίνεται παμφάγος! (την έχω ξαναπεί την ιστορία, πιο αναλυτικά)

Το φρικασέ, καλό!!! Κι εγώ που δεν τρώω αρνί, το κάνω και με κοτόπουλο ή ψαρονέφρι...

Φρικασέ με άγρια μανιτάρια αντί για κρέας μιαμ μιαμ
Ουπς έφυγα από το θέμα αλλά μου τρέχανε τα σάλια με τη σκέψη :lol:

Γεια σου Birman κι απο μενα. Εχω κι εγω ενα γατο Βιρμανιας 6 ετων (τα κλεινει τα Χριστουγεννα).
Απο μικρος κανει εμετους συχνα. Τις περισσοτερες φορες οφειλονταν σε τριχες που ειχε καταπιει. Τελευταια παρουσιασε εμετους που μυριζαν πολυ ασχημα και εντονα (η μυρωδια οφειλονταν στο οτι ειχαν αιμα).
Ειχε παρουσιασει καταπτωση και απωλεια ορεξης.
Τον πηγαμε στον κτηνιατρο και μας ειπε οτι εχει παθει γαστριτιδα και του καναμε ειδικη διατροφη και θεραπεια για 1 μηνα.
Μηπως εχει κι ο δικος σου προβλημα με το στομαχι?
Εμετό δεν έχει κάνει...Τις τελευταίες ημέρες σταμάτησε να έχει και την τάση για εμετό..Σκέφτομαι έντονα την πιθανότητα να οφείλεται σε τρίχες που έχουν μαζευτεί στο στομάχι του..Γλείφεται όλη την ημέρα.Τον χαιδεύω και μετά καθαρίζεται!!!!!!!!! ... με κάνει να αισθάνομαι ΄΄βρώμικος΄΄.... Φύτεψα σε μια γλάστρα φακή και σιτάρι,,,ελπίζω να του αρέσουν...Οι βόλτες στο πάρκο αποκλείονται!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back