tia
Εκκολαπτόμενο μέλος
Εδώ και 4-5 μέρες ο γατούλης μου ξεροκαταπίνει και κατευθείαν κάνει την κίνηση σαν να θέλει να κάνει εμετό χωρίς τελικά να κάνει.Αυτό συμβαίνει 1-2 φορές την μέρα.Η διάθεση και η όρεξη του είναι μια χαρά.
Του πήρα πάστα για τις τριχόμπαλες την Beaphar.Σε πόσες μέρες πρέπει να υπάρξει αποτέλεσμα και αν δεν είναι τελικά τριχόμπαλα υπάρχει περίπτωση να έχει κρυώσει και να του πονάει ο λαιμός ?
Επίσης η συγκεκριμένη πάστα λέει στις οδηγίες χρήσεις να του δίνω καθημερινά 6cm αλλά δεν λέει για πόσο καιρό.
"Εχει κανείς καμιά ιδέα?
Ευχαριστωωωώ
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
speri
Διάσημο μέλος
Εγω οταν πηρα την παστα για τις τριχομπαλες ο γιατρος μου ειπε να της δινω μια φορα οταν κανει εμετο αν και εχω διαφορετικη μαρκα παστας απο αυτη που αναφερεις.Ρωτα αν ειναι το γιατρο σου ή το γιατρο του site παντως για πιο σιγουρη απαντηση. Ελπιζω να πανε ολα καλα!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
tia
Εκκολαπτόμενο μέλος
ευχαριστώ

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
χορτο του εχεις να τρωει; Αν οχι, πρεπει να του παρεις οπωσδηποτε. Παστα του δινεις νομιζω για 3 συνεχομενες μερες και μετα 1 φορα την εβδομαδα. Εμας η παστα δεν μας βοηθησε. Το χορτο ειχε θεαματικα αποτελεσματα. Μπορεις να φυτεψεις φακες, σιταρι, βρωμη ή κριθαρι αν δεν βρισκεις ετοιμο φυτρωμενο χορτο στο pet shop. Η ορεξη του πως ειναι; Τρωει κανονικα ή λιγοτερο; Επισης χτενιζε τον καθημερινα (αν καθεται) για να μη καταπινει πολλες τριχες.
tia
Εκκολαπτόμενο μέλος
χόρτο όχι δεν του έχω δώσει ..αλλά θα το δοκιμάσω και αυτό, ευχαριστώ

που ρώτησα τον κτηνίατρο για την πάστα μου είπε ότι για τουλάχιστον μια βδομάδα πρέπει να την παίρνει...(ανάλογα το μέγεθος του προβλήματος)αλλά δεν βλέπω ιδιαίτερο αποτέλεσμα να σου πώ την αλήθεια...Η όρεξη και η διάθεση του είναι μιά χαρά καμία αλλαγή απο πρίν.
Hlianna
Διάσημο μέλος
ακριβως το ιδιο προβλημα εχω και εγω με τον εναν μου γατουλη..εχει αναγουλες αλλα δεν βγαζει τιποτα..θεωρησα οτι ειναι τριχομπαλα οποτε του πηρα παστα που με οδηγιες του γιατρου του εδωσα 3 συνεχομενες μερες μισο κουταλακι του γλυκου(μου ειπε οχι παραπανω μερες) και μετα αν θελω για συντηρηση 1 φορα τη βδομαδα..
αλλα ακριβως επειδη δεν περασε τον πηγα σημερα στον γιατρο και εχει λιγο πυρετουλη και τραχιοβρογχιτιδα..κατα τα αλλα η ορεξη του ειναι μια χαρα..παιζει τρωει τα κακα του ειναι οκ..επισης μου ειπε οτι αυτο το συμπτωμα μπορει να οφειλεται και σε γαστριτιδα(το ιδιο μου ειπε και ο κτηνιατρος του φορουμ) αν δεν σταματησει κανε μια βολτα στο γιατρο σου μηπως τελικα ειναι κατι αλλο..
tia
Εκκολαπτόμενο μέλος
πολύ πιθανόν να έχει κρυώσει και ο δικός μου...γιατί μοιάζουν τα συμπτώματα..
θα περιμένω 2-3 μερούλες και αν δεν..θα τον πάω στον γιατρό.
σε ευχαριστώ πολύ

Hlianna
Διάσημο μέλος
μπορει και να μην ειναι τιποτα στην δικια σας περιπτωση αλλα αν δεν σταματησει πηγαινε για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο

3stela3
Εκκολαπτόμενο μέλος
υπαρχουν ξηρες τροφες πολυ καλες και ακριβες, που ειναι και για μη δημιουργια τριχομπαλων.αν οι γατες μου τρεφονται με τετοια τροφη,χρειαζεται και η παστα;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
marina289
Περιβόητο μέλος
Ναι, Στελλίτσα, χρειάζεται και η πάστα!υπαρχουν ξηρες τροφες πολυ καλες και ακριβες, που ειναι και για μη δημιουργια τριχομπαλων.αν οι γατες μου τρεφονται με τετοια τροφη,χρειαζεται και η παστα;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
3stela3
Εκκολαπτόμενο μέλος
επειδη πολυ σπανια βγαζουν τριχομπαλες,πρεπει να τους δινω 2 φορες την εβδομαδα,καθολη την διαρκεια της ζωης τους η διαφορετικα;
speri
Διάσημο μέλος
Δυο φορες τη βδομαδα μου φαινεται πολυ. Εμας μας ειχε πει ο κτηνιατρος οτι μολις κανει εμετο τοτε να της δινω παστα. Βεβαια ειναι αναλογα και με τη γατα δηλαδη τι τριχωμα εχει. Σημαντικο ρολο παιζει και αν την χτενιζεις, ετσι γλιτωνεις αρκετους εμετους.
tia
Εκκολαπτόμενο μέλος
εμένα μου είχε πει μια φορά την βδομάδα προληπτικά...
αλλα ίσως παίζει ρόλο και η μάρκα της πάστας?
καλυτεερα ρώτα και τον κτηνίατρό σου..

speri
Διάσημο μέλος
Θα συμφωνησω με την Τια οτι καλυτερο θα ηταν να ρωτησεις το γιατρο σου.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Καποιες παστες περιεχουν parabens,(χημικα συντηρητικα-καρκινογονα)Σε καμια περιπτωση δεν θα εδινα επι μονιμου βασεως παστα.Υπαρχει και το γατοχορτο..που κανει πολυ καλη δουλεια.Επισης εγω,απο τοτε που τους αλλαξα την τροφη,και τους δινω ακανα...ΠΟΤΕ δεν μου εχουν ξανακανει εμετο για τριχομπαλα.Προφανως ειναι οι συγκεκριμενες φυτικες ινες που περιεχουν.

tia
Εκκολαπτόμενο μέλος
εγώ είχα πάρει την beaphar malt paste - duo active και δεν περιέχει τίποτα μη φυσικό μάλλον γι αυτό και ο κτηνίατρος μου πρότεινε προληπτικά μια φορά την εβδομάδα..
το έκανα περίπου ένα μήνα και το σταμάτησα γιατί είναι μια χαρά ουτε εμετό κανει ουτε τίποτα..
ίσως όντως βοηθάει και η acana γιατί κ εγώ τέτοια του δίνω..
το χόρτο εμένα δεν το τρώει το σκασμένο...αλλά γενικότερα όλοι λένε οτι είναι πολύ αποτελεσματικό!

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Ειναι αποτελεσματικο..γιατι ειναι και ο φυσικος τους τροπος να αποβαλλουν τις τριχομπαλες.

Το δικο μου προβλημα δεν ειναι οτι δεν το τρωνε..ισα ισα..το ρημαζουν,αλλα οτι δεν φυτρωνει το χορτο βρε παιδια.Κανω ότι λεει η συσκευασια,κια απλα βγαινουν 5 χορταρακια..δεν μπορω να καταλαβω..
Bijoux
Πολύ δραστήριο μέλος
Καποιες παστες περιεχουν parabens,(χημικα συντηρητικα-καρκινογονα)Σε καμια περιπτωση δεν θα εδινα επι μονιμου βασεως παστα.Υπαρχει και το γατοχορτο..που κανει πολυ καλη δουλεια.Επισης εγω,απο τοτε που τους αλλαξα την τροφη,και τους δινω ακανα...ΠΟΤΕ δεν μου εχουν ξανακανει εμετο για τριχομπαλα.Προφανως ειναι οι συγκεκριμενες φυτικες ινες που περιεχουν.
Πόσα πράγματα μαθαίνει κανείς από το my cat! Σ' ευχαριστούμε πολύ Έφη για την πληροφορία! Πριν από 2 εβδομάδες άρχισα να δίνω κι εγώ στις γάτες μου πάστα για τριχόμπαλες. Χθές μετά από πολύ καιρό ο Σεβάχ έκανε εμετό. Ακόμα και σήμερα το στομαχάκι του δεν έχει συνέλθει εντελώς. Το πρωί από μόνος του πήγε στο σημείο που είχα το σωληνάριο με την πάστα και άρχισε να το γλείφει, σαν μου λέει, ότι θέλει πάστα. Του έδωσα μισό κουταλάκι και κάτι παραπάνω και το έγλειφε σαν τρελός! Παρόλα αυτά είδα πίσω ότι έχει parabens. Εμένα μου δώσανε την Defurr-Um Plus. Ξέρεις κανείς κάτι για αυτήν; Μάλλον θα πρέπει να αναζητήσω πιο φυσικούς τρόπους κι εγώ.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Μια στο τοσο..δεν πιστευω οτι πειραζει(..το χερι μου στη φωτια δεν το βαζω βεβαια)..Ομως το επι μονιμου βασεως..πχ μια φορα τη βδομαδα...σε καμια περιπτωση δεν θα το εκανα.Επισης οταν ειχα ρωτησει το γιατρο μου..μου ειπε πως ουτως ή αλλως δεν κανει να παιρνουν τετοιες παστες σε μονιμη βαση..γιατι ο οργανισμος μετα δεν μπορει να αποβαλλει απο μονος του τις τριχομπαλες,δηλαδη θα χρειαζεται συνεχεια την παστα.Το γατοχορτο εγω βρισκω ως την καλυτερη λυση,διοτι οπως εγραψα και παραπανω...ειναι ο φυσικος τροπος να τις αποβαλλουν.

margie's chrisa
Νεοφερμένο μέλος
Καλημέρα! Έχω κι εγώ θέμα με τις τριχόμπαλες και μάλιστα έντονο, γενικά όπως θα δείτε και στην φωτογραφία είναι λίγο χοντρούλης και λαίμαργος ο γάτος μας, όμως τον έχουμε σε ένα "πρόγραμμα" όσον αφορά την τροφή. Ανακαλύψαμε τυχαία πως του αρέσουν τα χόρτα, καθώς μια μέρα τον έπιασα να μασουλάει σιτάρι..επίσης έχει μασουλήσει φύλλα από καλαμπόκι, από σπανάκι αν θυμάμαι καλά.. Ήθελα να ρωτήσω αν έχει σημασία τι είδους χόρτο θα φάει, υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα που θα έπρεπε να αποφύγω γιατί ενδεχομένως θα προκαλέσουν κάποιο πρόβλημα; Γενικά, αποφεύγω οτιδήποτε περιέχει χημικά, προτιμώ όσο μπορώ φυσικούς τρόπους θεραπείας εκτός βέβαια αν παραστεί τεράστια ανάγκη.. Θα ήθελα, αν είναι εφικτό βέβαια, να μάθαινα από πού πηγάζει το πρόβλημα με τις τριχόμπαλες, είναι σημαντικό.. ποιοι παράγοντες οδηγούν στο να μαδάει τόσο έντονα μία γάτα; έχει να κάνει καθόλου και το γεγονός ότι δεν εκτίθεται πολύ στον ήλιο;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων! Πολύ όμορφο το site και ομολογώ πως έχω πληροφορηθεί αρκετά απ' όλα τα θέματα σας.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool