Τρόπος ταΐσματος(;)

hionath1980

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Μαγδαληνή αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 45 ετών και μας γράφει από Μυτιλήνη (Λέσβος). Έχει γράψει 249 μηνύματα.
Καλησπερα!

Να ρωτησω λιγακι για τις ποσοτητες φαγητου που πρεπει να δινουμε στην γατουλα μας. Εγω δινω στην Λιζα μου καταρχας μονο ξηρη τροφη...ο τροπος ομως που της την δινω δεν ξερω εαν ειναι ο σωστος. Βαζω στο μπολακι της αρκετη τροφη ανα δυο μερες και την αφηνω να τρωει οποτε εκεινη θελει.Δεν μετραω μεριδες.

Εσεις κανετε το ιδιο??:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπερα!

Να ρωτησω λιγακι για τις ποσοτητες φαγητου που πρεπει να δινουμε στην γατουλα μας. Εγω δινω στην Λιζα μου καταρχας μονο ξηρη τροφη...ο τροπος ομως που της την δινω δεν ξερω εαν ειναι ο σωστος. Βαζω στο μπολακι της αρκετη τροφη ανα δυο μερες και την αφηνω να τρωει οποτε εκεινη θελει.Δεν μετραω μεριδες.

ποσο ειναι η γατουλα;..ειναι στειρωμενη;:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Τροπος ταισματος (?)

λοιπον..ειναι μικρη ακομα...οταν παει 6 μηνων στειρωσε την...και μετα θα της δινεις ειδικη τροφη για στειρωμενες θηλυκες(θηλυκια ειναι ή κανω λαθος;)...παντως σιγουρα οταν κλεισει χρονο,θα πρεπει να μετρας την ποσοτητα..θα σου πει ο γιατρος ποια ειναι η ενδεδειγμενη...δυστυχως εγω οταν πηρα τον μεγαλο μου γατο...ημουν ασχετη...καποιοι γιατροι νμου ειχαν πει να του εχω συνεχεια γεματο το μπωλακι...και εγινε πλεον πολυ χοντρος...τωρα οση διαιτα και να του κανω..χανει πολυ δυσκολα....και μπορει να ειναι καταστρεπτικο για την υγεια του..:(

Καλησπερα!

Εγώ θα σου πρότεινα να μην βάζεις ξηρά τροφή ανά δυο μέρες γιατί ξεθυμαίνει και υπάρχει κίνδυνος να οξειδωθεί με την υγρασία του χώρου.:hmm::hmm:
Καλύτερα θα ήταν να έβαζες πιο μικρή ποσότητα δυο ή τρεις φορές την ημέρα.:)

Απάντηση: Τρόπος ταϊσματος(?)

Να ρωτήσω και εγώ κάτι σε αυτό το θέμα.....εγώ τους μετράω πόσο πρεπει να φάνε καθημερινά και τους το χωρίζω σε 2-3 γευματα....από τη μια ίσως να μην είναι σωστό γιατί το πιάτο αδειάζει και δεν τους ξαναβαζω μεχρι να έρθει η ώρα για το επόμενο γευμα, από την άλλη σκεφτομαι πως αν το βάλω όλο στο πιατο δεν θα μείνει τίποτα μεχρι το βραδυ. Εχω και δύο και ο Χουρχούρης είναι μεγάλος λιχουδιάρης και θα τα φάει όλα! Τι προτείνετε; Ευχαριστώ

εμας ο δικος μας κτηνιατρος μας ειχε πει οτι ακομα και αν στειρωθει μεχρι να κλεισει χρονο να τρωει κιττεν τροφη..απλα απο την ωρα που θα στειρωθει και μετα να μετραμε την ποσοτητα..μετα τον χρονο τροφη για στειρωμενα..οσο για τις δοσεις ο καθενας γιατρος λεει αλλα..εμας ο δικος μας μας ειχε πει 2 φορες την μερα..οσους κτηνιατρους ρωτησα ενω αυτο που ειπα παραπανω για την κιττεν κλπ συμφωνουσαν ο καθενας μου ελεγε διαφορετικα για τις δοσεις..

Να ρωτήσω και εγώ κάτι σε αυτό το θέμα.....εγώ τους μετράω πόσο πρεπει να φάνε καθημερινά και τους το χωρίζω σε 2-3 γευματα....από τη μια ίσως να μην είναι σωστό γιατί το πιάτο αδειάζει και δεν τους ξαναβαζω μεχρι να έρθει η ώρα για το επόμενο γευμα, από την άλλη σκεφτομαι πως αν το βάλω όλο στο πιατο δεν θα μείνει τίποτα μεχρι το βραδυ. Εχω και δύο και ο Χουρχούρης είναι μεγάλος λιχουδιάρης και θα τα φάει όλα! Τι προτείνετε; Ευχαριστώ

Πολύ καλά τα κάνεις ήδη. Ειδικά αν γεμίζεις το μπωλ και είσαι εκεί, βλέπεις ότι τρώνε και τα δύο.:)

Νεράκι φρέσκο μπόλικο να έχουν.

Απάντηση: Τρόπος ταΐσματος(?)

Γεια σας!!! Να σας κανω και εγω μια ερωτηση??

Εχω κανει στειρωση στη γατουλα μου εδω και 1,5 χρόνο, τωρα ειναι 3 χρονων, ωστοσο απο εκεινη τη στιγμη εχει γινει λαιμαργη και δυστυχως δεν ειναι μονο αυτο... ζηταει φαγητό στις 8.30 το πρωι (λιγο) και στη συνεχεια στις 1.30 το βραδυ,στις 4 και στις 6 τα ξυμερωματα (μεχρι πριν τη στειρωση ετρωγε κανονικα μονο την ημερα και το βραδυ κοιμοταν), γραντζουνωντας τις πόρτες τις οποίες και εχει καταστρεψει!!! Εχουν σπασει τα νευρα μας...μενουμε αυπνοι οπως καταλαβαινετε! Ο κτηνιατρος με συμβουλεψε να μην της δινω σημασια και να μην σηκωνομαι το βραδυ αλλα δεν ειναι ευκολο..το πρωι δουλευουμε και εκτος απο αυτο, μπορει να περασει και μια ωρα και αυτη ακομα να γραντζουναει τις πορτες! Ειναι πεισματαρα. Λετε να φταιει οτι δεν βγαινει εκτος του διαμεριματος? αλλα εχω κανει προσπαθειες να βγει και δεν θελει.το πολυ μεχρι την ταρατσα και για λιγο. Εχετε να με συμβουλεψετε κατι?
(Sorry για το μεγαλο μηνυμα..)

Tι τροφη τις δινετε;

Βαζε φαγητο στο μπωλακι της ,πριν πατε για υπνο .Αν σταματησει να γρατζουναει τις πορτες σημαινει οτι πραγματικα εφταιγε αυτο.
Διαφορετικα ,μαλλον θα την ενοχλει που την αφηνετε μονη το βραδυ και θελει να ανοιξετε την πορτα.Οποτε αγνοηστε τη,μεχρι να το καταλαβει οτι δεν θα γινει αυτο που θελει.

Καλώς ήρθες.:) Κι εγώ πιστεύω ότι δεν το κάνει τόσο από πείνα, αλλά επειδή βαριέται ή θέλει προσοχή. Επειδή αυτό συνεχίζεται καιρό, υποθέτω ότι κάποια στιγμή ενδώσατε, οπότε αυτή έχει πλέον μάθει ότι αν ξύνει την πόρτα αρκετή ώρα, στην ουσία επιβραβεύεται. Κάντε αυτό που σας είπε ο κτηνίατρος και παράλληλα δοκιμάστε να παίξετε λίγο περισσότερο μαζί της, κατά προτίμηση σε σταθερές ώρες, ώστε να μάθει ότι αυτή είναι η ώρα του παιχνιδιού. Είναι καλύτερα να χάσετε τον ύπνο σας για μερικές εβδομάδες, παρά να τον χάσετε εφ' όρου ζωής.;)

Σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας! Η αληθεια ειναι οτι εχουμε ενδώσει αρκετες φορες αλλα ειναι εκνευριστικο μεσα στη νυχτα..στον υπνο σου να ακους γραντσουνισματα. Όλοι μερα ασχολουμαστε μαζι της παιζοντας..δεν της αρεσουν τα μπαλακια και τα λοιπα παιχνιδια, θελει να την κηνυγαμε και να κρυβεται!! Ἐτσι το κανουμε, λιγο πριν κοιμηθουμε της βάζουμε στο μπολ αρκετο φαγητο και κοιμαται για λιγο. Της δινω την τροφη Science Plan Hill's (μας την προτεινε η κτηνιατρος) σε light εννοειται γιατι εναι 6.5 kg!! Θα ακολουθησω τις συμβουλες σας..μακαρι να εχει αποτελεσμα!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back