Τρώγανε το γατάκι!!!

• Thread starter Thread starter catwoman
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

catwoman

Νεοφερμένο μέλος

Ο catwoman αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 37 ετών. Έχει γράψει 14 μηνύματα.
Καλησπέρα σας! Σας γράφω για να σας μεταφέρω μια περίεργη έως ανατριχιαστική εμπειρία που έζησε ο φίλος μου χθες και μου τη μετέφερε απορημένος.
Στο στρατόπεδο όπου είναι φαντάρος κυκλοφορούν 2 γατούλες.Η μία πριν λίγο καιρό γέννησε αλλα το ένα από τα γατάκια της ήταν αδύναμο και φαινόταν από την αρχή πως μάλλον δε θα επιβιώσει...Τελικά πέθανε χθες και το γεγονός έγινε αντιληπτο από τα παιδιά που της ταίζανε όταν πήγαν και βρήκαν τις 2 μεγάλες γατούλες να... τρώνε το πεθαμένο γατάκι!Το είχαν κόψει σε κομμάτια και μοιράζονταν το φαγητό τους ανενόχλητες!Η μάνα μια από αυτες!Ο φίλος μου αηδίασε και μαζί με τους υπόλοιπους πήραν το γατάκι από τις γάτες-καννίβαλους!
Έχει ακούσει κανείς κάτι παρόμοιο;Για γάτες;Για ποιο λόγο μπορεί να το έκαναν αυτό;Ακόμα πιο περίεργο είναι το γεγονός ότι οι γατούλες τρώνε πολύ καλά!Τις έχουν κυριολεκτικά βασίλισσες οι φαντάροι!Τι τις οδήγησε λοιπόν στο να κατασπαράξουν το γατάκι;:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Οι γατούλες αυτές ήταν αρσενικές μήπως;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συμβαίνει μερικές φορές οι μαμάδες γάτες να τρώνε ένα γατάκι άρρωστο που δεν έχει ελπίδες επιβίωσης ή ένα νεκρό γατάκι. Έτσι είναι η φύση και τα θρεπτικά συστατικά βοηθούν τα υπόλοιπα γατάκια να επιβιώσουν. Άλλες φορές πάλι η μαμά γάτα θα αγνοήσει τα νεκρά γατιά.. σου φαίνεται φρικαλέο, ε; Είναι φυσιολογικό για τις γάτες όμως, η δική μας λογική αδυνατεί να το κατανοήσει..

Καλησπέρα σας! Σας γράφω για να σας μεταφέρω μια περίεργη έως ανατριχιαστική εμπειρία που έζησε ο φίλος μου χθες και μου τη μετέφερε απορημένος.
Στο στρατόπεδο όπου είναι φαντάρος κυκλοφορούν 2 γατούλες.Η μία πριν λίγο καιρό γέννησε αλλα το ένα από τα γατάκια της ήταν αδύναμο και φαινόταν από την αρχή πως μάλλον δε θα επιβιώσει...Τελικά πέθανε χθες και το γεγονός έγινε αντιληπτο από τα παιδιά που της ταίζανε όταν πήγαν και βρήκαν τις 2 μεγάλες γατούλες να... τρώνε το πεθαμένο γατάκι!Το είχαν κόψει σε κομμάτια και μοιράζονταν το φαγητό τους ανενόχλητες!Η μάνα μια από αυτες!Ο φίλος μου αηδίασε και μαζί με τους υπόλοιπους πήραν το γατάκι από τις γάτες-καννίβαλους!
Έχει ακούσει κανείς κάτι παρόμοιο;Για γάτες;Για ποιο λόγο μπορεί να το έκαναν αυτό;Ακόμα πιο περίεργο είναι το γεγονός ότι οι γατούλες τρώνε πολύ καλά!Τις έχουν κυριολεκτικά βασίλισσες οι φαντάροι!Τι τις οδήγησε λοιπόν στο να κατασπαράξουν το γατάκι;:hmm:
Μην ανησυχείς έτσι γίνετε καμία φορά. Δεν είναι κανίβαλοι οι γατούλες, απλά έχουν στα ένστιχτα τους να τρώνε τα νεκρά μικρά για να μπορούν να θρεψουν τα υπόλοιπα. Σκέψου ότι στην φύση τους δεν έχουν κάποιον να της ταΐζει και όταν έχουν μικρά δεν μπορούν να λείψουν και πολύ για κυνήγι. Δεν το κάνουν όλες οι γάτες αλλά δεν είναι και αφύσικο να συμβαίνει…:/::/::/:

Δεν ήξερα ότι και τα θηλυκα το κάνουν. Ηξερα μόνο για τα αρσενικά ότι σκοτώνουν τα μικρά για να διεκδικήσουν την μάνα.:blink:

επισης τα τρωνε γιατι η μυρωδια της σηψης μπορει να τραβηξει αρσενικους ή αλλα ζωα στη φωλια τους...η φωλια της γατας πρεπει παντα να μενει καθαρη...

η θηλυκια επισης μπορει να αρνηθει να ταισει ενα αρρωστο γατακι γνωριζοντας οτι δεν εχει ελπιδα επιβιωσης κι οταν πεθανει να το φαει για τους λογους που προαναφερθησαν....

επισης τα τρωνε γιατι η μυρωδια της σηψης μπορει να τραβηξει αρσενικους ή αλλα ζωα στη φωλια τους...η φωλια της γατας πρεπει παντα να μενει καθαρη...
ναι κι εγώ αυτό έχω διαπιστώσει αλλά σε σκυλάκι θηλυκό όταν πεθανε το νεογέννητο κουταβάκι του, καθαρίζοντας το έφαγε, η σήψη θα δημιουργούσε και προβλήματα στα άλλα νεογέννητα

Ευτυχως δεν εχω δει ποτε κατι τετοιο,σε οσες γεννες κι αν εχω παρευρεθει:sick::blink::mpliaks:

Γενικά φαινεται να τα τρωνε και για πρακτικους λογους ( πεινα, λογοι υγειας) και μα μια λογικη κανιβαλλισμου οπως σε μερικες φυλες ειναι ενδειξη αγαπης να φας καποιον πιστευω οτι με αυτο μοιαζει ( πεθανε που πεθανε να χρησιμευσει και να το φαμε τουλαχιστον εμεις που το αγαπαμε) Κουφο αλλα πολύ πιθανο.

Δεν ήξερα ότι και τα θηλυκα το κάνουν. Ηξερα μόνο για τα αρσενικά ότι σκοτώνουν τα μικρά για να διεκδικήσουν την μάνα.:blink:
Και εγώ αυτό ήξερα:blink:.Αλλά έτηχε να διαβάσω αυτό το άρθρο:
Η δολοφονία των μωρών γατιών, είναι συχνή σε αρσενικές και θηλυκές γάτες, όμως πιο συχνά το βλέπουμε να γίνεται από τα θηλυκά. Ο λόγος είναι πως το αρσενικό συνήθως λείπει από τη φωλιά.
mamacat-2.jpg
Υπάρχουν πολλοί λόγοι για μια τέτοια συμπεριφορά. Άλλες γάτες δεν έχουν σωστά ανεπτυγμένο το μητρικό ένστικτο ή μπορεί να έχουν ορμονική δυσαναλογία, με αποτέλεσμα να αντιλαμβάνονται λάθος μητρική συμπεριφορά ή ακόμα και να μην έχει δημιουργηθεί καμία μητρική συμπεριφορά κατά την εγκυμοσύνη.
Η συμπεριφορά αυτή μπορεί να είναι κληρονομική γιαυτό προτείνεται να μην εκτρέφονται γάτες, οι πρόγονοι των οποίων έδειξαν τέτοια συμπεριφορά, καθώς θεωρείται δεδομένη η αντίστοιχη συμπεριφορά στη μητρότητα.
Μερικά γατάκια γεννιούνται με ανωμαλίες που οι άνθρωποι δε μπορούν να εντοπίσουν. Λόγω αυτών, μπορεί να μην αναπτυχθούν σωστά και έτσι επειδή η μαμά γάτα το αντιλαμβάνεται, ενστικτωδώς τα σκοτώνει. Η μητέρα δε θέλει να σπαταλήσει την ενέργεια της στην ανατροφή ζώων που έχουν λίγες πιθανότητες επιβίωσης. Επιπλέον, μπορεί να θεωρηθεί πως τρώγοντας τα μωρά της (όπως τρώει τους πλακούντες), αναπληρώνει μέρος της ενέργειας που χρειάστηκε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αλλά και καθαρίζει τη φωλιά της από ανεπιθύμητους επισκέπτες που μπορεί να σκοτώσουν και τα υπόλοιπα μωρά της.
mamacat-3.jpg
Όταν η γάτα γεννήσει σε περίοδο που δεν υπάρχει επαρκής τροφή, δε πρέπει να καταναλωθεί πολύτιμη ενέργεια στην ανατροφή γατιών, όταν η ίδια δε μπορεί να βρει επαρκή τροφή. Αυτό συμβαίνει κυρίως στις άγριες γάτες.
Επίσης υπάρχει περίπτωση να σκοτώσει τα γατάκια της αν η φωλιά της δεν είναι όπως την θέλει, δηλαδή είναι βρώμικη, προσβάσιμη ή διαταραγμένη, στην προσπάθεια της να τα προστατεύσει από την απειλή που νοιώθει.
Σε σχετικά άρθρα αναφέρεται πως το ένστικτο της την οδηγεί στο να νοιώσει μεγαλύτερη ασφάλεια σκοτώνοντας τους απογόνους η ίδια, από το να εκτεθεί, ανίκανη να προστατεύσει τα μωρά της, έχοντας να αντιμετωπίσει κινδύνους τόσο σοβαρούς και αξεπέραστους που οι πιθανότητες να καταληφθεί η φωλιά της και η ίδια να διαφύγει, είναι μεγάλες.
Μερικές γάτες έχουν σκοτώσει τα μωρά τους, στην προσπάθεια τους να τα μεταφέρουν από μία φωλιά σε άλλη ή από το μεγάλο τους άγχος μετά τη γέννα. Μερικές είναι πολύ νευρικές και ενοχλούνται από τη μυρωδιά του αρσενικού που βρίσκεται κοντά στη φωλιά. Άλλες μπορεί να τα σκοτώσουν αν έχουν ανακαλυφθεί ή πιαστεί από άνθρωπο ή άλλο ζώο. Η μυρωδιά της έχει εξαφανιστεί και είτε δε τα τα αναγνωρίζει ή αισθάνεται ανίκανη να δραπετεύσει.
mamacat-1.jpg
Σε μερικές περιπτώσεις έχει παρατηρηθεί, δύο γάτες να μεταφέρονται στο ίδιο σημείο, αναλαμβάνοντας την φωλιά και την περιποίηση των γατιών εκ περιτροπής, έχοντας μεγαλύτερες πιθανότητες για ανεύρεση τροφής, για ασφάλεια στη φωλιά, για καθαρισμό αυτής κτλ.
Μία σπάνια αιτία δολοφονίας των μωρών από τη μαμά τους είναι όταν η πολύ αγχώδης γάτα καθαρίζει τα μωρά της συνέχια και με υπερβολή. Κατά τη διάρκεια του καθαρισμού, μπορεί να δαγκώσει το πόδι ή την ουρά του μωρού της όταν είναι μικρό, εύθραυστο και πληγώνεται εύκολα και στην προσπάθεια της να καθαρίσει γρήγορα τη φωλιά, μπορεί να το καταναλώσει όλο ή μέρος αυτού αφού το σκοτώσει.
Οι λόγοι που οδηγούν τη μαμά γάτα να φάει ή να σκοτώσει τα μωρά της είναι πολλοί, αλλά κυρίως οφείλονται στην ψυχολογική κατάσταση και ανασφάλεια της μαμάς γάτας. Ιδανικά πρέπει να αφήνουμε τη γάτα στη φωλιά της, ή να ξέρουμε πως νοιώθει ασφαλής μαζί μας από πριν γεννήσει, δίνοντας μας τη δυνατότητα να θεωρούμαστε φίλοι και ευπρόσδεκτοι στη φωλιά της και όχι απειλή γιαυτή.
Σε κάθε περίπτωση αυτή η πράξη της γάτας, μπορεί να φανεί περίεργη στους ανθρώπους αλλά η συμπεριφορά μας θα πρέπει να είναι φύσιολογική απέναντι της, προσπαθώντας να αναγνωρίσουμε την ψυχολογική αιτία και να την βοηθήσουμε να νοιώσει καλύτερα, απομακρύνοντας τυχόν κινδύνους από τη φωλιά της, βρίσκοντας ασφαλέστερο και καθαρότερο μέρος γιαυτήν και να αναρωτηθούμε μήπως και εμείς θεωρούμαστε η ενόχληση ή η απειλή της φωλιάς της.
[FONT=verdana,arial,helvetica,sans-serif]Pets.gr
[/FONT]

τι ανατριχιαστικη ιστορια!εγω εχω ακουσει οτι οι αρσενικοι γατοι πνηγουν τα γατια κ πολλες φορες οι μανες τους τα τρωνε ως ενστικτο, για ν μην τα φαει καποιος αλλος!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Oχι, δεν τα τρώνε από ένστικτο να μην τα φάει κάποιος άλλος, αλλά κυρίως όταν το γατάκι δεν έχει ελπίδες επιβίωσης ή γεννιέται νεκρό για ευνόητους λόγους, να κρατήσει ζωντανά τα άλλα και να τα προστατεύσει.
Πολλοί ακόμα λόγοι αναφέρονται απο φίλη, πολύ αναλυτικά λίγο παραπάνω.
Το φαινόμενο αυτό δεν το θεωρώ ακριβώς κανιβαλισμό, αλλά όσο και για τον κανιβαλισμό, να τρώει ενα ζώο το .... είδος του, είναι σύνηθες.
Ο κανιβαλισμός στα ζώα δεν είναι κάτι τόσο αποτροπιαστικό και παράξενο, όσο το αντιλαμβάνεται ο σύγχρονος άνθρωπος.
Κανιβαλισμός υπήρχε για χιλιάδες χρόνια και σε ανθρώπινες φυλές.
Κανιβαλισμός υπάρχει στα θηλαστικά, στα πτηνά, στα ψάρια και δεν ξέρω, ίσως σε όλα τα είδη του ζωικού βασιλείου .
Κανιβαλισμός υπάρχει ακόμα και σε μη σαρκοφάγα θηλαστικά, όσο κι αν αυτό φαίνεται εξωπραγματικό και φυσικά σε φυτοφάγα μητέρες σε άρρωστα ή νεκρά νεογέννητα.
Κανιβαλισμός έχει παρατηρηθεί σε όλα τα κατοικίδια θηλαστικά και πτηνά.
Κανιβαλισμός σε γάτες θεωρείται σπανιότατος κι αφορά κυρίως μητέρες σε νεογέννητα.
Είναι καθαρά ζήτημα ενστίκτων επιβίωσης κι όχι σύγχρονης ανθρώπινης "ηθικής".

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μου έχει τύχει και εμένα... Γάτα που είχα στον κήπο να έχει φάει δικά της γατάκια... Με το που το είδα επικοινώνησα με τον κτηνίατρο. Με ενημέρωσε πως συμβαίνει. Από ότι θυμάμαι (γιατί έχουν περάσει αρκετά χρόνια) ανέφερε πως η έλλειψη θρεπτικών συστατικών της μαμάς αλλά και ορμονικές διαταραχές οδηγούν τις θηλυκές σε αυτή την ενέργεια.

Από τότε έχω δει κι άλλη μια περίπτωση... Φυσικά το αντιμετώπισα με ψυχραιμία καθώς είχα την "εμπειρία"...

Το έχω ακούσει....αλλά κόντεψα να το βιώσω και στην περίπτωση της Κίρας την οποία βρήκα αποκαμωμένη κοντά στο νεκρό αδερφάκι της....ένας γάτος αρσενικός ήταν έτοιμος να της ορμήξει...δεν ξέρω τι θα έκανε και ούτε θέλω να φανταστώ αλλά η στάση του ήταν απειλητική....ευτυχώς βρέθηκα τυχαία εκείνη την ώρα και την έσωσα....
Πάντως τέτοιου είδους συμπεριφορές, με αγριεύουν πολύ, έστω και αν τελικά η φύση είναι αυτή που υποκινεί τα νήματα....:redface:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back