Τρώει και σκάβει

Το είχα παρατηρήσει κι εγώ πριν καιρό και μου το είχε ερμηνεύσει η Μαρίνα για το φαγητό. Η πλάκα με τη Χιονάτη είναι πως στο θέμα της λεκάνης, λόγω του ψυχρού καιρού, έχω τη λεκάνη της κοντά στην μπαλκονόπορτα μέσα στο σαλόνι. Όταν τελειώσει, αφού σκεπάσει τα διαμάντια της αρχίζει να "σκάβει" και έξω από την λεκάνη σαν να έχει χώμα κι επειδή στη μια πλευρά η λεκάνη ακουμπά στο τζάμι σηκώνεται στα δυο της πόδια και σκάβει πάνω στο τζάμι.

Για τους σκύλους ήξερα πως κρύβουν στο χώμα τα κόκαλα όταν χορτάσουν. Όμως παρατήρησα πως ο προηγούμενος γάτος μου το ίδιο έκανε με τα ψάρια που του έδινε ο γείτονας μου στη Σαλαμίνα. Τα έθαβε, και όταν πεινούσε τα ξέθαβε, έπαιζε μαζί τους πιάνοντας τα στα δυο μπροστινά πόδια και τα πετούσε στον αέρα ( κι αυτό μόνο στα πλακάκια), όχι στο χώμα. Υποψιάζομαι για να καθαριστεί από τα πολλά χώματα. Όταν τον έβλεπα να κάνει τέτοια του έπαιρνα το ψάρι του το έπλενα και το ξανάδινα. Το καταβρόχθιζε κατ ευθείαν. Σημειώστε πως αν το ψάρι ήταν της μέρας το έτρωγε. Αν μύριζε, απλώς το ξέθαβε το παρατούσε κι έτσι το μάζευε ο υπηρέτης του :angry:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Απλά μια απορία...γιατί σκάβει το φαγητό της;

Α μάλιστα...ναι δεν το είχα σκεφτεί ότι μπορεί να εξηγείται έτσι! Όσο για την τουαλέτα, εμένα που είναι κλειστή σκάβει ακόμα και το πορτάκι πριν βγει! Και πηγαίνει το πορτάκι πέρα δώθε ώσπου να αποφασίσει να βγει :Ρ Σας ευχαριστώ! :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

προσπαθουν να το σκεπασουν γιατι ετσι θα εκαναν και στην φυση τους με ενα τομαρι ζωου. Το κανουν για να εξαφανισουν τις μυρωδιες (οπως κανουν και με τα κακακια τους) για να μην ανιχνευονται απο τους εχθρους τους. Ο αλλος λογος ειναι οτι πολλες φορες δεν μπορουν να φανε την λεια τους και την σκεπαζουν ωστε να πανε την επομενη και την μεθεπομενη μερα να φανε και να γεμισουν τα στομαχια τους.

Παιδια εγω την αμμολεκανη τη εχω διπλα απο το πληντυριο.Η Selena αφου κανει κακα και τα σκεπασει συνεχιζει και σκαβει με μανια το πληντυριο και επειτα παει και στα μπολακια με το φαγητο τους και σκαβει γυρω γυρω.:eek: Νομιζα πως μονο η δικια μου το κανει και μαλιστα ελεγα μηπως την ενοχλει το πληντυριο! Τελικα αυτες οι γατες ειναι τρελες!:clapup:

Εμένα πάλι κάνει το ακριβώς αντίθετο, κάτι που βρίσκω πολύ χαριτωμένο.. λυώνω κυριολεκτικά! Βάζει το ποδαράκι μες το πιατάκι, το διπλώνει προς τα μέσα μεταμορφώνοντας το σε πρόχρειρο κουτάλι και βγάζει μερικές κροκετούλες έξω από το πιατάκι του (το πιατάκι το έχω μέσα σε ένα δίσκο).. σκύβει τότε και τρώει τις σκόρπιες κροκετούλες από το δίσκο!!:P:P:hmm:

Εμένα πάλι κάνει το ακριβώς αντίθετο, κάτι που βρίσκω πολύ χαριτωμένο.. λυώνω κυριολεκτικά! Βάζει το ποδαράκι μες το πιατάκι, το διπλώνει προς τα μέσα μεταμορφώνοντας το σε πρόχρειρο κουτάλι και βγάζει μερικές κροκετούλες έξω από το πιατάκι του (το πιατάκι το έχω μέσα σε ένα δίσκο).. σκύβει τότε και τρώει τις σκόρπιες κροκετούλες από το δίσκο!!:P:P:hmm:

Ακριβως..μα ακριβως αυτο..κανει τωρα και ο μπουκακος μου!!!:hehe::hehe::hehe::hehe:
Αυτο με το σκαψιμο..το εκανε μικρος..:crazy::crazy::crazy:

Μπουκάκο μου γλυκιέ κι' αγαπημένε!!! Αχ γιατί το κάνουν όμως, αυτό που βγάζουν σκόρπιες κροκέτες έξω και τις τρων εκτός πιάτου... άβυσος η ψυχή της γάτας.:hmm:

Μπουκάκο μου γλυκιέ κι' αγαπημένε!!! Αχ γιατί το κάνουν όμως, αυτό που βγάζουν σκόρπιες κροκέτες έξω και τις τρων εκτός πιάτου... άβυσος η ψυχή της γάτας.:hmm:
Κι εμενα το κανουν!!!:clapup: Νομιζω πως το βλεπουν και ως παιχνιδι. Η πλακα ειναι οταν παει ο Σηφης στο πιατο της Σελινας και την ωρα που τρωει η Σελινα,της βγαζει κροκετες εξω απο το μπολακι και τις τρωει αυτος! Ενω διπλα το δικο του μπολακι ειναι γεματο!:worry:
Απατεωνας!

Κι εμενα το κανουν!!!:clapup: Νομιζω πως το βλεπουν και ως παιχνιδι. Η πλακα ειναι οταν παει ο Σηφης στο πιατο της Σελινας και την ωρα που τρωει η Σελινα,της βγαζει κροκετες εξω απο το μπολακι και τις τρωει αυτος! Ενω διπλα το δικο του μπολακι ειναι γεματο!:worry:
Απατεωνας!

Ζηλιαρογατουλένιος!!;)

μπορει να μη τα βολευει και το πιατο.. ο δικος μου πχ οταν εχει να φαει ενα μεγαλο κομματι κρεας, παντα το βγαζει απο το πιατο

βρε παιδια..εμενα ο μπουκακος..κανει και το αλλο...τις περισσοτερες φορες πως πινει νερο;;; βαζει το πατουσακι του στο νερο..το βρεχει..το καμπουριαζει λιγο κιολας..και μετα γλυφει το νερο απο το πατουσι του!!!!:crazy::crazy::crazy::crazy:..η αδελφη μου οταν το ειδε..επαθε πλακα...το κανει και κανενα απο τα δικα σας αυτο;;

Εμένα πάλι άμα τρώω σουβλάκια ανεβαίνει στο τραπέζι και περιμένει υπομονετικά μέχρι να του δώσω ένα.... και τότε επιδείδεται σε ένα απίστευτο παιγνίδι ποδοσφαίρου μέχρι να χάσει το σουβλάκι κάτω από κάποιο έπιπλο! :eek:

ο δικος μου για να πιει νερο πρεπει να ξαπλωσει :P Πινει λες και βαριεται να πιει :lol:

ο δικος μου για να πιει νερο πρεπει να ξαπλωσει :P Πινει λες και βαριεται να πιει :lol:

:hehe::hehe::hehe::hehe::hehe::hehe::hehe::hehe:...σου λεει....αντε..ας παει και το παλιοαμπελο..ας το πιω το ρημαδι το νερο..:crazy::crazy::crazy:

το γράφει στην υπογραφή μου, 3 μηνών.κάνω ένα κολπάκι τώρα,του τις πετάω σαν παιχνίδι μακριά κ τρέχει να τις πιάσει κ τις τρώει.κροκέτα κροκέτα βέβαια αλλά τί να κάνω, αφού αλλιώς δεν πιάνει.όσες του πέταξα τις έφαγε,μετά πήγε προς το μπωλάκι του μύρισε κ άρχισε πάλι να σκάβει.συγνώμη οι ίδιες κροκέτες είναι!χαζό είναι??:mad:

Όταν λες "σκάβει" τι ενοείς;;;:confused:

Απάντηση: Ποιες κροκέτες προτιμάτε?

ηρω οταν ενα γατι σκαβει(κανει οτι σκαβει με το ποδαρακι την τροφη του στο κενο)αυτο σημαινει οτι δε θελει αλλο,οτι δεν του αρεσει το φαγητο,κι οτι τελος παντων το θεωρει βρωμικο-κακα,και οπως κανει στα κακα του που τα σκαβει ετσι με καθε τι βρωμικο κατα τη γνωμη του.

ηρω οταν ενα γατι σκαβει(κανει οτι σκαβει με το ποδαρακι την τροφη του στο κενο)αυτο σημαινει οτι δε θελει αλλο,οτι δεν του αρεσει το φαγητο,κι οτι τελος παντων το θεωρει βρωμικο-κακα,και οπως κανει στα κακα του που τα σκαβει ετσι με καθε τι βρωμικο κατα τη γνωμη του.

Οι γάτες δεν κρύβουν τα περιττώματά τους επειδή είναι βρώμικα :P Το κάνουν γιατί δεν θέλουν να αφήσουν ίχνη για τους εχθρούς τους. Εξαφανίζουν δηλαδή την ύπαρξή τους για να μη γίνουν τροφή των θηρευτών τους. To κάνουν επίσης και για μαρκάρισμα (όταν τα αφήνουν εκτεθειμένα είναι σαν να διαφημίζουν την κυριαρχία τους στην περιοχή αυτή. Τα αδύναμα γατιά θέλουν να αποφύγουν καβγάδες και συνεπώς τα σκεπάζουν για να μη δεχτούν επίθεση από άλλες γάτες). Ο λόγος που προσπαθούν να σκεπάσουν την τροφή τους είναι παρόμοιος. Το κάνουν για να μην αφήσουν ίχνη (ενίοτε το κάνουν επειδή δεν τους αρέσει το μπολ, η τροφή κτλ). Στην φύση τους θάβουν την τροφή και πιθανότατα την ξεθάβουν αργότερα για να φάνε. Έτσι δεν αφήνουν ίχνη και δεν κινδυνεύουν από άλλα ζώα. Όλο αυτό γίνεται για να προστατευτούν. Υπέροχα ζώα και με φοβερό ένστικτο :)

Απάντηση: Ποιες κροκέτες προτιμάτε?

Οι γάτες δεν κρύβουν τα περιττώματά τους επειδή είναι βρώμικα Το κάνουν γιατί δεν θέλουν να αφήσουν ίχνη για τους εχθρούς τους. Εξαφανίζουν δηλαδή την ύπαρξή τους για να μη γίνουν τροφή των θηρευτών τους. To κάνουν επίσης και για μαρκάρισμα (όταν τα αφήνουν εκτεθειμένα είναι σαν να διαφημίζουν την κυριαρχία τους στην περιοχή αυτή. Τα αδύναμα γατιά θέλουν να αποφύγουν καβγάδες και συνεπώς τα σκεπάζουν για να μη δεχτούν επίθεση από άλλες γάτες). Ο λόγος που προσπαθούν να σκεπάσουν την τροφή τους είναι παρόμοιος. Το κάνουν για να μην αφήσουν ίχνη (ενίοτε το κάνουν επειδή δεν τους αρέσει το μπολ, η τροφή κτλ). Στην φύση τους θάβουν την τροφή και πιθανότατα την ξεθάβουν αργότερα για να φάνε. Έτσι δεν αφήνουν ίχνη και δεν κινδυνεύουν από άλλα ζώα. Όλο αυτό γίνεται για να προστατευτούν. Υπέροχα ζώα και με φοβερό ένστικτο

Εκπληκτικά αυτά που γράφεις! Πράγματι τα έχω παρατηρήσει αυτά στα γατόνια μου!
α) Η Gabriela δεν σκεπάζει ποτέ τα κακάκια της ( έχει πράγματι την υπεροχή από πολλές απόψεις:α. λόγω μεγέθους (όγκος-βάρος), β: έχει τον αέρα καλλονής.
β) Η Μπιζουδίτσα κάνει πως θάβει το φαγητό, όταν δεν της αρέσει! Συνήθως αυτό γίνεται, όποτε τα μπωλάκια έχουν ξηρή τροφή! Δεν της αρέσει αναγκάζεται να την τρώει! είναι ικανή να μείνει νηστική μια εβδομάδα, μέχρι ν' ανοίξει το κονσερβάκι.
γ) Ο Σεβάχ είναι μια μέση κατάσταση, τα μισοθάβει!

Το ίδιο έχω παρατηρήσει και στην Χιονάτη.
Αν μένει φαγητό στο πιάτο της πάντοτε θα προσπαθήσει να το θάψει. Το ίδιο κι αν δεν της αρέσει το φαγητό. Πάντως το έχω παρατηρήσει σε όλα τα γατιά που γνώρισα πως όταν είναι ευχαριστημένα από το φαγητό τα βλέπεις να τεντώνουν είτε τα μπροστινά είτε τα πισινά τους πόδια. Κι αυτό το κάνει η Χιονάτη ΜΟΝΟ όταν της δίνω την κονσέρβα που της αρέσει (γκουρμετ με τόνο σε ζελέ γαρίδας).

Για τα κακάκια πάντα θα τα σκεπάζει και μάλιστα σκάβει και γύρω από την λεκάνη της ακόμα και στα έπιπλα για να σιγουρευτεί. Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε στα πρώτα 30 δευτερόλεπτα τι εννοώ

https://www.youtube.com/watch?v=Jdk_HjgjBSo

Απάντηση: Ποιες κροκέτες προτιμάτε;

Εμένα δεν το 'χει κάνει αυτό ποτέ!:eek:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back