Τρώει μόνο συγκεκριμένη ξηρά τροφή

Αθανασια και μενα μου κανει εντυπωση που την πας βολτα και ειδικα με λουρι! Τι πλακα θα εχει!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ΛΟΥΡΙ

Αρχική Δημοσίευση από Γεωργία:
Πώς τα καταφέρνεις Αθανασία και την πας τη Νιάρα βόλτα με το λουρί;
Η δικιά μου η αφιλότιμη με το που θα της περάσω το λουρί περιπάτου, έχει κάνει δυο τρεις ελιγμούς, και το έχει βγάλει από μόνη της, πριν ακόμα φτάσουμε στην πόρτα!! Ούτε ο Χουντίνι δεν λυνόταν τόσο γρήγορα.

Γεωργία και Ισμήνη: Έχω πάρει "σαμαράκι" για να προσαρμόζω εκεί το λουρί αντί για το περιλαίμιο (μην την πνίξω κιόλας, από το πείσμα της πραγματικά πνίγεται έτσι). Είναι το μικρότερο μέγεθος (για μικρόσωμους σκύλους) και του ανοίξαμε κι άλλη μια τρύπα.
Το χρειαστήκαμε όταν την πήραμε μαζί μας με το αυτοκίνητο στην Αλεξανδρούπολη. Έκανε εγχείριση καρδιάς ο πατέρας και δεν είχαμε πού να την αφήσουμε. Δίχως το λουρί δε γινόταν! Όταν την πρωτοβάλαμε στο αυτοκίνητο (και είχε ξαναπάει βόλτες μ'αυτό) κάναμε το λάθος και δεν της είχαμε βάλει το λουρί. Την έβαλα εγώ αγκαλίτσα να κουρνιάσει στο πίσω κάθισμα, ήρθε ο άντρας μου χαλαρά χαλαρά και ορθάνοιξε την πόρτα και σβινννν έξω το γατί. Άντε να την πιάσεις! :confused:
Η μανία της για ...φαϊ μας έσωσε. Είχα σ'ενα βάζο τις κροκέτες της, η καλύτερη κουδουνίστρα!! :lol: Το άκουσε και γύρισε. Ευτυχώς, γιατί κατευθυνόταν πάλι στο διπλανό κήπο με το γνωστό σκύλο να περιμένει να την πιάσει ξανά στα δόντια του! Με δυσκολία τη μάζεψε ο άντρας μου, τον καταγρατζούνισε από την τρομάρα της.
Της έβαλα τις φωνές ΚΑΙ το λουρί. Κάθισε μια χαρά μετά από όλα αυτά, κατάλαβε ότι έκανε τη "ζημιά" της.:redface:
Είναι καλό γατάκι. Ακούει -κάπως- τα "ΜΗ", την έμαθα από μικρή κάνοντας ό,τι και η μαμά της για συνετισμό.
Το λουρί αποδείχτηκε σωτήριο στο ταξίδι. 9-10 ώρες διαδρομή, έπρεπε να την κατεβάζουμε μπας και θελήσει τουαλέτα. Και στο άγνωστο δίχως λουρί ΔΕ ΛΕΕΙ.
Από τότε το βάζω σε κάθε ανάγκη, έτσι προέκυψαν και οι βόλτες τώρα. Λες και καταλαβαίνει ότι χωρίς αυτό δε θα τη βγάλω και κάθεται σχετικά εύκολα.
Βέβαια, οι γάτες δεν είναι σκυλιά, πάνε μόνο προς την κατεύθυνση που θέλουν αυτές κι εμείς ακολουθούμε. Όταν θέλω να της αλλάξω κατεύθυνση πρέπει να τη σηκώνω...
Τον κήπο τον ξέρει πολύ καλά, αφού εκεί ζούσε πριν. Έτσι σαν κατεβούμε με οδηγεί αυτή στις αγαπημένες γωνιές, κυλιέται στο γρασίδι, μασουλάει και λίγο χορταράκι (καθαρίζει τα δόντια και κάνει καλό όταν πονάει η κοιλίτσα τους, λένε)
Ο έξω κόσμος είναι καλός, αρκεί να τους παρέχουμε ασφάλεια. Κι εγώ αυτή στιγμή άλλο τρόπο από το λουρί δεν ξέρω.

Sorry για τη φλυαρία!!!:cool:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

κ οι δικοι μου φορανε λουρι ειδικο για βολτα στην αρχη που το βαλαμε πηδουσαν σαν κατσικια αλλα τωρα μια χαρα μονο ο ζυλιτο δεν το θελει βαριετε της βολτεσ προτιμαει να καθετε στο μπαλκονι μαζι μας παντα κ να κοιταει το δρομο ο κουτσομπολης

Αρχική Δημοσίευση από ladycat:
...κ να κοιταει το δρομο ο κουτσομπολης

:confused: Εγώ αποκαλώ τη Νιάρα "η κουτσομπόλα της γειτονιάς" έτσι όπως κάθεται και σεργιανίζει για ώρα στο μπαλκόνι! Καμιά φορά μάλιστα ανεβαίνει και πάνω στο τραπέζι για να βλέπει καλύτερα. Είναι γυάλινο και της αρέσει που βλέπει κι από κάτω, και γλιστράει επάνω του και της πέφτει δροσερό όταν κάνει ζέστη...

Εμένα όλες μου οι γάτες (εκτός από το μικρό 2 μηνών που απέκτησα πρόσφατα το οποίο τρώει ότι του δώσω) τρώνε ξηρή τροφή και κονσέρβες, τίποτα άλλο!! Εξαιρέσεις:
1) η αγκύρας που τρώει καλαμάκι κοτόπουλο (μπορεί να το φάει και όλο ανάλογα με την όρεξη που έχει) από συγκεκριμένο (!!!) σουβλατζίδικο και μερικές φορές και βραστό καλαμπόκι
και
2) η δικιά μου (Μαίην Κουν) που αρκετές φορές τρώει μπριζόλα, μπιφτέκι η ψάρι. όταν την προτοέφερα έτρωγε κυριολεκτικά ΤΑ ΠΑΝΤΑ

Οπότε δεν έχεις κανένα πρόβλημα με το φαγητό. Και νόμιζα ότι οι δικιές μου γάτες είναι οι πιο επιλεκτικές στο φαγητό.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back