crystallyn
Νεοφερμένο μέλος
ο ψιψος μου απλά κάνει τουμπες για την συγκεκριμένη υγρή!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
vasileia
Εκκολαπτόμενο μέλος
κάνει έ? ααα και έφαγε και ένα σκορδάκι που ήταν ψητό μαζί με ψάρι δεν πηστεύω να πειράζει
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

vasileia
Εκκολαπτόμενο μέλος
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
για μια φορά όμως παθαίνει τίποτα...?
Χωρις βεβαια να ειμαι γιατρος..δεν πιστευω οτι υπαρχει προβλημα για μια φορα...και εμενα εχουν φαει οταν δεν ηξερα...

vasileia
Εκκολαπτόμενο μέλος

Loukia
Εκκολαπτόμενο μέλος
Μέλι δε δίνουμε σε μωρά γιατί το μέλι μπορεί να περιέχει τα σπόρια αλλαντίασης και να έχει επιπτώσεις σε ένα νεαρό οργανισμό χωρίς ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα.φέτος οι παιδίατροι εκτός από αυγό και ψάρι βγάλανε και το μέλι σαν απαγορευμένο για τα παιδιά!γιατί; άγνωστο!
Για τον ίδιο λόγο δε δίνουμε μέλι σε κουτάβια.
Υποθέτω ότι για τον ίδιο λόγο δεν κάνει να δίνουμε μέλι και σε μικρά γατάκια.
Για το ωμό αβγό τώρα, την άποψη μου για τη σαλμονέλα και τα σαρκοφάγα την έχω ξαναπεί.
Η γάτα είναι σαρκοφάγο ζώο, επομένως (όπως όλα τα σαρκοφάγα) έχει κοντό πεπτικό σύστημα, λείο έντερο που επιτρέπει την εύκολη επεξεργασία του κρέατος, μεγάλη οξύτητα στομάχου (που όταν τρέφεται με ωμά γίνεται ακόμη μεγαλύτερη). Αυτά συντελούν στο να επεξεργάζεται την τροφή άμεσα και γρήγορα.
Μπορεί να βρει κανείς σαλμονέλα σε κοτόπουλο, σαλμονέλα σε κόπρανα ζώα που έχει καταναλώσει αυτό το κοτόπουλο, δε θα βρει όμως σαλμονέλα στο ζώο. Κι αυτό γιατί η σαλμονέλα είναι μια γαστρεντερική μόλυνση από βακτηρίδιο που επιζεί των οξέων και αποικίζει στο λεπτό έντερο και τους λεμφαδένες του ζώου. Όσο όμως τα οξέα αυτά είναι ισχυρά (και ζώα που τρέφονται με ωμά έχουν πιο ισχυρά οξέα) και η τροφή δεν παραμένει για πολύ χρόνο στο στομάχι δεν υπάρχει κίνδυνος μια και δεν υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος για να γίνει η ζημιά. Έχουν νοσήσει ζώα που τρέφονται με ξηρά τροφή, και είναι απόλυτα λογικό αν σκεφτείς ότι ένα ζώο μπορεί να κάνει εμετό και να βγάλει σχεδόν ατόφια την κροκέτα που έφαγε πριν από 800 ώρες. Η κροκέτα αυτή κάθεται τόσο μεγάλο διάστημα στο στομάχι που αν είναι μολυσμένη εννοείται ότι το ζώο θα πάθει σαλμονέλα (και έχουν γίνει πολλές φορές ανακλήσεις τροφών ακριβώς λόγω σαλμονέλας).
Loukia
Εκκολαπτόμενο μέλος
Γιατί δεν το τρώει το βρωμόγατο; Τα δικά σας το τρώνε;
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
.καλυτερα οχι..γιατι μπορει να το πειραξει στο στομαχι..εμενα..ουτε το αβγο δεν τρωνε..

Loukia
Εκκολαπτόμενο μέλος

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Συμφωνω πως τα αυγα δεν επικινδυνα. Εγω πλεον του εχω αλλαξει την διατροφη αποκλειστικα σε ωμη εδω και αρκετο καιρο και δεν εχει δημιουργηθει κανενα προβλημα. Αντιθετα μαλιστα, εχει γινει πιο ζωηρος! Ασε που οι ωμοι κροκοι κανουν το τριχωμα τους σουπερ απαλο 
Loukia
Εκκολαπτόμενο μέλος
Επιτέλους, βρήκα τον άνθρωπό μου!Εγω πλεον του εχω αλλαξει την διατροφη αποκλειστικα σε ωμη εδω και αρκετο καιρο και δεν εχει δημιουργηθει κανενα προβλημα.

Έχω κάτι ψιλοαποριούλες
θα τις συγκεντρώσω και θα σου τις πω στο ανάλογο θέμα!Είμαι πολύ χαρούμενη!

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Επιτέλους, βρήκα τον άνθρωπό μου!
Έχω κάτι ψιλοαποριούλεςθα τις συγκεντρώσω και θα σου τις πω στο ανάλογο θέμα!
Είμαι πολύ χαρούμενη!![]()
χαχα! Ρωτα οτι θες!! Ωμο κροκο του δινω απο τοτε που ηταν γατακι (2+ χρονια). Ωμα κρεατα του δινω εδω και 2 μηνες περιπου

Alkisti_V
Νεοφερμένο μέλος
Με τα γατάκια μου κατά καιρούς, μου έχουν τύχει διάφορα παράξενα...
Σαλάτα ωμό καρότο, κολοκυθάκια βραστά, αραβική πίτα, corn flakes, πίτα από σουβλάκι, κρέμα τιραμισού, πατάτες τηγανιτές με διάφορες σως και πολλά πολλά άλλα...
Βέβαια όλα αυτά σαν λιχουδιές της στιγμής...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
speri
Διάσημο μέλος

Το αυγο δεν το εχω δοκιμασει ακομα παντως...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool