Τσίμπλες / Υγρά στα μάτια

Όλγα Veggie

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Όλγα Veggie αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 54 ετών. Έχει γράψει 1.348 μηνύματα.
Πριν απο λίγο εντόπισα στο διπλανό κήπο την ψωριάρα γάτα που προσπαθούσα να στειρώσω το καλοκαίρι και απέτυχα να την πιάσω με τα μικρά της. Κατέβηκα με τη φωτογραφική μηχανή, μήπως και τα δώσω πουθενά βγάζοντας φωτογραφία. Αυτο που αντίκρυσα δεν το εχω ξαναδει :( Και τα δυο 2 μηνών γατάκια ειναι μάλλον τυφλά μιας και τα μάτια ειναι σφραγισμένα απο τις τσίμπλες.Αν ειναι ετσι απο μωρά σιγουρα τα μάτια έχουν καταστραφεί. Πρεπει να πάνε στην κτηνίατρο για αντιβίωση ή ευθανασία. Σήμερα δεν εχω κανενα να κρατήσει το παιδί, αύριο ελπίζω... Κρίμα τα καημένα :cry::cry::cry::cry::cry::cry:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

καλησπέρα,
θα πάω απο τον κτηνίατρό μου σημερα αργότερα , θές να τον ρωτήσω και αν ειναι
να πάρω καμιά αντιβίωση...???
Παπάγου δεν μένεις??????

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ωχ... :(:(:( Πρέπει να'ναι σαν τον Πορδολέοντα όταν τον βρήκα, αλλά μεγαλύτερα, ε;:/: Πιάνονται; Αν ναι, ίσως να δοκίμαζες να τους μαλακώσεις λίγο τις τσίμπλες με φυσιολογικό ορό...
Τι κρίμα ρε γμτ... :(

ΥΓ Πάντως, αν το πρόβλημά τους έχει προκληθεί από κάποιον ιό, η αντιβίωση δεν ενδείκνυται, γιατί θα αποδυναμώσει το ανοσοποιητικό τους και θα χειροτερέψουν. Καλύτερα μια τοπική αντιβίωση, σε κολλύριο ή αλοιφή κατευθείαν στα ματάκια.

Πιάνονται τα γατάκια αυτά;;

Λογω του μωρού είναι αδύνατον να πηγαίνω και να πιάνω τα γατάκια. Και ουτε αντιβίωση μπορώ να κάνω εγώ γι αυτο ειπα στη γιατρο να μείνουν εκει.

και ο δικος μου νομιζα τυφλος οτι ηταν στην αρχη,αλλα τελικα εγινε καλα.το θεμα τωρα ειναι πως πρεπει να βρεθει ανθρωπος να το παλεψει,γιατι εσυ σιγουρα δεν γινεται στη φαση που εισαο με το μωρο..εμενα ευτυχως ειναι σχετικα μεγαλα και ουτε τον επιαναν οσο ηταν χαλια,ουτε και χρειαζονται αποστειρωση ακομη...

Όχι βρε, δεν είπα να τα πιάσεις εσύ, απλά ρώτησα αν πιάνονται εύκολα μήπως μπορούμε να σκεφτούμε μια άλλη λύση. Η γιατρός σου είπε να τα πας και βλέπει τι χρειάζεται; Άραγε αυτή μπορεί να τα κρατήσει μέχρι να συνέλθουν κάπως, αν μπορεί να γίνει κάτι βέβαια;

Αν πιανονται ισως μπορει καποια κοπελα να βοηθησει να τα πατε στο γιατρο :hmm::hmm::hmm:
Κριμα τα καημενα. Μακαρι να προλαβουμε καποια μονιμη βλαβη αν τα πιασετε....

Αν θέλεις Όλγα έρχομαι εγώ να βοηθήσω να τα πιάσουμε αύριο μετά το μεσημέρι όμως γιατί το πρωι θα πάω για κάτι δουλειές...

Τώρα που κοιμήθηκε ο μικρος (ποιος ξερει για πόσο...)ας απαντησω επιτελους.
Αν και περασε πολύ 'ωρα , ναι Βάνα μου, Παπάγου μένω:/:
Αρήθα, τώρα ειδα τον καημενο τον Ποδρολέων πως ήταν :sick: αλλά οχι δεν μοιάζουν. Αυτα έχουν τελειως κλειστα τα μάτια με κοκκαλωμένες τσίμπλες. Το ένα μάτι του ενός μόνο εχει ενα κενό σαν φακή. Το ειδα (προφανώς αυτό ήταν- μοιαζουν πολύ μεταξύ τους) να πηγαίνει στον απέναντι κήπο. Αρα αυτο κάτι βλέπει :happy:.
Καλά ε Drusilia να φανταστεις το οτι ειπα να μην πηγαίνω κάτω να τα πιανω το ελεγα γενικά. Δεν ειχα δει τι εγραφες γιατι το γράφαμε την ίδια στιγμή. ΔΕν ξερω. Με επιασε ψιλοπανικός και εφυγα τρεχοντας. Μάλλον όμως γιατι εφτασα πολύ κοντά και βλέπουν;;;;;;
Μιμίκα μου νασαι καλά, όμως αύριο η γιατρος κλείνει το μεσημέρι στις 2:/: Θα προσπαθήσω μέχρι εκείνη την ώρα. Τώρα βέβαια και πρέπει να μου κρατησει κάποιος το μωρό και κάποιος άλλος να με πάει γιατί δεν οδηγώ :redface: Θα δώ πως και αν μπορώ να συνενοηθώ με τους γονεις μου.
Τη γιατρό την παρακάλεσα να τα κρατησει μεχρι να γίνουν καλά αν και δεν πολυήθελε για μενα θα το κάνει. Αν δεν γίνουν ή μάλλον είπα το ένα κάτι βλέπει,........:(
Πάντως επειδή είναι ήδη 2 μηνών τουλάχιστον φοβάμαι για μόνιμη βλάβη...

Καλά αν καταφέρεις να τα πας θα ήταν ιδανικό. Ούτε κι εγώ οδηγώ για να βοηθήσω σε αυτο. :(

Αλλά πώς θα τα πιάσεις βρε Ολγα αν φεύγουν τρέχοντας;; Τέλος πάντων, αν μπορώ να σε βοηθήσω κι εγώ σε κάτι πες μου.

Ευχαριστώ αλλά επιδή εχω ελάχιστο χρόνο λόγω μπέμπη πρεπει πραγματικά να σκεφτώ εκείνη τη στιγμή με εφευρετικότητα και γρήγορα μάλιστα... Κανονικά δεν θα έπρεπε καθόλου να τα πιάσω... Πέρυσι με παρόμοιο περιστατικό- πολλοί θα θυμούνται τα αθλια γατάκια που έγιναν καλά τα 2 απο τα 3- το ένα με δάγκωσε πα΄ρα πολύ άσχημα. Τρυπες έκανε κι ας ήταν 1,5 μηνός το πολύ.

https://www.mycat.gr/forum/attachment.php?attachmentid=2560&d=1191849749 δες εδω ,αν δεν το εχεις δει..αυτη ειναι 3-4 μερες απο την ημερα που τον βρηκα..την πρωτη μερα δεν ανοιγαν καθολου

Αχ το καημένο... Είναι καλά τώρα; Καλέ τη Μαίρη δεν εχεις μόνο;:blink:

αχου τα καημενα...:(:(:(

Ευχαριστώ αλλά επιδή εχω ελάχιστο χρόνο λόγω μπέμπη πρεπει πραγματικά να σκεφτώ εκείνη τη στιγμή με εφευρετικότητα και γρήγορα μάλιστα... Κανονικά δεν θα έπρεπε καθόλου να τα πιάσω... Πέρυσι με παρόμοιο περιστατικό- πολλοί θα θυμούνται τα αθλια γατάκια που έγιναν καλά τα 2 απο τα 3- το ένα με δάγκωσε πα΄ρα πολύ άσχημα. Τρυπες έκανε κι ας ήταν 1,5 μηνός το πολύ.

Ναι, για αυτο σε ρώτησα κι εγώ, αν ειναι θηριάκια ειναι δύσκολα τα πράγματα και ειδικά για εσένα. Είναι και 2, άντε να τα πιάσεις...
Εκτός από τα μάτια σε τι κατάσταση είναι; Παχουλά; Αδύνατα; Τα ταίζει κανείς στη γειτονιά αυτά και τη μαμά τους;

Σίγουρα στον κτηνίατρο.
Δεν θυμάμαι πως ονομαζεται αυτή η μόλυνση.
Θεραπεύεται όμως αρκεί να το προλάβεις στην αρχή. :)
Καλό κουράγιο!

Αχ το καημένο... Είναι καλά τώρα; Καλέ τη Μαίρη δεν εχεις μόνο;:blink:
οχι βρηκα και αυτον ετοιμοθανατο..αν πας στο θεμα γατος μαχητης θα δεις[εγκ. γατακια κτλ] τωρα τον εχω εδω και 2 μηνες..δεν βρηκα καπου να τον δωσω οταν εγινε καλα και τον εχω εγω ακομη..δεν ειναι για εξω ο φουκαρας

Ολγα,ελπιζω ολα να πανε καλα !

Ολγα ενημέρωσέ μας για νεώτερα...ελπίζω να έχεις καλά νέα..

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 6 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back