joko
Νεοφερμένο μέλος
Μάλλον πρέπει να σταματήσω τις σταγόνες που του έβαζα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Καλησπέρα. Στη θέση σου θα έτρεχα στον κτηνίατρο.... Πόσο θα υποφέρει; Τρέχει αίμα μέσα από το μάτι του ή από κάποια πληγή δίπλα; Μη χάνεις χρόνο, αφενός μπορεί να πονάει φριχτά και να χρειάζεται άμεση κτηνιατρική αντιμετώπιση, αφετέρου ίσως ό,τι είναι να μπορεί να προληφθεί....
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
joko
Νεοφερμένο μέλος
joko
Νεοφερμένο μέλος
τελικα τα γατακια εχουν μολυνση στα ματακια τους και με τις σταγονες tobrex
θα γινουν καλα !! ελπιζω συντομα

Χαίρομαι πολύ! Να πάνε όλα καλά, περαστικά σας!

Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
Περαστικά τους, σύντομα θα γίνουν περδίκια!

Καλησπέρα παιδιά,
παρακολουθώ αυτό το forum εδώ και καιρό και με έχει βοηθήσει αρκετά με τις γάτες μου.
Πριν 19 μέρες γέννησε η γάτα μου 3 γατάκια. Εγώ έλειπα και κανένας από τους γνωστούς μου δεν έμεινε να την παρακολουθεί, παρόλο που τους το ζήτησα. Την ώρα μου την έπιασαν οι πόνοι ήρθε ο άντρας της, μία αδέσποτη γάτα στη γειτονιά. Δυστυχώς το ένα γατάκι το βρήκα νεκρό. Δεν ξέρω αν πέθανε μετά την γέννα, αν γεννήθηκε νεκρό, αλλά μου είπαν πως υπάρχει να το έπνιξε ο πατέρας του.
Μου έμειναν 2 όμως λίγες μέρες πριν τη γέννα, ένας φίλος μου μου έφερε 3 γατάκια (3 μηνών νομίζω) και η δική μου επειδή είναι καλή τα δέχτηκε. Τα θηλάζει κιόλας. Τώρα, το ένα από τα δύο νεογέννητα έγινε τεράστιο (σχεδόν διπλάσιο μέγεθος από το άλλο). Η μητέρα τους ταϊζει συνέχεια...
Πριν 2 μέρες που τα επιασα, αυτό που έχει μεγαλώσει αρκετά είχε ανοιχτό το ένα το μάτι ενώ το άλλο κλειστό με λίγες τσίμπλες επάνω. Το δεύτερο είχε και τα δυο μάτια κλειστά με τσίμπλες. Ρώτησα αυτόν που μου είχε φέρει τα τρία γατάκια και πριν από έναν χρόνο την τωρινή μητέρα και μου είπε να βρέξω ένα πανί και να τα σκουπίσω. Το έκανα αλλά στο μεγαλύτερο δεν κατάφερα τίποτα, στο άλλο του απομάκρυνα αρκετές από το ένα μάτι και το άνοιξε κάπως (νομίζω) αλλά στο άλλο του το μάτι όταν το άγγιξα με το πανί έβγαλε ένα πράσινο-άσπρο υγρό. Το σκούπισα και συνέχισα να το καθαρίζω ώσπου σταμάτησε να βγάζει, το μάτι όμως παρέμεινε κλειστό!!! Τι να κάνω?

ΣΑΛΟΝΙΚΙΑ
Εκκολαπτόμενο μέλος
Τα ματάκια τους έχουν μολυνθεί.Σου το λέω με σιγουριά διότι μέχρι πριν από μια εβδομάδα ,έκανα θεραπεία στα 3 από τα 4 γατάκια που μου τα έφερε η μανούλα τους στο κήπο με το ίδιο ακριβώς πρόβλημα.Ματάκια κλειστά με τσίμπλες και πύον. Για πάνω από 1 μήνα τους έβαζα 3 φορές τη μέρα σταγόνες Thilocof.Έβαζα και στα 2 ματάκια τους αλλά και στο γατάκι που δεν είχε πρόβλημα για να μη κολλήσει.Δυστυχώς το ματάκι του ενός ήταν πολύ πιο σοβαρά με απότέλεσμα απ' ότι μου είπε η κτηνίατρος να έχει χάσει την όραση του .Τουλάχιστον τοι άλλο ματάκι είναι μια χαρά.
Εύχομαι όλα να πάνε καλά.
Υ.Γ. 1 σταγόνα τη φορά σε κάθε μάτι είναι η δοσολογία.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Δεν υπαρχουν φυσικοι τροποι για αυτα τα πραγματα, το καλυτερο ειναι να τα πας στον κτηνιατρο για να σου δωσει την καταλληλη θεραπεια γι' αυτα. Ενα φαρμακο που κανει για μια περιπτωση, μπορει να μην ειναι σωστο για μια αλλη, οποτε μονο ο κτηνιατρος ειναι καταλληλος να κανει διαγνωση και να δωσει θεραπεια.Να τους δώσω αυτό που είπες ή να τα πάω σε κτηνίατρο? Μήπως επειδή είναι μόλις 19 ημερών θα τα πειράξει? Κανένας πιο φυσικός τρόπος δεν υπάρχει (βότανα, νερό, κτλ)

kathy85
Πολύ δραστήριο μέλος
Καλυτερα θα ηταν να μη διαβαζεις και επιρρεαζεσαι απο το Internet γιατι πολλες φορες γραφουν αναληθειες. Καλυτερα να πας τα γατακια στον κτηνιατρο που αυτος ειναι ειδικος και θα σε συμβουλεψει καταλληλα.

catpower
Νεοφερμένο μέλος
Μπορείς να καθαρίζεις με γάζα και φυσιολογικό ορό,με προσοχή,όχι την ίδια και για τα δύο μάτια ή και για άλλο γατάκι γιατί θα κολλήσουν.Και μια επισκεψη στον κτηνίατρο αν χρειάζεται να δώσει την κατάλληλη θεραπεία.
Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
Camelot, το Διαδίκτυο μπορεί να είναι όντως μια καλή πηγή ενημέρωσης και ταυτόχρονα μπορεί να είναι και μια πηγή επιστημονικής φαντασίωσης.

Εάν τα γατάκια έχουν τσίμπλες, θα σε συμβούλευα να επισκεφθείς ένα κτηνίατρο ώστε να τα δει, να σου πει εάν συμβαίνει κάτι και, εάν υπάρχει λόγος, να σου δώσει την κατάλληλη αγωγή για τα μικρά.

Ειρήνη1234
Τιμώμενο Μέλος

Αν φοβάσαι, παρ΄τα όλα, μαζί με τη μαμά, να κάνουν τη βόλτα στον κτηνίατρο παρέα. 'Οταν ήταν κούτσικα τα δικά μου, 25 ημερών, είχε το ίδιο θέμα η Δύο. Ακόμα δεν είχα καταλάβει ότι είχα υιοθετηθεί κανονικά και ούτε είχα τρόπο να τα μεταφέρω 40 χλμ. μακριά που ήταν η κτηνίατρος κι έτσι ακολούθησα τη συμβουλή μιας κυρίας που είχε γάτες στην αυλή και της έκανα πλύσεις με χαμομήλι η πανάσχετη κάθε 2 ώρες. Τα ματάκια της μια άνοιγαν, μια έκλειναν και έβγαζαν πύον και τσίμπλες για 10 μέρες. Πρέπει να ταλαιπωρήθηκε πολύ το καημενάκι! 'Οταν το είπα στην κτηνίατρο γούρλωσε τα μάτια και μου είπε ότι ήμασταν πολύ τυχεροί που τη γλύτωσαν τα ματάκια της!! Να μη σου περιγράψω τις τύψεις μου...

Σήμερα, επειδή ήταν κλειστός ο κτηνίατρος, πήρα ορό και γάζες και τους καθάρισα τα μάτια. Το ένα το μισάνοιξε το μάτι που είχε πρόβλημα και πιστεύω πως θα γίνει καλά. Το άλλο όμως που είχε πρόβλημα και στα δύο του μάτια όταν τα καθάρισα και τα άνοιξε, αντίκρισα κάτι τρομερό! Μπροστά από τον βολβό του ματιού υπήρχε μία υγρή μάζα από πύον (νομίζω). Δεν δοκίμασα να την πάρω με την γάζα επειδή φοβήθηκα μήπως βλάψω το μάτι του... Να το δοκιμάσω?
Επίσης τα κλείδωσα μαζί με την μητέρα τους σε ένα μέρος γιατί όπως σας είπα στην αρχή το ένα έχει μεγαλώσει αρκετά, είναι σαν την παλάμη μου ενώ το άλλο μεγάλωσε πολύ λίγο (το πρώτο κοντεύει να γίνει 2,5 φορές μεγαλύτερο -.-") και υποψιάζομαι πως το δεύτερο δεν έτρωγε σωστά εξαιτίας των μικρών που μου έφεραν...
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος

Ειρήνη1234
Τιμώμενο Μέλος
Το άλλο μάλλον παραείναι δυναμικό! 
Εγώ δε θα το πείραζα περισσότερο το ματάκι που είναι τόσο χάλια. Βουρ για το γιατρό αύριο και περαστικούλια!

Αυτό που ήταν αρκετά μεγάλο θα του βάζω απλά σταγόνες tobrex και θα του καθαρίζω τα μάτια με αποστειρωμένη γάζα και ορό. Το άλλο θα πεθάνει!

Αυτό το πράσινο υγρό δεν ήταν πύον... ήταν τα μάτια του! Λόγο της μόλυνσης πρήστηκαν και μαζί με το πύον ο οργανισμός του τα πέταξε έξω. Εγώ ο βλάκας νόμιζα πως είναι κάποια φουσκάλα... Ο άχρηστος! Διάλεξα να του κάνω ευθανασία

Ήταν το μόνο μου αρσενικό, το παιδί μου! Που μέσα σε 21 μέρες έζησε και τις εφτά του ζωές
Πραγματικά, δεν ξέρω τι να πω... Νιώθω υπεύθυνος για τον θανατό του...Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Δεν πρεπει ομως να κατηγορεις τον εαυτο σου, ουτε και να νοιωθεις ενοχες. Εκανες οτι μπορουσες, ειχες καθε προθεση να τα βοηθησεις ολα για να ζησουν, αλλα δυστυχως τα μωρα γατακια ειναι παρα πολυ ευαισθητα και μπορουν να πεθανουν με το παραμικρο.Η αληθεια ειναι πως ισως αν ειχαν παει στον κτηνιατρο νωριτερα να μπορουσε να γινει κατι, αλλα δεν μπορουσες εσυ να το ξερεις αυτο, κανεις μας δεν γεννηθηκε γνωριζοντας τα παντα και μας αρεσει δεν μας αρεσει, σε αυτες τις περιπτωσεις χρειαζονται καποιες γνωσεις που εσυ δεν τις ειχες αλλα και αρκετη τυχη, εσυ ειχες μονο την καλη σου προθεση. Εχω ακουσει περιπτωσεις ανθρωπων που γνωριζουν πολλα πανω σε αυτο γιατι το εχουν ξανακανει πολλες φορες και εχουν αποκτησει μεγαλη εμπειρια και παλι καποιες φορες δεν τα καταφερνουν και καποια τους πεθαινουν.
Ενα πραγμα μονο δεν καταλαβα, το γατακι ειχε πονους ή καποια μεταδοτικη ασθενεια θανατηφορα; Μου κανει εντυπωση η προταση του κτηνιατρου για ευθανασια γιατι αν το μονο προβλημα ηταν τα ματακια του, να ξερεις πως υπαρχουν ενα σωρο γατακια που τα βρισκουν τυφλα για τον ενα ή τον αλλο λογο και ζουν μια χαρα, προσαρμοζονται παρα πολυ ευκολα στην νεα κατασταση, τοσο που καποιος που δεν ξερει δεν θα πιστευε ποτε πως δεν βλεπουν.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool