Τσίμπλες / Υγρά στα μάτια

Απάντηση: Τσίμπλες στα μάτια!

Ουφ,πιαστηκε η καρδια μου!Τι να πω...Δεν ηταν τυχερο το καημενο,να ζησει...Εκανες οτι καλυτερο μπορουσες,προσπαθησε να ηρεμησεις.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Το συγκεκριμένο γατάκι δεν είχε κάποια μεταδοτική ασθένια. Είχε μολυνθεί.

Απ'ότι μου είπε ο γιατρό όταν μαζευόταν πύον στα μάτια του πονούσε πολύ. Σκέφτηκα πως αν μπορέσει να κάνει λίγη υπομονή και αντέξει τους πόνους μέσα από κάποια ειδική φροντίδα θα προσαρμοστεί στο περιβάλλον του όμως ο γιατρός μου είπε πως ολόκληρος ο βολβός του ματιού είχε μολυνθεί, καθυστέρησε πολύ η ανάπτυξη του (έμοιαζε να είναι 5-10 ημερών ενώ ήταν 20) και άν κατάφερνε να επιβιώσει ο οργανισμός του θα συνέχιζε να μαζεύει υγρό πίσω από τους βολβούς των ματιών μέχρι να τους πετάξει εντελώς έξω δημιουργώντας πληγές-τρύπες στην περιοχή των ματιών του. Σα να μην έφτανε αυτό μου είπε επίσης πως επειδή οι άμυνες του θα ήταν εξασθενημένες, υπήρχε μεγάλη πιθανότητα να πάθει και κάποια άλλη μόλυνση στη συγκεκριμένη περιοχή πράγμα που θα το έκανε κυριολεκτικά να υποφέρει...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πόσο κρίμα για το καημενάκι... 'Ισως θα μπορούσε να γίνει κάτι νωρίτερα, ίσως και όχι. Μη βασανίζεσαι, δεν έχει νόημα. Η πρόθεσή σου μόνο για το καλό του ήταν. Εύχομαι να το ξεπεράσεις γρήγορα δίνοντας τη φροντίδα σου στις υπόλοιπες ψυχούλες...

οι αθώες τσίμπλες... πόσο λάθος έκανα Θεέ μου!!! ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΘΩΕΣ ΤΕΛΙΚΑ!!!!
τα μωρά μου (σημερα 11 ημερών) έχουν τσιμπλούλες.

Σας παραθέτω τι είπε ο γιατρός (τον οποίο θα επισκεφθούμε για γενικό τσεκάπ αύριο)

1. ΟΧΙ ΧΑΜΟΜΗΛΙ ΠΟΤΕ ΠΟΤΕ
2. αντί αυτού, τσάι, κρύο αλλά όχι παγωμένο
3. φυσιολογικός ορός είναι οκ
4. να προσπαθώ να τα καθαρίζω συνέχεια, να μην προλάβει να σχηματιστεί καν κρουστα και κλείσει το μάτι. καταλαβαίνετε δλδ τι κάνω ανα δίωρο!
5. κολλύριο συνήθως tobrex αλλά ΔΕΝ ΤΟ ΔΙΝΕΙ πριν δει τα μωρά.

Αυτά...

σκιάχτηκα με αυτά που διάβασα. Πάω να ξανακαθαρίσω!

Περαστικά στα μικρούλια σου! Σύντομα να βλέπουν τον κόσμο με ορθάνοιχτα ματάκια!
Βασικά, εμένα η κτηνίατρος μου είχε πει ΟΚ για τον ορό γιατί είναι ουδέτερος αλλά κατηγορηματικά ΟΧΙ σε οποιοδήποτε γιατροσόφι γιατί αν δεν ξέρουμε τι ακριβώς είναι το πρόβλημα στα μάτια, δεν ξέρουμε και τι αποτέλεσμα θα έχει. Το tobrex μου το έδωσε αφού το είδε αλλά όχι το κολλύριο. Την οφθαλμική αλοιφή, επειδή μένει περισσότερο στο μάτι και χρειάζεται πιο αραιά να βάζουμε.

Το κολλύριο πώς το βάζουμε...? Εγώ μόλις του καθαρίζω τα μάτια και το πιάνω για να του βάλω σταγόνες αρχίζει να νιαουρίζει. Βρε καλό μου, βρε χρυσό μου του λέω. Αυτό όμως συνεχίζει το σπαραχτικό νιαούρισμα! Τρέχουν οι άλλες 5 γάτες και μπερδεύονται σε πόδια και χέρια και εγώ προσπαθώ να βάλω σταγόνες!:/::/::/:

Γνωστή φάση , έτσι είμαι και γω με τα αδεσποτάκια μου , έχουν δύο αο τα τέσσερα τσίμπλες αλλά είναι αδύνατων να τα πιάσω , το ένα κάτι θα κάνω , αλλά περίεργο έχει κλείσει μόνο το ένα μάτι.
απλός σε μια άλλη στιγμή είχα γιατρέψει κάτι μικρούλια, αλλά νομίζω τώρα αυτή η αρρώστια είναι σε έξαρση, πριν χρόνια δεν υπήρχε αυτός ο χαμός,λέτε κάτι να φταίει;
Να βοηθήσει κανείς γιατρός εδώ;

Τα δικά μου είναι καλόβολα και δεν έχω θέμα με τα φάρμακα. Αλλά ένας γατούλης που φρόντιζα (περίπου 7 κιλά κεφάλας γάταρος βασικά!! ) δεν καθόταν κι έτσι τον σβέρκωνα! 'Οχι δυνατά, μην παρεξηγηθώ! 'Οπως καθόταν τον έπιανα απαλά από το σβέρκο με το ένα χέρι , έβαζα την αλοιφή στο δάχτυλό μου μην του βγάλω και κανένα μάτι γιατί τα έκλεινε και του το άνοιγα και την έβαζα ανά 8ωρο. Δενόμουν ολίγον κόμπος αλλά είχε αποτέλεσμα... :) Δεν ξέρω αν φέτος είναι χειρότερα. Πάντως, κάθε Άνοιξη και καλοκαίρι έχουν έξαρση οι αλλεργίες και οι επιπεφυκίτιδες.
Και μη μασάς με το σπαρκτικό νιαούρισμα... Λογικό να μη θέλει το ζωάκι φάρμακο! Εσύ θα το βάλεις γιατί πρέπει.

Τελευταία επεξεργασία:
Απ' ότι μου είπε η κτηνίατρος ,δυστυχώς οι μολύνσεις στα μάτια των μικρών γατιών τα τελευταία χρόνια, τείνουν να γίνουν επηδημία.Πανηγυρίζουν όταν κάποια μικρό έχει ανοιχτά και καθαρά μάτια.
Πριν 2 μήνες αναγκάστηκα να κάνω ευθανασία σε 3 γατάκια της ταρταρουγίτσας μου διότι είχαν πάθει ακριβώς ότι έπαθε το γατάκι του Camelot.Δεν έχω ξαναδεί τόσο άσχημη κατάσταση:(.
Πάντως και όταν θεραπευτούν τα ματάκια τους θα πρέπει να έχετε το νού σας διότι υπάρχει περιπτώση να μην έχει καταπολεμηθεί οριστικά το μικρόβιο και να ξαναεμφανίσουν την μόλυνση.Εμένα ένα από αυτά που θεραπεύτηκαν ύστερα από 1 1/2 μήνα θεραπεία,έχει και πάλι συμπτώματα,πιο ήπια βέβαια και ξαναρχίσαμε θεραπεία.
Που θα πάει θα νικήσουμε στο τέλος:clapup::clapup:.

Γατάκι μάλλον με γρίπη

Καλησπέρα σας. Έφερα στο σπίτι ενα μωρό γατάκι που ο μάζεψα απο γατοαποικία στο εξοχικό μου και μάλιστα στην παραλία. Εκεί το χειμώνα εχει πολυυυ κρυο και παγετό καμιά φορά. Τέλος πάντων.... το έφερα Αθήνα ομως δείχνει άρρωστο. Όταν το πήρα απο εκει, το έκανα μπάνιο γιατί βρωμούσε και φυσικά εμεινε μέσα στο σπίτι δίπλα στο αναμένο καλοριφέρ για να στεγνώσει και να μήν μου κρυώσει. Απλά απο τη μέρα που το πήρα, ήταν γεμάτο τσίμπλες και μύξες. Πολύ χάλια κατάσταση. Λόγω 3ημέρου δεν μπορώ να πάω σε κτηνίατρο αλλλα θα πάω την Τρίτη. Οι μύξες ή οι τσίμπλες βρωμάνε άσχημα και είναι κίτρινου χρώματος. Το καθαρίζω συνέχεια για να μήν τα γλύφει και να μήν κλείνουν εντελώς τα μάτια του. Στο ιντερνετ βρήκα οτι με αυτά τα συμπτώματα έχει γρίπη. Το πήρα κοκκαλιάρικο (φανταστείτε δεν μπορώ να καταλάβω πόσο μηνών είναι) είναι άκεφο και ανορεκτικό ... με το ζόρι το ταίζω στο στόμα εστω το ελάχιστο. Γάλα προσπάθησα να του δώσω με μπιμπερό αλλα δεν το αποδέχεται. Φτερνίζεται κι ολας. Σήμερα έκανε κακάκια.. μετα απο 3 μέρες που το είχα στα χέρια μου. Άν κάποιος το έχει περάσει ή ξέρει θα ήθελα να μου δώσει 2 συμβουλές μέχρι να το πάω στο γιατρό.. Επίσης αν εχω λόγο να φοβάμαι που το πέρνω στην αγγαλιά μου.

Λευκό υγρό στα μάτια του γάτου μου

Καλησπέρα, εδώ και δυο μέρες παρατήρησα ότι ο γάτος μ έχει λευκό υγρό στις άκρες των ματιών του, κάμποσο και ολας και είναι λίγο ανόρεκτος άλλα το φάει του το τρώει

Τι μπορεί να είναι? γρίπη? λοίμωξη?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Λευκό υγρό στα μάτια του γάτου μου

Ίσως το υγρό στα μάτια να είναι απλώς τσίμπλες.
Εάν όμως βλέπεις κάποια μεγάλη αλλαγή στην καθημερινή του συμπεριφορά και διάθεση, μήπως να τον πήγαινες στον κτηνίατρο;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

@Lord Kratos: Όχι κτηνίατρο δεν τον πήγα γιατί αυτός ο γάτος είναι λίγο άγριος 3 χρόνια επιβίωνε μόνος του και φοβόταν πολύ τους ανθρώπους έμενα ίσια ίσια με αφήνει να τον ακουμπάω μόνο να φάει περιμένει από έμενα.. Αυτό το άσπρο που έχει στις άκρες των ματιών(μέσα στα μάτια) φτάνει μέχρι την κόρη τον ματιών του δεν νομίζω να είναι τσίμπλες :(

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Αν καταλαβα τι εννοεις.. Δεν ειναι υγρο. Εννοεις στις γωνιες των ματιων του οτι εχει ενα ασπρο το οποιο το εχουν ετσι και αλλιως απλως για καποιο λογο εχει μεγαλωσει; Καπως ετσι; https://i39.servimg.com/u/f39/11/69/07/47/cat_pr10.jpg

ναι αυτό εννοώ το διατύπωσα λάθος. μπορεί να είναι κάτι ανησυχητικό?

Εμενα το ειχε παθει η δικια μου και την ειχα παρει στον κτηνιατρο. μου ειχε δωσει αντιβιωση και της εδινα. Δεν ξερω βεβαια εσενα σε ποιο βαθμο ειναι, της δικιας μου ηταν λιγο. Αν μπορεις καλο ειναι να το πας να το δει ενας κτηνιατρος.

Χμμ Ευχαριστώ για την απάντηση θα προσπαθήσω να τον πάω σε κτηνίατρο ..

Τι εγινε τελικα; Καταφερες και τον πηρες σε κτηνιατρο;

Πρόβλημα με το μάτι

Το ένα από τα μικρά που γένησε η γάτα 'εχει κλέισμένο από τσίμπλες το ματάκι του ,το καθαρίζουμε με χαμομήλι αλλά πάλυ κλείνει υπάρχει κάποιο κολύριο να του βάλω

Απάντηση: Πρόβλημα με το μάτι

Φίλε/Φίλη zardim.Υπάρχουν πολλά κολλύρια, τα οποία έχουν χρησιμοποιηθεί από πολλούς χρήστες εδώ για πολλές γάτες και γατάκια. Αλλά ένα φάρμακο που μπορεί να έκανε θαύματα για το ζωάκι κάποιου, μπορεί να αποδειχθεί επιβλαβές για το ζωάκι κάποιου άλλου. Όπως ακριβως συμβαίνει και με τα ανθρώπινα φάρμακα (έτσι κι αλλιώς ανθρώπινα κολλύρια δίνουν σε γάτες). Όταν εσένα σε πονάει η κοιλιά σου, δεν πας να πάρεις στα τυφλά το ίδιο φάρμακο που πήρε κάποιος άλλος και τον έκανε καλά. Πας στο γιατρό, σε βλέπει, του περιγράφεις τα συμπτώματα και αναλόγως σου προτείνει.
Αν δεν έχεις κάποιο κτηνίατρο εμπιστοσύνης που μπορεί να σε βοηθήσει έστω και τηλεφωνικά, μπορείς να πεις σε ποια περιοχή βρίσκεσαι, ώστε να σου προτείνει κάποιος κάποιον. Τέσπα, ένα στάνταρ κολλύριο που προτείνουν οι γιατροί είναι το tobrex. ΜΗΝ ξεκινήσεις να βάζεις φάρμακα στο μωρό χωρίς να συμβουλευτείς πρώτα γιατρό. Μόνο αυτός είναι αρμόδιος να σου πει τι ακριβώς θα χρησιμοποιήσεις, με ποιο τρόπο και σε τι δοσολογία.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 6 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back