Τσικνοπέμπτη: Η αθέατη πλευρά

yasmin1gr

Περιβόητο μέλος

Η yasmin1gr αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 6.478 μηνύματα.
Αφισσα εδώ https://i435.photobucket.com/albums/qq73/psychanimal/961ef901.jpg

Το κρέας μπορει να εχει ωραια γευση σε οποιον το εχει συνηθισει απο μικρος.

Τα ζωα ομως εχουν συναισθηματα, υποφερουν, πονουν φριχτα μεχρι να πεθανουν, πολλες φορες κακοποιούνται βαναυσα και ζουν μια ζωη φυλακισμενα σε συνθηκες που δεν εχουν χωρο ουτε να κανουν ενα βημα ολοκληρη τη ζωη τους, που οι ασθενειες τους παραμελουνται και που ζουν διπλα σε νεκρα ζωα του ιδιου ειδους η χωρισμενα απο τα μικρά τους.

Η κότα διαθ .ετει 20-25 διαφορετικές κραυγές, ο κοκκορας διαθετει εναν εγκεφαλο ικανό για απάτη, Τζ.Μπαλκομπ.

Τα ζώα δεν διαθέτουν απλώς βιολογία αλλα και βιογραφία, βιωνουντην ζωή τους μεταξυ πονου και ευχαριστησης, μια ζωη που βελτιωνεται η επιδεινώνεται ανάλογα με τις περιστάσεις οπως κι εμεις. Τομ Ρεγκαν.

Εαν ενα πλασμα μπορει να νιώσει πόνο κι ευχαριστηση αυτο σημαινει οτι εχει προτιμήσεις, ενδιαφέροντα και προτιμα να αποφευγει τις δυσαρεστες καταστάσεις.Μπεργκερ

Στην Ινδία στο χωριο Γκοντια Ταλουκα μια λεοπαρδαλη επισκεπτονταν για μήνες μια αγελάδα κα αυτη την εγλυφε στο κεφαλι και το λαιμο. Times

Η τρυφεροτητα και η σωματική επαφη συμβάλλουν σημαντικα στην υγεια και την ευεξια των ζώων, αισθανονται κι αυτα και πονο κι ευχαριστηση οπως κι εμεις με λιγο διαφορετικο τροπο απλως.Τζ Μπάλκομπ

Αν αναγνωρισουμε στα ζωα την ικανότητα τους να αισθανονται ευχαριστηση τοτε καταληγουμε στο συμπερασμα οτι ειναι λαθος μας νατους τη στερούμε.
Εχουμε αραγε το δικαιωμα??? Ποιος μας το εδωσε???

Για μιά μπουκιά σαρκας μόνο, στερούμε απο μία ψυχή τον ηλιο και το φώς, καθώς και το μερίδιο του απο την ζωή κα τον χρόνο αφου ηρθε στον κόσμο για να τα απολαυσει.
Πλούταρχος πριν 2000 χρονια.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ασημινα εσυ εισαι χορτοφαγος?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ναι για ζωοφιλικους λογους

ναι για ζωοφιλικους λογους
Εγώ άρχισα προσπάθεια για να το ελλατώσω.:) Τώρα τρώω το πολύ μια φορά την εβδομάδα και η μαμά δεν μαγειρεύει τόσο κρέας όσο παλιά για να με βοηθήσει.:happy:

Σε αυτό με ώθησε το λινκ στην υπογραφή της yasmin1gr.:up:

Εγώ άρχισα προσπάθεια για να το ελλατώσω.:) Τώρα τρώω το πολύ μια φορά την εβδομάδα και η μαμά δεν μαγειρεύει τόσο κρέας όσο παλιά για να με βοηθήσει.:happy:
για τα μωρα και παιδια δεν ειναι απαραιτητο το κρεας? Υπαρχει κατι που θα μπορουσε να το αντικαταστησει στο 100%?

Bunny πολύ ομορφο το κουνελάκι σου πόσο χρονών ειναι ειχα κι εγω ενα 10 χρόνια ενα ασπρο και τον ελεγα ΠΙΤΣΟ ΑΛΛΑ μεγάλωσε πολυ και........ΤΙ να κάνουμε τωρα εχω τη ΛΙΛΗ μου

Bunny πολύ ομορφο το κουνελάκι σου πόσο χρονών ειναι ειχα κι εγω ενα 10 χρόνια ενα ασπρο και τον ελεγα ΠΙΤΣΟ ΑΛΛΑ μεγάλωσε πολυ και........ΤΙ να κάνουμε τωρα εχω τη ΛΙΛΗ μου
Χριστινα βαλε εδω το θεμα με τα κουνελακια σου στη lilian να τα πειτε εκει;)

Ευχαριστώ πολύ...:happy:
Δύο είναι,δείτε στο Gallery μου.;) Έλβις-Σίμπα.:up:

για τα μωρα και παιδια δεν ειναι απαραιτητο το κρεας? Υπαρχει κατι που θα μπορουσε να το αντικαταστησει στο 100%?
Δεν νομίζω και σε καθημερινή βάση...:) Ίσα ίσα που δεν κάνει κάθε μέρα.

Δεν νομίζω και σε καθημερινή βάση...:) Ίσα ίσα που δεν κάνει κάθε μέρα.
κι εγω απο παιδι τρωω μονο μια φορα τη βδομαδα...
Και δε νομιζω να μου ελειπε να το΄κοβα κι εντελως...Απλα θα ηθελα τη γνωμη ενος χορτοφαγου για τα μωρακια...:hmm:

κι εγω απο παιδι τρωω μονο μια φορα τη βδομαδα...
Και δε νομιζω να μου ελειπε να το΄κοβα κι εντελως...Απλα θα ηθελα τη γνωμη ενος χορτοφαγου για τα μωρακια...:hmm:
Ε,ενταξει όχι και μωράκια!:cool:(μόνο όποτε μας συμφαίρει.:P:lol: )

Εμένα μου αρέσει πολύ το κρέας.Αλλά ας προσπαθήσουμε να κάνουμε όλοι μια προσπάθεια γιατί μόλις είδα τις φωτογραφίες που έβαλε η JASMIN στεναχωρήθηκα.Θα προσπαθήσω και εγώ όπως και η Χριστίνα(bunny) να το ελλατώσω.Εμένα η μαμά μου δεν τρώει πολύ κρέας,μια φορά τη 'βδομάδα και αν γιατί τα λυπάτε τα ζωάκια.Έτσι και εγώ δεν τρώω πολύ.Θέλω να πω στη Γιούλη ότι δεν υπάρχει κάτι που να αντικαθιστά 100% το κρέας.

εγω παλι δεν ειμαι πολυ του κρεατος..απλα δεν με ενθουσιαζει και πολυ σαν φαγητο..αναγκαστικα θα φαω μια φορα το μηνα αντε 2 με 3 αλλα γενικα δεν το πολυθελω..προτειμω να τρωω οσπρια και λαχανικα .απο παιδι ηταν αυτη η διατροφη μου ..για αυριο εχω κανονισει να παμε σε μια πιτσαρια μιας και οπως ειπα δεν τρελενομαι και τοσο..σημασια νομιζω για αυτη τη μερα εχει η παρεα οχι το τι τρως..και ασ το δουμε και ιατρικα,τι επιπτοσεις μπορει να εχει στην υγεια ενος ανθρωπου που νιστευει 40 μερες απο κρεας και μετα το βραδυ της αναστασες και το πασχα πλακωνετε και τρωει βαρια φαγητα ????..

Συνθετες πρωτεινες απο οσο ξερω βρισκονται στο τοφου τη βιολογικη δογια και τη κινοα ενα παλιο φαγητο, περιεχονται εξισου σε λαχανικα, υπαρχει ειδικο ποστ για μωρακια στο χορτοφαγικο φορουμ και οικογενειες χορτοφαγων. Εγω εναμιση χρονο τωρα δεν εχω παρατηρησει καμμια ελλειψη και οι εξετασεις μου ειναι μια χαρα, και κανω και τα ιδια διατροφικα λαθη με πριν απλα τρωω πιο πολλα φρουτα και πινω τσαι γουαρανα

Η σόγια και τα παράγωγα της έχουν την ίδια θρεπτική αξία με το κρέας.Ο οργανισμός δε ξεχωρίζει κρέας ή τόφου.Το διαβάζει σαν πρωτείνες και το χρησιμοποιεί αναλόγως.Από τη μία το κρέας πέρα από τις πρωτείνες είναι πλούσιο και σε τοξίνες,από την άλλη η σόγια στην πλειοψηφία της είναι μεταλλαγμένη.Το μοναδικό κρέας που καλύπτει 100% τον οργανισμό στα ποσοστά πρωτεινων και αναγκών είναι δυστυχώς το ανθρώπινο.:/:

από την άλλη η σόγια στην πλειοψηφία της είναι μεταλλαγμένη.

Ναι, αλλά το συντριπτικό ποσοστό της μεταλλαγμένης σόγιας πηγαίνει στις ζωοτροφές (ενεδεχομένως και σε κάποια επεξεργασμένα προϊόντα όπου η σόγια και τα παράγωγά της είναι τελευταία στη λίστα συστατικών). Η σόγια που προορίζεται για ανθρώπινη κατανάλωση ως όσπριο, σε γάλα, τόφου κ.λπ. δεν είναι μεταλλαγμένη και το γράφει ξεκάθαρα στις συσκευασίες.

Το μοναδικό κρέας που καλύπτει 100% τον οργανισμό στα ποσοστά πρωτεινων και αναγκών είναι δυστυχώς το ανθρώπινο.:/:

...αλλά δεν προτείνεται.:P

Ναι, αλλά το συντριπτικό ποσοστό της μεταλλαγμένης σόγιας πηγαίνει στις ζωοτροφές (ενεδεχομένως και σε κάποια επεξεργασμένα προϊόντα όπου η σόγια και τα παράγωγά της είναι τελευταία στη λίστα συστατικών). Η σόγια που προορίζεται για ανθρώπινη κατανάλωση ως όσπριο, σε γάλα, τόφου κ.λπ. δεν είναι μεταλλαγμένη και το γράφει ξεκάθαρα στις συσκευασίες.

...αλλά δεν προτείνεται.:P
Να σου πω χρησιμοποιώ χρόνια προιόντα σόγιας και για την ώρα είμαι ο.κ.(2 χέρια,2 πόδια)κάποιες φορές σεληνιάζομαι αλλά το ελέγχω:blink:Οσο για το άλλο κρέας που να βρίσκεις τώρα.Είναι άνοστο,αχώνευτο,άσε καλύτερα:(:lol:

Αφισσα εδώ https://i435.photobucket.com/albums/qq73/psychanimal/961ef901.jpg

Το κρέας μπορει να εχει ωραια γευση σε οποιον το εχει συνηθισει απο μικρος.

Τα ζωα ομως εχουν συναισθηματα, υποφερουν, πονουν φριχτα μεχρι να πεθανουν, πολλες φορες κακοποιούνται βαναυσα και ζουν μια ζωη φυλακισμενα σε συνθηκες που δεν εχουν χωρο ουτε να κανουν ενα βημα ολοκληρη τη ζωη τους, που οι ασθενειες τους παραμελουνται και που ζουν διπλα σε νεκρα ζωα του ιδιου ειδους η χωρισμενα απο τα μικρά τους.

Η κότα διαθ .ετει 20-25 διαφορετικές κραυγές, ο κοκκορας διαθετει εναν εγκεφαλο ικανό για απάτη, Τζ.Μπαλκομπ.

Τα ζώα δεν διαθέτουν απλώς βιολογία αλλα και βιογραφία, βιωνουντην ζωή τους μεταξυ πονου και ευχαριστησης, μια ζωη που βελτιωνεται η επιδεινώνεται ανάλογα με τις περιστάσεις οπως κι εμεις. Τομ Ρεγκαν.

Εαν ενα πλασμα μπορει να νιώσει πόνο κι ευχαριστηση αυτο σημαινει οτι εχει προτιμήσεις, ενδιαφέροντα και προτιμα να αποφευγει τις δυσαρεστες καταστάσεις.Μπεργκερ

Στην Ινδία στο χωριο Γκοντια Ταλουκα μια λεοπαρδαλη επισκεπτονταν για μήνες μια αγελάδα κα αυτη την εγλυφε στο κεφαλι και το λαιμο. Times

Η τρυφεροτητα και η σωματική επαφη συμβάλλουν σημαντικα στην υγεια και την ευεξια των ζώων, αισθανονται κι αυτα και πονο κι ευχαριστηση οπως κι εμεις με λιγο διαφορετικο τροπο απλως.Τζ Μπάλκομπ

Αν αναγνωρισουμε στα ζωα την ικανότητα τους να αισθανονται ευχαριστηση τοτε καταληγουμε στο συμπερασμα οτι ειναι λαθος μας νατους τη στερούμε.
Εχουμε αραγε το δικαιωμα??? Ποιος μας το εδωσε???

Για μιά μπουκιά σαρκας μόνο, στερούμε απο μία ψυχή τον ηλιο και το φώς, καθώς και το μερίδιο του απο την ζωή κα τον χρόνο αφου ηρθε στον κόσμο για να τα απολαυσει.
Πλούταρχος πριν 2000 χρονια.

Πολύ ωραία αυτά που μας λες, νομίζω ότι συμφωνώ στα περισσότερα, αλλά δεν μας είπες όμως, πως μερικοί χορτοφάγοι, να καλή ώρα σαν και εσένα;) ενώ δεν τρώνε κρέας (άρα και πολλά λιπαρά) παχαίνουν??:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Πολύ ωραία αυτά που μας λες, νομίζω ότι συμφωνώ στα περισσότερα, αλλά δεν μας είπες όμως, πως μερικοί χορτοφάγοι, να καλή ώρα σαν και εσένα;) ενώ δεν τρώνε κρέας (άρα και πολλά λιπαρά) παχαίνουν??:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Σημασία δεν έχει τι τρων,αλλά πόσο τρων.:bleh:
Και δεν είναι μόνο το κρέας παχυντικό.:hmm:
Υπάρχουν και τα αναψυκτικά,γλυκά,κρέμες γάλακτος κ.α.:sick:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back