Τυφλός γατούλης ψάχνει παρέα!! 'Η, μάλλον, όχι;...

Venomicus

Νεοφερμένο μέλος

Ο Venomicus αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 46 ετών. Έχει γράψει μόλις ένα μήνυμα.
Μου πήρε, η αλήθεια είναι, κάμποση ώρα για να βρω πως να ξεκινήσω να γράφω, γιατί η ζωή του Αριστοτέλη μου είναι μια ολόκληρη περιπέτεια. Αλλά ως νέο μέλος, μάλλον θα γράψω ένα αρθράκι για να σας τον συστήσω όπως του αρμόζει..
r7VK0U.jpg

bEv8WC.jpg

Ο Τέλης μου λοιπόν, είναι ένας γατούλης γεννημένος τον Ιούλιο του 14 και έχει σοβαρό πρόβλημα στα ματάκια του, μετά από μια σοβαρή οφθαλμίτιδα που πέρασε. Κάνουμε τιτάνιες προσπάθειες με τον γιατρό μας να επαναφέρουμε κάπως την όρασή του, αλλά προς το παρόν βλέπουμε σκιές.
Είναι κοινωνικός με τους ανθρώπους έχοντας πάντα μια επιφυλακτικότητα στο άγγιγμα και ειδικά αν είναι ξαφνικό. Με άλλες γάτες ήρθε σε επαφή μια φορά που η γυναίκα μου τον πήγε επίσκεψη σε μια φίλη της που έχει 2 γάτες μεγάλης ηλικίας (αρσενικό και θηλυκιά / γιος - μαμά) και ενώ δεν έδειχνε καθόλου φοβισμένος, γρύλισε την ώρα που τον πλησίασε ο αρσενικός να τον μυρίσει.
Ο γιατρός δεν επιτρέπει να φέρουμε άλλη γάτα στο σπίτι γιατί φοβάται για την υγεία και των δύο λόγω των απρόβλεπτων αντιδράσεων.
Το θέμα είναι οτι η γυναίκα μου και εγώ θέλουμε πάρα πολύ να υιοθετήσουμε ένα ακόμα γατάκι, μάλλον θηλυκό (ο δικός μας είναι στειρωμένος και δεν θα υπάρχει θέμα ζευγαρώματος).
Τι λέτε να κάνουμε; Οποιαδήποτε συμβουλή καλοδεχούμενη... :worry:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλημέρα φίλε μου και καλωσορίσατε με τον Τέλη σου στο mycat! Κατ΄αρχάς να τον χαίρεστε τον γατούλη σας! Είναι πανέμορφος, μακάρι να αποκατασταθεί όσο γίνεται και η όρασή του, αλλά κι αυτό να μη συμβεί καθόλου δε πειράζει, μιας που όπως έχεις διαπιστώσει ήδη έχουν μία απίστευτη προσαρμοστικότητα αυτά τα πλάσματα, με αποτέλεσμα να ζουν μία απολύτως φυσιολογική ζωή, ακόμη και χωρίς να βλέπουν...Άλλωστε στάθηκε πολύ τυχερός που βρέθηκε στα χέρια σας και εισπράττει την αγάπη και τη φροντίδα που του αξίζει!
Τώρα όσον αφορά στην παρέα που ρωτάς, ειλικρινά μου κάνει εντύπωση που ο κτηνίατρός σας σάς αποθαρρύνει στο να πάρετε και δεύτερη γατούλα...πιστεύω ότι ένα ακόμη γατάκι θα του έκανε πολύ καλό, πόσο μάλλον που είναι μικρός ακόμη ο Τέλης σας (αφού όταν είναι πιο κοντά στην ηλικία τα βρίσκουν πολύ πιο γρήγορα και συνήθως καταλήγουν να κάνουν πολύ καλή παρέα!). Η ιδέα για θηλυκό γατάκι επίσης μου φαίνεται πολύ καλή, επειδή όπως έχω διαπιστώσει από την εμπειρία μου τουλάχιστον, τα αρσενικά τα βρίσκουν ακόμη καλύτερα με τα θηλυκά, εξαρτάται πάντα βέβαια κι από το χαρακτήρα τους εννοείται! Απλώς στην αρχή θα χρειαστεί ένα διάστημα συμφιλίωσης, να τα έχετε δηλ. σε διαφορετικούς χώρους ώσπου να εξοικειωθούν μεταξύ τους, φέρνοντάς τα σταδιακά σε επαφή, όπως είθισται. Κι επιπλέον σ΄αυτό το διάστημα και λόγω της ιδιαιτερότητας του Τέλη καλό θα είναι να είστε σε εγρήγορση για να αποφευχθούν τυχόν έντονοι καβγάδες (όχι ότι θα γίνει και κτ τρομερό βέβαια). Επίσης ίσως θα ήταν καλή ιδέα να επιλέξετε ένα μικρό γατάκι σχετικά που θα προσαρμοστεί πιο γρήγορα και με τον χώρο αλλά και με τον Τέλη.
Αν θέλεις ρίξε μία ματιά κι εδώ στην κατηγορία "Χαρίζονται" (https://www.mypetz.gr/forumdisplay.php?f=162&type= ). Θα βρεις πολλά αξιολάτρευτα γατούνια που ψάχνουν σπίτι :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:
Καλημέρα και να χαίρεσαι το γατούλη σου!!! Συμφωνώ σε όσα λέει η Μαρία και εύχομαι να βρείτε γρήγορα ένα γατουλάκι για το μικρό σας! Θα είναι σίγουρα καλύτερα όταν μένουν μόνα και θα έχουν και γατίσια συντροφιά!

Αν αποφασίσετε για 2ο γατάκι αξίζει τον κόπο να δείτε αυτή την περίπτωση https://www.mypetz.gr/threads/inimi-το-γατάκι-που-ψάχνει-μια-θέση-στην-καρδιά-σου.239106/ η μικρή Ινιμι είναι μωράκι που βρέθηκε τυφλό....φιλοξενείται σε ιατρείο και είναι απίστευτα καλό και τρυφερό μωράκι!

Επίσης ένα πολύ όμορφο μωρό είναι αυτό εδώ https://www.mypetz.gr/threads/Χαρίζεται-η-τρυφερή-Κάρυ.239118/

....καλά όπου κι αν κοιτάξετε θα βρείτε απίθανα όμορφα μωράκια!! εύχομαι το καλύτερο για όλους σας!

Τελευταία επεξεργασία:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back