Τυφλό γατάκι

angela_110

Νεοφερμένο μέλος

Η angela_110 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 57 ετών. Έχει γράψει 11 μηνύματα.
Πριν απο ένα μήνα, βρήκαμε στον δρόμο και αποφασίσαμε να κρατήσουμε ένα γατάκι τυφλό περίπου 5 εβδομάδων σε πολύ κακή κατάσταση. Του έχουμε ράψει δύο φορές τα βλέφαρα για να μην βγούν τα μάτακια έξω και γενικα ανταποκρίνεται σχετικά αργά στην θεραπεία με αντιβίωση και sulfanicol (το tobrex δεν έκανε απολύτως τίποτα). Θέλω να αποφύγω να κάνω εξόρυξη οφθαλμού με κάθε κόστος ώστε το ζωντανό να μην χάσει και την όποια ελάχιστη περιφεριακή όραση του έχει απομείνει. Ελπίζουμε κάποια στιγμή να λάβει τέλος όλη αυτή η ταλαιπωρία για την μικρή μας αγκινάρα ή οποία σημειωτέον από 280 γραμμάρια που ζύγιζε όταν την βρήκα έχει φτάσει αισίως τα 1100 σε 4 εβδομάδες. Θα ήθελα να ρωτήσω εάν έχει κάποιος εμπειρία με τυφλό γατάκι, για να μπορέσει να μου δώσει ορισμένες συμβουλές "συμβίωσης".

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν εχω εμπειρια αλλα το μονο που ηθελα να πω ειναι Μπραβο σου που το βοηθας:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

καλησπερα κ μπραβο για τη μεγαλοψυχια σου.:):)
η νονικα εχει μια τυφλουλα κ απο τα 2 ματακια, τη μπιζου.
στειλε της ενα πμ μηπως σε βοηθησει, εδω ειναι το θεμα της κ το ονομα της να της στειλεις πμ.:)
https://www.mypetz.gr/showthread.php?t=32853

Χίλια μπράβο που το μάζεψες και το φρόντισες! :up:
Όπως είπε και η Ιβάνα, η Νόνικα μπορεί να σε κατατοπίσει διότι έχει μία τυφλή ψιψίνα. Απ' όσο ξέρω πάντως, τα τυφλά ψιψίνια προσαρμόζονται άψογα, τόσο που όποιος δεν το ξέρει ούτε που καταλαβαίνει πως είναι τυφλά. Συνεπώς, έχεις όλα τα φόντα για μια πετυχημένη συμβίωση.
Και πού ξέρεις, μπορεί τελικά η θεραπεία να κάνει τη δουλειά της και το γατί να διατηρήσει την όρασή του.
Να είναι γερό και όλα καλά σου εύχομαι! :)

Καλησπερα και καλωσηρθατε!
Μπραβο για την αξιεπαινη προσπαθεια σας!Μπορειτε να ριξετε μια ματια και σε αυτο το αρθρο,ισως σας βοηθησει.

Σας ευχαριστώ για τα μυνήματα συμπαράστασης και για τις συμβουλές. Ελπίζω εν καιρώ το μικρό μου κάθαρματακι να μπορέσει να δει έστω και λίγο απο το ένα του το μάτι (για το άλλο δεν υπάρχει καμία ελπίδα δυστυχώς) ή τουλάχιστον να μάθει καλά το σπίτι ώστε να σταματήσει να κουτουλάει (δεν φτάνει που είναι γκαβοσωλήνας θέλει να πηγαίνει και σφαίρα στο σπίτι με αποτέλεσμα να μην υπολογίζει καλά τις αποστάσεις ακόμα).

Α αυτο το κανει και η Μόιρα,που βλεπει μια χαρα,μην ανησυχεις.:lol:

Καλώς ήρθες και χίλια μπράβο και από μένα που υιοθέτησες ένα γατάκι με ειδικές ανάγκες.:D:D:D
Πάντος αφού ζεί μέσα στο σπίτι και είναι μικρούλι ακόμη, πιστεύω ότι γρήγορα θα προσαρμοστεί μια χαρά και θα κινείται μέσα στο σπίτι με την ίδια άνεση σαν να είχε την όρασή της.:D
Εύχομαι από καρδιάς τα καλύτερα και στις δυό σας.:D:D:D

Και η Λουσίτσα μου είναι τελείως τυφλή και την βρήκα ετοιμοθάνατη στον δρόμο. Θα σταματήσει να κουτουλάει σε λίγο καιρό που θα μάθει το σπίτι και δεν θα καταλαβαίνεις πως δεν βλέπει. Πήγαινέ το στην κα Σκούντζου στην Αγ.Παρασκευή, είναι ειδική οφθαλμίατρος ζώων. Θα την βρεις στην λίστα κτηνιάτρων. Εγώ δεν της έχω ράψει τα ματαάκια της πάντως, απλώς της τα καθαρίζω.

Είχα κι εγώ την εντύπωση ότι τα τυφλά γατάκια θα μειονεκτούν απέναντι στα υπόλοιπα. Αν είναι στο δρόμο αυτό είναι σίγουρο. Αλλά μέσα σε σπίτι, πραγματικά δεν θα καταλάβεις την διαφορά. Έχει ο αδελφός μου ένα τυφλό γατί στο σπίτι του και πραγματικά δεν μπορείς να καταλάβεις καμια διαφορά. Έχει μάθει πλέον το σπίτι και τους χώρους και κινείται με τοση άνεση και ευκολία που αν δεν το έβλεπα δεν θα το πίστευα. Πηδάει πάνω σε καρέκλες και σε πάγκους βέβαια (γατά ειναι, μη ξεχνιόμαστε) που πραγματικά νομίζω μερικές φορές ότι το γατί μας δουλευει στεγνα. Βέβαια δεν έχει καθόλου ματια οπότε δεν παίζει να συμβαίνει αυτό:/:.
Μπράβο σου πάντως που το πήρες. Ξέρεις τώρα, ότι αυτο το πλάσμα χρωστάει σε σένα την ζωή του.
Δεν είναι υπέροχο το συναίσθημα;;;;;:)

Η δικιά μου δεν πηδάει σε τόσο ψηλές επιφάνειες πάντως, προφανώς δεν μπορεί να υπολογίσει το ύψος..

Απλά έχω αγχωθεί γιατί πέρασε αρκετός καιρός χωρίς να δω σημαντική βελτίωση. Ελπίζω αύριο που θα την πάω στον γιατρό να ακούσω ευχάριστα νέα.

Σου ευχόμαστε τα καλύτερα για το ζωηρό "γκαβοσωληνάκι" σου και χίλια μπράβο για την αγάπη που δίνεις. Θα την πάρεις πίσω στο χιλιαπλάσιο απο το γατούδι σου και μην ανησυχεις΄όλα θα πάνε καλά.
Βάλε μας και φωτό του μωρού σου να το καμαρώσουμε και πες μας πως το λένε

Το γκαβοσωληνάκι μου το λένε "αγκινάρα" γιατί ειναι τρυφερό κατά βάθος (πολύ βάθος όμως) και η φώτο του είναι στο προφίλ και στο avatar

Παντως μην αγχωθεις αν δεν προοδευσει η οραση του,αν προσεξεις τα πραγματακια που ειπαμε στο πμ δεν θα εχεις κανενα προβλημα,θα ξεχνας καν οτι εχει προβλημα ορασης.:happy:

Μετά από 2 λάθος διαγνώσεις (το γατάκι τελικά δεν είχε χλαμύδια στα μάτια και χάσαμε τσάμπα 5 εβδομάδες με λάθος θεραπεία) θα αφαιρεθεί σήμερα το δεξί του ματάκι το οποίο πλέον είναι μια πληγή, αιμοραγεί συνεχώς και κινδυνεύει πλέον και απο εγκεφαλίτιδα.

Περαστικούλια στο πανέμορφο γατάκι σου και καλή δύναμη σε σένα.
Όταν τελειώσει αυτή η δύσκολη περίοδος θα αποζημιωθείς με άπειρα χαδάκια και φιλιά.
Δες και το θέμα του Φρέντυ και την ευτυχισμένη κατάληξή του:)

Αυτό που με εκνευρίζει είναι οτι από την στιγμή που είδαν οτι η θεραπεία δεν είχε αποτέλεσμα, δεν με παρέπεμψαν΄σε κάποιον γιατρό με μεγαλύτερη εξειδίκευση. Ο κτηνίατρος είναι υπερ-γιατρος κατά την γνώμη μου. Πρέπει να γνωρίζει τα πάντα για όλα τα ζωάκια (από καναρίνι και ιγκουάνα μέχρι και βοοειδή). Όταν όμως μιά κατάσταση δεν βελτιώνετε μήπως δεν φταίει η θεραπεία αλλά η διάγνωση?? Θα μπορούσε ίσως η μικρή μου να έχει έστω και λίγη περιφερειακή όραση. Τώρα θα είναι εντελώς τυφλο!

Καταρχήν το αγκιναράκι σου είναι πανέμορφο! Εύχομαι να περάσουν γρήγορα όλες αυτές οι ταλαιπωρίες και πολλά περαστικά στο γατάκι σου.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back