Τυφλό γατάκι

καλη επιτυχια την αφαιρεση του ματιου :):)τωρα πρεπει να αποφευχθουν τα χειροτερα, η εγκεφαλιτιδα δηλ.
ολα καλα να πανε για το μικρακι:rolleyes:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Η αγκινάρα μόλις βγήκε από το χειρουργείο και είναι καλά! Θα πάω να την πάρω σήμερα το απόγευμα απο την γιατρό. Ευχαριστώ για την συμπαράστασή σας!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

:up::up::up::up::up::up:

Μπράβο του το χρυσό μου περαστικά του...να το προσέχεις και να το αγαπάς διπλά..:):):)

Το αγκιναράκι έχει κερδίσει την καρδιά μας :inlove::inlove::inlove::inlove: και την αγάπη όλων μας.

Περαστικα στη μικρουλα σου,την αγαπαμε ηδη τη ζουζου σου!!!:up:
Περιμενουμε θεματακι και φωτο μολις μπορεσετε!:D

Περαστικά στην Αγκινάρα,:) την πήρες είναι όλα καλά;

Περαστικά σας!!!! Περιμένουμε νέα από το Αγκιναράκι! Χίλια μπράβο σου!!!!!!!

Καλημέρα... Χθες που την πήρα απο την γιατρό ήταν εντελώς ζαβλακωμένη και αρκετά πρησμένη στο πρόσωπο (σαν να είχε βγει απο καυγά σε μπαρ και να είχε αρπάξει το ξύλο της χρονιάς).. Έκανε αρκετή ώρα να συνέλθει και για να αποφύγουμε κουτουλήματα στο σπίτι την είχα στο καλαθάκι μεταφοράς μέχρι τα μεσάνυχτα... Της έδωσα να φάει και αυτή τη φορά δεν το έκανε εμετό.. Μετά την κράτησα στον καναπέ όλη νύχτα.. Αυτή κοιμήθηκε εγώ ξενύχτησα σαν την καλή αποκλειστική νοσοκόμα (όπου να ναι θα με πάρει ο ύπνος στο πληκτρολόγιο).Το πρωι που ξύπνησε ήταν ακόμα αρκετά πρησμένη αλλά ήταν το γνωστό καθικόγατο που αγαπήσαμε.. Με την αντιβίωση μου έκατσε 3 νυχιές.. με το ζελέ στα μάτια 2 δαγκωνιές και μετα όταν της έδωσα μεζεδάκια (τρελαίνεται για τα οτιδήποτε έχει τυρί) μου έκανε αγαπούλες :-))

Βλέπω ότι το τέρας σου επανήλθε!!! Αυτό είναι καλό! Περαστικά στο γατάκι σου και να βάλεις σύντομα φωτό να θαυμάσουμε την αγκιναρούλα σου!!!

γεια σας!ειμαι καινουργια εδω και υοθετησα και γω προσφατα ενα τυφλο γατακι τον nio μου!!!τον βρηκα στην καλυμνο σε αθλια κατασταση.εκανε θεραπεια και ειναι καλα τωρα και φυσικα τον πηρα μαζι μου εδω στην θεσσαλονικη!εχω ακομα μια γατουλα την nikol που ειναι 13 χρονων και εχει ενα θεματακι με τον nio.ελπιζω να τον συνηθισει!το προβλημα μου ειναι οτι o nio το μικρο μου τερατακι δαγκωνει παρα πολυ!!!!!!προσπαθω να τον παιζω οσο γινεται περισσοτερο με διαφορα παιχνιδακια αλλα προτιμαει τα χερια και τα ποδια:P.εχετε καμια συμβουλη???προτου με φαει ολοκληρη:D

Έζησα 15 χρόνια με μια τυφλή γάτα που υιοθέτησα τυφλή όταν ήταν τριών μηνών.

Δεν έχει υπάρξει στη ζωή μου πιο καλός χαρακτήρας γάτας και πιο ευγενικό ζώο. Δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα, ούτε εκείνη με το σπίτι, είχε καταγράψει στον εγκέφαλό της κάθε γωνία και κάθε στροφή και πόρτα του!

Πραγματικά τα γατάκια που σώζεις από το δρόμο γίνονται τόσο αγγαλίτσες και προσκολλημένα πάνω σου που είναι σα να καταλαβαίνουν και να σε ευγνομωνούν με τη συμπεριφορά τους. Μπράβο σας παιδιά, να είστε καλά και να βοηθάτε όπου μπορείτε πάντα.

γεια σας!ειμαι καινουργια εδω και υοθετησα και γω προσφατα ενα τυφλο γατακι τον nio μου!!!τον βρηκα στην καλυμνο σε αθλια κατασταση.εκανε θεραπεια και ειναι καλα τωρα και φυσικα τον πηρα μαζι μου εδω στην θεσσαλονικη!εχω ακομα μια γατουλα την nikol που ειναι 13 χρονων και εχει ενα θεματακι με τον nio.ελπιζω να τον συνηθισει!το προβλημα μου ειναι οτι o nio το μικρο μου τερατακι δαγκωνει παρα πολυ!!!!!!προσπαθω να τον παιζω οσο γινεται περισσοτερο με διαφορα παιχνιδακια αλλα προτιμαει τα χερια και τα ποδια:P.εχετε καμια συμβουλη???προτου με φαει ολοκληρη:D
Το πιθανότερο είναι πως μόλις νιώσει ασφαλής στο νέο σπίτι και καταλάβει ότι τον αγαπάνε θα ηρεμήσει, αν και, το να δαγκώνει πάει πακέτο και με την ηλικία του! Από προσωπική εμπειρία σου λέω πως και με το πρώτο σου ψιψίνι θα τα βρουν τόσο που δεν θα το πιστεύεις!!! Καλή συμβίωση και με όλα σου τα δάκτυλα...!!!

το σπιτι το εχει μαθει καλα δεν μπορω να πω ειναι φοβερος!!!!απο αγαπη τι να πω τον λατρευω τον εχω ερωτευτει!!τωρα που γραφω τρωει τα χερια μου το τερατακι μου!!αυτο που θελω να πω ειναι οτι εχω σωσει κιαλλα γατακια απο τον δρομο αλλα αυτην την φορα δεν ξερω ειναι πολυ διαφορετικα με τον nio.πρωτη φορα εχω γατακι με ειδικες αναγκες και απο την στιγμη που τον πηρα νιωθω τοσο ομορφα τοσο γεματη λες και εχω κανει το μεγαλιτερο καλο του κοσμου!:)και κατι ακομα που θα ηθελα να ρωτησω ειναι για το μπαλκονι και την ασφαλεια του σκεφτομαι να βαλω καλαμιες ειναι καλη επιλογη? και σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις πολυ χερομαι που εγινα μελος!!

το σπιτι το εχει μαθει καλα δεν μπορω να πω ειναι φοβερος!!!!απο αγαπη τι να πω τον λατρευω τον εχω ερωτευτει!!τωρα που γραφω τρωει τα χερια μου το τερατακι μου!!αυτο που θελω να πω ειναι οτι εχω σωσει κιαλλα γατακια απο τον δρομο αλλα αυτην την φορα δεν ξερω ειναι πολυ διαφορετικα με τον nio.πρωτη φορα εχω γατακι με ειδικες αναγκες και απο την στιγμη που τον πηρα νιωθω τοσο ομορφα τοσο γεματη λες και εχω κανει το μεγαλιτερο καλο του κοσμου!:)και κατι ακομα που θα ηθελα να ρωτησω ειναι για το μπαλκονι και την ασφαλεια του σκεφτομαι να βαλω καλαμιες ειναι καλη επιλογη? και σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις πολυ χερομαι που εγινα μελος!!
Οι καλαμιές είναι σίγουρα καλύτερες από το πλαστικό πλέγμα που εύκολα μπορούν να σκαρφαλώσουν. Δεν είμαι όμως σίγουρη πως και αυτές είναι απόλυτα ασφαλείς, ειδικά, για ένα τυφλό ψιψινάκι! Ίσως, κάποιος άλλος μπορεί να σε πληροφορήσει καλύτερα!
Όσο για το συναίσθημα που περιγράφεις, νομίζω πως πολλοί από εδώ μπορούν να σε καταλάβουν απόλυτα!!!!!!! :):):):)

Μπράβο σου που έκανες ένα τόσο μεγάλο καλό σε αυτό το ζωάκι..Με τις καλαμιές επειδή τις έχω κι εγώ στο μπαλκόνι πιστεύω ότι είναι ασφαλείς όταν είναι σε μεγάλο ύψος.Αν είναι στα δύο μέτρα από το έδαφος δεν νομίζω να υπάρχει κίνδυνος.Να νας βάζεις φωτο να τον καμαρώνουμε.:):):)

Καλησπέρα. Επαναφέρω το θέμα γιατί θα ήθελα βοήθεια με μία τυφλή γατούλα που φιλοξενώ.
Η Στίλβη βρέθηκε στο δρόμο και ήρθε σπίτι μου χθες. Την έχω περιορίσει στο υπνοδωμάτιο μέχρι να μάθει τον χώρο, τους διάφορους ήχους κλπ. Ο γιατρός είπε σ αυτόν που την βρήκε πως θέλει πολλά πολλά χάδια, ειδικά στην αρχή και πως πριν την ακουμπήσω για να την χαιδέψω θα πρέπει να της μιλάω για να με εντοπίζει και να μην τρομάζει. Όμορφα όλα αυτά.

Το "πρόβλημα" που αντιμετωπίζω έρχεται κάπου εδώ. Η Στίλβη είναι πολύ πολύ χαδιάρα και χουρχουριστή. Είναι επίσης και πολύ στρεσαρισμένη λόγω της αλλαγής περιβάλλοντος και των υπόλοιπων ζώων που υπάρχουν στο σπίτι (ένας ενήλικος γάτος πάρα πολύ ήρεμος και ήμερος, ένα γατάκι περίπου 1,5 μηνός περίεργο και με εξερευνητικό πνεύμα αλλά πολύ εξοικειωμένο με τα πάντα στο σπίτι και δύο σκυλιά απόλυτα εξοικειωμένα με γάτες, γατάκια κλπ).

Προφανώς η Στίλβη δεν τα γνωρίζει όλα αυτά και ενώ την χαιδεύω ή παίζουμε, μπορεί να ακούσει κάποιο θόρυβο από το δίπλα δωμάτιο και να αρχίσει την επίθεση σε ότι βρει. Μαζεύεται και αρχίζει να βγάζει νύχια, δόντια πολεμικές ιαχές και τα κλασσικά της γατο-επίθεσης. Το ίδιο συμβαίνει όταν βρεθεί στο ίδιο δωμάτιο κάποιο από τα ζώα τα οποία πάνε απλά να την μυρίσουν και να δουν τι είναι.

Καταλαβαίνω πως η μικρή είναι πολύ στρεσαρισμένη και είναι λογική αυτή η συμπεριφορά. Λογικά, θα ηρεμήσει με τον καιρό και θα συνηθίσει. Απλά θέλω να ρωτήσω άτομα με παρόμοια εμπειρία πως έκαναν τις "συστάσεις" μεταξύ των ζώων που προυπήρχαν στο σπίτι και του νέου τυφλού γατακίου. Εγώ απομακρύνω όλα τα ζώα από το δωμάτιο όταν η μικρή τα παίρνει, και όταν συνεχίζει να κάνει attack και σ εμένα, φεύγω κι εγώ για να την αφήσω στην ησυχία της να ηρεμήσει. Αυτό που κάνω είναι καλό/ κακό;; Πρέπει να κάνω κάτι διαφορετικό, να το προσαρμόσω; Τι κάνω, οέο;;;

Μέσα στο σπίτι υπήρχαν πάντα γατιά και σκυλιά μαζί, έχουν υπάρξει μικρές και μεγάλες αντιπάθειες μεταξύ τους αλλά πάντα τα άφηνα να λύσουν τα πρβλήματα τους μόνα τους και πάντα τα έβρισκαν και κατέληγαν αγκαλιά. Στην συγκεκριμένη περίπτωση λόγω της κατάστασης της μικρής, δεν ξέρω πως να το διαχειριστώ.

Να σημειώσω, κλείνοντας, πως η Στίλβη γεννήθηκε στο δρόμο και είναι τυφλή εκ γεννετής. Η μαμά και τα αδερφάκια της δε, την είχαν στο περιθώριο. Είναι περίπου 3,5 μηνών. Οποιαδήποτε συμβουλή είναι παραπάνω από καλοδεχούμενη! :) Ευχαριστώ!

Στην συγκεκριμενη περιπτωση μαλλον θα σε βοηθησει η Yasmin1,ξερει πως να εισαγεις ενα νεο ζωο σ'ενα σπιτι που εχει κι αλλα γατια/σκυλια.Στειλε της πμ να σου πει συμβουλες.
Εγω εχω τυφλη γατουλα αλλα ηταν η πρωτη που ηρθε στο σπιτι μου οποτε δεν ειχα αναλογα προβληματα για να σε βοηθησω.:/:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back