Τύφλωση μετά από ρινοτραχείτιδα

Ευχαριστω πολυ Αλεξανδρα μου για τα καλα σου λογια αλλα και "γω αν δεν ειχα παθει δεν θα ειχα μαθει"!:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εσύ έμαθες μια φορά και για πάντα. Και βοήθησες αποτελεσματικά. ;)

Κάποιοι κτηνίατροι όμως, όφειλαν να βεβαιωθούν οτι το μικρό είχε κάνει εσωτερική αποπαρασίτωση, πριν προχωρήσουν σε πιο δραστικές λύσεις, που όχι μόνο δεν έφεραν αποτέλεσμα, αλλά κινδύνεψε το γατάκι να χάσει οριστικά την όρασή του :worry:

Τελοσπάντων, τέλος καλό, όλα καλά, το μωρούδι έσωσε τα ματάκια του, κι αυτό είναι που έχει σημασία :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αλεξανδρα μου το επαθα και γω με το Μικυ που τον πηγα στο δικο μου κτηνιατρο και οταν ειδε τα ματακια του και τον ρωτησα γιατι ειναι ετσι( ειχε αρχισει να κατεβαινει το τριτο βλεφαρο) μου ειπε εχει σκουληκια .Μα του λεω εχω κανει αποπαρασιτωση με παστα και μου λεει οι παστες δεν κανουν τιποτα,θα παρεις αυτο... που ειναι και για ανθρωπους και μετα θυμηθηκα οτι σε ολες τις γατες μου εδινα αυτο για αποπαρασιτωση οταν ηταν μωρουλια μεχρι να γινουν 6 μηνων.Απλα αυτο το φαρμακο πιανει ολα τα ειδη παρασιτων που μπορει να εχει ενα γατακι απο τη μαμα του.Το ειχα αναφερει κιολας στο δικο μου θεματακι που αφορα τα γατουλινια μου.

Επίσης, εύγε και στο γιατρό :)

παρα την προσπαθεια που εκανα, και παρα το οτι ειχε νικησει την τυφλωση, σημερα το πρωι το βρηκα μουσκεμα και νεκρο (αποψε εβρεχε πολυ εδω,ισως αυτο να επαιξε ρολο). ειχε πεθανει απο το βραδυ.. η λυπη μου ειναι απεριγραπτη. το ειχα αγαπησει τοσο. Υποθετω λογω του αιφνιδιου θανατου οτι ειχε σκουλικακια της καρδιας. Αλλιως δε μπορω να εξηγησω τον αιφνιδιο θανατο,παρα μονο οτι σταματησε η καρδουλα του.. Τι αλλο θα μπορουσε να του προκαλεσει θανατο τοσο ξαφνικα? ηταν μια χαρα την προηγουμενη μερα.. ειχε αρχισει να μεγαλωνει και εβλεπε τελεια.. η κτηνιατρος εδω δεν μπορεσε να μου εξηγησει ουτε καν το λογο..

:eek:!!!:'( Πώς βρε παιδί μου, στα καλά καθούμενα το κακομοιρούλι? :(
Λυπάμαι πολύ, φαντάζομαι τη στεναχώρια σου...Τουλάχιστον πρόλαβε κι ένοιωσε για λίγο τη θαλπωρή της αγάπης σου.
Καλό του ταξίδι στη γειτονιά των αγγέλων...:cry_x:

Eιναι βεβαιο οτι ειχε παρασιτα γιατι τα ματια του εγιναν καλα μετα την αποπαρασιτωση με vermox..
Ομως αν ειχε σκουλικακι της καρδιας (Διροφιλαριαση) τοτε καποιο σκουλικακι που ψωφισε, κολησε σε καποια φλεβα και του προκαλεσε πνευμονικη εμβολη - θρομβωση. Ετσι πεθανε λογω του οτι σταματησε η κυκλοφορια του αιματος. Διαβασα στη wikipaidia στο feline dirofilaria https://en.wikipedia.org/wiki/Dirofilaria_immitis#Feline_heartworm_disease οτι ειναι συχνη επιπλοκη στις γατες η εμβολή σε τετοια περιπτωση. δε μπορω να δωσω αλλη εξηγηση.. Ηταν ΕΝΤΕΛΩΣ ΞΑΦΝΙΚΟΣ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ .. τη φολα και το αμαξι τα εχω αποκλεισει..
και εδω τα ιδια λεει για την επιπλοκη https://filozoiki-komotinis.blogspot.gr/2011/04/blog-post_1714.html

Τελευταία επεξεργασία:
To Vermox ειναι για τα σκουληκια του εντερου δεν σκοτωνει τα σκουληκια της καρδιας.Το σκουληκι της καρδιας μεταδιδεται απο συνεχη τσιμπηματα κουνουπιων, συνηθως στους σκυλους ξερω, αν κολλησει και γατακι δεν μπορει να πεθανει ξαφνικα, εχει συμπτωματα , αναπνεει σαν να εχει χρονια βρογχιτιδα , εμμετο ,κοπωση, αφου ζουσε εξω το γατακι οπως μου ειχες πει επρεπε να του κανεις και εξωπαρασιτωση η να του φορας περιλαιμιο για τα εξωπαρασιτα.Επαθα σοκ τωρα ,πανω που χαρηκαμε οτι ανοιξε τα ματακια του και αρχισε να αναπτυσσεται,δεν μπορω να το πιστεψω ,:cry_x:αφου το βρηκες μουσκεμα και ειπες οτι εβρεξε πολυ, βραχηκε και κρυωσε το καημενουλι,δεν ειχε που να κρυφτει και δεν αντεξε . To Vermox να εισαι σιγουρη ειναι ακινδυνο ,το παιρνουν και ανθρωποι και παιδακια για τα σκουληκακια στο εντερο.Αληθεια δεν μπορω να το πιστεψω,το ειχα αγαπησει και γω επειδη ηταν στη ηλικια του Μικυ μου 4 μηνων και ειχε την ιδια περιπετεια με τα ματακια του.Ειλικρινα σου λεω στεναχωρηθηκα παρα πολυ,επαθα μεγαλο σοκ.:cry_x:Να σαι καλα να το θυμασαι,δωσε την προσοχη σου τωρα στα αλλα γατακια που φροντιζεις.Το ξερω οτι οποιο γατακι φευγει η απωλεια δεν συμπληρωνεται με τιποτα.:cry_x:

Τελευταία επεξεργασία:
Φλωρα μου σε ευχαριστώ για όλα. Δεν είπα ότι έφταιγε το Vermox,μάλιστα η κτηνιατρος μου είπε ότι είναι πολύ ασφαλές.Απλά ότι αφού είχε σκουληκια του εντερου, γιατί να μην είχε και σκουληκια της καρδιας? Τα σκουληκια της καρδιας μπορούν να προκαλέσουν μέχρι και αιφνιδιο θάνατο διάβασα.. Εξωπαρασιτωση έβαζα spot on αμπούλα vibrac.. Αλλά όταν το βρήκα ήταν ήδη 2 μηνών και πιθανώς το είχαν τσιμπήσει ήδη.. Η πνευμονία μου είπε η γιατρος δε μπορεί να επιφέρει ακαριαιο θάνατο.
Σε ευχαριστω για όλα,γιατί αν δεν ήσουν εσύ δεν θα είχε την χαρά να δει έστω και για λίγο το φως. Ίσως απλά η καρδούλα του να σταματησε, μια και το αδερφάκι του πέθανε λίγο μετά που γεννήθηκε, οπότε ίσως αυτή η γεννα να είχε κάποια αρρώστια.. Το τριτο βλεφαρο έδειχνε ότι ήταν ταλαιπωρημενος οργανισμός.

Τελευταία επεξεργασία:
Ναι εχεις δικιο ,μπορει να ειχε κολλησει οτιδηποτε πριν το βρεις απο τη μαμα του και μπορει να το ειχε τσιμπησει πριν αλλα εαν δεν κανω λαθος το σκουληκι της καρδιας ειναι θανατηφορος ασθενεια περισσοτερο στα σκυλια και μεταδιδεται με το τσιμπημα κουνουπιου.

Δυστυχώς είχε κουνούπια στο χώρο που ζούσε το καλοκαίρι. Το γεγονός ότι τα αδέρφια του πέθαναν δεν είναι καλό σημάδι. Ευτυχώς δεν πρέπει να ταλαιπωρηθηκε. Το σίγουρο είναι ότι δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Να σας πω κάτι που με έκανε και ανατρίχιασα : πήγε και άφησε την τελευταία του πνοή στο σημείο που πήγαινα και το ταΐζα. Προφανώς το είχε συνδέσει στο μυαλό του με τη ΒΟΉΘΕΙΑ..
Τώρα σκέφτομαι να υιοθετήσω κάποιο τυφλό γατακι ή να βοηθάω σε κάποια φιλοζωικη, έτσι,για την ψυχή του μικρούλη μου.

Σιγουρα σε ευγνωμονει που το εσωσες και το βοηθησες να βρει το φως του .Μπραβο σου για τη σκεψη σου να υιοθετησεις ενα γατακι για τη ψυχη του μικρουλη σου.:cry_x:

Για την ψυχή του θα βοηθάω όσο μπορώ τα αδύναμα γατακια. Ας έχει όμορφα όνειρα στο Γατοπαραδεισο. Σε ευχαριστω από την ψυχή μου για όλα

Μόλι εμαθα απο το γειτονα οτι εκεινη τη νυχτα το επνιξαν 2 αδεσποτα σκυλια.. Το καημενουλι δεν μπόρεσε να τρεξει αρκετα γρηγορα και να παει μαζι με τις υπολοιπες.. Ηταν η μοιρα του να το σωσω απο ρινοτραχειιτιδα, μετα απο τυφλωση και τελικα να φυγει απο σκυλια... Πιο ατυχο δε γινόταν..
Αθωε μου Σκουμπι,μου λειπεις...

Λυπαμαι παρα πολυ,εσυ εκανες τα παντα για αυτο το γατακι,το εκανες καλα,να εισαι καλα να το θυμασαι .:( Ειπαμε η μοιρα των αδεσποτων καποια στιγμη εκει καταληγει, χανουν τη ζωη τους απο αρρωστιες η απο σκυλια η απο αυτοκινητα η απο γατοκαυγαδες η απο φολες.Ηθικο διδαγμα: Ειναι καλο, οσοι μπορουν και οσοι αγαπουν βεβαια τις γατουλες ,να τις υιοθετουν για να μειωνεται ο αριθμος των αδεσποτων και να βρισκουν και αυτες μια θαλπωρη.:(

Τελευταία επεξεργασία:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back