Τύψεις

lamni

Νεοφερμένο μέλος

Ο lamni αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 56 ετών. Έχει γράψει 46 μηνύματα.
Καλημερα. Πείτε μου την γνώμη σας γιατι δεν εχω προηγούμενη εμπειρία.
Εδώ και 3,5 περιπου μήνες έχω πάρει στο σπίτι ένα ημίαιμο θυληκό που βρέθηκε σε ένα χωράφι. Είναι κούκλα και την λατρεύουμε. Τώρα είναι περίπου 6 μηνών και έχει κανει τα εμβόλια της.Μένει αρκετές ώρες μόνη στο σπίτι άλλα πάντα φροντίζουμε να μένει μόνη όσο λιγότερο γίνεται. Το πρόβλημα είναι ότι όσες φορές την άφησα μόνη στο σπίτι έκανε πολλές ζημιες ...έσπασε πράγματα γρατζόυνισε- άθελα της στην προσπάθειά της να σκαρφαλώσει -έπιπλα τα έκανε μανταρα. Με αποτέλεσμα να την βάζω όταν φεύγουμε στο παιδικό. Εκεί εχει χώρο για να δραστηριοποιηθεί έιναι μεγάλο έχει κουκέτα για να σκαρφαλώσει παράθυρα για να βλέπει εξω, παιχνίδια πολλά των παιδιων και φυσικά την τουαλέτα της νεράκι και φαγητό. Σταναχωριέμαι που την περιορίζω ΄και θέλω σύντομα να την ξαναφήσω σε όλο το σπίτι. Μέχρι τότε εσεις πιστευετε ότι αυτή η κατασταση που περιγραφω μπορεί να είναι βλαβερή για την γατούλα μας? Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εγώ πιστεύω οτι δεν πειράζει, μέχρι να μεγαλώσει λιγο και να είναι πιο "αξιόπιστη".
Δεν αρκει ομως να της αφήνεις παιχνίδια, πρέπει να παίζετε κι εσείς μαζί της ομως. Ίσως αν παίζετε να είναι λιγότερο "δρστήρια" όταν λείπετε.
Όταν είστε εκει κάνει ζημιές ή μονο οταν λείπετε;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ακόμα και οι καλύτερες μαμάδες δικαιούνται να κάνουν λάθη. Στην περίπτωση σας βλέπω μια οικογένεια όπου έσωσε ένα γατάκι και παρόλο που έχει κάνει το σπίτι μπάχαλο συνεχίζει να προσπαθεί αντί να ανοίξει την πόρτα και να ξαναστείλει το γατάκι εκεί που το βρήκε. Μπράβο σας και που το πήρατε και που το προσπαθείτε. Στην αντιμετώπιση δεν βλέπω πρόβλημα φτάνει να ασχολείστε μαζί του όταν είσαστε σπίτι ( όπως είπε και η Βιβή). Έχω κάποιες ενστάσεις για την άμμο της γάτας στο δωμάτιο των παιδιών αλλά αυτό είναι δικιά σου επιλογή. Τα μικρά γατάκια γενικά κάνουν ζημιές τον πρώτο χρόνο και έχουν φοβερή ενέργεια. Γιατί δεν συζητάτε ένα δεύτερο γατάκι ώστε να έχει να ασχολείται και να εκτονώνεται?

Η γατούλα μου η Ελίνα ήταν πρώην αδέσποτη και την πήρα περίπου 5,5 μηνών τον περασμένο Αύγουστο. Ευτυχώς τότε με παρότρυνση της Yasmin 1gr πήρα και τον Χουχουδίτο.
Τα είχα κλεισμένα όταν έλειπα και επίσης τη νύχτα στο βοηθητικό δωμάτιο της κρεβατοκάμαράς μας, πρώην παιδικό του γυιού μου. Όταν στείρωσα τη μικρή -πριν 1 μήνα περίπου- περάσαμε δυο νύχτες μαζί και από τότε τα έχω σε όλο το σπίτι και όταν λείπω.
Δεν κάνουν απολύτως καμία ζημιά.
Αποπατούν σε κλειστή τουαλέτα που καθαρίζω κάθε μέρα. Έχω και δεύτερη τουαλέτα σαν ρεζέρβα έτσι ώστε όταν λείπω για 3-5 μέρες, το άτομο που τα επισκέπτεται αλλάζει απλά την μεταχειρισμένη με την καθαρή τουαλέτα που έχω αφήσει έτοιμη.
Μάλιστα πρόσφατα που πήγα σ' ένα συνέδριο για 3,5 μέρες τα είχα ελέυθερα σε όλο το σπίτι εκτός της κουζίνας και του γραφείου μου. Αντίθετα τους πρώτους δύο μήνες όταν έλειψα παλι σε επαγγελματικό ταξίδι τα είχα στο δωμάτιο με ένα άτομο να τα επιθσκέπτεται κάθε δεύτερη μέρα.
Σήμερα πια τα κλείνω στο δωμάτιό τους μόνον αργά τη νύχτα όταν θέλω να κοιμηθώ γιατί χαλαρώνω μόνον όταν είμαι μόνη ενώ εκείνα θέλουν να τρέχουν και να πηδάνε. Τα αφήνω λοιπόν για τρεχαλητό μέχρι τις 24.00-01.00 και μετά στο δωμάτιο μέχρι τις 06.00-07.00 το πρωϊ.
Νομίζω είναι ουσιαστικό να είναι δύο οι γατούλες.

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Προσπαθούμε να παίζουμε όσο γίνεται μαζί της. Ιδιάιτερα τα παιδια. Καλά για να την διώξουμε δεν το συζητώ.Οταν δεν είναι μόνη της δεν κάνει ζημιές γιατί την προσέχουμε. Ακούει πάρα πολύ αν της πεις "μη εκεί" θα φύγει κατευθείαν αν της πεις "κατσε κάτω" την ώρα που ετοιμάζεις το φαγητό της θα καθήσει και γενικά όσες ζημιές κάνει τις κάνει μόνο στην προσπάθειά της να σκαρφαλώσει ψηλά.Μάλλον θα ξεκινήσω να την αφήνω για λίγο πρώτα και μετά βλέπουμε για όλη μέρα.Για δεύτερο γατάκι φοβάμαι λίγο γιατί δεν είμαι σίγουρη αν θα μπορώ να τα φροντίσω. Ισως το ξανασκεφτω καποια στιγμη. Και πάλι ευχαριστώ....

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Προσπαθούμε να παίζουμε όσο γίνεται μαζί της. Ιδιάιτερα τα παιδια. Καλά για να την διώξουμε δεν το συζητώ.Οταν δεν είναι μόνη της δεν κάνει ζημιές γιατί την προσέχουμε. Ακούει πάρα πολύ αν της πεις "μη εκεί" θα φύγει κατευθείαν αν της πεις "κατσε κάτω" την ώρα που ετοιμάζεις το φαγητό της θα καθήσει και γενικά όσες ζημιές κάνει τις κάνει μόνο στην προσπάθειά της να σκαρφαλώσει ψηλά.Μάλλον θα ξεκινήσω να την αφήνω για λίγο πρώτα και μετά βλέπουμε για όλη μέρα.Για δεύτερο γατάκι φοβάμαι λίγο γιατί δεν είμαι σίγουρη αν θα μπορώ να τα φροντίσω. Ισως το ξανασκεφτω καποια στιγμη. Και πάλι ευχαριστώ....

Η ίσως να της αφήσεις και ορισμένα πραγματάκια που θα αποσπούν την προσοχή της όπως πχ χαρτομπαλλάκια κρεμασμένα στις χειρολαβές από τις πόρτες ή στο χερούλι της ντουλάπας, ή χάρτινα φιογκάκια στο πάτωμα ή κάποια παιχνιδοποντικάκια που θα βρεις σε κάποιο κατάστημα όπως super market ή ακόμα και μπαλάκια από αλουμινόχαρτο. Η δική μου τρελαινόταν να πηδάει και να παίζει με χάρτινο φιογκάκι που το είχα δέσει στο χερούλι της ντουλάπας. Δοκίμασε να δεις θα ξετρελαθεί με κάποια από αυτά και θα είναι σαν να τη φωνάζουν!!!!

Ακούει πάρα πολύ αν της πεις "μη εκεί" θα φύγει κατευθείαν αν της πεις "κατσε κάτω" την ώρα που ετοιμάζεις το φαγητό της θα καθήσει
Μα που τις βρίσκετε όλες αυτες τις υπάκουες γατούλες:blink:... ζηλεύω...

Συγκεκριμένα εγώ σε χωράφι... Είναι πραγματικά πολύ συνεργάσιμη η καημενούλα από το πρώτο βράδι που την βάλαμε σπίτι γουργούριζε και μάλιστα τόσο που εμείς οι άσχετοι τρομάξαμε... Τρώει ότι και να της δώσουμε, κονσερβα έχει θα φάει , ξηρά τροφή παλι θα φάει δείχνει να εκτιμά την αγάπη μας και δεν κάνει νάζια η παραξενιές.Διαβαζοντας όλα όσα γράφονται εδώ καταλήγω στο συμπέρασμα ότι τελικά τα αδέσποτα είναι τις περισσότερες φορές πιο ικανά και πιο διαθέσημα να εκπαιδευτουν

Εμένα είναι θηριο ανημερο .τον έχω στο σαλόνι όπου έχω μαζεψει τώρα πλέον τα πάντα,από τοτε που τον βρήκα στο σύνθετο να κουναει τα πιατα στον τοιχο
Περιμένω υπομονετικά να μεγαλώσει (1 έτους)

Συνημμένα

• DSC00050.JPG
    DSC00050.JPG
    35,4 KB · Εμφανίσεις: 59
Και για να μην απαγορευτεί τελείως μα τελείως το σκαρφάλωμα όταν λείπετε βαλε καναδυό τέτοια οπως στη φωτο

Συνημμένα

• Clip_5.jpg
    Clip_5.jpg
    28,1 KB · Εμφανίσεις: 59
Τι ωραίο κόλπο είναι αυτο Θανάση;;
Καταπληκτική ιδέα!
Αν και δεν τη χρειάζομαι γιατί το θηρίο μου σκαρφαλώνει στο πλέγμα που έχω να μην πηγαίνει στους γείτονες και κινείται πάνω-κάτω σαν αράχνη...:)

Και για να μην απαγορευτεί τελείως μα τελείως το σκαρφάλωμα όταν λείπετε βαλε καναδυό τέτοια οπως στη φωτο

Τέλειο!!!!!!!!!!:up:

.Διαβαζοντας όλα όσα γράφονται εδώ καταλήγω στο συμπέρασμα ότι τελικά τα αδέσποτα είναι τις περισσότερες φορές πιο ικανά και πιο διαθέσημα να εκπαιδευτουν[/quote]
Να σου πώ και εγώ το πιστεύω αυτό η μικρή η δική μου είναι και αυτή αδεσποτάκι και ένώ το πρώτο βράδυ την πηραμε στο δωμάτιο και έκανε ζαβολιές την ώρα που κοιμόμασταν την βγάλαμε, μετά δεν ξαναπροσπάθησε να μπει πάλι. Και το να μην πηδάει την ώρα που τις βάζω φαγητό το έμαθε και αυτό πολύ γρήγορα. Ούτε ζημιές κανει όταν την αφήνω μόνη αλλά την αφήνω στο σαλόνι όχι σε δωμάτιο γιατί θέλω να έχει αρκετό χώρο για να παίζει. το να έχει πολλά παιχνίδια για να παίζει βοηθάει πάρα πολύ εγώ την έχω αφήσει και ένα Σαββατοκύριακο μόνη της.:up:

και εγώ της έχω μία γλάστρα με έναν μεγάλο κορμό μέσα και πολλά παιχνίδια κρεμασμένα και καλαθάκι στο τέλος και της αρέσει πάρα πολύ τρελαίνεται να τρέχει στο σαλόνι και να σκαρφαλώνι εκέι στο τέλος μόλις μπορέσω θα το ανεβάσω να το δείτε.:lol:

Η γάτες βρίσκουν παιχνίδι εκεί που δεν μπορούμε να το φανταστούμε, με πράγματα που δεν φανταζόμαστε ότι είναι παιχνίδια. Με ένα κομματάκι χαρτί μπορεί καμιά φορά να παίζει για ώρα. Ένα πλαστικό μπαλάκι του πινγκ πονγκ μπορεί να κάνει τρελά παιχνίδια. Μόνο μην πάει και χωθεί πουθενά που δεν θα μπορεί να το φτάσει γιατί θα κλαίει όλη μέρα για το μπαλάκι της.

Εμένα πάντως Θανάση τα πετάει εξεπήτηδες σε δύκολα σημεία για να κάνει το παιχνίδι πιο ενδιαφέρον. Και μετά μαντέψτε σε ποιο κορόιδο απευθύνεται για να τα βγάλει...:)

:D:D:D εμ τι χαζο ειναι? να τα μαζευει το ιδιο?

Έρχεται και σε κοιτάει μετά και σου νιαουρίζει να του το βρεις;
:lol::lol::lol:

Όχι την τραβάει από το μπατζάκι....

:) Το πετάει στο χειρότερο δυνατό σημείο. Και οταν διαπιστώσει οτι δεν το φτάνει γυρνάει, με κοιτάει και κάνει ένα απαθές "Νιαου".
Πραγματικά, αισθάνομαι σαν την οικιακή βοηθό του. :D Τον έχω κακομάθει απίστευτα!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back