marzep
Δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
billio
Πολύ δραστήριο μέλος
Σωστήηηη
Την ίδια αντιμετώπιση προσπαθώ να έχω σε κάτι "γρήγορους" που μου κολλάνε πίσω απ'το αμάξι. Φρενάρω και πάω με 20χλμ. Κι άστους να φουντώνουν........![]()
Κι εγω το ιδιο κανω...τους βλεπω να χτυπιουνται απο πισω και πεθαινω στα γελια μετα...Παω τοοοσο αργα που μεχρι και ποδηλατο μπορει να με προσπερασει...Κανω οτι χτενιζομαι στον καθρεφτη, ξαπλωνω στη θεση μου αναπαυτηκα βγαζω το χερι εξω και ειμαι κυριλε...και αστον πισω τον γρηγορο να παθαινει δεν ξερω κι εγω ποσα εγκεφαλικα...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ιβανα
Επιφανές μέλος
Εγω σημερα φουντωσα για τα καλα με ενα @#$%δι ταξιτζη...Το καημενο το αυτοκινητακι μου εχει βλαβη και αρκουδισιον γιοκ.Επρεπε να παω τα πουρπουρια κτηνιατρο και για να μην τα ψησω,καλω ραδιοταξι (με ενημερωση για τα ζωα).Ολα καλα.Κι ερχεται ο τυπος και πιανουμε καυγα κατω απο το σπιτι,γιατι ηθελε να τα βαλει πορτ-μπογκαζ.Με τα χιλια ζορια με πηγε στο γιατρο ο μ@λ@κ@$ και σε ολη τη διαδρομη "τα λεγαμε".Οπου τα πηρα κρανα,οταν κοκορευτηκε,οτι κουβαλαει "επαγγελματικα" ζωα.Μ'αρεσει που τσατιστηκε,οταν του ειπα,οτι δεν θα του αφηνα να κουβαλησει ουτε γλαστρα...
τον κακο του τον καιρο που ηθελε να μπουν πορτ μπαγκαζ με τοση ζεστη. να μπει αυτος !
μηπως να εκανες παραπονα στην εταιρια? δε νομιζω οτι εχει το δικαιωμα, αφου ειχε ενημερωθει.

οσες εταιριες δεχονται ζωα τα δεχονται στις πισω θεσεις.
marzep
Δραστήριο μέλος
Μα θα κανω.Πηρα και νουμερο πινακιδας και νουμερο ταξιτον κακο του τον καιρο που ηθελε να μπουν πορτ μπαγκαζ με τοση ζεστη. να μπει αυτος !
μηπως να εκανες παραπονα στην εταιρια? δε νομιζω οτι εχει το δικαιωμα, αφου ειχε ενημερωθει.
οσες εταιριες δεχονται ζωα τα δεχονται στις πισω θεσεις.

.Αυτος ΔΕΝ με βρηκε σε καλη μερα και την εβαψε,μολις ανοιξε το εν λογω θεμα

.Θα μαθει καναδυο πραγματακια αυριο
.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
με όλη μου τη συμπάθεια, είναι λίγο αγενές όταν πας κάτω από 130 στην αριστερή λωρίδα να κάθεσαι "μπάστακας" αναγκάζοντας κάποιον που έρχεται με ταχύτητα να κόψει, απλά επειδή σου βγαίνει το complex.
Δεν είναι καθόλου ωραίο και για κανέναν χρήσιμο, να μας βγαίνουν τέτοιου είδους αντιδράσεις στο τιμόνι. Όταν βλέπω τέτοια συμπεριφορά είτε από άντρα είτε από γυναίκα, τα παίρνω πολύ κρανίο. Μπορεί όσοι "μπαστακώνεστε" από κακία και μιζέρια με 80 στην πρώτη λωρίδα να χρησιμοποιείτε επιχειρήματα του στυλ "έχει και φρένο το αυτοκίνητο, ας φρενάρει, χ****κα!" ή "το όριο ταχύτητας λέει 130, ας χαμηλώσει γιατί αυτός είναι παράνομος, όχι εγώ!" ή τέλοσπαντων η κίνηση αυτή να βγαίνει μηχανικά ως άμυνα στην ανάγωγη συμπεριφορά του να σε κολλάει κάποιος ή να σου ανάβει φώτα ή και τα δύο.
Αν πάρουμε όμως το πράγμα από την πλευρά του άλλου, μπορούμε να πούμε τα εξής:
1) Όπως έχει φρένο το αυτοκίνητο του ενοχλητικά γρήγορου οδηγού, έτσι κι εσύ μπορείς απλά να βγάλεις το φλασάκι σου και να επιστρέψεις στη μεσαία λωρίδα όπου ανήκεις. Και αν δεν έχεις σκοπό να τρέξεις, απλά να καθήσεις εκεί. Δεν αλλάζει κάτι με το να κάθεσαι με την ίδια ταχύτητα στη λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας! Στην ίδια ώρα θα φτάσεις, αλλά με τη διαφορά ότι θα έχεις σπάσει τα νεύρα σε δεκάδες άλλους πιο γρήγορους από σένα. Ποιος ο λόγος; Ποιος είναι ο εγωιστής στ' αλήθεια;
2) Το ότι δεν έχεις γρήγορο αυτοκίνητο και δεν μπορείς να τρέχεις άνετα με 130 και πάνω, δε σημαίνει ότι είναι σωστό να κόβεις όποιον τυχαίνει να έχει
3) Η ξαφνική διάθεση "νομιμοφροσύνης" είναι παράλογη σε μια χώρα όπως την Ελλάδα. Μπορεί να λέει 130 το όριο, αλλά και ο οποιοσδήποτε κολλημένος στα 80 κάθεται στην πρώτη και δεν πάει μεσαία, είναι ΕΞΙΣΟΥ παράνομος! Γιατί το λογικό είναι τα 80-100 να ανήκουν στη μεσαία και πιο κάτω τέρμα δεξιά. Και όχι να κόβεις με το έτσι θέλω την -σύμφωνα με τον ΚΟΚ - λωρίδα προσπέρασης, δημιουργώντας πίσω σου κίνηση χωρίς λόγο.
4) Όσον αφορά για το "ακράδαντο" επιχείρημα των φιλόζωων, ότι αν τρέχεις με μεγάλες ταχύτητες δεν είσαι φιλόζωος γιατί μπορεί να πατήσεις ζώα, ας τους ενημερώσει κάποιος ότι δεν είναι θέμα ταχύτητας, αλλά πού θα σου βγει (σε πόση απόσταση) και αν μπορέσεις να φρενάρεις εγκαίρως. Είναι θέμα κυρίως αντικειμενικό και βγαίνει με τύπο φυσικής. Και με 50 αν πηγαίνεις αν σου βγει στα 2 μέτρα μπορεί να το σκοτώσεις
Είμαι οδηγός που κάποιες φορές τρέχω - δε μου αρέσουν οι τελικές αλλά οι επιταχύνσεις, όμως αν δω κάποιον γρήγορο αμέσως (εφόσον μπορώ) θα αλλάξω λωρίδα να τον διευκολύνω. Κι επειδή ακριβώς δεν έχω τέτοιους χαζοεγωισμούς στο δρόμο, τα παίρνω κρανίο όταν βλέπω ανεγκέφαλους που κλείνουν με το έτσι θέλω μια ολόκληρη λωρίδα, αδιαφορώντας αν ο άλλος βιάζεται. Και αυτοί που έχουν τέτοια εγωιστική συμπεριφορά, είναι συνήθως δημόσιο υπάλληλοι ή τύποι που βγαίνουν έξω για βόλτες και όχι για δουλειά.
Κρίμα, πραγματικά κρίμα.
Και υπήρχε περίπτωση νεκρή ώρα 6 το πρωί να πηγαίνω με 90 περίπου μεσαία λωρίδα και να έρθει ένας από πίσω μου και να μου κάνει φώτα!! Να πάω που;;; Τέρμα δεξιά; Εκείνος ήταν υποχρεωμένος αν ήθελε να με προσπεράσει να πάει αριστερή (που ήταν εντελώς άδεια, όπως και όλος ο δρόμος) - υπάρχουν πολλοί άχρηστοι εκεί έξω που πρέπει να τους αφαιρεθεί διά βίου το δίπλωμα, αλλά μήπως λειτουργεί κανένας μηχανισμός για να τους ελέγξει;;
(μην το παίρνετε προσωπικά οι δύο που ανέφερα, απλώς μου δώσατε αφορμή να θίξω ένα θέμα που το συζητάω με πολλούς και υπάρχει μεγάλη παραπληροφόρηση και σύγχυση γι'αυτό)
ιβανα
Επιφανές μέλος
konstans και ιβανα,
με όλη μου τη συμπάθεια, είναι λίγο αγενές όταν πας κάτω από 130 στην αριστερή λωρίδα να κάθεσαι "μπάστακας" αναγκάζοντας κάποιον που έρχεται με ταχύτητα να κόψει, απλά επειδή σου βγαίνει το complex.
Δεν είναι καθόλου ωραίο και για κανέναν χρήσιμο, να μας βγαίνουν τέτοιου είδους αντιδράσεις στο τιμόνι. Όταν βλέπω τέτοια συμπεριφορά είτε από άντρα είτε από γυναίκα, τα παίρνω πολύ κρανίο. Μπορεί όσοι "μπαστακώνεστε" από κακία και μιζέρια με 80 στην πρώτη λωρίδα να χρησιμοποιείτε επιχειρήματα του στυλ "έχει και φρένο το αυτοκίνητο, ας φρενάρει, χ****κα!" ή "το όριο ταχύτητας λέει 130, ας χαμηλώσει γιατί αυτός είναι παράνομος, όχι εγώ!" ή τέλοσπαντων η κίνηση αυτή να βγαίνει μηχανικά ως άμυνα στην ανάγωγη συμπεριφορά του να σε κολλάει κάποιος ή να σου ανάβει φώτα ή και τα δύο.
1) Όπως έχει φρένο το αυτοκίνητο του ενοχλητικά γρήγορου οδηγού, έτσι κι εσύ μπορείς απλά να βγάλεις το φλασάκι σου και να επιστρέψεις στη μεσαία λωρίδα όπου ανήκεις. Και αν δεν έχεις σκοπό να τρέξεις, απλά να καθήσεις εκεί. Δεν αλλάζει κάτι με το να κάθεσαι με την ίδια ταχύτητα στη λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας! Στην ίδια ώρα θα φτάσεις, αλλά με τη διαφορά ότι θα έχεις σπάσει τα νεύρα σε δεκάδες άλλους πιο γρήγορους από σένα. Ποιος ο λόγος; Ποιος είναι ο εγωιστής στ' αλήθεια;
2) Το ότι δεν έχεις γρήγορο αυτοκίνητο και δεν μπορείς να τρέχεις άνετα με 130 και πάνω, δε σημαίνει ότι είναι σωστό να κόβεις όποιον τυχαίνει να έχει
3) Η ξαφνική διάθεση "νομιμοφροσύνης" είναι παράλογη σε μια χώρα όπως την Ελλάδα. Μπορεί να λέει 130 το όριο, αλλά και ο οποιοσδήποτε κολλημένος στα 80 κάθεται στην πρώτη και δεν πάει μεσαία, είναι ΕΞΙΣΟΥ παράνομος! Γιατί το λογικό είναι τα 80-100 να ανήκουν στη μεσαία και πιο κάτω τέρμα δεξιά. Και όχι να κόβεις με το έτσι θέλω την -σύμφωνα με τον ΚΟΚ - λωρίδα προσπέρασης, δημιουργώντας πίσω σου κίνηση χωρίς λόγο.
4) Όσον αφορά για το "ακράδαντο" επιχείρημα των φιλόζωων, ότι αν τρέχεις με μεγάλες ταχύτητες δεν είσαι φιλόζωος γιατί μπορεί να πατήσεις ζώα, ας τους ενημερώσει κάποιος ότι δεν είναι θέμα ταχύτητας, αλλά πού θα σου βγει (σε πόση απόσταση) και αν μπορέσεις να φρενάρεις εγκαίρως. Είναι θέμα κυρίως αντικειμενικό και βγαίνει με τύπο φυσικής. Και με 50 αν πηγαίνεις αν σου βγει στα 2 μέτρα μπορεί να το σκοτώσεις
Είμαι οδηγός που κάποιες φορές τρέχω - δε μου αρέσουν οι τελικές αλλά οι επιταχύνσεις, όμως αν δω κάποιον γρήγορο αμέσως (εφόσον μπορώ) θα αλλάξω λωρίδα να τον διευκολύνω. Κι επειδή ακριβώς δεν έχω τέτοιους χαζοεγωισμούς στο δρόμο, τα παίρνω κρανίο όταν βλέπω ανεγκέφαλους που κλείνουν με το έτσι θέλω μια ολόκληρη λωρίδα, αδιαφορώντας αν ο άλλος βιάζεται. Και αυτοί που έχουν τέτοια εγωιστική συμπεριφορά, είναι συνήθως δημόσιο υπάλληλοι ή τύποι που βγαίνουν έξω για βόλτες και όχι για δουλειά.
Κρίμα, πραγματικά κρίμα.
Και υπήρχε περίπτωση νεκρή ώρα 6 το πρωί να πηγαίνω με 90 περίπου μεσαία λωρίδα και να έρθει ένας από πίσω μου και να μου κάνει φώτα!! Να πάω που;;; Τέρμα δεξιά; Εκείνος ήταν υποχρεωμένος αν ήθελε να με προσπεράσει να πάει αριστερή (που ήταν εντελώς άδεια, όπως και όλος ο δρόμος) - υπάρχουν πολλοί άχρηστοι εκεί έξω που πρέπει να τους αφαιρεθεί διά βίου το δίπλωμα, αλλά μήπως λειτουργεί κανένας μηχανισμός για να τους ελέγξει;;
(μην το παίρνετε προσωπικά οι δύο που ανέφερα, απλώς μου δώσατε αφορμή να θίξω ένα θέμα που το συζητάω με πολλούς και υπάρχει μεγάλη παραπληροφόρηση και σύγχυση γι'αυτό)
να μην το παρουμε προσωπικα? μα ξεκινας αναφεροντας τα ονοματα μας.

εισαι τελειως εκτος θεματος. μα τελειως ομως......

πως μπορεις κ κρινεις απο ενα ποστ οτι εμεις μπαστακωνομαστε με 80 στην αριστερη λωριδα ?
αληθεια, αυτο καταλαβες ? φυσικα κ κανω δεξια στην εθνικη, οταν βλεπω απο πισω καποιον να ερχεται με φορα, και η αριστερη λωριδα ειναι για τρεχαλα, ολοι το ξερουν αυτο.
αλλα ξαναλεω, εχεις χασει τη μπαλα εδω.
εσυ μιλας για εθνικες, εμεις μονο για εθνικες δε μιλουσαμε. εσυ μιλας για καποιον που ερχεται με ταχυτητα απο πισω, εμεις μιλαμε για καποιον που δεν θελει να τρεξει, αλλα ερχεται κ σου κολλα απο πισω (σε μικρους δρομους) ετσι για να στη σπασει. απλα για να σε παρενοχλησει δηλαδη. αυτος δεν ειναι αγενης? φυσικα κ θα παω με 20 για να του τη σπασω κι εγω με τη σειρα μου.
και κατι τελευταιο. οταν λες τη γνωμη σου καλο ειναι να εισαι λιγο πιο ευγενης, και να μην αποδιδεις χαρακτηρισμους σε ανθρωπους που δεν ξερεις. καλο ειναι επισης να μη βγαζεις γρηγορα συμπερασματα, γιατι πλακα πλακα, εμμεσως πλην σαφως παντα, μας αποκαλεσες κομπλεξικες, κακιασμενες, μιζερες, εγωιστριες, δημοσιους υπαλληλους που βγαινουν με τα αυτοκινητα για βολτα κ οχι για δουλεια

γιατι αυτη η επιθετικοτητα αληθεια ?
Βαβελόψαρο
Δραστήριο μέλος

...Αυτά είχα να πω κ εγώ, να περάσει η ώρα κ να μοιραστώ τον προβληματισμό μου.

---> Ακόμη και όταν κάποιος λέει ρητά ότι δεν αναφέρεται σε εσάς προσωπικά, αλλά απλώς πήρε αφορμή από όσα ΕΣΕΙΣ γράψατε, πάλι θίγεστε; Πολύ εύθικτες είστε, να το προσέξετε. :-)

---> Δεν ήξερα ότι το "τώρα που πήρα φόρα" είχε ποτέ συγκεκριμένο θέμα.
πως μπορεις κ κρινεις απο ενα ποστ οτι εμεις μπαστακωνομαστε με 80 στην αριστερη λωριδα ?
αληθεια, αυτο καταλαβες ? ---> Δεν το κρίνω από το post, αλλά από όσα αναφέρεις, που πάλι λέω ότι τα πήρα σαν αφορμή για να εκφράσω έναν δικό μου προβληματισμό. Άσε τους administrators να με λογοκρίνουν.
Είναι εύλογο να το υποθέσω, ένας οδηγός που παρουσιάζει την αντικοινωνική αυτή συμπεριφορά εντός πόλης είναι αναμενόμενο να την παρουσιάζει και εκτός. Εκτός αν θες να μου πεις ότι εντός πόλης είναι πολύ φυσιολογικό, δεδομένων των ρυθμών της καθημερινότητάς μας, να βγαίνεις έξω και να πηγαίνεις με το πάσο σου. Ο άλλος δε γίνεται αγενής, απλώς οδηγεί με συνείδηση. Πουθενά στο νόμο δε λέει ότι η παρακώλυση συγκοινωνιών είναι ατιμώρητη.
φυσικα κ κανω δεξια στην εθνικη, οταν βλεπω απο πισω καποιον να ερχεται με φορα, και η αριστερη λωριδα ειναι για τρεχαλα, ολοι το ξερουν αυτο.
--> 1ον: πίστεψέ με, οι περισσότεροι το αγνοούν.
2ον: άσε με να αμφιβάλω ότι φέρεσαι έτσι στην εθνική, όταν είσαι τόσο πολύ χαλαρή και με το πάσο σου μέσα στην πόλη
εσυ μιλας για εθνικες, εμεις μονο για εθνικες δε μιλουσαμε. εσυ μιλας για καποιον που ερχεται με ταχυτητα απο πισω, εμεις μιλαμε για καποιον που δεν θελει να τρεξει, αλλα ερχεται κ σου κολλα απο πισω (σε μικρους δρομους) ετσι για να στη σπασει.
---> Το γεγονός ότι κάποιος σου κολλάει σημαίνει ότι εσύ πας αφύσικα αργά για τα δεδομένα της κίνησης που έχει μια πόλη. Δεν είναι πολύ συνηθισμένο εκεί που γίνεται κόλαση μέσα στο κέντρο, να υπάρχουν "έξυπνοι" οδηγοί που αφήνουν από τον μπροστινό τους κενό για 3 αυτοκίνητα! Λες και έχουμε τέτοια πολυτέλεια χώρου βρε παιδί μου!
Αυτός δεν είναι αγενής;
---> Όχι δεν είναι, απλώς θέλει να ξεμπερδεύει από όσους πάνε άσκοπα με το πάσο τους. Αν είχε φτερά, τότε θα πετούσε. Αλλά για να ξυπνήσει τον μπροστινό του, πρέπει κάτι να κάνει. και το να κολλάει είναι πολύ πιο ευγενικό από μια κόρνα ή μια μούτζα (που αναμφισβήτητα πολλές φορές είναι πολύ λίγη)
φυσικα κ θα παω με 20 για να του τη σπασω κι εγω με τη σειρα μου.
---> συγχαρητήρια. Αυτό είναι η πιο ακραία μορφή εγωισμού στους δρόμους. Γιατί δεν τη σπας μόνο σ'αυτόν που σε παρενοχλεί τόσο πολύ και αναίτια πάντα, αλλά και σε άλλους 200 οδηγούς από πίσω του που δε φταίνε σε τίποτα.
και κατι τελευταιο. οταν λες τη γνωμη σου καλο ειναι να εισαι λιγο πιο ευγενης, και να μην αποδιδεις χαρακτηρισμους σε ανθρωπους που δεν ξερεις.
---> Δεν απέδωσα χαρακτηρισμούς σε εσένα προσωπικά με το προηγούμενο post μου. Αλλά σε όλη την κατηγορία οδηγών στην οποία ανήκεις. Και πίστεψέ με, με την κατηγορία αυτή είμαι αντιμέτωπη καθημερινά, άρα την ξέρω!
καλο ειναι επισης να μη βγαζεις γρηγορα συμπερασματα, γιατι πλακα πλακα, εμμεσως πλην σαφως παντα, μας αποκαλεσες κομπλεξικες, κακιασμενες, μιζερες, εγωιστριες, δημοσιους υπαλληλους που βγαινουν με τα αυτοκινητα για βολτα κ οχι για δουλεια

---> Πάλι είσαι λάθος. Εκτός αν είσαι όντως δημόσιος υπάλληλος και έπεσα μέσα.
---> Δεν είναι επιθετικότητα. Είναι αγανάκτηση. Και δεν είναι στοχευμένη. Το δήλωση ρητά: το γεγονός ότι αναφέρω τα ονόματά σας, είναι γιατί πήρα απλώς την αφορμή από τη συμπεριφορά που περιγράψατε. Και αυτή η συμπεριφορά με βρίσκει εντελώς αντίθετη. That's all!! Το πήρες πολύ προσωπικά, αγαπητή μου. Και γι'αυτό σ'αυτό το post αναγκάστηκα να γίνω κι εγώ πιο προσωπική στο ύφος μου.
Όσο για τη φίλη που γράφει πιο κάτω για τους δρόμους της Θεσ/νίκης, έχω να της πω τα εξής (το ύφος μου φαίνεται αυστηρό, αλλά πραγματικά παρεξηγείται μέσω του γραπτού λόγου - αν τα λέγαμε σε καφέ όλα αυτά δε θα ήμουν παρεξηγήσιμη) πολύ πολύ φιλικά:
Οι δρόμοι της Αθήνας είναι η κόλαση του Δάντη σε σχέση με Θεσ/νίκη. Απλώς, επειδή η θεσ/νίκη είναι επαρχία σε σχέση με την πρωτεύουσα, έχει διαφορετικής φύσης προβλήματα στις συγκοινωνίες.
Δεν είμαστε μπαγκλαντές, απλώς ενώ στην Αθήνα η πλειονότητα των οδηγών είναι σπίρτα και πραγματικά έχουν πολύ καλά αντανακλαστικά, εδώ στη Θεσ/νίκη αυτοί αποτελούν τη μειονότητα. Το αποτελεσμα: τις ώρες αιχμής ο περιφερειακός να είναι κατειλημμένος και στις 3 λωρίδες από αυτοκίνητα που πηγαίνουν με 80 χλμ! Δεν υπάρχει παιδεία στο θεμα οδηγικής συμπεριφοράς. Καλα όσον αφορά στις γυναίκες, ειδικά αυτές που κυκλοφορούν με τα suv - o χάρος προσωποποιημένος.
Το ότι πηγαίνεις αργά δε σημαίνει ότι πηγαίνεις ασφαλώς και προσεκτικά.
Τα πάντα είναι θέμα αντίληψης και ικανοτήτων, καθώς και αντίστοιχων επιδόσεων του αυτοκινήτου σου.
Με συγχωρείται για το ύφος μου, αλλά το αυτοκίνητο δεν είναι για μένα απλά ένα μέσο για να μετακινούμαι, αλλά το γουστάρω!
Και γι'αυτό δεν μπορώ άλλο την τραγική κατάσταση στους δρόμους. Εντός και εκτός πόλης.
Γιατί και εντός πόλης δεν είναι το ζητούμενο η ταχύτητα. Αλλά η ικανότητα ελιγμών που έχεις, το ενδιαφέρον να μην εμποδίζεις την κίνηση με το έτσι θέλω και η αυτογνωσία που πρέπει να διαθέτει κανείς να μην παίρνει δίπλωμα αν δεν του αρέσει να οδηγεί και δεν το αντέχει!
Λυπάμαι πραγματικά για το φύλο μου, γιατί οι περισσότερες γυναίκες το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να γκρινιάζουν για χαζομάρες και να γίνονται κατίνες με χειρονομίες, τη στιγμή που δεν είναι ικανές ούτε να στρίψουν σωστά (πόσο μάλλον να παρκάρουν) - το μόνο καλό είναι ότι βγάζουν φλας και ότι παραχωρούν προτεραιότητα πιο εύκολα (πράγμα εύκολο με την ταχύτητα χελώνας που πηγαίνουν χωρίς να υπάρχει λόγος πολλές φορές).
Απλά να ξέρουν κάποιοι ότι ατυχήματα δεν γίνονται κατά κύριο λόγο εξαιτίας της ταχύτητας (δεν είπαμε να πηγαίνεις με 200, αλλά ορισμένα σημεία σηκώνουν 150, ακόμη και στον περιφερειακό Θεσ/νίκης!). αλλά κυρίως εξαιτίας της έλλειψης αντακλαστικών και της επικίνδυνα μικρής ταχύτητας σε σημεία που πρέπει να είσαι πιο γρήγορος.
Συγγνώμη αν σας κούρασα,
σε λάθος forum τα λέω (γυναικοκρατία γαρ) οι περισσότερες λέτε "τι βλακείες λέει αυτή η αλλοπρόσαλλη" αλλά δεν πειράζει. Και οι άντρες είναι εξίσου κουλοί στο τιμόνοι, ιδίως οι μερσεντεδάκηδες.
Καληνύχτα!
I ask for your sympathy!!!!!!
ΟΥΡΑΝΙΑ
Περιβόητο μέλος
moukelis
Επιφανές μέλος
Ηρθε και η μαμα του και ηθελε να κανει φασαρια γιατι μιλησε ετσι στον γιοκα της,αλλα δεν την επαιρνε.Μα με τι παιδεια τα μεγαλωνουν τα παιδια τους,ετσι γινονται ενηλικες που βωμολοχουν και ακουν βια σε ολους και ολα γυρω τους.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ιβανα
Επιφανές μέλος
να μην το παρουμε προσωπικα? μα ξεκινας αναφεροντας τα ονοματα μας.
---> Ακόμη και όταν κάποιος λέει ρητά ότι δεν αναφέρεται σε εσάς προσωπικά, αλλά απλώς πήρε αφορμή από όσα ΕΣΕΙΣ γράψατε, πάλι θίγεστε; Πολύ εύθικτες είστε, να το προσέξετε. :-)
---> Δεν ήξερα ότι το "τώρα που πήρα φόρα" είχε ποτέ συγκεκριμένο θέμα.
πως μπορεις κ κρινεις απο ενα ποστ οτι εμεις μπαστακωνομαστε με 80 στην αριστερη λωριδα ?αληθεια, αυτο καταλαβες ?
---> Δεν το κρίνω από το post, αλλά από όσα αναφέρεις, που πάλι λέω ότι τα πήρα σαν αφορμή για να εκφράσω έναν δικό μου προβληματισμό. Άσε τους administrators να με λογοκρίνουν.
Είναι εύλογο να το υποθέσω, ένας οδηγός που παρουσιάζει την αντικοινωνική αυτή συμπεριφορά εντός πόλης είναι αναμενόμενο να την παρουσιάζει και εκτός. Εκτός αν θες να μου πεις ότι εντός πόλης είναι πολύ φυσιολογικό, δεδομένων των ρυθμών της καθημερινότητάς μας, να βγαίνεις έξω και να πηγαίνεις με το πάσο σου. Ο άλλος δε γίνεται αγενής, απλώς οδηγεί με συνείδηση. Πουθενά στο νόμο δε λέει ότι η παρακώλυση συγκοινωνιών είναι ατιμώρητη.
φυσικα κ κανω δεξια στην εθνικη, οταν βλεπω απο πισω καποιον να ερχεται με φορα, και η αριστερη λωριδα ειναι για τρεχαλα, ολοι το ξερουν αυτο.
--> 1ον: πίστεψέ με, οι περισσότεροι το αγνοούν.
2ον: άσε με να αμφιβάλω ότι φέρεσαι έτσι στην εθνική, όταν είσαι τόσο πολύ χαλαρή και με το πάσο σου μέσα στην πόλη
εσυ μιλας για εθνικες, εμεις μονο για εθνικες δε μιλουσαμε. εσυ μιλας για καποιον που ερχεται με ταχυτητα απο πισω, εμεις μιλαμε για καποιον που δεν θελει να τρεξει, αλλα ερχεται κ σου κολλα απο πισω (σε μικρους δρομους) ετσι για να στη σπασει.
---> Το γεγονός ότι κάποιος σου κολλάει σημαίνει ότι εσύ πας αφύσικα αργά για τα δεδομένα της κίνησης που έχει μια πόλη. Δεν είναι πολύ συνηθισμένο εκεί που γίνεται κόλαση μέσα στο κέντρο, να υπάρχουν "έξυπνοι" οδηγοί που αφήνουν από τον μπροστινό τους κενό για 3 αυτοκίνητα! Λες και έχουμε τέτοια πολυτέλεια χώρου βρε παιδί μου!
Αυτός δεν είναι αγενής;
---> Όχι δεν είναι, απλώς θέλει να ξεμπερδεύει από όσους πάνε άσκοπα με το πάσο τους. Αν είχε φτερά, τότε θα πετούσε. Αλλά για να ξυπνήσει τον μπροστινό του, πρέπει κάτι να κάνει. και το να κολλάει είναι πολύ πιο ευγενικό από μια κόρνα ή μια μούτζα (που αναμφισβήτητα πολλές φορές είναι πολύ λίγη)
φυσικα κ θα παω με 20 για να του τη σπασω κι εγω με τη σειρα μου.
---> συγχαρητήρια. Αυτό είναι η πιο ακραία μορφή εγωισμού στους δρόμους. Γιατί δεν τη σπας μόνο σ'αυτόν που σε παρενοχλεί τόσο πολύ και αναίτια πάντα, αλλά και σε άλλους 200 οδηγούς από πίσω του που δε φταίνε σε τίποτα.
και κατι τελευταιο. οταν λες τη γνωμη σου καλο ειναι να εισαι λιγο πιο ευγενης, και να μην αποδιδεις χαρακτηρισμους σε ανθρωπους που δεν ξερεις.
---> Δεν απέδωσα χαρακτηρισμούς σε εσένα προσωπικά με το προηγούμενο post μου. Αλλά σε όλη την κατηγορία οδηγών στην οποία ανήκεις. Και πίστεψέ με, με την κατηγορία αυτή είμαι αντιμέτωπη καθημερινά, άρα την ξέρω!
καλο ειναι επισης να μη βγαζεις γρηγορα συμπερασματα, γιατι πλακα πλακα, εμμεσως πλην σαφως παντα, μας αποκαλεσες κομπλεξικες, κακιασμενες, μιζερες, εγωιστριες, δημοσιους υπαλληλους που βγαινουν με τα αυτοκινητα για βολτα κ οχι για δουλεια
---> Πάλι είσαι λάθος. Εκτός αν είσαι όντως δημόσιος υπάλληλος και έπεσα μέσα.
---> Δεν είναι επιθετικότητα. Είναι αγανάκτηση. Και δεν είναι στοχευμένη. Το δήλωση ρητά: το γεγονός ότι αναφέρω τα ονόματά σας, είναι γιατί πήρα απλώς την αφορμή από τη συμπεριφορά που περιγράψατε. Και αυτή η συμπεριφορά με βρίσκει εντελώς αντίθετη. That's all!! Το πήρες πολύ προσωπικά, αγαπητή μου. Και γι'αυτό σ'αυτό το post αναγκάστηκα να γίνω κι εγώ πιο προσωπική στο ύφος μου.
Όσο για τη φίλη που γράφει πιο κάτω για τους δρόμους της Θεσ/νίκης, έχω να της πω τα εξής (το ύφος μου φαίνεται αυστηρό, αλλά πραγματικά παρεξηγείται μέσω του γραπτού λόγου - αν τα λέγαμε σε καφέ όλα αυτά δε θα ήμουν παρεξηγήσιμη) πολύ πολύ φιλικά:
Οι δρόμοι της Αθήνας είναι η κόλαση του Δάντη σε σχέση με Θεσ/νίκη. Απλώς, επειδή η θεσ/νίκη είναι επαρχία σε σχέση με την πρωτεύουσα, έχει διαφορετικής φύσης προβλήματα στις συγκοινωνίες.
Δεν είμαστε μπαγκλαντές, απλώς ενώ στην Αθήνα η πλειονότητα των οδηγών είναι σπίρτα και πραγματικά έχουν πολύ καλά αντανακλαστικά, εδώ στη Θεσ/νίκη αυτοί αποτελούν τη μειονότητα. Το αποτελεσμα: τις ώρες αιχμής ο περιφερειακός να είναι κατειλημμένος και στις 3 λωρίδες από αυτοκίνητα που πηγαίνουν με 80 χλμ! Δεν υπάρχει παιδεία στο θεμα οδηγικής συμπεριφοράς. Καλα όσον αφορά στις γυναίκες, ειδικά αυτές που κυκλοφορούν με τα suv - o χάρος προσωποποιημένος.
Το ότι πηγαίνεις αργά δε σημαίνει ότι πηγαίνεις ασφαλώς και προσεκτικά.
Τα πάντα είναι θέμα αντίληψης και ικανοτήτων, καθώς και αντίστοιχων επιδόσεων του αυτοκινήτου σου.
Με συγχωρείται για το ύφος μου, αλλά το αυτοκίνητο δεν είναι για μένα απλά ένα μέσο για να μετακινούμαι, αλλά το γουστάρω!
Και γι'αυτό δεν μπορώ άλλο την τραγική κατάσταση στους δρόμους. Εντός και εκτός πόλης.
Γιατί και εντός πόλης δεν είναι το ζητούμενο η ταχύτητα. Αλλά η ικανότητα ελιγμών που έχεις, το ενδιαφέρον να μην εμποδίζεις την κίνηση με το έτσι θέλω και η αυτογνωσία που πρέπει να διαθέτει κανείς να μην παίρνει δίπλωμα αν δεν του αρέσει να οδηγεί και δεν το αντέχει!
Λυπάμαι πραγματικά για το φύλο μου, γιατί οι περισσότερες γυναίκες το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να γκρινιάζουν για χαζομάρες και να γίνονται κατίνες με χειρονομίες, τη στιγμή που δεν είναι ικανές ούτε να στρίψουν σωστά (πόσο μάλλον να παρκάρουν) - το μόνο καλό είναι ότι βγάζουν φλας και ότι παραχωρούν προτεραιότητα πιο εύκολα (πράγμα εύκολο με την ταχύτητα χελώνας που πηγαίνουν χωρίς να υπάρχει λόγος πολλές φορές).
Απλά να ξέρουν κάποιοι ότι ατυχήματα δεν γίνονται κατά κύριο λόγο εξαιτίας της ταχύτητας (δεν είπαμε να πηγαίνεις με 200, αλλά ορισμένα σημεία σηκώνουν 150, ακόμη και στον περιφερειακό Θεσ/νίκης!). αλλά κυρίως εξαιτίας της έλλειψης αντακλαστικών και της επικίνδυνα μικρής ταχύτητας σε σημεία που πρέπει να είσαι πιο γρήγορος.
Συγγνώμη αν σας κούρασα,
σε λάθος forum τα λέω (γυναικοκρατία γαρ) οι περισσότερες λέτε "τι βλακείες λέει αυτή η αλλοπρόσαλλη" αλλά δεν πειράζει. Και οι άντρες είναι εξίσου κουλοί στο τιμόνοι, ιδίως οι μερσεντεδάκηδες.
Καληνύχτα!
I ask for your sympathy!!!!!!
δε θα μπω σε λεπτομερειες να απαντησω διεξοδικα σε οσα γραφεις γιατι τα θεωρω αγενη, επιθετικα κ αστοχα....

με τετοιους ανθρωπους λοιπον, που δεν ξερουν να μιλησουν ευγενικα, δεν εχει νοημα να συνεχισω, κι ουτε εχω το χρονο κ την ορεξη.

Desdemona
Διάσημο μέλος
konstans
Περιβόητο μέλος
Kανείς δεν μίλησε για εθνική ή δρόμο ταχείας κυκλοφορίας. Εγώ μιλάω για το στενάκι της γειτονιάς μου, της γειτονιάς σου, της γειτονιάς κάποιου τελοσπάντων. Εκεί λοιπόν, όχι, δεν θα του κάνω την χάρη να γκαζώσω, θα πηγαίνω σαν την κότα, γιατί αυτό του αξίζει. Γιατί αυτός ο συγκεκριμένος(και σε πολύ λίγες περιπτώσεις συγκεκριμένη), αν βιάζεται τόοοσο πια πολύ(που δεν βιάζεται, δεν έχει κάτι επείγον, απλώς είναι "γρήγορος-η") να πάρει ελικόπτερο. Γιατί μόνο με αυτό θα πάει όσο γρήγορα θέλει.Η' να ξεκινήσει 10 λεπτά νωρίτερα. Αυτός ο τύπος είναι συνήθως ο ίδιος που βάζει και τσίτα την μουσική και ξεκουφαίνει τον κόσμο, ο επιδειξίας. Εγώ λοιπόν αυτουνού δεν θα του κάνω την χάρηkonstans και ιβανα,
Κρίμα, πραγματικά κρίμα.
.Εννοείται ότι στην εθνική θα πιάσω δεξιά λωρίδα, ότι θα βγάλω φλας και θα στρίψω αν δω ότι έρχεται κάποιος πιο γρήγορος, ή κάποιος που φαίνεται ότι έχει πρόβλημα, αλλά στο στενάκι της κυράς μαρίκας δεν θα το κάνω.

marzep
Δραστήριο μέλος
Ζητω ο κυριουλης!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Γέλασα με την καρδια μου χτες.Μια συναδελφος που μενει στην Τελενδο,φροντιζει πολλες γατουλες στον κηπο της,κι εχει δυο σκυλακια,μου αφηγουνταν περιστατικο στην βολτα του σκυλου.Ο αντρας της,που δεν τρελαινεται κιολας για τα ζωα αλλα τα φροντιζει οπως τους πρεπει,εβγαλε βολτα τον κοκερίνο τους,με το λουρακι του.Καθως βολταριζαν,ο σκυλακος μυρισε ενα αγορακι,το οποιο γυρισε με νευρα και του φωναξε "ουστ απο εδω βρωμοσκυλο!"Ε αυτο ηταν.Γυρισε αντανακλαστικα και του ειπε "ουστ εσυ,βρωμοπαιδο".Ηρθε και η μαμα του και ηθελε να κανει φασαρια γιατι μιλησε ετσι στον γιοκα της,αλλα δεν την επαιρνε.Μα με τι παιδεια τα μεγαλωνουν τα παιδια τους,ετσι γινονται ενηλικες που βωμολοχουν και ακουν βια σε ολους και ολα γυρω τους.
![]()
Μα φυσικα με καμια βρε Δωρακι...Με τα γνωστα σε ολους αποτελεσματα

.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
marzep
Δραστήριο μέλος
Και καλα θα κανεις!!!Δεν πρεπει να ξεχναμε οτι δεν υπαρχουν μονο αυτοκινητα και οδηγοι.Υπαρχουν και πεζοι που δεν μπορουν να περπατησουν στο ανυπαρκτο πεζοδρομιο και δεν θελω να γινω φονιας,επειδη ο πισω καφρος θελει να παει με τις παντες.Kανείς δεν μίλησε για εθνική ή δρόμο ταχείας κυκλοφορίας. Εγώ μιλάω για το στενάκι της γειτονιάς μου, της γειτονιάς σου, της γειτονιάς κάποιου τελοσπάντων. Εκεί λοιπόν, όχι, δεν θα του κάνω την χάρη να γκαζώσω, θα πηγαίνω σαν την κότα, γιατί αυτό του αξίζει. Γιατί αυτός ο συγκεκριμένος(και σε πολύ λίγες περιπτώσεις συγκεκριμένη), αν βιάζεται τόοοσο πια πολύ(που δεν βιάζεται, δεν έχει κάτι επείγον, απλώς είναι "γρήγορος-η") να πάρει ελικόπτερο. Γιατί μόνο με αυτό θα πάει όσο γρήγορα θέλει.Η' να ξεκινήσει 10 λεπτά νωρίτερα. Αυτός ο τύπος είναι συνήθως ο ίδιος που βάζει και τσίτα την μουσική και ξεκουφαίνει τον κόσμο, ο επιδειξίας. Εγώ λοιπόν αυτουνού δεν θα του κάνω την χάρη.
Εννοείται ότι στην εθνική θα πιάσω δεξιά λωρίδα, ότι θα βγάλω φλας και θα στρίψω αν δω ότι έρχεται κάποιος πιο γρήγορος, ή κάποιος που φαίνεται ότι έχει πρόβλημα, αλλά στο στενάκι της κυράς μαρίκας δεν θα το κάνω.![]()
Α και προς αποφυγη παρεξηγησεων,ανηκω στους πολυ γρηγορους οδηγους

ιβανα
Επιφανές μέλος
Kανείς δεν μίλησε για εθνική ή δρόμο ταχείας κυκλοφορίας. Εγώ μιλάω για το στενάκι της γειτονιάς μου, της γειτονιάς σου, της γειτονιάς κάποιου τελοσπάντων. Εκεί λοιπόν, όχι, δεν θα του κάνω την χάρη να γκαζώσω, θα πηγαίνω σαν την κότα, γιατί αυτό του αξίζει. Γιατί αυτός ο συγκεκριμένος(και σε πολύ λίγες περιπτώσεις συγκεκριμένη), αν βιάζεται τόοοσο πια πολύ(που δεν βιάζεται, δεν έχει κάτι επείγον, απλώς είναι "γρήγορος-η") να πάρει ελικόπτερο. Γιατί μόνο με αυτό θα πάει όσο γρήγορα θέλει.Η' να ξεκινήσει 10 λεπτά νωρίτερα. Αυτός ο τύπος είναι συνήθως ο ίδιος που βάζει και τσίτα την μουσική και ξεκουφαίνει τον κόσμο, ο επιδειξίας. Εγώ λοιπόν αυτουνού δεν θα του κάνω την χάρη.
Εννοείται ότι στην εθνική θα πιάσω δεξιά λωρίδα, ότι θα βγάλω φλας και θα στρίψω αν δω ότι έρχεται κάποιος πιο γρήγορος, ή κάποιος που φαίνεται ότι έχει πρόβλημα, αλλά στο στενάκι της κυράς μαρίκας δεν θα το κάνω.![]()

billio
Πολύ δραστήριο μέλος
Και καλα θα κανεις!!!Δεν πρεπει να ξεχναμε οτι δεν υπαρχουν μονο αυτοκινητα και οδηγοι.Υπαρχουν και πεζοι που δεν μπορουν να περπατησουν στο ανυπαρκτο πεζοδρομιο και δεν θελω να γινω φονιας,επειδη ο πισω καφρος θελει να παει με τις παντες.
Α και προς αποφυγη παρεξηγησεων,ανηκω στους πολυ γρηγορους οδηγους![]()
να συμπληρωσω οτι ειναι πολυ εκνευριστικο οχι μονο οτι σου κολανε απο πισω αλλα σου πατανε και μια κορνα ετσι για να εχεις μια μελωδια στο αυτι σου βρε αδερφε.Δεν προλαβαινεις να βαλεισ το ποδι στον συμπλεκτη και μπιιιιπ...
Αμ στα φαναρια που στριβουν αριστερα; Περιμενω εγω σαν μη πω τι στη σειρα μου και ερχεται ο γρηγορος και μπενει μπροστα...και οχι μονο μπενει μπροστα αλλα δεν ξεκιναει και αμεσως και χανεται χρονος και μενω εγω παλι στο φαναρι να περιμενω σαν #$%^%&%&...
Voula
Διάσημο μέλος
Αυτό με κάνει ΕΞΑΛΛΗ! Σε σημείο που θέλω να βγω να τους πλακώσω στο ξύλο. Αλλά είπαμε εδώ στο Ελλάντα σεβασμός 0.Αμ στα φαναρια που στριβουν αριστερα; Περιμενω εγω σαν μη πω τι στη σειρα μου και ερχεται ο γρηγορος και μπενει μπροστα...
Οι μ@λ#κες στην σειρά τους και οι ξύπνιοι από το πλάι
billio
Πολύ δραστήριο μέλος
Αυτό με κάνει ΕΞΑΛΛΗ! Σε σημείο που θέλω να βγω να τους πλακώσω στο ξύλο. Αλλά είπαμε εδώ στο Ελλάντα σεβασμός 0.
Οι μ@λ#κες στην σειρά τους και οι ξύπνιοι από το πλάι![]()
Και γω Τουρκαλα γινομαι....Και ενευριζομαι αφανταστα. Δεν υπαρχει δικαιολογια σε αυτο που κανουν...Απλα ο Ελληνας θελει να ειναι παντου και παντα πρωτος...
Μια φορα το εχω κανει αυτο αλλα οχι σκοπημα...Ημουν σε αγνωστη γειτονια πηγα να ξεπερασω το φαναρι και αναγκαστικα μπηκ μπροστα τους ...Βγηκα εξω και ζητησα απο ολους συγγνωμη που μπηκα μπροστα και με κοιταζενε σαν βλακες...
konstans
Περιβόητο μέλος
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool