να μην το παρουμε προσωπικα? μα ξεκινας αναφεροντας τα ονοματα μας. 
---> Ακόμη και όταν κάποιος λέει ρητά ότι δεν αναφέρεται σε εσάς προσωπικά, αλλά απλώς πήρε αφορμή από όσα ΕΣΕΙΣ γράψατε, πάλι θίγεστε; Πολύ εύθικτες είστε, να το προσέξετε. :-)
εισαι τελειως εκτος θεματος. μα τελειως ομως......
---> Δεν ήξερα ότι το "τώρα που πήρα φόρα" είχε ποτέ συγκεκριμένο θέμα.
πως μπορεις κ κρινεις απο ενα ποστ οτι εμεις μπαστακωνομαστε με 80 στην αριστερη λωριδα ?
αληθεια, αυτο καταλαβες ?
---> Δεν το κρίνω από το post, αλλά από όσα αναφέρεις, που πάλι λέω ότι τα πήρα σαν αφορμή για να εκφράσω έναν δικό μου προβληματισμό. Άσε τους administrators να με λογοκρίνουν.
Είναι εύλογο να το υποθέσω, ένας οδηγός που παρουσιάζει την αντικοινωνική αυτή συμπεριφορά εντός πόλης είναι αναμενόμενο να την παρουσιάζει και εκτός. Εκτός αν θες να μου πεις ότι εντός πόλης είναι πολύ φυσιολογικό, δεδομένων των ρυθμών της καθημερινότητάς μας, να βγαίνεις έξω και να πηγαίνεις με το πάσο σου. Ο άλλος δε γίνεται αγενής, απλώς οδηγεί με συνείδηση. Πουθενά στο νόμο δε λέει ότι η παρακώλυση συγκοινωνιών είναι ατιμώρητη.
φυσικα κ κανω δεξια στην εθνικη, οταν βλεπω απο πισω καποιον να ερχεται με φορα, και η αριστερη λωριδα ειναι για τρεχαλα, ολοι το ξερουν αυτο.
--> 1ον: πίστεψέ με, οι περισσότεροι το αγνοούν.
2ον: άσε με να αμφιβάλω ότι φέρεσαι έτσι στην εθνική, όταν είσαι τόσο πολύ χαλαρή και με το πάσο σου μέσα στην πόλη
εσυ μιλας για εθνικες, εμεις μονο για εθνικες δε μιλουσαμε. εσυ μιλας για καποιον που ερχεται με ταχυτητα απο πισω, εμεις μιλαμε για καποιον που δεν θελει να τρεξει, αλλα ερχεται κ σου κολλα απο πισω (σε μικρους δρομους) ετσι για να στη σπασει.
---> Το γεγονός ότι κάποιος σου κολλάει σημαίνει ότι εσύ πας αφύσικα αργά για τα δεδομένα της κίνησης που έχει μια πόλη. Δεν είναι πολύ συνηθισμένο εκεί που γίνεται κόλαση μέσα στο κέντρο, να υπάρχουν "έξυπνοι" οδηγοί που αφήνουν από τον μπροστινό τους κενό για 3 αυτοκίνητα! Λες και έχουμε τέτοια πολυτέλεια χώρου βρε παιδί μου!
Αυτός δεν είναι αγενής;
---> Όχι δεν είναι, απλώς θέλει να ξεμπερδεύει από όσους πάνε άσκοπα με το πάσο τους. Αν είχε φτερά, τότε θα πετούσε. Αλλά για να ξυπνήσει τον μπροστινό του, πρέπει κάτι να κάνει. και το να κολλάει είναι πολύ πιο ευγενικό από μια κόρνα ή μια μούτζα (που αναμφισβήτητα πολλές φορές είναι πολύ λίγη)
φυσικα κ θα παω με 20 για να του τη σπασω κι εγω με τη σειρα μου.
---> συγχαρητήρια. Αυτό είναι η πιο ακραία μορφή εγωισμού στους δρόμους. Γιατί δεν τη σπας μόνο σ'αυτόν που σε παρενοχλεί τόσο πολύ και αναίτια πάντα, αλλά και σε άλλους 200 οδηγούς από πίσω του που δε φταίνε σε τίποτα.
και κατι τελευταιο. οταν λες τη γνωμη σου καλο ειναι να εισαι λιγο πιο ευγενης, και να μην αποδιδεις χαρακτηρισμους σε ανθρωπους που δεν ξερεις.
---> Δεν απέδωσα χαρακτηρισμούς σε εσένα προσωπικά με το προηγούμενο post μου. Αλλά σε όλη την κατηγορία οδηγών στην οποία ανήκεις. Και πίστεψέ με, με την κατηγορία αυτή είμαι αντιμέτωπη καθημερινά, άρα την ξέρω!
καλο ειναι επισης να μη βγαζεις γρηγορα συμπερασματα, γιατι πλακα πλακα, εμμεσως πλην σαφως παντα, μας αποκαλεσες κομπλεξικες, κακιασμενες, μιζερες, εγωιστριες, δημοσιους υπαλληλους που βγαινουν με τα αυτοκινητα για βολτα κ οχι για δουλεια

---> Πάλι είσαι λάθος. Εκτός αν είσαι όντως δημόσιος υπάλληλος και έπεσα μέσα.
γιατι αυτη η επιθετικοτητα αληθεια ?
---> Δεν είναι επιθετικότητα. Είναι αγανάκτηση. Και δεν είναι στοχευμένη. Το δήλωση ρητά: το γεγονός ότι αναφέρω τα ονόματά σας, είναι γιατί πήρα απλώς την αφορμή από τη συμπεριφορά που περιγράψατε. Και αυτή η συμπεριφορά με βρίσκει εντελώς αντίθετη. That's all!! Το πήρες πολύ προσωπικά, αγαπητή μου. Και γι'αυτό σ'αυτό το post αναγκάστηκα να γίνω κι εγώ πιο προσωπική στο ύφος μου.
Όσο για τη φίλη που γράφει πιο κάτω για τους δρόμους της Θεσ/νίκης, έχω να της πω τα εξής (το ύφος μου φαίνεται αυστηρό, αλλά πραγματικά παρεξηγείται μέσω του γραπτού λόγου - αν τα λέγαμε σε καφέ όλα αυτά δε θα ήμουν παρεξηγήσιμη) πολύ πολύ φιλικά:
Οι δρόμοι της Αθήνας είναι η κόλαση του Δάντη σε σχέση με Θεσ/νίκη. Απλώς, επειδή η θεσ/νίκη είναι επαρχία σε σχέση με την πρωτεύουσα, έχει διαφορετικής φύσης προβλήματα στις συγκοινωνίες.
Δεν είμαστε μπαγκλαντές, απλώς ενώ στην Αθήνα η πλειονότητα των οδηγών είναι σπίρτα και πραγματικά έχουν πολύ καλά αντανακλαστικά, εδώ στη Θεσ/νίκη αυτοί αποτελούν τη μειονότητα. Το αποτελεσμα: τις ώρες αιχμής ο περιφερειακός να είναι κατειλημμένος και στις 3 λωρίδες από αυτοκίνητα που πηγαίνουν με 80 χλμ! Δεν υπάρχει παιδεία στο θεμα οδηγικής συμπεριφοράς. Καλα όσον αφορά στις γυναίκες, ειδικά αυτές που κυκλοφορούν με τα suv - o χάρος προσωποποιημένος.
Το ότι πηγαίνεις αργά δε σημαίνει ότι πηγαίνεις ασφαλώς και προσεκτικά.
Τα πάντα είναι θέμα αντίληψης και ικανοτήτων, καθώς και αντίστοιχων επιδόσεων του αυτοκινήτου σου.
Με συγχωρείται για το ύφος μου, αλλά το αυτοκίνητο δεν είναι για μένα απλά ένα μέσο για να μετακινούμαι, αλλά το γουστάρω!
Και γι'αυτό δεν μπορώ άλλο την τραγική κατάσταση στους δρόμους. Εντός και εκτός πόλης.
Γιατί και εντός πόλης δεν είναι το ζητούμενο η ταχύτητα. Αλλά η ικανότητα ελιγμών που έχεις, το ενδιαφέρον να μην εμποδίζεις την κίνηση με το έτσι θέλω και η αυτογνωσία που πρέπει να διαθέτει κανείς να μην παίρνει δίπλωμα αν δεν του αρέσει να οδηγεί και δεν το αντέχει!
Λυπάμαι πραγματικά για το φύλο μου, γιατί οι περισσότερες γυναίκες το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να γκρινιάζουν για χαζομάρες και να γίνονται κατίνες με χειρονομίες, τη στιγμή που δεν είναι ικανές ούτε να στρίψουν σωστά (πόσο μάλλον να παρκάρουν) - το μόνο καλό είναι ότι βγάζουν φλας και ότι παραχωρούν προτεραιότητα πιο εύκολα (πράγμα εύκολο με την ταχύτητα χελώνας που πηγαίνουν χωρίς να υπάρχει λόγος πολλές φορές).
Απλά να ξέρουν κάποιοι ότι ατυχήματα δεν γίνονται κατά κύριο λόγο εξαιτίας της ταχύτητας (δεν είπαμε να πηγαίνεις με 200, αλλά ορισμένα σημεία σηκώνουν 150, ακόμη και στον περιφερειακό Θεσ/νίκης!). αλλά κυρίως εξαιτίας της έλλειψης αντακλαστικών και της επικίνδυνα μικρής ταχύτητας σε σημεία που πρέπει να είσαι πιο γρήγορος.
Συγγνώμη αν σας κούρασα,
σε λάθος forum τα λέω (γυναικοκρατία γαρ) οι περισσότερες λέτε "τι βλακείες λέει αυτή η αλλοπρόσαλλη" αλλά δεν πειράζει. Και οι άντρες είναι εξίσου κουλοί στο τιμόνοι, ιδίως οι μερσεντεδάκηδες.
Καληνύχτα!
I ask for your sympathy!!!!!!