Υγιή δόντια

Φοβερό το post, δεν είχα ιδέα..!!!

Σ δεδομένου ότι είναι 4,5 μηνών και τα δοντάκια του είναι κάτασπρα όταν τα βλέπω,πού μπορεί να οφείλεται?

Η μυρωδιά μπορεί να είναι θέμα διατροφής.. Αν μυρίσετε το στόμα από ένα γατί που τρέφεται με fiskies θα καταλάβετε τι εννοώ..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Όχι, τρώγεται η οδοντόκρεμα :lol: Μυρίζει σαν πάστα για τριχόμπαλες και δεν βγάζει αφρούς :P Υπάρχουν οδοντόβουρτσες κανονικές και οδοντόβουρτσες που τοποθετούνται στο δάχτυλο. Εμένα δεν με βολεύουν αυτές στο δάχτυλο γιατί καμιά φορά δαγκώνει και πονάω. Συνήθως βουρτσίζουμε μόνο τις εξωτερικές επιφάνειες των δοντιών. Δεν χρειάζεται να του ανοιγεις το στόμα. Τραβάς μόνο το μάγουλο στην άκρη για να φάνουν τα δόντια και βουρτίζεις. Είναι πολύ εύκολη διαδικάσια :)

:lol::lol::lol: Λέω κι εγώ!! Αχ να σαι καλά!! Θα κοιτάξω αυτή την βδομάδα αν υπάρχουν σε πετ σιοπ εδώ αλλοιώς θα παραγγείλω από το διδίκτυο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Υγειή Δόντια

Από τι ηλικία πρέπει να αρχίσουμε το βούρτσισμα??

Απάντηση: Υγειή Δόντια

απο μικρή για να το δέχεται πιο εύκολα όταν μεγαλώσει :P Τρέμω και εγώ στην ιδέα να τον ναρκώνω κάθε χρόνο για καθάρισμα. Αν τους δίνετε βραστά κρέατα, μη τα κόβετε σε μικρά κομμάτια. Όσο πιο μεγάλα τα κομμάτια, τόσο καλύτερα για τα δόντια τους.

Η μυρωδιά μπορεί να είναι θέμα διατροφής.. Αν μυρίσετε το στόμα από ένα γατί που τρέφεται με fiskies θα καταλάβετε τι εννοώ..[/quote]

Starblood,αποκλείεται να είναι θέμα διατροφής, δεδομένου ότι τρώει ξηρά τροφή Acana,κονσερβούλες Schesir και μαγειρευτά.
clip_image001.gif
Άρα..μάλλον τα δοντάκια του θα είναι που αλλάζουν..

Αυτό είναι κλασικό παράδειγμα αποτυχημένης παράθεσης προς αποφυγή!!:D:PSorry...

Για τα δόντια, τι???

Γεια σας!
Παρακολουθώ το forum σας εδώ και πολύ καιρό αλλά είναι η πρώτη φορά που φτιάχνω ένα θέμα μόνη μου.Ας ξεκινήσω με την ερώτησή μου.

Η γατούλα μου είναι 2 χρονών. Από μικρούλα όταν ήτανε, το στόμα της ΔΕΝ μύριζε ποτε! Καθόλου! Και φυσικά τα δοντάκια της ήταν κατάλευκα...Τώρα όμως, είναι λίιιιιγο πιο κίτρινα και εάν πας κοντα στο στόμα(το γνωρίζω γιατί μου κάνει κουτουλίτσες και ζυμώματα ΚΑΘΕ βράδυ πριν κοιμηθούμε) μυρίζει κάπως διαφορετικά από παλιά. Δε λέω ότι "βρωμάει" αλλά ελαφρώς μυρίζει!
Τρώει εδώ και 1 χρόνο, royal canin για στειρωμένα και μισό κονσερβάκι καλής ποιοτητας .

Η ερώτησή μου είναι , εάν θα πρέπει να κάνει πχ μια φορά το χρόνο ένα καθαρισμό(???) ή εάν υπάρχει κάποιο προιον που να βοηθάει αποτελεσματικά στον καθαρισμό ή κάτι τέτοιο! Ευχαριστώ!

Για να ήτανε το στοματάκι της πεντακάθαρο θα έπρεπε να τρώει φυσική τροφή, δηλαδή θηράματα. Ολες οι γατούλες που τρέφονται με τροφές του εμπορίου έχουν λίγο έως πολύ κίτρινα δοντάκια και πιο έντονη μυρωδιά στην ανάσα τους. Δυστυχώς είναι αναπόφευκτο.

Απάντηση: Για τα δόντια, τι???

Ευχαριστώ για την απάντηση.
Βέβαια αυτό το κατανοώ αλλά εννοώ μιας και η διατροφή της γάτας (δυστυχώς) έχει προσαρμοστεί σε αυτή που οι περισσότεροι επιλέγουμε (ξηρά, κονσέρβες) δεν θα έπρεπε (λογικά?) να υπάρχει και κάποια "λύση" στο θέμα δόντια? Είναι μόνο 2 χρονών..Δεν θέλω να έχει προβλήματα στο μέλλον..

Καθαρισμος δοντιων γινεται στις γατες, απο τον κτηνιατρο και χρειαζεται αναισθησια.
Επισης υπαρχουν ειδικες οδοντοκρεμες και οδοντοβουρτσες για γατες, θελει να τις μαθεις απο μικρες μαλλον
για να το δεχονται -εγω στη μεγαλη μου δε θα το τολμουσα, η μικρη μπορει και να καθοταν.
Καπου ειχα διαβασει οτι αντι για οδοντοβουρστα μπορεις να χρησιμοποιησεις γαζα και αλατονερο(?).
Υπαρχουν επισης καποια treats τα οποια βοηθανε στον καθαρισμο των δοντιων, εχω δει κατα καιρους σε
πετ σοπς, αλλα δεν γνωριζω ποσο αποτελεσματια ειναι.

Ε εντάξει, νάρκωση για τέτοιο λόγο δε θα έκανα εκτός και εάν ήταν να της πέσουν τα δόντια:P
Μόλις πήγα στο πετ σοπ και ρώτησα (δεν αγόρασα)..Όντως υπάρχει οδοντόκρεμα κτηνιατρική μάλιστα αλλά η δική μου ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να με αφήσει..Θα ρωτήσω και τον κτηνίατρο εάν θα μπορούσε να αλλάξει την τροφή της σε royal canin oral που ειναι για τα δόντια και όπως διάβασα έχει brushing effect. Όποια άλλη πρόταση, δεκτή!

Εγώ θα σου πρότεινα να την πας στον κτηνίατρο να δει αναλυτικά τα δόντια της, διότι αν όπως λες μυρίζει το στόμα της μπορεί να είναι και πιο σοβαρό από όσο φαίνεται. Της δικής μου για παράδειγμα άρχισε να μυρίζει το στόμα όταν προχώρησε η ζημιά στα δόντια. Θεωρητικά η χρόνια στοματίτιδα της γάτας εμφανίζεται πιο συχνά σε γάτες άνω των 3 ετών αλλά ποτέ δεν ξέρεις.Εμένα ο γιατρός μετά απο καθαρισμό (με αναισθησία) μου έδωσε και ένα φάρμακο που το βάζεις στον νερό της(στην ουσία δεν είναι τόσο φάρμακο-όσο αντισηπτικό). Εγω μπορώ να σου πω ποιο είναι αν θες, αλλά θα πρότεινα καλύτερα να ρωτήσεις τον κτηνίατρο να σου συστήσει κάποιο.

Απάντηση: Υγιή Δόντια

Ωραια! Ευχαριστώ πολύ!

Είδα ότι μία λύση είναι και οι φτερούγες κότας. Πως δηλαδη? Τις βραζω και τις δίνω ολόκληρες και δεν χρειάζεται τίποτε άλλο? Δεν πρέπει να προσέχω? Ξέρω ότι τα κόκκαλα της κότας δεν είναι κατάλληλα για κανένα ζώο.

ΩΜΕΣ. Τα βραστά κόκκαλα είναι ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ.

Και πάλι ρωτάω. Δεν είναι επικίνδυνα τα ωμά πουλερικά και γενικά οτιδήποτε ωμό? Εδώ αυγό του δίνω και αυτό μόνο βραστό.

Για εμάς είναι, για τις γάτες όχι, εκτός αν έχουν εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα. Πιο πολύ κινδυνεύει η γάτα σου να πάθει σοβαρό πρόβλημα υγείας από μαγειρεμένο κόκκαλο, παρά από σαλμονέλλα. Εμείς είμαστε πιο ευάλωτοι στα ωμά (αν και δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει και αυτό αφού υπάρχουν αρκετοί που τρώνε ορισμένα ωμά κρέατα ή ακόμα και άνθρωποι που τρώνε όλα τα κρέατα τους ωμά). Έχετε αναρωτηθεί πως είναι δυνατόν οι γύπες και άλλα ζώα (ακόμα και οι γάτες ορισμένες φορές) να τρέφονται με κουφάρια ζώων σε αποσύνθεση (=άπειρα βακτήρια) και να μη παθαίνουν απολύτως τίποτα; Η απάντηση βρίσκεται στο όξινο στομάχι τους και το κοντό τους έντερο.

το θεμα είναι πως καταφέρνεις μια γάτα μαθημένη σε τυποποιημένη τροφή, να φάει ωμό....

Αυτό εξαρτάται από την γάτα. Υπάρχουν πολλές που από το ένα λεπτό στο άλλο τρώνε ωμά και υπάρχουν οι εθισμένες στις κροκέτες που σου βγάζουν την πίστη μέχρι να κάνεις την μετάβαση. Στις δύσκολες γάτες η μετάβαση γίνεται από ξηρά σε κονσέρβα και μετά σε ωμή. Με τις φτερούγες μπορείς να κάνεις ένα κόλπο. Τις αλείφεις με λάδι από κονσέρβα τόνου για να ξεγελάσεις την γάτα.

Α καλό το κόλπο!!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back