Υιοθεσία ή αγορά;

kellyp

Νεοφερμένο μέλος

Η kellyp αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 44 ετών. Έχει γράψει 7 μηνύματα.
Καλημέρα, είμαι νέο μέλος και αν και αγαπώ πολύ τα περισσότερα κατοικίδια... δεν είμαι έμπειρη γατο-μαμά!

Φαντάζομαι ότι το θέμα αυτό θα έχει συζητηθεί και πάλι. Τι είναι προτιμότερο.. Να υιοθετήσει κανείς ένα αδέσποτο γατάκι που πολύ πιθανόν να καλήξει κάτω απο τις ρόδες ενός αυτοκινήτου ή να αγοράσει ένα γατί ράτσας επειδή του αρέσει το συγκεκριμένο είδος?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Να σώσει ένα (και δύο) απο το δρόμο.:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλημέρα, είμαι νέο μέλος και αν και αγαπώ πολύ τα περισσότερα κατοικίδια... δεν είμαι έμπειρη γατο-μαμά!

Φαντάζομαι ότι το θέμα αυτό θα έχει συζητηθεί και πάλι. Τι είναι προτιμότερο.. Να υιοθετήσει κανείς ένα αδέσποτο γατάκι που πολύ πιθανόν να καλήξει κάτω απο τις ρόδες ενός αυτοκινήτου ή να αγοράσει ένα γατί ράτσας επειδή του αρέσει το συγκεκριμένο είδος?
Δεν ειναι θεμα καλυτερου ή χειροτερου...
Απλα πραττεις κατα συνειδηση....

Μπορεις επισης να σωσεις ενα αδεσποτακι υιοθετωντας το αλλα και να παρεις ενα δευτερο ρατσας...αν τοσο πολυ σου αρεσει καποια...

Αυτό εξαρτάτε καθαρά από εσένα, το καλό με τα γατάκια ράτσας είναι ότι ξέρεις πάνω κάτω την φύση τις ράτσας(αν και φυσικά θα βρεις διάφορες από ζώο σε ζώο) αλλά τα ζώα ράτσας είναι πιο ευπαθή σε ασθένειες του είδους και συνήθως χριάζονται ιδιαίτερη περιποίηση. Στα αδεσποτουλια ημιεμα γατάκια πάλι τα πάντα είναι θέμα ζώου, δεν ξέρεις πως θα σου βγει σαν χαρακτήρας και πραγματικά πολλά είναι πολύ καλύτερα από οιοδήποτε ζώο ράτσας, πανέμορφα και συν τις άλλης σώζεις μια ψίχουλα. Μια καλή ιδέα είναι να πάρεις δυο ζωάκια ένα ημιεμο και ένα ράτσας για να μην νιώθουν μοναξιά όταν λείπεις και να μην έχεις και το δίλλημα…;)

Συμφωνώ κι εγώ με αυτή την άποψη..όσο κι αν θαυμάζω κάποιες πανέμορφες ράτσες. Φυσικά δεν θέλω να διανοηθώ την εκδοχή των κακομαθημένων πλουσιόπαιδων που ζητάνε από του γονείς τους σκυλί ή γάτα και δίνουν ένα σκασμό χρήματα για να το πετάξουν μετά άπό λίγο καιρό στο δρόμο. Θα ήθελα να υιοθετήσω ένα γατάκι.. περίπου 2μηνών ή και μικρότερο αν δεν έχει άλλη επιλογή επιβίωσης... δηλ. τη μαμά του. Έχετε τίποτα υπόψιν σας?

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις σας... Συνειδητοποιώ ότι έμεινα πολύ καιρό χωρίς κατοικίδιο...

τα ασπρομαυρα Καβαλιωτακια τι να πω...ειναι:inlove::inlove::inlove:

Τα ασπρόμαυρα Καβαλιωτάκια είναι για φίλημα όντως καταπληκτικά. Το θέμα είναι πως να τα πάρω από την Καβάλα-Ξάνθη. Μην κάνω και αυτά που κοροιδεύουμε... π.χ. Φίλε βάλε τη γάτα στο επόμενο δρομολόγιο του κτελ και θα την παραλάβω από τον Κηφισό!

Αδεσποτακι να παρεις,να χαρουμε που σωθηκε ενα ακομα απο τον δρομο!!!!

αδεσποτακι δαγκωτο!!!!;):D:up:

αφου ζητας τη γνωμη μας, θα σου πω και γω τη δικη μου. αδεσποτακι για να το σωσεις, και με τα λεφτα που θα εδινες να παρεις ρατσας, κανε οσες περισσοτερες στειρωσεις σε αδεσποτα μπορεις...αλλα αυτη ειναι η δικη μου αποψη :)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back