Υιοθεσία γατούλας και απορίες

hellcat

Νεοφερμένο μέλος

Η Έφη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 105 μηνύματα.
Πολύ σύντομα πρόκειται να αποκτήσω γατάκι(το πολύ σε 20 μέρες) περιμένω την άφιξη της μικρής ψιψίνας-ψιψίνου πως και πως!Όμως έχω ένα μικρό προβληματάκι δεν μπορώ να αποφασίσω απο που θα πάρω...:redface:Ήδη 2 φιλαράκια μου προσφέρθηκαν να μου δώσουν και ένας φίλος του μπαμπά μου το ίδιο(απ'οτι φαινεται πολλά μικρά γατάκια ψάχνουν σπίτι και λίγοι είναι αυτοί που είναι πρόθημοι να αποκτήσουν:/:)...Οι δυο πρώτες γάτες είναι στην 2η γέννα και άλλη γεννάει πρώτη φορά...
Ισχύει ότι τα γατάκια απο πρώτη γέννα είναι συνήθως πολύ υγιέστερα και δυνατά σε σχέση με τις επόμενες γέννες ή μύθος?
Επίσης επειδή τα ψιψινάκια χαρίζονται σχετικά μικρά(π.χ.4-5 ή 6 εβδομάδων) θα ήθελα να ρωτήσω,οσον αφορά τον απογαλακτισμό τους..Θα χρειάζονται υποκατάστατο μητρικού γάλακτος και τάισμα με μπιμπερό ή απλά στο μπολάκι τους?:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν ισχυει οτι τα γατακια της πρωτης γεννας ειναι πιο γερα,εξαρταται απο τη φροντιδα που ειχε η καθε γατα κατα τη διαρκεια της εγκυμοσυνης και ποσο συχνα γενναει.Επισης,αφου εχουν μανουλα,γιατι να τα παρεις τοσο μικρα;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Στις πρώτες δύο περιπτώσεις η μητέρα δεν μπορει να τα θηλάσει όλα κατι τέτοιο...Βασικά είναι θέμα ιδιωκτητών και οχι δικό μου δεν μπορώ να καθορίσω εγώ πότε θα χαριστούν...Και στην αλλη περίπτωση η γατούλα είναι αδέσποτη και απλά την ταίζουν τα γατάκια τα βρήκαν...

Εγω παντως θα συνιστουσα να τα αφησετε τουλαχιστον μεχρι 45 ημερων με τη μαμα τους,ειναι πολυ σημαντικο για την υγεια και την ψυχοσυνθεση τους ως ενηλικες.Το ιδανικο θα ηταν βεβαια να φυγουν απο τη μαμα και τα αδερφακια τους μετα τους δυομισι μηνες.

Το μέγιστο είναι 6 εβδομάδες,42 ημερών δηλαδή θα προσπαθήσω να το καθυστερήσω λίγο...Αλλά και πάλι δεν είναι επιλογή μου:/:Όσον αφορά το γάλα τι προτείνετε?:hmm:

Εξαρταται απο το πως τα εχουν μαθει,υπαρχουν και γατακια που τρωνε κροκετες απο ενος μηνα,υπαρχουν και γατακια που μεχρι δυο μηνων τρωνε μονο κονσερβα με γαλα.

Το υποκατάστατο όμως είναι απαραίτητο μέχρι τις 8 εβδομάδες η δεν χρειάζεται να πάρω?:hmm:

Αν τρωει κανονικα μονο του,οχι,δεν θα χρειαζεται και μπιμπερο.

Ευχαριστώ πολύ:D:D

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back