Υιοθεσία γατούλας

Εμεις καταλαβαμε(εγω τουκαχιστον) οτι θες να παρεις ρατσας..κια αν δεν παρεις απο εκτροφειο,θα παρεις απο σπιτι...νομιζοντας οτι εννοεις ρατσας.:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Φανταζομαι οτι η Δωρα αναφεροταν σε γεννα σπιτιου (επειδη ανεφερες οτι σκεφτεσαι να παρεις γατακι απο σπιτι). Εαν σκεφτεσαι να υιοθετησεις καποιο αδεσποτο αναλογως με την ηλικια που θα το παρεις μπορει να ειναι εμβολιασμενο και αποπαρασιτωμενο, θα συνοδευεται με βιβλιαριο υγειας που θα τα γραφει αυτα τα πραγματα. Εαν το παρεις για καποιον λογο πιο μικρο θα πρεπει να φροντισεις εσυ για αυτα και ο/η κτηνιατρος σου θα σου δωσει βιβλιαριο οταν θα πας.

Κι εγώ αυτό είχα στο μυαλό μου στην αρχή, κάποια γέννα σπιτιού! Αλλά από κάποιες αγγελίες που βρήκα στο internet τα περισσότερα γατάκια που δίνουν είναι από αδέσποτες που τις βοήθησαν μετά τη γέννα ή από γατάκια που βρήκαν στο δρόμο. Μια άλλη εναλλακτική είναι από κάποια φιλοζωική!

Για ηλικία σκέφτομαι να είναι κοντά στους 3-4 μήνες για να έχει περάσει καιρό με τη μαμά του και να μπορεί να προσαρμοστεί πιο εύκολα στο καινούργιο περιβάλλον!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εμεις καταλαβαμε(εγω τουκαχιστον) οτι θες να παρεις ρατσας..κια αν δεν παρεις απο εκτροφειο,θα παρεις απο σπιτι...νομιζοντας οτι εννοεις ρατσας.:)

Καλέ το ράτσας δεν είναι υποχρεωτικό! Στην αρχή κοιτούσα για ράτσας γιατί κοιτούσα στα εκτροφεία! Αλλά είδα κάποια σε κάτι φωτογραφίες εδώ που δεν είναι ράτσας αλλά είναι τόσο γλυκά που δεν μπορείς να τους αντισταθείς! Οπότε δεν περιορίζω τις επιλογές σε κάποιο ράτσας! Αρκεί να μου κάνουν το "κλικ" τα ματάκια του!

Nαι σε γεννα σπιτιου αναφερομαι,γιατι απο οτι καταλαβα για γεννα σπιτιου ενδιαφεροσουν,ασχετως ρατσας.Και στις κεραμιδογατουλες που γεννουν γινονται εξετασεις κτλ.Αν παλι διαλεξεις ενα γατακι απο φιλοζωϊκη,ή γενικα αδεσποτακι,αναλογα με την ηλικια οπως ειπαν και πιο πανω θα εχει το βιβλιαριο με τα εμβολια του κτλ.

Καλημέρα!

Έχω ξετρελαθεί με την ιδέα και τις φωτογραφίες που βλέπω από γατάκια και έχω πάρει σβάρνα όσες αγγελίες βρίσκω και ρωτάω!

Πέρα από τα εμβόλια, τις αποπαρασιτώσεις,τις εξετάσεις και το βιβλιάριο υγείας για τα γατάκια και για τους γονείς υπάρχει κάτι άλλο που θα πρέπει να ρωτήσω σε όσους χαρίζουν γατάκια?

Aν ειναι σε καταλληλη ηλικια αν εχουν κανει καποια τεστακια για μεταδοτικες ασθενειες,για το χαρακτηρα τους,τις συνηθειες τους...Αν θες ριξε μια ματια κι εδω κι εδω.Ο πρωτος ειναι ενας ζουμερος πορτοκαλογατος που ειναι μαθημενος σε σπιτι,πληρως εμβολιασμενος,αποπαρασιτωμενος,στειρωμενος,με το βιβλιαριο του,και θα κανει κι εξετασεις αυτη την εβδομαδα.Τον ειχε υιοθετησει μια κοπελα εδω κι εναμισι χρονο αλλα για προσωπικους της λογους κι αλλαγες στη ζωη της δε μπορει να τον κρατησει.Ειναι πολυ γλυκος,αγαπα πολυ τους ανθρωπους και λατρευει το παιχνιδι.Στο δευτερο λινκ ειναι δυο μπεμπακια φουντωτα,το κοριτσακι ειναι λευκο με λιγο χρωμα στο κεφαλακι και την ουρα της,και ειναι τυφλο...Παρολα αυτα κινειται κανονικα στο χωρο και παιζει οπως ολα τα γατακια,απλα πρεπει να βρει σπιτακι που θα την εχουν μονο μεσα.Επισης χαριζεται ο αδερφος της,ασπρομαυρος φουντωτος κουκλος που βλεπει μια χαρα.Εχε τα στα υποψιν σου μια και κοιτας αγγελιες,ποτε δεν ξερεις ποιο θα σου κανει το κλικ.

Ο πορτοκαλής είναι κούκλος αλλά προτιμώ ένα μικρούλη για να μεγαλώσουμε μαζί! Ο Καπόνε όμως μου τράβηξε το ενδιαφέρον!:)

Christy κάνεις πολύ καλά που ρωτάς για να ξεκαθαρίσεις τις απορίες σου, είμαι σίγουρη ότη θα σε καλύψουν οι αναγνώστες του forum! Απλά έχω και εγώ την απορία επειδή αναφέρεις ότι η μητέρα σου έχει πρόβλημα με ζώα στο σπίτι, ακόμα και στο δικό σου ενώ σπουδάζεις, αν έχεις σκεφτεί τι θα γίνει με το γατάκι όταν τελειώσεις τις σπουδές σου και αν γυρίσεις στο πατρικό σου? :hmm:

Christy κάνεις πολύ καλά που ρωτάς για να ξεκαθαρίσεις τις απορίες σου, είμαι σίγουρη ότη θα σε καλύψουν οι αναγνώστες του forum! Απλά έχω και εγώ την απορία επειδή αναφέρεις ότι η μητέρα σου έχει πρόβλημα με ζώα στο σπίτι, ακόμα και στο δικό σου ενώ σπουδάζεις, αν έχεις σκεφτεί τι θα γίνει με το γατάκι όταν τελειώσεις τις σπουδές σου και αν γυρίσεις στο πατρικό σου? :hmm:

Καλημέρα!

Ναι το έχω σκεφτεί! Στο πατρικό μου έχουμε περιφραγμένο κήπο με δεντράκια, κούνια κλπ! Οπότε όταν δεν είμαι εγώ σπίτι ίσως το αφήνω εκεί! Αλλιώς σε μια μικρή γκαρσονιέρα που έχουμε αλλά νομίζω στον κήπο θα περνάει καλύτερα!

Ευτυχώς τα μέλη του forum μου έχουν δώσει πολλές απαντήσεις και τα θέματα που έχω διαβάσει είναι πολύ χρήσιμα!

Με προβλημάτισε και κάτι άλλο πρόσφατα.

Αν έρθει στο σπίτι το γατάκι τώρα θα πρέπει να του αλλάξω το περιβάλλον πριν το συνηθίσει καλά καλά, γιατί μετά την εξεταστική θα γυρίσω στο πατρικό μου και δεν θα έχει περάσει ούτε ένα μήνα στο καινούργιο του σπίτι.

Μπορεί αυτή η τόσο σύντομη αλλαγή περιβάλλοντος να του δημιουργήσει πρόβλημα ή να το φοβίσει?

Καλημέρα!

Ναι το έχω σκεφτεί! Στο πατρικό μου έχουμε περιφραγμένο κήπο με δεντράκια, κούνια κλπ! Οπότε όταν δεν είμαι εγώ σπίτι ίσως το αφήνω εκεί! Αλλιώς σε μια μικρή γκαρσονιέρα που έχουμε αλλά νομίζω στον κήπο θα περνάει καλύτερα!

Ευτυχώς τα μέλη του forum μου έχουν δώσει πολλές απαντήσεις και τα θέματα που έχω διαβάσει είναι πολύ χρήσιμα!
Οταν ενα γατακι εχει συνηθισει να ζει μεσα στο σπιτι,ειναι πολυ ασχημο μετα να ζει εξω.Ουτε ενδυκνειται το να ζησει μονο του σε μια γκαρσονιερα..ειναι απανθρωπο...ακομα κια να το επισκεπτεσε.Εκτος και αν μενεις μονιμα και εσυ εκει.

Οταν ενα γατακι εχει συνηθισει να ζει μεσα στο σπιτι,ειναι πολυ ασχημο μετα να ζει εξω.Ουτε ενδυκνειται το να ζησει μονο του σε μια γκαρσονιερα..ειναι απανθρωπο...ακομα κια να το επισκεπτεσε.Εκτος και αν μενεις μονιμα και εσυ εκει.

Χμμ, δεν το ήξερα αυτό. Νόμιζα ότι θα είναι καλύτερα να είναι έξω.
Στην γκαρσονιέρα? Ναι κι εγώ θα μένω εκεί. Μόνο του θα είναι μόνο τις ώρες που θα δουλεύω.

Σχετικά με την αλλαγή περιβάλλοντος τι πιστεύεις? Θα του δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα?

Τελευταία επεξεργασία:
Αν μενεις εσυ στη γκαρσονιερα,κανενα προβλημα.Ουτως ή αλλως ολοι μας εχουμε τις δουλειες μας,και αναγκαστικα μενουν καποιες ωρες μονα τους τα γατακια μας.
Τωρα,οσον αφορα την αλλαγη περιβαλλοντος,σαφεστατα και θα της κακοφανει στην αρχη,αλλα εξαρταται και απο τον χαρακτηρα του ζωου.Ομως και ετσι,μετα συνηθιζουν.:)

Αν μενεις εσυ στη γκαρσονιερα,κανενα προβλημα.Ουτως ή αλλως ολοι μας εχουμε τις δουλειες μας,και αναγκαστικα μενουν καποιες ωρες μονα τους τα γατακια μας.
Τωρα,οσον αφορα την αλλαγη περιβαλλοντος,σαφεστατα και θα της κακοφανει στην αρχη,αλλα εξαρταται και απο τον χαρακτηρα του ζωου.Ομως και ετσι,μετα συνηθιζουν.:)

Άρα αν την φέρω στο σπίτι και μετά από ένα μήνα την φέρω στο πατρικό μου για δύο μήνες και μετά ξανά πίσω δεν θα έχει πρόβλημα? Ωραία! Ευχαριστώ!

Α...για τοσες μετακινησεις μιλας.Κοιτα..το χερι μου στη φωτια..δεν το βαζω.Ο δικος μου ,ας πουμε θα ειχε προβλημα,αντιθετα η θηλυκια μου οχι.Ειναι ομως ,εκτος απο τον χαρακτηρα,και πως θα τα συνηθισεις.Εγω,για 7 ολοκληρα χρονια,δεν του ειχα αλλαξει περιβαλλον του γατου μου.Λογικο δεν ειναι να παθει ενα ταρακουλο;Αντιθετα η θηλυκια μου,που ειναι μικρη..αμεσως προσαρμοστηκε.:)

Α...για τοσες μετακινησεις μιλας.Κοιτα..το χερι μου στη φωτια..δεν το βαζω.Ο δικος μου ,ας πουμε θα ειχε προβλημα,αντιθετα η θηλυκια μου οχι.Ειναι ομως ,εκτος απο τον χαρακτηρα,και πως θα τα συνηθισεις.Εγω,για 7 ολοκληρα χρονια,δεν του ειχα αλλαξει περιβαλλον του γατου μου.Λογικο δεν ειναι να παθει ενα ταρακουλο;Αντιθετα η θηλυκια μου,που ειναι μικρη..αμεσως προσαρμοστηκε.:)

:hmm:

Από τη μια δεν κρατιέμαι να βρω ένα γατάκι για να μείνουμε μαζί και από την άλλη σκέφτομαι ότι με τις μετακινήσεις μπορεί να τρομάξει και λέω μήπως θα είναι καλύτερο να το υιοθετήσω μετά το καλοκαίρι για να μην έχει πάνω κάτω για αρκετό καιρό.:worry:

Πρέπει να το σκεφτώ καλά γιατί θα είναι κρίμα το πλασματάκαι να το ταλαιπωρώ.:worry::worry:

Τα μικρά γατάκια δεν έχουν πρόβλημα με τις μετακινήσεις, αρκεί να μην έχουν πρόσβαση σε εξωτερικό περιβάλλον, γιατί κινδυνεύουν από ατυχήματα! Μια γάτα αν συνηθίσει από μικρή 2 σπίτια, χειμωνιάτικο και καλοκαιρινό, δεν ενοχλείται σχεδόν καθόλου στην αλλαγή από το ένα στο άλλο! Μια προσοχή βέβαια στην προσαρμογή τις 2-3 πρώτες μέρες τη θέλει!

Σκέφτομαι μήπως φέρω σπίτι το γατάκι μετά το καλοκαίρι για να μην το πηγαίνω πάνω κάνω. Γιατί φοβάμαι μην τρομάξει και από το ταξίδι που είναι κοντά 10 ώρες.:worry:

Τελευταία επεξεργασία:
Η σκέψη σου είναι σωστή, αλλά, αν πρόκειται του χρόνου να του μάθεις το πατρικό σου, θα μπορούσες κι από φέτος! Απλά, καλό θα είναι να είναι πάνω από 3 μηνών για να κάνει τόσο μεγάλο ταξίδι και να το έχεις ήδη για 2-3 εβδομάδες, δηλ. να είσαι ήδη μαμά του και όχι ξένη! Ελπίζω να μην ταξιδεύεις με ΚΤΕΛ! Μην το βάλεις σε χώρο αποσκευών με καμία κυβέρνηση!

Καλησπερα και απο μενα...και εγω πριν παρω γατακι ειχα πολλους προβλιματισμους,το σκεφτομουνα 2 χρονια και οταν το πηρα ειδα οτι η αγαπη που του εχω διεγραψε καθε προβλιματισμο.σχετικα με την λεκανη μην αχωνεσε θα την μαθει πολυ γρηγορα γιατι ειναι στην φυση της γατας να σκαβει φτανει οποτε την βλεπεις τις πρωτες μερες οτι θελει να κανει την 'αναγκη'της να την πηγαινεις στην λεκανη της για να καταλαβει οτι εκει ειναι η αμμος της,προσπαθησε εκει που θα την βαλεις να μην την μετακινισεις και θα δεις οτι καπια στιγμη εκει που θα καθεσε θα την ακουσεις να σκαβει απο μονη της :D αν θα παρεις ρατσας η οχι ειναι καθαρα δικη σου υποθεση και αποτι ειδα σε ενημερωσαν για τα αρθρα που υπαρχουν.σιγουρα αν παρεις ρατσα διαβασε τα χαρακτιριστικα της καθε ρατσας και μην κοιταξεις μονο ομορφια αλλα και την φροντιδα που θελει η καθε ρατσα και τον χρονο που διαθετεις,π.χ οι μακριτριχες θελουν καθημερινο βουρτσισμα.και εγω ηθελα μακριτριχη αλλα και η σιαμ γατουλα που εχω εχει υπεροχο τριχωμα για χαιδεματα.η δικια μου δεν βγαζει τριχα και την χτενιζω μια φορα την εβδομαδα,αν δεν κανω λαθος τετοια εποχη οι γατες βγαζουν τριχα λογικα για να προετιμαστουν για την ζεστη του καλοκαιριου ετσι εχω ακουσει και αποτι βλεπω ισχυει.:P γενικα οι γατουλες δενονται με το σπιτι πολυ και ειναι και λιγο ανεξαρτητες.εγω που δουλεβω απτις 8 το πρωι μεχρι τις 4 μενει μονη της και ειναι μια χαρα.οσο για τις μετακινισεις νομιζω αν τις συνηθησει απο μικρη δεν θα υπαρχει προβλημα φτανει το ταχιδι να μην ειναι κουραστικο για το γατακι.περιμενω φωτος απο το γατακι αν τελικα παρεις :D

κοιιιιιι

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back