ghost1
Νεοφερμένο μέλος
Το βρήκα πριν απο 2 βδομάδες, σε καλή σχετικά κατάσταση σε μια γειτονια της αθηνας. Με σχετικά μικρή προσπάθεια τον βάλαμε σε μια κούτα και τον πηγαμε σε μια φιλη κτηνίατρο. Με ολες τις απαραίτητες εξετάσεις και εμβόλια το γατάκι μια χαρά . Τον βαφτίσαμε κιόλας (καπουτσινο) έχει τα χρώματα του καφε αυτού, κάτι καταγάλανα ματια και ετσι εγινα και εγώ ενας ευττυχισμένος μπαμπάς.
Ζωάκι με πολυ καλά ένστικτα 7 μηνών υπολογίζουμε ουτε ανεβαίνει σε έπιπλα ουτε τίποτα. Μονο μια αδυναμία του, τα καναρινια (απ οτι κατάλαβα)
Ως εκ τουτου μια μερα που δ εν το πρόσεχα έκανε κάτι άλματα να κατεβάσει το κλουβι με αποτελεσμα να σπρωξει μια βαρια καρεκλα η οποια έπεσε στο πόδι του. Αυτό με 2 μερες μετα μια απότομη κινηση και τον ειδα να κουτσαινει και να υτποφερει. Πρωτη φορά έβγαλε νυχια. Τον πηγα στη κτηνίατρο, η διάγνωση σπασμενο αριστερό πόδι, σχετικά ψηλά χωρίς όμως να έχει αποκοπεί τελείως..
Αποφασίσαμε να μην του βάλουμε νάρθηκα και επειδη ειναι κ χουζούρης με τα ανάλογα αναλγητικα να το βοηθήσουμε να περάσει μόνο του και να δεσει...
Κάποια στιγμη Σαββατο μεσημέρι, τον εχασα, ψαχνω και τον βρίσκω στην άμμο ΤΑΒΛΑ και σε αφασία. Του βάζω θερμόμετρο και βλέπω 34 βαθμούς!!!
Τον πλακώνω λοιπόν σε κουβέρτες και κάτι παγοκύστες που είχα (και εβαλα μεσα ζεστο νερο) με χαδια και λιγο μελι να του ανεβει λιγο το σακχαρο... Ειλικρινα νομιζα οτι τον εχασα... Εμεινα διπλα του ολο το σαββατο το βραδυ με χαδια. Ηταν σε πλήρη αφασία ορισμένες φορές νομιζα ότι δεν ανέπνεε κιόλας, η παρέα μου που με βοηθούσε (που ξερει και απο ζώα) δεν της άρεσε καθόλου αυτό που έβλεπε και δεν ειχε και καποια εμφανη εξήγηση ή αίτια. Καποια στιγμη με πολυ κοπο καταφερε να καταλαβει που βρισκεται (ηταν σα πληρης αφασία). Του εδωσα νεράκι αμεσως και φαγητο ΠΟΥ ΤΟ ΕΦΑΓΕ σα τρελός.
Ειμαστε τώρα κυριακη βραδυ και απλα κουτσαινει και παιζει με τα...ποντικακια του και ειμαι απιστευτα χαρουμενος
Μια σημείωση εδώ, για να του κάνουμε την ακτινογραφία επειδή απ΄τον πόνο χύμαγε αναγκαστήκαμε να τον ναρκώσουμε ενώ τον ειχαμε ναρκώσει πάλι πριν 2 βδομάδες για να το στειρώσουμε
Ευτυχώς το τελος ηταν αίσιο. Το mycat οπως και αλλα sites μαζι με τους ανθρωπους μου βοήθησαν ολοι αλλοι με τα γραφόμενα τους και άλλοι πρακτικά, και τους ευχαριστώ όλους...
Θα ήθελα να ακουσω τις απόψεις σας τι μπορεί να έφταιξε έτσι ώστε κάποια φίλη ή φιλος που αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα να μπορέσει να βοηθηθεί διαβάζοντας από εδώ 2-3 πράγματα
Ειναι και το πρωτο μου ποστ και σας λέω..καλώς σας βρήκα...και εγω και ο Καπουτσινο!!!!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
moukelis
Επιφανές μέλος
Κι εμενα ειχε παθει καταγμα ο Σειριος αλλα πολυ μικρουλης.Δεν του βαλαμε ναρθηκα γιατι ηταν σε σημειο που δε γινοταν,ουτε αναλγητικα του δωσαμε,για να το "φυλαει" και να μην του κανει χειροτερη ζημια χοροπηδωντας.Δεν μου εμφανισε ομως τετοιο θεμα,και δε νομιζω η υποθερμια να σχετιζεται με το καταγμα...Μηπως εφταιγε καποιο απο τα φαρμακα που του εδωσε η γιατρος;Η δικη της γνωμη ποια ειναι;
Καλως μας ηρθατε,περιμενουμε φωτο του ασθενη να τον θαυμασουμε!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
elvenstar
Επιφανές μέλος
Πολύ χαίρομαι που είναι καλά το γατάκι σου και ελπίζω πολύ σύντομα να γίνει εντελώς καλά κ όλα αυτά να περάσουν σαν ένα κακό όνειρο. Όσ' αναφορά για την υποθερμία αυτό με τις απανωτές ναρκώσεις να σου πω την αλήθεια κάπως με ξένισε επίσης σου παραθέτω κ μία παράγραφοΘα ήθελα να μοιραστώ εδώ μαζί σας την ιστορία του Cappuccino ενός σιαμ που το βρήκα να τριγυρνα τους δρόμους της αθήνας.
Το βρήκα πριν απο 2 βδομάδες, σε καλή σχετικά κατάσταση σε μια γειτονια της αθηνας. Με σχετικά μικρή προσπάθεια τον βάλαμε σε μια κούτα και τον πηγαμε σε μια φιλη κτηνίατρο. Με ολες τις απαραίτητες εξετάσεις και εμβόλια το γατάκι μια χαρά . Τον βαφτίσαμε κιόλας (καπουτσινο) έχει τα χρώματα του καφε αυτού, κάτι καταγάλανα ματια και ετσι εγινα και εγώ ενας ευττυχισμένος μπαμπάς.
Ζωάκι με πολυ καλά ένστικτα 7 μηνών υπολογίζουμε ουτε ανεβαίνει σε έπιπλα ουτε τίποτα. Μονο μια αδυναμία του, τα καναρινια (απ οτι κατάλαβα)
Ως εκ τουτου μια μερα που δ εν το πρόσεχα έκανε κάτι άλματα να κατεβάσει το κλουβι με αποτελεσμα να σπρωξει μια βαρια καρεκλα η οποια έπεσε στο πόδι του. Αυτό με 2 μερες μετα μια απότομη κινηση και τον ειδα να κουτσαινει και να υτποφερει. Πρωτη φορά έβγαλε νυχια. Τον πηγα στη κτηνίατρο, η διάγνωση σπασμενο αριστερό πόδι, σχετικά ψηλά χωρίς όμως να έχει αποκοπεί τελείως..
Αποφασίσαμε να μην του βάλουμε νάρθηκα και επειδη ειναι κ χουζούρης με τα ανάλογα αναλγητικα να το βοηθήσουμε να περάσει μόνο του και να δεσει...
Κάποια στιγμη Σαββατο μεσημέρι, τον εχασα, ψαχνω και τον βρίσκω στην άμμο ΤΑΒΛΑ και σε αφασία. Του βάζω θερμόμετρο και βλέπω 34 βαθμούς!!!
Τον πλακώνω λοιπόν σε κουβέρτες και κάτι παγοκύστες που είχα (και εβαλα μεσα ζεστο νερο) με χαδια και λιγο μελι να του ανεβει λιγο το σακχαρο... Ειλικρινα νομιζα οτι τον εχασα... Εμεινα διπλα του ολο το σαββατο το βραδυ με χαδια. Ηταν σε πλήρη αφασία ορισμένες φορές νομιζα ότι δεν ανέπνεε κιόλας, η παρέα μου που με βοηθούσε (που ξερει και απο ζώα) δεν της άρεσε καθόλου αυτό που έβλεπε και δεν ειχε και καποια εμφανη εξήγηση ή αίτια. Καποια στιγμη με πολυ κοπο καταφερε να καταλαβει που βρισκεται (ηταν σα πληρης αφασία). Του εδωσα νεράκι αμεσως και φαγητο ΠΟΥ ΤΟ ΕΦΑΓΕ σα τρελός.
Ειμαστε τώρα κυριακη βραδυ και απλα κουτσαινει και παιζει με τα...ποντικακια του και ειμαι απιστευτα χαρουμενος
Μια σημείωση εδώ, για να του κάνουμε την ακτινογραφία επειδή απ΄τον πόνο χύμαγε αναγκαστήκαμε να τον ναρκώσουμε ενώ τον ειχαμε ναρκώσει πάλι πριν 2 βδομάδες για να το στειρώσουμε
Ευτυχώς το τελος ηταν αίσιο. Το mycat οπως και αλλα sites μαζι με τους ανθρωπους μου βοήθησαν ολοι αλλοι με τα γραφόμενα τους και άλλοι πρακτικά, και τους ευχαριστώ όλους...
Θα ήθελα να ακουσω τις απόψεις σας τι μπορεί να έφταιξε έτσι ώστε κάποια φίλη ή φιλος που αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα να μπορέσει να βοηθηθεί διαβάζοντας από εδώ 2-3 πράγματα
Ειναι και το πρωτο μου ποστ και σας λέω..καλώς σας βρήκα...και εγω και ο Καπουτσινο!!!!
από το ΚΕΠΚΑ που λέει το εξής: "[FONT=verdana,geneva]Οι γάτες πρέπει να εμβολιάζονται, από τον κτηνίατρο, για να αποφεύγουν πολλές ασθένειες, όπως ρινοτραχίτιδα και υποθερμία."
Το πλήρες κείμενο μπορείς να το βρεις εδώ.
Αλλά ακόμα καλύτερα μπορείς να ρωτήσεις κ τον γιατρό του Φορουμ που θα βρεις στο θέμα "Γιατρέ αρρώστησε"
[/FONT]
ghost1
Νεοφερμένο μέλος
Σιγουρα οι γάτες δεν ειναι άνθρωποι, αλλα μαλλον καταλήγω στο παρακάτω..
Καταρχήν τα εμβολιάκια του τα έκανε και θα συνεχίσει να τα κάνει, του βγάλαμε και βιβλιάριο υγειας και απ ολα
Η υποθερμία από μόνη της ΔΕΝ ειναι αρρώστεια, είναι σύμπτωμα ή αίτιο αλλά οχι καθεαυτή αρρώστεια.
Η εικασία μου είναι πως οι 2 συνεχεις ναρκώσεις μάλλον το εξάντλησαν σε συνδιασμό με τό όιδημα που ειχε δημιουργηθεί από το κάταγμα, μάλλον του αδυνάτησαν τοσο πολυ τον οργανισμό και αντέδρασε έτσι.
Τώρα από φάρμακα, την Πέμπτη για να αντιμετωπίσουμε τον πόνο του δώσαμε 1/4 brasan ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΙΑΣΕ.
Τώρα προς το παρόν του δίνουμε Metacam αλλά μιλώντας και πάλι με τη γιατρο σημερα, συναποφασίσαμε επειδή ειναι πιτσιρικακι ακόμα και παιχνιδιάρης πολύ, να αφήσουμε τον πόνο να δράσει σαν αποτρεπτικό για να μην κανει πολλα παιχνίδια, να λειτουργήσει σαν συστολή για τον μικρουλη!
Σημερα φαρμακο δεν του εδωσα, και ειναι μια χαρα, πονάει λιγο και κουτσαίνει αλλά την περισσοτερη ώρα κοιμάται
Α μια άλλη παρενέργεια...Πινει απιστευτα πολυ νερό. Ήδη σε μια μέρα έχει πιει περίπου μισο λιτρο κ συνεχιζει. Αυτο με ανησυχει
και παλι ευχαριστουμε για τα καλωσορισματα!!!!
moukelis
Επιφανές μέλος
ghost1
Νεοφερμένο μέλος
κοιτα αναισθησία για ενα ζωντανο σημαίνει εμετους και χάσιμο αρκετων υγρών
σε συνδιασμό με την χτεσινή του αδυναμία το εντοπίζω εκεί
άλλωστε το νερό είναι ενας πολυ καλός ρυθμιστής της θερμοκρασίας!
το φαρμακο το σταματησα λιγο να δω πως θα αντιδράσει, δεν θελω να τον κάνω να νιώθει μια χαρα, να μην αισθάνεται καθόλου πόνο γιατί και μενα ειναι μικρός και κάνει σκανταλιές, ενώ ετσι με την φυσική συστολή του πόνου, θα δεσει και πιο γρηγορα
moukelis
Επιφανές μέλος
elvenstar
Επιφανές μέλος
Αυτό είναι σίγουρα σύμπτωμα της νάρκωσης, κ τα δικά μου όσες φορές χρειάστηκε να τα κάνουμε είτε νάρκωση είτε προνάρκωση μετά πίνανε πάρα πολύ νερό. Και να φανταστείς ότι τα δικά μου ήδη πίνουν πολύ νερό, γιατί τρώνε μόνο κροκέτεςΑ μια άλλη παρενέργεια...Πινει απιστευτα πολυ νερό. Ήδη σε μια μέρα έχει πιει περίπου μισο λιτρο κ συνεχιζει. Αυτο με ανησυχει
!
ghost1
Νεοφερμένο μέλος
αν και στη συγκεκριμένη περίπτωση του δίνω μους που πιθανολογώ ότι ειναι πιο εύπεπτο
για να δουμε απο αυριο
προς το παρον κοιμααααται τωρα και το μεγαλυτερο μέρος του απογεύματος
moukelis
Επιφανές μέλος
myrtos
Δραστήριο μέλος
.Μηπως θα ητανε καλο να κανεις ενα τηλεφωνο στην κτηνιατρο που τον παρακολουθει?Οσο για το σπασιμο, καλα κανατε .Εμεις εχουμε περασει σπασιμο λεκανης που εδεσε μονη της -δυσκολο αλλα εγινε και ο γατουλης γλυτωσε την ταλαιπωρια της επεμβασης.Τωρα ειναι μια χαρα.
ghost1
Νεοφερμένο μέλος
σημερα ειναι λιγο καλύτερα
καμια όρεξη για παιχνιδια βέβαια
η θερμοκρασια του σταθερά στους 38,4, αρκετα θυμωμένος θα έλεγα μου σκασε και 2 νυχιες στο προσωπο (τον ταλαιπωρησα ειναι η αληθεια με το θερμόμετρο και το μετακαμ που του δωσα με τη συριγγα)
του ριξα 2 "σφαλιαρίτσες" με το δάχτυλο στη μυτουλα του και μαζευτηκε
πριν με κοιταζε θυμωμένα, για μενα αρκει που ειναι καλά
ρε λετε να μου κραταει "μουτρα"? γενικά οι γάτες ειναι εκδικητικές?
τελικά με 2-3 γρατζουνιές κατάφερα και του δωσα το μετακαμ, τώρα ειναι στα ποδια μου και εχει πεσει σε ληθαργο βασικά, κοιμάται, τι τον χαιδευω τιποτα εχει βαλει το κεφαλι μεσα στα ποδαράκια του (μαλλον αρχιζει και τον πιανει το φαρμακο)
elvenstar
Επιφανές μέλος
Μήπως δεν είναι καλό αυτό που έπεσε σε λήθαργο όπως λες; Μήπως να έπερνες τον γιατρό ένα τηλ.σας ευχαριστω
σημερα ειναι λιγο καλύτερα
καμια όρεξη για παιχνιδια βέβαια
η θερμοκρασια του σταθερά στους 38,4, αρκετα θυμωμένος θα έλεγα μου σκασε και 2 νυχιες στο προσωπο (τον ταλαιπωρησα ειναι η αληθεια με το θερμόμετρο και το μετακαμ που του δωσα με τη συριγγα)
του ριξα 2 "σφαλιαρίτσες" με το δάχτυλο στη μυτουλα του και μαζευτηκε
πριν με κοιταζε θυμωμένα, για μενα αρκει που ειναι καλά
ρε λετε να μου κραταει "μουτρα"? γενικά οι γάτες ειναι εκδικητικές?
τελικά με 2-3 γρατζουνιές κατάφερα και του δωσα το μετακαμ, τώρα ειναι στα ποδια μου και εχει πεσει σε ληθαργο βασικά, κοιμάται, τι τον χαιδευω τιποτα εχει βαλει το κεφαλι μεσα στα ποδαράκια του (μαλλον αρχιζει και τον πιανει το φαρμακο)
julia
Διακεκριμένο μέλος

Δεν μπορώ να σε βοηθήσω για την υποθερμία...
δεν μπορώ να σκεφτώ έναν λογικό λόγο.Θα ήθελα να σου πω, να μην ανησυχείς οι γάτες δεν κρατάνε κακία με την δική μας έννοια. Αν είναι νευρικός, είναι γιατί πονάει, δεν θέλει εκείνη την στιγμή αυτό που κάνεις ή ειναι απλά έτσι ο χαρακτήρας του. Νομίζω τα Σιάμ, έχουν την φήμη οτι ειναι λίγο μοναχικές, και αυτάρκεις..
Αυτό με το πολύ νερό, δεν μου αρέσει...
είναι σύμπτωμα Νεφρικής ανεπάρκειας. Δεν είναι μεγάλη βέβαια.. αλλά αν σκοπεύεις να πας στον Κτηνίατρο, ισως να του έλεγες να το δει.
Βέβαια, μπορεί να του έχεις αλλάξει τις κροκέτες, ή να παίρνει τίποτα συμπληρώματα ή κατι άλλο, που θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν το πολύ νερό.

ghost1
Νεοφερμένο μέλος
μπαα τελικά κοιμαται και κανει κατι διαλειματα να τεντωθείΜήπως δεν είναι καλό αυτό που έπεσε σε λήθαργο όπως λες; Μήπως να έπερνες τον γιατρό ένα τηλ.
ειλικρινα και εγώ και 2 γνωστές που έχω (και καλες στη δουλειά τους κτηνίατροι) πιθανολογουν με εικασίες όμως, αλλα λογικό αίτιο για να πεσει σε υποθερμία δεν βρήκαμε. Το οτι μου σώθηκε με χαροποίησε αλλά θα θελα να το ψαξω μηπως του ξανασυμβειΔεν μπορώ να σε βοηθήσω για την υποθερμία...δεν μπορώ να σκεφτώ έναν λογικό λόγο.
΄
έχει κανει εξετάσεις αίματος , στο αίμα δεν ανιχνευσαν καμια παραπάνω ποσοτητα αζωτου, βεβαια δεν κάναμε καλιέργεια ουρων και δεν ψαξαμε για κρεατινινη στο αιμαΑυτό με το πολύ νερό, δεν μου αρέσει...
είναι σύμπτωμα Νεφρικής ανεπάρκειας. Δεν είναι μεγάλη βέβαια.. αλλά αν σκοπεύεις να πας στον Κτηνίατρο, ισως να του έλεγες να το δει.
τώρα για τα άλλα συμπτωματα της νεφρικής ανεπάρκειας- νωθρότητα - λογικο λόγω του ποδιού, θαμπό τρίχωμα δεν εχει σε καμία περίπτωση, “μαγκωμένο” βάδισμα επίσης λογικό, απώλεια βάρους - τρώει παααρα πολυ και ανορεξία και πέτρα στα δόντια, καθόλου μάλιστα η αναπνοή του ειναι απιστευτα καθαρή. Για πολυδιψία και πολυουρία μόνο διψάει αρκετά--- αυτό
απο φαγητό του δίνω τον golden gourmet σε μους, αλλά κυρίως το tonus της purina, λέτε να αλλάξω?
υπενθυμίζω εδώ ότι ειναι 7 μηνών
ps ειδες για να κυνηγάς το καημενο το καναρινάκι_
ps2
ετσι ειχα διαβάσει και εγώ, καμια σχεση ειναι φοβερα κοινωνικό και καλο το καημένο!!! α και κατι αλλο, που το ειδα και επαθα πλακα, Δεν εχει βιαια ένστικτα, οταν του πηραμε αιμα απ το λαιμό απλα καθόταν και μας κοιταζε και εκανε μονο ένα μιαουυυ... Τον πηρε μετά η κτηνιάτρος αγκαλια και του λεγε σ αγαπω σ αγαπω .... τιποτα ουτε ποδαρακι δε σηκωσε με την βελονα!!!!Νομίζω τα Σιάμ, έχουν την φήμη οτι ειναι λίγο μοναχικές, και αυτάρκεις..
elvenstar
Επιφανές μέλος
Εννοείς αέρια αίματος;έχει κανει εξετάσεις αίματος , στο αίμα δεν ανιχνευσαν καμια παραπάνω ποσοτητα αζωτου, βεβαια δεν κάναμε καλιέργεια ουρων και δεν ψαξαμε για κρεατινη στο δερμα
Πραγματικά ούτε κ εγώ κατάλαβα ποτέ τον μύθο αυτό για τα Σιαμ. Είναι πολύ γλυκά γατάκια και ειναι οι φύλακες άγγελοι του σπιτιού.
ghost1
Νεοφερμένο μέλος
αυτο για το αιμαειλικρινα αυτό με τα σιαμ οτι ειναι δυστροπα δεν ξερω πως βγήκε, είναι το δευτερο σιαμακι που γνωρίζω, και ειναι γλυκιτατο και αν και αρσενικο πολυ πολυ ηρεμο και πολυυυυ καθαρό
πιθανολογώ οτι ειχε χαθεί απο σπίτι, κατά καιρούς φιλοξενώ ζωάκια (κυρίως σκυλάκια) έχω δει και τα γατιά ποσο δύστροπα ειναι τουτο εδω όμως ειναι θεικό!!! το βρηκα χτυπημενο, το καημενο δεν ηξερε τι να κανει, πηγαινε κοντα σε άλλα σκυλιά και γατιά να παιξει και του χυμουσαν...
anyway οπως και να χει θα σας ενημρώνω για την εξέλιξη του καθημερινά
ghost1
Νεοφερμένο μέλος
χαιδευεται, παιζει, τρωει ασταμάτητα, κοιμαται, ακόμα και κουναει το κεφαλακι του ακουγοντας μουσικη
κουτσαινει βεβαια ακομα, σπασιμο ειναι αυτό αλλωστε
να ευχαριστησω δημόσια την βασιλική την κτηνιάτρό του απ την αργυρουπολη για τις συμβουλες της και την υποστηρξη που μας παρείχε!!!
zeta
Εκκολαπτόμενο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool