Υιοθετηθήκαμε!

aretha

Περιβόητο μέλος

Η Αλίκη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 48 ετών και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6.401 μηνύματα.
γειά!
είμαι καινούρια στο φόρουμ, αν και σας διαβάζω εντατικά από την Κυριακή που μας πέρασε. ο λόγος; υιοθετηθήκαμε από τη γλυκιά μαυρούλα της φωτογραφίας, η οποία κρυβόταν κάτω από ένα αυτοκίνητο μπροστά στο σπίτι και έκανε οντισιόν στους περαστικούς. εμείς λοιπόν είμαστε οι επιτυχόντες της οντισιόν και, ως εκ τούτου, οι ευτυχείς γονείς!
την ταΐσαμε, την πλύναμε και την πήγαμε στην κτηνίατρο που μας είπε ότι είναι περίπου 6 εβδομάδων και τη βρήκε σε γενικά καλή κατάσταση και καθαρή (οπότε υποθέτουμε ότι δεν γεννήθηκε στο δρόμο, αλλά μάλλον κάποιοι αχαρακτήριστοι ιδιοκτήτες γάτας την άφησαν να γεννήσει και πέταξαν τα μωράκια. :mad: :down: πάλι καλά που περίμεναν λίγο...)
το μόνο πρόβλημα που εντόπισε η γιατρός είναι λίγες μυξούλες και γι' αυτό μας έδωσε αντιβίωση για 10 μέρες, συν το χαπάκι για τα παράσιτα...
από την κυριακή μέχρι σήμερα, η Αρήθα έχει κάνει μεγάλες προόδους. έμαθε να πηγαίνει στην άμμο της με την πρώτη, ξεθάρρεψε και τρέχει πάνω-κάτω σ' όλο το σπίτι, παίζει σαν τρελή και τρώει με πολλή όρεξη.
δεν είμαι εντελώς καινούρια γατομαμά, μεγάλωσα με τρεις φοβερούς γάτους που μένουν τώρα με τη μαμά μου (ο μεγάλος έπιασε αισίως τα 16!) αλλά από τότε που μετακόμισα μαζί με τον καλό μου (επίσης πολύ ζωόφιλος -αυτός πρωτοάκουσε και την Αρήθα να φωνάζει κάτω από το αυτοκίνητο) δεν το αποφασίζαμε. ε, τώρα... μας υιοθέτησε το Αρηθάκι, θέλαμε δεν θέλαμε! :D
θα εκτιμούσα πολύ τις συμβουλές σας -είναι κάτι που πρέπει να προσέξω σχετικά με το φαϊ της, την άμμο της, την υγεία της; μήπως μπορείτε να μου προτείνετε τρόπους να την πείσω να μην σκαρφαλώνει στις κουρτίνες; ξέρετε πώς μπορώ να ασφαλίσω τη βεράντα μου για να μη βρεθεί από κάτω; μένουμε στον 4ο και προς το παρόν φοβάμαι να την αφήσω να βγει, αλλά το λιγουρεύεται η καημένη...
ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γεια σου aretha ! Καταρχήν μπράβο που ... σας υιοθέτησε :up: !! Αυτά που ξέρω από προσωπικές εμπειρίες είναι σχετικά με διατροφή και τη συμπεριφορά . Να της λες συνέχεια το όνομά για να το μάθει , σε κάθε ευκαιρία , στις ζημιές της να λες ΜΗ ( όχι γλυκά , αλλά αυστηρά χωρίς πολλές φωνές , μην το τρομάξεις κι όλας ) Σε μας αυτό έπιασε !! :P Για να κάνει λαμπερό τρίχωμα κι επομένως ωραίες αγκαλίτσες και φιλάκια :P:P:P:P σε κάθε γεύμα κονσέρβας μία κουταλιά του γλυκού λάδι ! Κάνει και καλό !!! Επίσης , γνώμη μου έξω να τη βγάζεις μόνο όταν είστε μαζί και μετά μόνη της όταν μάθει να ισορροπεί μόνη της γιατί κυοφορεί κίνδυνος να πέσει ... :( Μάθε την να μπαίνει στα παπλώματα . :lol::lol::lol::lol::lol:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

καλως ηρθες και συγχαρητηρια για την επιλογη σου να υιοθετησεις αδεσποτο γατακι.για να μην φοβασαι για το μπαλκονι καλο ειναι να βαλεις πλαστικο συρμα,ομως και παλι προσεχε γιατι εμας μερικες φορες σκαρφαλωνει και εκει.καλυτερα ομως οταν βγαινει εξω να το εχεις το νου σου.μην της δινεις γαλα γιατι δημιουργει προβλημα και οχι γλυκα οπως ειπε και η i lovecats.επισης γυρω στους 6-8 μηνες καλο ειναι να την στειρωσεις γιατι ετσι δεν θα υποφερει και θα κυνδινευει λιγοτερο να παθει πυομητρα ή καρκινο.αυτα απο μενα,καλη συμβιωση:)

Να τη χαιρεστε! Ωραίο όνομα!
Δοκίμασε το απωθητικό σπρέι Get Off (βρισκεις στο pet shop) για τις κουρτινες και οπου δεν θελεις να πηγαινει.
Στη βεραντα δεν μπορεις να κανεις και πολλα οσο ειναι μικρη και τρελιαρα. Προσεχε την και βαλε καλαμωτη ή πλεγμα. Γνωμη μου ειναι αρχικά να την αφηνεις με την επιβλεψη σου.

Καλώς μας ήρθες!

Μια καλή λύση για το μπαλκόνι είναι και το πλεξιγκλάς. Σε αυτό δεν
μπορούν με τίποτε να σκαρφαλώσουν!

Τα γατάκια μέχρι να φτάσουν τον πρώτο χρόνο κ να ηρεμήσουν κάπως θέλουν πολύ προσοχή. Οι δύο σοβαρότεροι κίνδυνοι είναι να μην την κοπανήσουν για εξερευνήσεις είτε αν μείνει για λίγο η πόρτα ανοιχτή είτε πηδώντας από το μπαλκόνι ή κ στα γειτονικά. Πρέπει να έχεις το νου σου στο γατάκι όταν είσαι σπίτι για το πού βρίσκεται, εύκολα χώνονται σε ντουλάπες κ συρτάρια χωρίς να το πάρουμε πρέφα. Στο μπαλκόνι μέχρι να μάθει, καλύτερα να βγαίνει με επιτήρηση κ καλό θα ήταν να βάλεις κάποιου είδους πλέγμα για να μη σκαρφαλώνει στην κουπαστή. Βάλε από τώρα σταθερούς κανόνες για το πού επιτρέπεται να πηγαίνει κ τι να κάνει. Όχι, βέβαια ότι θα σε ακούει σώνει κ καλά, αλλά είναι ο μόνος τρόπος να καταφέρεις κάτι. Καλό είναι να του μιλάς πολύ με εκφραστική φωνή κ σιγά-σιγά θ’ αρχίσει να καταλαβαίνει τον τόνο σου, όπως κι εσύ τα νιαουρίσματά της φυσικά.

Καλως ήρθες κι από μένα. Με έχουν καλύψει απόλυτα οι προλαλήσασες. Get off για κουρτίνες καναπεδες κλπ (με έσωσε), πλέγμα ή καλαμωτή στο μπαλκόνι και στην αρχή με επίβλεψη. Εμείς βάλαμε καλαμιές και είναι και ωραίο αισθητικά!!:)

Καλώς ήρθες κι από μένα. Καλορίζικη η Aretha σου. Είναι γλύκα!

καλως ηρθες κι εσυ και η γατουλα σου:) !!ειναι μια κουκλιτσα!μπραβο σου που την πηρες σπιτι!!!!

ευχαριστώ για τα καλωσορίσματα και τις συμβουλές!
το θέμα με το μπαλκόνι μας ανησυχεί πολύ. πάλι καλά που είναι χειμώνας και δεν πολυανοίγουμε. ελπίζω μέχρι την άνοιξη να έχουμε κάνει τις απαραίτητες... περιφράξεις και να μην έχουμε πρόβλημα.
σήμερα στενοχωρήθηκα λίγο γιατί άκουσα την Αρήθα να φτερνίζεται 2-3 φορές και είδα λίγες μυξούλες στη μυτούλα της. είναι φυσιολογικό να συνεχίζονται αυτά μετά από 4 μέρες αντιβίωση; της δίνω 1/8 του χαπιού vibramycin, 2 φορές την ημέρα, όπως είπε η κητνίατρος... μήπως να'παιρνα και μια δεύτερη γνώμη; μήπως ξέρει κανείς καποιον καλό, δοκιμασμένο κτηνίατρο στην κυψέλη;
:hmm: :hmm: :hmm:

ο δικός μας έχει ιατρείο και στην Κυψέλη, αν θες σου στέλνω τα στοιχεία του. ΄Και τον θεωρώ αρκετά καλό.

Καλως ηρθατε καλε καλα να περασετε στην παρεα μας κ.λ.π. οτι χρειαστειτε εδω ειμαστε ρωτηστε μας

ο δικός μας έχει ιατρείο και στην Κυψέλη, αν θες σου στέλνω τα στοιχεία του. ΄Και τον θεωρώ αρκετά καλό.

Κατερίνα, ναι, πολύ θα ήθελα τα στοιχεία του. Μπορείς να μου τα στείλεις με μήνυμα;
Τον κτηνίατρο αυτόν τον έχεις χρησιμοποιήσει και για στείρωση; Γενικά είναι καλός με τα ζωάκια;
Σ' ευχαριστώ πολύ!

καλως ορισατε:up:
για να σωσεις τις κουρτινες θα σου προτεινα να εβαξες καπου ενα κουτσουρο για να κανει τα νυχια της,αλλα και να παιζει. ετσι θα γλιτωσεις και τους καναπεδες:blink: . μπορεις με λιγη φαντασια να του κρεμασεις η να δεσεις πανω του και αλλα κλαδακια και να κρεμασεις παιχνιδακια για να ασχολειται.Στην βεραντα ειναι καλυτερο το πεξιγλας που δεν μπορουν να σκαρφαλωσουν. Επισεις αν εχεις γλαστρες τραβατες προς την μερια του τοιχου. Το φτιαρνισμα μπορει να ειναι και κατι αλλεργικο. η γατα της φιλης μου δεν μπορει τα κερια και τα σπρει τα αρωματικα.
:)

Να σου ζήσει η πανθηρίνα σου! Απ'ότι διαβάζω έκανε καλά που σε υϊοθέτησε :P! Κάτι σε συμβουλή δεν έχω, με κάλυψε το υπόλοιπο team του myCat!

Η Αρήθα μάλλον έχει ρινοτραχειίτιδα, πολύ συνηθισμένη σε μικρά γατάκια. Σωστά σου έδωσε vibramycin ο γιατρός και θα χρειαστεί να επιμείνεις με τη θεραπεία. Αν δεν περάσει σε 10 μέρες (που τελειώνουν τα φάρμακα) θα το πεις στο γιατρό και θα σας δώσει είτε πάλι vibramycin είτε άλλο αντιβιωτικό. Όταν σταματήσουν τελείως τα συμπτώματα, θα συνεχίσεις τη θεραπεία 5-7 μέρες (θα σου πει κι ο γιατρός). Έχει τύχει να κάνω θεραπεία επί 4 μήνες γι αυτό σε γατάκια! Και μετά από διάφορες αλλαγές φαρμάκων, αυτό που τελικά έπιασε ήταν το claricid (ανθρώπινο φάρμακο!). Πάντως, ο μόνος που μπορεί υπεύθυνα να σε καθοδηγήσει στη θεραπεία είναι ο κτηνίατρος.

Να σας ζήσει το γατάκι σας!!! :up: Είναι πανέμορφο!!! :up: Να την εκπαιδεύσετε και οι δυο όσο είναι μικρό ακόμα.
Εγώ από μικρούλα, την εκπαίδευσα ενώ ο άντρας μου δεν είχε ασχοληθεί παρά πολύ μαζί της σε τέτοιο σημείο να μην τον άκουει όταν κάνει σκανταλιά :lol: Γι αυτό να ασχοληθείτε και οι δυο για να σας άκουει από εδώ και προς.

καλως ορισατε :) :) :) :)

Καλως ηλθατε κ απο εμενα! Ειναι μια κουκλα η ψιψινα να σας ζησει! :D

Καλως ήρθες!!!

ευχομαι να το χαρεις το γατακι σου για πολλα χρονια..

ειναι πολυ κουκλι...!! να σου ζησει!!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back