Υπάρχει άραγε ελπίδα για όσους δεν αγαπούν τις γάτες;

Για να χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο...

Ρε παιδιά , δεν είναι άδικο να ζείς σε ένα σπίτι
που σου απαγορεύουν να έχεις γάτα/σκύλο και η οικογένειά
σου να μην σε καταλαβαίνει?
Οχι πείτε μου ,γιατί Θεέ ,με έστειλες σε τέτοια οικογένεια, για να τα παίρνω
συνέχεια στο κρανίο?
Μα τι να κάνω, δεν μπορώ να ζήσω χωρίς
ζωάκια. Εχω παααααααααααρα πολλούς φίλους και φίλες αλλά
το να έχεις ένα δικό σου ζωάκι μέσα στο σπίτι είναι... αλλιώς!!
Και κάτι που μου την σπάει απίστευτα είναι το ότι έχω φίλους
που έχουν σκύλους ,γάτες και άλλα ζωάκια μέσα στο σπίτι και δεν
το εκτιμάνε! Δεν τα φροντίζουν καν! Δηλαδή αν οι γονείς τους δεν
έπαιρναν , αυτοί δεν θα ζητούσαν ποτέ (σκέτη παράνοια σου λέω)!!:blink:
Και να πείς δεν είμαι υπεύθυνος? Δεν τα φροντίζω? Να πώ εντάξει!

Δεν ξέρω έχω αγανακτήσει...Εγώ το θεωρώ ανωμαλία να βλέπεις
ένα γατάκι π.χ. και να το σιχένεσαι και να κάνεις σαν ηλίθιος
όταν εσύ ρε ζώο είσαι πολύ πιο σιχαμερός και βρωμιάρης !:happy:

Ουφ με συγχωρείτε για το ύφος αλλά με έχουν σκάσει. Να φανταστείτε
το σκυλάκι μου το έχω στης Θείας μου και κάνω κάθε μέρα 2km με τα πόδια για να πάω να το δώ και να το βγάζω βόλτες.

Τελικά το αποφάσισα.. Είμαι υιοθετημένος. Εξ ου και η ανεξήγητη και
αδικαιολόγητη ομορφάδα που διαθέτω...:rolleyes:

:lol::lol::lol::lol::lol::up::up:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σε καταλαβαίνω όπως και όλοι εδω μέσα...:)

Υπομονή φίλε..όταν φύγεις απο το σπίτι, και έχεις το δικό σου χαρτζιλίκι θα αποκτήσεις το ζωάκι σου.

Μπορείς να δοκιμάσεις να τους αλλάξεις και γνώμη απο τώρα.. αλλά δεν ξέρω.

Και άλλη λύση είναι να αρχίσεις να ασχολείσαι εντατικότερα με τα αδέσποτα.. και να βαρεθείς να είσαι μεσα στα ζώα.

αν θέλεις δες εδώ μία λύση
:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κωστή μου καταλαβαίνω οτι θελεις πολυ ενα ζωακι. Καλο θα ήταν μιας και δεν το θελουν οι δικοι σου και εχουν τον πρώτο λόγο μόλις μείνεις σε δικο σου σπίτι (καλυτερα μόνιμα οχι λογω σπουδων γιατί που θα το αφήνεις μετα) να υιοθετήσεις ένα γατάκι ή ενα σκυλάκι ακριβως όπως το ονειρεύσουν...μέχρι τότε αν και μικρός μπορείς αν θελεις να εισαι χρήσιμος και να βοηθάς σε διαφορα φιλοζωικά σωματεία εστω και με τη στοργή (πραγμα πολυ σημαντικό) που μπορείς αυτή τη στιγμή να προσφέρεις...:)

Κωστή μου, γειά σου. Έχω κόρη στην ηλικία σου γι'αυτό θα σου μιλήσω με διπλή ιδιότητα, της φιλόζωης και της μαμάς. Σαν φιλόζωη, σε καταλαβαίνω απόλυτα, γιατί ως παιδί ήμουν κλειστός χαρακτήρας και χωρίς τα ζώα μου και τα βιβλία μου, θα ήμουν απόλυτα δυστυχισμένη. Ευτυχώς, είχαμε κήπο και οι γονείς μου δεν ανακατεύονταν. Ήμουν όμως απόλυτα υπεύθυνη και τα ζώα μου ήταν πάντα καθαρά κ΄ταϊσμένα. Αυτό είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να έχει ένα παιδί στην εφηβεία ζωάκι. Εσύ πρέπει να πείσεις με τη γενική συμπεριφορά σου τους γονείς σου ,ότι είσαι υπεύθυνος και ότι ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ υπεύθυνος για το όποιο ζωάκι υιοθετήσεις. Αν ,πάλι, οι γονείς σου είναι τελείως αντίθετοι στην ιδέα του ζώου μέσα στο σπίτι είτε γιατί σιχαίνονται τα ζώα, είτε γιατί σκέπτονται τα έξοδα είτε γιατί έχουν πολλά βάσανα και έννοιες, είτε όλα αυτά μαζί, ε, θα ζήσεις με υποκατάστατα, δηλ, των φίλων σου και αδέσποτα που ίσως μπορείς να φροντίσεις και αυτό το σκυλάκι, που έχεις στης θείας σου.

Πιστεύω ότι άμα τα πάω καλά σε αυτό το τετράμηνο ίσως τους πείσω!
Στην μητέρα μου αρέσουν αλλά δεν τρελαίνεται για μέσα στο σπίτι...
Δεν υπάρχει πρόβλημα οικονομικό και όσο επίσης δεν τήθεται θέμα υπευθυνότητας..
δεν θα έκανα ποτέ κάτι για το οποίο δεν είμαι σίγουρος...
Και είμαι σίγουρος ότι μπορώ να φροντίσω μια γάτα.

Και άλλη λύση είναι να αρχίσεις να ασχολείσαι εντατικότερα με τα αδέσποτα.. και να βαρεθείς να είσαι μεσα στα ζώα.

αν θέλεις δες εδώ μία λύση
:)

ΤΙ εννοείς, ότι αν ασχολούμε με τα αδέσποτα , θα βαρεθώ τα
ζώα? :blink::blink::blink:

εννοείται πως όχι. Αυτο που η Τζουλια ηθελε να πει ειναι οτι μεχρι να μπορείς να αποκτήσεις ζωακι στο δικό σου σπιτι, μπορείς να ασχολείσαι με αλλα ζωακια που εχουν αναγκη βοηθωντας τα...

Κωστή, νομίζω ότι η julia εννοούσε απλώς ότι, ασχολούμενος με τα αδέσποτα, θα περιτριγυρίζεσαι συνεχώς από ζωάκια, όσο τραβάει η όρεξή σου :)

Ααααα με συγχωρείτε!! Σωστά!

Πως όμως μπορώ να ασχολούμαι? Μένω σε πολυκατοικία..
Τριγυρνάνε κάποιες γάτες στην πυλοτή αλλά είνια άγριες ,δεν αφήνουν να τις
πλησιάσεις..

Είναι καλή ιδέα να βάζω τροφή σε ένα μέρος για να πηγαίνουν??

Το εννοεί μεταφορικά:D όχι κυριολεκτικά! Δηλαδή,από εκεί που θες να έχεις ζώο και δεν μπορείς,αν γραφτείς σε κάποια φιλοζωική ως εθελοντής,θα ασχολείσαι με γατιά και σκυλιά όσα τραβάει η όρεξή σου! Βέβαια,είναι διαφορετικό να έχεις ένα δικό σου ζώο,σίγουρα.Αλλά και το να βοηθάς άλλα που έχουν ανάγκη και εξαρτάται ακόμα και η ζωή τους από αυτούς που,στην ουσία,είναι οι μόνοι που θα ενδιαφερθούν...πιστεύω είναι ωραίο συναίσθημα!

Ααααα με συγχωρείτε!! Σωστά!

Πως όμως μπορώ να ασχολούμαι? Μένω σε πολυκατοικία..
Τριγυρνάνε κάποιες γάτες στην πυλοτή αλλά είνια άγριες ,δεν αφήνουν να τις
πλησιάσεις..

Είναι καλή ιδέα να βάζω τροφή σε ένα μέρος για να πηγαίνουν??
Πολύ καλή ιδέα! Αν αρχίσεις να τις ταϊζεις, σιγά-σιγά θα σε μάθουν και θα ημερέψουν. Κι αφού ημερέψουν, θα μπορείς να τις πας και στον κτηνίατρο σε περίπτωση που αρρωστήσουν ή τραυματιστούν, ή για οτιδήποτε άλλο χρειαστεί.
Συμπληρώνω όμως κάτι σημαντικό: δεν πρέπει να πετάς τις τροφές κάτω. Καλύτερα είναι να τους έχεις ειδικά δοχεία για να μη λερώνεται ο χώρος και φωνάζουν οι γείτονες.

αυτο αν μενεις σε πολυκατοικια ειναι καλο να γινει σε συνεννοηση με τους γειτονες για να μη δημιουργηθεί προβλημα, αλλιως μπορεις να τους αφηνεις φαγητο και νερακι καπου σε ενα κοντινο παρκακι
Επισης μπορεις να ερθεις σε επαφη με σωματεία ή οργανώσεις εθελοντων μήπως θα μπορούσες να βοηθήσεις, βγαζοντας βολτες ή βοηθώντας στην κοινωνικοποιηση καποιων πιο ατυχων γατουλακιων και σκυλακιων:)

Σωστά κι αυτά που λέει η Nota! :)

Αυτό θα κάνω , θα πάω να πάρω γατοτροφή.

Οσο για τους γείτονες , πολύ που χ*στηκαν άν θα βλέπουν
την γάτα χορτάτη ή πεινασμένη! Για τους περισσότερους οι αδέσποτες γάτες
είναι αόρατες. Και οι αδέσποτοι σκύλοι κίνδυνος θάνατος

Συμφωνω οτι εινε μια πολυ καλη λυση να ασχοληθεις σαν εθελοντης και οταν ερθει η ωρα που θα αποκτησεις τον δικο σου φιλο θα εχεις εμπειρεια.:up:

Πώς όμως σαν εθελοντής και πού?

Εϊναι και το διάβασμα στην μέση .... Θα μου μένει ελεύθερος χρόνος
αλλά όχι πάρα πολύς..

Οσο για τους γείτονες , πολύ που χ*στηκαν άν θα βλέπουν
την γάτα χορτάτη ή πεινασμένη!
Δυστυχώς, μερικές φορές κάποιοι μπορεί να ενοχληθούν (θεωρούν ότι τα μπωλάκια με τις τροφές είναι εστία βρωμιάς και μόλυνσης ή ότι, ταΐζοντας τις γάτες, αυτές θα πολλαπλασιαστούν και θα δημιουργήσουν πρόβλημα).
Γι' αυτό σου πρότεινε (σωστά κατά τη γνώμη μου) η Νότα ό,τι κάνεις να το κάνεις διακριτικά. Δυστυχώς, μιλάει η πείρα.:/:

ΑΑααα οκ , ας ακούσω κάτι τέτοιο και θα φάνε καλό χέσιμο.

Οσο για το θέμα του πολλαπλασιασμού , είναι ένα θέμα , γιατί
ντάξει να τις ταίζεις τις γάτες , αλλά δεν βγαίνει τίποτα
με το να γεννάνε μετά , δεν θα περιοριστεί ποτε το φαινόμενο ...

Πολύ σωστά! Γι' αυτό ακριβώς η πιο υπεύθυνη στάση δεν περιλαμβάνει μόνο το τάισμα των αδέσποτων της γειτονιάς μας, αλλά και τη στείρωσή τους.
Δες και εδώ.;)

Δηλαδή πρέπει να τις εξημερώνω και μόλις με εμπιστεύονται αρκετά,
τις πάω στον κτηνίατρο για αποπαρασιτώσεις και στείρωση??

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back