julia
Διακεκριμένο μέλος
γιορτινή ανυσυχία... σκέψεις.. και συλλογισμοί...
Νομίζεις ότι την γνωρίζεις, έχετε περάσει πράγματα μαζί, έχετε ανοιχτεί...
Πιστεύεις ότι αξίζει σαν άνθρωπος, σαν χαρακτήρας, παρασύρεσαι και θεωρείς ότι μοιάζετε κιόλας, και ότι θα μπορέσετε να γίνετε και φίλες καλές.
Στέκεσαι και βοηθάς σε πράγματα και καταστάσεις όσο μπορείς.
Και μετά ξημερώνει η μέρα που όλο αυτό καταρρέει, σα χάρτινο πυργάκι.
Αρχίζει
η εκμετάλευση, η κοροϊδία, η υποκρισία, η ψευτιά ...
Περιμένεις, δίνεις ευκαιρίες....ως πότε άραγε ;;;

Ο καιρός περνάει, φτάνουν στ' αυτιά σου κι άλλες πληροφορίες κι εισαι πια σίγουρος πως δεν ήσουν τιποτα άλλο παρα ενα απλό θύμα.
Κι υπάρχουν κι άλλα...κι υπάρχουν κι άλλοι........
Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός εκ του ευεργετηθέντος λοιπον ;;;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
brigite
Διάσημο μέλος
Και γενικα πιστευω οτι δυσκολα να βρει κανεις σχεση ειτε φιλικη,ειτε αισθηματικη και να ειναι εξ ολοκληρου αληθινη Υπερισχυουν ο εγωισμος,τα συμφεροντα που ειναι αντικρουομενα ,η ζηλια και αλλα ασχημα συναισθηματα που χαλανε τη συνταγη.
Αν φιλοσοφουσαμε λιγο,τι αξιζει πραγματικα απο τη ζωη να φχαριστιομαστε,θα ειχαμε απαλλαγει απο πολλα κακα της μοιρας και θα ειχαμε καλυτερες σχεσεις με τους ανθρωπους.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
catsruletheworld
Νεοφερμένο μέλος
aporw
Διακεκριμένο μέλος

Ολα αυτα ειναι στην ζωη..Δικη μου αποψη ειναι οτι τελικα σαν την οικογενεια σου δυσκολα σε νοιαζεται ενας φιλος..
Εχω 2 κολλητες φιλες..τις νοιαζομαι και με νοιαζονται..αλλα δυστηχως εχω δει οτι καποιες φορες υπαρχει εκμεταλλευση..τι να πω..ισως ειναι στη φυση του ανθρωπου τελικα ολα αυτα..

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Εχω σιχαθει τους φιλους/ες βρυκολακες που περιμενουν την καταλληλη στιγμη να σου πιουν το αιμα και να χαρουν με την δυστυχια σου.
Ασχετο, πιστευω οτι οι καλυτερες φιλιες ειναι μεταξυ ανδρων και γυναικων. Οι γυναικες τεινουν να ζηλευουν η μια την αλλη και ερχονται πιο συχνα σε συγκρουση

aporw
Διακεκριμένο μέλος
εγω τις εμαθα καλα τις δηθεν φιλες μου και πληγωθηκα. Απο τοτε δυσκολα εμπιστευομαι καποιον. Εμαθα να ζω μονη μου και να μην εχω αναγκη κανεναν. Εχω γνωρισει διαφορα ατομα ως τωρα και εχω μερικα ατομα που τα θεωρω κατι παραπανω απο φιλες/ους, αλλα μετα απο αυτα που επαθα στην ελλαδα με ατομα που εμπιστευομουν και τα θεωρουσα οικογενεια, τεινω να ειμαι επιφυλακτικη.
Εχω σιχαθει τους φιλους/ες βρυκολακες που περιμενουν την καταλληλη στιγμη να σου πιουν το αιμα και να χαρουν με την δυστυχια σου.
Ασχετο, πιστευω οτι οι καλυτερες φιλιες ειναι μεταξυ ανδρων και γυναικων. Οι γυναικες τεινουν να ζηλευουν η μια την αλλη και ερχονται πιο συχνα σε συγκρουση![]()
Συμφωνω απολυτα σε αυτο! παντα οι καλυτεροι μου φιλοι ηταν αγορια..με αυτους ενιωθα πιο ανετα..πιο οικεια! δεν ειχα τα γνωστα ''κοιταξες τον γκομενο μου'' ''εισαι πιο ωραια απο μενα'' κτλ..με τους αντρες περνας καλα, γελας, και εισαι πιο χαλαρη!

ιβανα
Επιφανές μέλος

οχι ακομα τουλαχιστον...σιγουρα στραβα γινονται κ απογοητευεσαι κατα καιρους απο φιλους φιλες.
αλλα ισως πρεπει να παραβλεπουμε καποια πραγματα κ να συνεχιζουμε. και να συγχωρουμε ευκολοτερα (εκτος αν εχει γινει κατι χοντρο)
αγαπα τους φιλους σου με τα ελαττωματα του, και στην τελικη κανεις τελειος ρε παιδια......
σε αυτο που συμφωνω οτι σαν τους γονεις σου δε σε νοιαζεται κανεις..

τακις
Εκκολαπτόμενο μέλος
ετσι, κ προκειμενου να μην παθαινω καταθλιψη καθε φορα που με πληγωνει ενας φιλος (εντος ή εκτος εισαγωγικων το φιλος), εχω καταληξει στα εξης:
α)οση αγαπη δινω σε καποιον γιατρευει πρωτα την δικη μου ψυχη. ελπιζω κ τη δικη του, αλλα αν οχι, ειναι δικο του προβλημα, δικη του χασουρα, οχι δικη μου.
β)η καλυτερη μου φιλη ειμαι εγω. μελαγχολω καμια φορα σε αυτη τη σκεψη, ελπιζω ισως να διαψευστω, αλλα ισχυει.
Raktia
Πολύ δραστήριο μέλος
Και δυστυχώς η ικανότητα να γνωρίζεις τα σημάδια και να διαβάζεις τους ανθρώπους, ειναι κάτι που να αποκτάς όταν πλέον έχεις φάει τα μουτρα σου για τα καλά. Ή όπως λενε "η εμπειρία ειναι μια τσατσάρα που την αποκτάς όταν είσαι καραφλός."
Ποτέ όμως δεν κατάλαβα γιατί μπορεί ένας άνθρωπος που τον έχεις όχι σαν αδελφό αλλα σαν δευτερο εαυτό, να φερθεί τόσο άσχημα. Και πραγματικά τελικά φιλία, νομίζω ότι λίγο δύσκολα βρίσκεται. Και δεν πιστευω σε φιλίες που συντηρουνται λόγο παλαιότητας.
julia
Διακεκριμένο μέλος
Η «προδοσία» αν και γένους θηλυκού δεν έχει φύλο…
Είναι θέμα χημείας, χαρακτήρα, ιδιοσυγκρασίας, ανατροφής και αξιών.
Αν όμως η ντομπροσύνη και η ειλικρίνεια είναι κατʼ εξοχήν προνόμιο των ανδρών τότε ναι…προτιμώ να έχω ΜΟΝΟ άνδρες φίλους.
Και sakura-chan, θα συμφωνήσω μαζί σου.
Ελπίζω κι εύχομαι το καλό των ανθρώπων, και ειδικά των ανθρώπων που διαλέγω να είμαι πιο κοντά.
Θα τολμήσω να με χαρακτηρίσω ως θετικό άνθρωπο, ευκολόπιστο έως και «αφελή», όπως αποδεικνύεται….
Το μόνο σίγουρο θα είμαι πιο προσεκτική με πολλά, και ας χαρακτηριστώ και δύσπιστη, και καχύποπτη.
Ιβάνα, «το σφάξε με πασά μου, να αγιάσω» δεν είναι το μότο μου.
Δεν είμαι ούτε ανασφαλής, ούτε φοβάμαι και να διαλύσω φιλίες και δεσμούς αν κάποιος δεν αξίζει.
«Υποτίθεται» ότι ο λόγος μας έχει βάρος, «υποτίθεται» ότι είμαστε ενήλικες!
Ισως όμως απλά να μην έχεις καταλάβει σε τι αναφέρομαι για αυτό και θα προσπαθήσω να γινω πιο σαφής.
Εχεις νιώσει ποτέ ζητιάνος χρημάτων που σου οφείλονται;
Χρηματων που δάνεισες και περιμένεις μέχρι και σήμερα 1,5 χρόνο μετά να πάρεις πίσω;
Εχεις νιώσει πως είναι να σε κοροιδεύουν με ψέμματα για να αποφύγουν να σου δώσουν όσα σου χρωστούν;
Να μη σέβονται το δικό σου πρόβλημα;
Εχεις νιώσει πως είναι να παρακολουθείς τη μεθόδευση της ίδιας εκδούλευσης (βοηθά και η «θέση» του ατόμου σε αυτό και ο κοινός σκοπός…) και ως προς άλλους ανθρώπους, κι εσυ να σιωπάς, στην ουσία προστατεύοντας αυτόν που σε έχει εξαπατήσει;
Δυστυχώς ενώ δε θέλω να πω πως «μαζί με τα ξερά θα καούν και τα χλωρά» αλλά κινδυνεύω, ως παθούσα να πιστέψω, πως ίσως κι αυτό να συμβεί μια μέρα. Η εμπιστοσύνη δύσκολα κερδίζεται ενώ πολύ εύκολα χάνεται!!! Στη δική μου περίπτωση συνέβη το αντίθετο, αλλά δε θα επιτρέψω αυτό να ξανασυμβεί.
Τα ψέμματα, μας τελείωσαν!
skai-animals
Δραστήριο μέλος
Σας ευχαριστώ παιδιά που μοιραστήκατε τις σκέψεις σας μαζί μου.
Η «προδοσία» αν και γένους θηλυκού δεν έχει φύλο…
Είναι θέμα χημείας, χαρακτήρα, ιδιοσυγκρασίας, ανατροφής και αξιών.
Αν όμως η ντομπροσύνη και η ειλικρίνεια είναι κατʼ εξοχήν προνόμιο των ανδρών τότε ναι…προτιμώ να έχω ΜΟΝΟ άνδρες φίλους.
Και sakura-chan, θα συμφωνήσω μαζί σου.
Ελπίζω κι εύχομαι το καλό των ανθρώπων, και ειδικά των ανθρώπων που διαλέγω να είμαι πιο κοντά.
Θα τολμήσω να με χαρακτηρίσω ως θετικό άνθρωπο, ευκολόπιστο έως και «αφελή», όπως αποδεικνύεται….
Το μόνο σίγουρο θα είμαι πιο προσεκτική με πολλά, και ας χαρακτηριστώ και δύσπιστη, και καχύποπτη.
Ιβάνα, «το σφάξε με πασά μου, να αγιάσω» δεν είναι το μότο μου.
Δεν είμαι ούτε ανασφαλής, ούτε φοβάμαι και να διαλύσω φιλίες και δεσμούς αν κάποιος δεν αξίζει.
«Υποτίθεται» ότι ο λόγος μας έχει βάρος, «υποτίθεται» ότι είμαστε ενήλικες!
Ισως όμως απλά να μην έχεις καταλάβει σε τι αναφέρομαι για αυτό και θα προσπαθήσω να γινω πιο σαφής.
Εχεις νιώσει ποτέ ζητιάνος χρημάτων που σου οφείλονται;
Χρηματων που δάνεισες και περιμένεις μέχρι και σήμερα 1,5 χρόνο μετά να πάρεις πίσω;
Εχεις νιώσει πως είναι να σε κοροιδεύουν με ψέμματα για να αποφύγουν να σου δώσουν όσα σου χρωστούν;
Να μη σέβονται το δικό σου πρόβλημα;
Εχεις νιώσει πως είναι να παρακολουθείς τη μεθόδευση της ίδιας εκδούλευσης (βοηθά και η «θέση» του ατόμου σε αυτό και ο κοινός σκοπός…) και ως προς άλλους ανθρώπους, κι εσυ να σιωπάς, στην ουσία προστατεύοντας αυτόν που σε έχει εξαπατήσει;
Δυστυχώς ενώ δε θέλω να πω πως «μαζί με τα ξερά θα καούν και τα χλωρά» αλλά κινδυνεύω, ως παθούσα να πιστέψω, πως ίσως κι αυτό να συμβεί μια μέρα. Η εμπιστοσύνη δύσκολα κερδίζεται ενώ πολύ εύκολα χάνεται!!! Στη δική μου περίπτωση συνέβη το αντίθετο, αλλά δε θα επιτρέψω αυτό να ξανασυμβεί.
Τα ψέμματα, μας τελείωσαν!
Δυστυχώς στις μέρες μας έχουν αλλοτριωθεί τόσο πολύ τα πράγματα, οι θεσμοί, οι έννοιες, που είναι δύσκολο κανείς να πιστέψει σε μια αληθινή φιλία. Είναι δύσκολο να υπάρξει μια τέτοια φιλία…
Εγώ πιστεύω στο ρητό « φίλος επιζήμιος, εχθρός αποκαλύτο», που σημαίνει πως όποιος «φίλος» επιδιώκει ή προκαλεί το κακό σου, είναι εχθρός.
Και μέχρι σήμερα επιβεβαιώθηκα…άτομα που έτυχε να μοιραστώ τα πάντα και με πρόδωσαν. Άτομα που επιδίωκαν την φιλία μου ώστε να καλύψουν το κενό που ένιωθαν μέσα τους, αγνοώντας εμένα. Άτομα διπρόσωπα, ύπουλα, ζηλιάρικα, κακά…
Και άτομα που έτυχε από παιδί να τα γνωρίζω, χρόνια ολόκληρα και τέλος με πρόδωσαν…
Δεν φταίει ότι ίσως να ήμουν ευάλωτη. Φταίει πως έπρεπε να γνωρίζω πως φιλία δεν υπάρχει.
Είναι έτσι η φύση του ανθρώπου, γεμάτη προδοσία,. Ίντριγκες κλπ κλπ κλπ.
Τώρα πια έχω γνωστούς, αλλά δεν επιδιώκω φιλίες. Δεν έχω ανάγκη να έχω φιλίες.
[FONT="]Δεν ξέρω αν είναι καλό, ή κακό, ή σκληρό αυτό, αλλά δεν με νοιάζει. Έμαθα να ζω μόνη μου χωρίς να έχω ανάγκη κανέναν!!![/FONT]

drusilia
Διάσημο μέλος
το να στέκεσαι σε έναν άνθρωπο για να καταλάβεις τελικά ότι σε εκμεταλλεύτηκε είναι πολύ άσχημο συναίσθημα.
Ειδικα οταν πρόκειται για άνθρωπο απο τον οποιο περιμενες κάτι καλύτερο, άνθρωπο που τον θεωρεις φίλο σου...
Αλλα αυτη ειναι η ανθρώπινη φύση δυστυχως κα ιγια αυτο πρεπει να ειμαστε πολυ προσεκτικοι.
croft
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ποτέ δεν είχα την απαίτηση απο τους "φίλους" μου να φέρονται όπως εγώ γιατί κατανοώ οτι δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίδιοι. άλλοι τόχουν μέσα τους να βοηθούν ακόμη και έναν άγνωστο άλλοι πάλοι κοιτάνε μόνο τον εαυτό τους.
Ούτε περίμενα να μου ανταποδώσουν την όποια βοήθεια η στήριξη τους είχα προσφέρει, το έκανα άλλωστε επειδή το ήθελα.
Μου αρκούσε μία καλή κουβέντα και ένα στοιχειόδες ενδιαφέρον.
Οταν κάποια στιγμή χρειάστηκα την στήριξη των φίλων μου εξαφανίστηκαν όλοι τους. Ηταν μία πολύ δύσκολη περίοδος της ζωής μου και την πέρασα ΜΟΝΗ μου και ευτυχώς κουτσά στραβά τα κατάφερα και επιβίωσα...
Από τότε δεν έχω φίλους, μόνο γνωστούς. Μπορεί να με στεναχωρεί αλλά δεν αντέχω άλλες προδοσίες, ξέρω πώς οτι γείνει θα πρέπει να το αντιμετοπίσω μόνη μου και να το ξεπεράσω πάλι μόνη μου.
julia
Διακεκριμένο μέλος
Εύχομαι μετά απο όλα αυτά απλά να μην την ξαναπατήσει άλλος...
Να μην παραπλανηθεί κανείς πια απο τα συναισθήματά του, και τους κοινούς σκοπούς
Τα χρήματά μου τα πήρα την επόμενη απο ότι ανοίχτηκε το θέμα... οποία σύμπτωσης...
(και σας ευχαριστώ όλους για την θετική ενέργεια που μου στείλατε)
Έυχομαι ο καθένας να το παίζει όσιος και οσία με τις δικές του πλάτες και όχι με άλλων, και αν δεν μπορεί, να διαλέξει άλλο χόμπι...
Επίσης δεν γίνεται και είναι ουτοπικό να συγκρίνονται ανόμοια πράγματα, μεγέθη, και ανθρώποι, γιατί είναι τόσο τυφλοί και τόσο ανοητοι που κάνουν και αυτό το λάθος...
Με αυτές τις σκέψεις θα ήθελα να ευχηθώ κι όλας το 2010 να μας κάνει καλύτερους ανθρώπους, λιγότερο εγωιστές, με περισσότερο ντομπροσύνη, και αυτοκριτική.
^Dark Angel^
Πολύ δραστήριο μέλος
ΟΥΡΑΝΙΑ
Περιβόητο μέλος
marzep
Δραστήριο μέλος
Δεν θα μπορουσα να συμφωνησω περισσοτερο Ρανια...Βρε παιδιά βλέπω μεγάλη απογοήτευση εδώ μέσα. Εγώ πιστεύω ότι οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους. Όταν μπαίνουν συμφέροντα ακόμα και οικογένειες ισοπεδόνονται. Άρα δεν μπορούμε να γενικεύσουμε. Εγώ πιστεύω ότι επειδή δεν είμαστε όμοιοι και ο κάθε άνθρωπος έχει τον δικό του χαρακτήρα πρέπει να σεβόμαστε τα θέλω του φίλου μας και τον χαρακτήρα του και να κάνουμε κάποιες υποχωρήσεις. Εγώ ναι έχω προδοθεί από ανθρώπους αλλά έχω και φίλη από το γυμνάσιο ακόμα και δεν έχουμε τσακωθεί ποτέ παρόλο που την λέμε η μία στην άλλη όταν κάτι δεν θεωρούμαι σωστό. Οι φιλίες θεωρώ ότι κτίζονται και ότι καλό είναι να μην εμπλέκονται συμφέροντα τα οποία λειτουργούν ως ορολογιακή βόμβα. Εγώ πιστεύω στην φιλία και δουλεύω πολύ να διατηρήσω τις φιλίες μου. Μην απογοητεύεστε ειδικά τα νέα κορίτσια που τα ακούω πολύ απογοητευμένα βρε παιδί μου.
popi_kali
Νεοφερμένο μέλος
καλημερα!κ χρονια πολλαΔεν θα μπορουσα να συμφωνησω περισσοτερο Ρανια...
ειναι μεγαλη συζητηση το 8εμα της φιλιας!δυστυχως στην εποχη μας τουλαχιστον απο οσα εχω καταλαβει εγω εχουν υποστει ολοι τοση πιεση κ στρες που αποβλεπουν μονο στην παρτη τους κ γενικα πως 8α αποφυγουν καταστασεις οπου ισως 8α χρειαστει να τρεξουν η να μπουν σε διαφορες διαδικασιες οπου 8α τους αποφερουν αγχος η επιπλεον δουλεια απο την συνη8ισμενη!κ εκει ξεκινουν οι κοντρες οι ιντριγκες,οι εγωισμοι κ η αδιαφορια με αποτελεσμα να φτανεις στο συμπερασμα οτι φιλιες δυσκολα κρατιουνται!προσωπικα εγω ευτυχως η δυστυχως εχω φιλους που μετριουνται στο δαχτυλο ενος χεριου!κατα τα αλλα οπως κ πολλοι αν8ρωποι εχς στραφει στα ζωα κ σαν επαγγελμα αλλα κ στην προσωπικη μου ζωη οπου η αγαπη τους ειναι ανιδιοτελης αλλα παραλληλα κ ξεκα8αρη!
ΟΥΡΑΝΙΑ
Περιβόητο μέλος
popi_kali
Νεοφερμένο μέλος
ναι ουρανια συμφωνω απλα το να παλευεισ μονη σου δεν εχει ουσια!πλεον ο κοσμος δεν πιστευει στο "αγαπα τον πλησιον οπως ειναι" παρα μονο ο καθενας προσπαθει να βαλει τον αλλον σε ενα καλουπι ας πουμε συμφωνα με τις δικες του προδιαγραφεςΠαιδιά το ξαναλέω φιλία δεν είναι να γλύφουμε τα αυτιά του άλλου. Και θα τσακωθείς και θα λογοφέρεις. Το παν είναι τα συναισθήματα που τρέφουμε για τον φίλο μας. Αν φοβόμαστε να αισθανθούμε και να προδοθούμε τότε ούτε να ερωτευόμαστε θα πρέπει ούτε να εμπιστευόμαστε κανένα άνθρωπο. Εγώ πραγματικά αρνούμε να το δεχτώ αυτό όσες φόλες κι αν φάω. Με νοιάζει το τι αισθάνομαι εγώ για έναν άνθρωπο γενικότερα και για τους ανθρώπους που εκτιμώ θα είμαι δίπλα τους.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool