Υπάρχει πραγματική φιλία;

πω πω με καλυψες τοσο πολυ!!!! και μετα αναρωτιεμαι γιατι δεν εκανα φιλιες οσο σπουδαζω ελλαδα, αφου οι φιλοι μου αν και ειναι μακρια με γεμιζουν τοσο πολυ, και χωρις να μιλαμε συχνα ξερω οτι ειναι διπλα μου. καθε φορα που ειμαστε μαζι ειναι λες και ημασταν και ολο τον προηγουμενο καιρο μαζι:):):)

Είναι λογικό, κατά την άποψή μου, οι φιλίες οι πραγματικές να είναι από τα σχολικά χρόνια, από την εφηβία. Τότε ωριμάζουμε και δημιουργούμε την σημερινή μας προσωπικότητα. Μεγαλώνουμε μαζί και διαμορφώνουμε μαζί το χαρακτήρα μας. Αποδεχόμαστε τα ελαττώματά μας και αν θες τα αγαπάμε κιόλας.
Μαζί ξεκινήσαμε να καπνίζουμε και τώρα μαζί προσπαθούμε να μην καπνίζουμε.....:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

κορίτσια, τι να πω, είστε από τις τυχερές! εγώ δεν κατάφερα να κρατήσω ποτέ καμιά φιλία παιδική...και γενικά είμαι τύπος που υποφέρει μόνος..είχα πολλές παρέες, είχα και φίλες κολητές, αλλά στα δύσκολα ήμουν μόνη, όχι γιατί το διάλεξα, αλλά γιατί με άφησαν όλοι. οπότε δεν πιστεύω σε φιλίες...πιστεύω στον εαυτό μου και ως τώρα είμαι τέλεια!:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Jullia, εχω να μπω πόσο καιρό σαν άνθρωπος στο Mycat και βλέπω πως την εξορισμένη μου φίλη την πιάσαν οι μαύρες της χριστουγεννιατικο και δε σήκωσε ένα ακουστηκό να πει "αι σιχτίρ"..
Δε μπορώ με τρώει και θα ήθελα να κάνει και η γριά Ηavana τη κατάθεση της περί φιλίας,
εγώ τη θεώρω σα το αγιο δισκοπότηρο, τη φιλία όπως και τον έρωτα όπως και την αγάπη, όλα τόσο αληθινά , αιώνια , παντοτινά ειλικρινή, όλα έτοιμα να σου δωθούν αρκεί να τα ψάξεις και να τα βρέις, αρκεί να πιστέψεις στο μύθο τους,
στη ζώη άνθρωποι και ζώα πάνε κι έρχονται , φέυγουν ξαναρχονται, κάποιοι δε θα ξαναέρθουν ποτέ.
Δε χρειάζεται να σε ληπεί , γιατί έτσι είναι φτιαγμένα τα πράγματα, μια ατελείοτη ροή....
έχω κάνει πολλές και δυνατές φιλιες , αγαπημένες καταραμένες,και αστέιες φίλους που δεν τους βλέπω κάθε μέρα αλλά αν πάρω τηλέφωνο μέσα στη νύχτα και έιναι στην άλλη άκρη της ΄γης θα πάρουν το επόμενο αεροπλάνο και θα πουν παρον. φίλοι που πάμε για καφέ αλλα θέλουμε να πούμε μόνο τα ασφαλή, φίλοι που έιναι να μοιραστεις μια κυριακή ένα λουκάνικο, φίλοι που σου γράφουν γράμματα για να σε παίρνει γλυκά ο ύονος, φίλοι που σε βρίζουν στη μάπα μπας και λάβεις το μύνημα που πρέπει να λάβεις απο το σύμπαν, όλοι τους έχουν ένα κοινό, όι φιλοί όπως και οι εραστές, όπως και οι συγγενείς, όπως και οποισδήποτε εκτός απο σενα.. δεν πρέπει να δουν τις πληγές σου ποτέ, ακόμη και καράβια να έχουν να έχουν βουλιάξει και να το ξέρουν , δεν πρέπει να καταλάβει κανείς πως έίσαι αδύναμος, πως δέν έχεις τον έλενχο, πως έισαι σε αναγκη, σε οποιαδήποτε πραγματική ανάγκη, είναι η φύση των ανθρώπων τετοια, η φύση του συλλλογικού ασυνείδήτου, να κυριαρχήσει, που πατά πάνω στον αδύναμο, ασυνειδητα, όχι ηθελημένα ...
so just beware...
και κακία σε κανέναν μη βαστάς έτσι είμαστε φτιαγμένοι...
φίλοι και αγαπημένοι...

Είναι λογικό, κατά την άποψή μου, οι φιλίες οι πραγματικές να είναι από τα σχολικά χρόνια, από την εφηβία. Τότε ωριμάζουμε και δημιουργούμε την σημερινή μας προσωπικότητα. Μεγαλώνουμε μαζί και διαμορφώνουμε μαζί το χαρακτήρα μας. Αποδεχόμαστε τα ελαττώματά μας και αν θες τα αγαπάμε κιόλας.
Μαζί ξεκινήσαμε να καπνίζουμε και τώρα μαζί προσπαθούμε να μην καπνίζουμε.....:)

Συμφωνώ απολύτως με αυτά που λές. Αν κάποιος κάνει σωστές και ισσοροπημένες παρέες απο τα εφηβικά χρόνια θα τον συντροφεύσουν και αργότερα και θα ζήσει μαζί τους πολλές όμορφες στιγμές. Πολλές φορές βλέπω παρέες που ήξερα απο το σχολείο να κάνουν ακόμα παρέα και τους χαίρομαι γιατί ξέρω οτι περνάν όμορφα όπως και εγώ με φιλαράκια που έχουμε κρατήσει επαφές.

Συμφωνώ απολύτως με αυτά που λές. Αν κάποιος κάνει σωστές και ισσοροπημένες παρέες απο τα εφηβικά χρόνια θα τον συντροφεύσουν και αργότερα και θα ζήσει μαζί τους πολλές όμορφες στιγμές. Πολλές φορές βλέπω παρέες που ήξερα απο το σχολείο να κάνουν ακόμα παρέα και τους χαίρομαι γιατί ξέρω οτι περνάν όμορφα όπως και εγώ με φιλαράκια που έχουμε κρατήσει επαφές.

Λένε πως η φιλία είναι ένα είδος έρωτα. Και κάτι παραπάνω. Η φιλία είναι έρωτας χωρίς σεξ αλλά γεννά συναισθήματα το ίδιο δυνατά όπως και ο έρωτας.
Φίλος είναι εκείνος που φέρνει στην επιφάνεια την πιο καλή πλευρά μας, την πιο ειλικρινή, την πιο ανιδιοτελή, την πιο ευγενική. Για να διατηρήσει κανείς αυτό το τόσο πολύτιμο συναίσθημα, χρειάζεται να επιστρατεύσει όλη του την ευφυία, όλη του την ενεργητικότητα, όλη του την καλοσύνη, όλη του την ανεκτικότητα.
Γιατί ο φίλος είναι καθρέφτης του καλύτερου εαυτού του.
Γι’ αυτό το να χάσει κανείς ένα φίλο είναι σαν να χάνει ένα από τα προνόμια που του χάρισε η ζωή. Και η απώλεια αυτή είναι πολύ επώδυνη.
Από το φίλο σου δεν μπορείς να ζητάς πολλά, αλλά παράλληλα μπορεις να του ζητάς και τα πάντα, γιατί η φιλία είναι μια ελεύθερη σχέση που επιτυγχάνεται με τη συγκατάθεση και των δυο.
Μπορώ να γράφω όλη τη νύχτα......σταματήστε με:clapup::clapup::clapup:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back