Υπάρχουν μυρωδιές που να αποφεύγουν οι γάτες;;

Οι μυρωδιές που σίγουρα απωθούν τις γάτες είναι των εσπεριδοειδών (πορτοκάλι, μανταρίνι, κίτρο, κλπ.). Αν δε θέλετε να πηγαίνει κάπου η γάτα σας, τρίψτε μια φλούδα πορτοκάλι και μόλις το μυρίσει θα φύγει αμέσως. Μια φορά είχα στα δάχτυλά μου χυμό πορτοκαλιού και όταν το πλησίασα στη γάτα μου, έκανε μια γκριμάτσα αηδίας και έφυγε!;) Αυτά που επίσης ενοχλούν είναι τα αρώματα και οποιαδήποτε χημική μυρωδιά (π.χ. από καλλυντικές κρέμες). Μάλλον επειδή είναι πολύ δυνατά για τη μυτούλα τους:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τα ούρα είναι άλλη ιστορία. Ακόμα κι αν με το καθάρισμα (ή με ξύδι κ.λπ.) σ' εμάς φαίνεται ότι η μυρωδιά έχει φύγει, οι γάτες συνεχίζουν να τα μυρίζουν, λόγω των πρωτεϊνών που περιέχουν και που είναι πάρα πολύ δύσκολο να αφαιρεθούν. Ο μόνος τρόπος να γίνει αυτό, είναι με ΕΙΔΙΚΟ προϊόν που περιέχει ένζυμα, τα οποία διασπούν τις πρωτεΐνες. Υπάρχουν πολλές μάρκες, αν γράψετε στο Google "enzyme cleaner" θα βρείτε πολλά προϊόντα. Λογικά, κάποια απ' αυτά θα τα φέρνουν και τα εδώ πετ σοπ.

Ααααα είδες;;;; Να που μάθαμε κάτι καινούργιο!!!:up::up::up:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εμένα πάλι ο επιθεωρητής μου ανέβηκε χθές στον πάγκο της κουζίνας την ώρα που έκανα την πατατόσουπα της Βικτωρίας.... και όταν άνοιξα το μοσχοκάρυδο με κοίταξε όλο αηδία ....και έφυγε!!! :up: Λες να αφήσω στον πάγκο διάσπαρτα μπαχαρικά με εντονη μυρωδιά??????????

Μάλλον δεν εγκρίνει τη μαγειρική σου.:P:P:P

Μάλλον δεν εγκρίνει τη μαγειρική σου.:P:P:P

ε οχι δα!!!!! Τα μπαχαρικά, μάλλον δεν του αρέσουν :whistle::whistle:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back