LavantiS
Νεοφερμένο μέλος
Εχω εναν γατούλη Σιαμ που αισίως εκλεισε τα 18 φέτος... Τα τελευταία 2 χρόνια έχει αρχίσει να "πέφτει" η ενεργητικότητα του και να χάνει βάρος.. Αλλά το τελευταίο καιρό έχει παραγίνει.. Εχει σχεδον αποστεωθεί ενώ ο μυικός του όγκος έχει μειωθεί στο ελάχιστο.. Γενικά ήταν πάντα μίζερος στο φαγητό του, τρώει λίγο από συγκεκριμένες μάρκες μόνο κονσέρβες και κροκέτες αλλά τελευταία αρκείται στο να γλείφει το ζουμί από τη κονσέρβα και σε μερικές κροκέτες.. Δοκιμάσαμε να αλλάξουμε γεύσεις, να του μαγειρέψουμε πράγματα που μικρός του άρεσαν, αλλά καμία τύχη..
Δεν δείχνει να πονάει, ή να είναι άρρωστος, αυτοεξυπηρετείται από πλευράς τουαλέτας και πλυσίματος (δεν γλύφεται όσο γλυφόταν βεβαια), νύχια δεν πολυακονίζει και θέλουν κόψιμο κάθε τόσο, έχει ομως ακόμα δόντια (κροκέτες τρώει ας πούμε).. και δοκιμές όπως αλεσμένες κροκέτες ή τροφή, δεν είχαν ιδιαίτερη τύχη..
Στον κτηνίατρο που τον είχαμε πάει πριν μερικούς μήνες για το θέμα του βάρους είπε πώς μια βιοχημική εξέταση αίματος θα τον ταλαιπωρούσε πολύ (για να του κάνει νάρκωση ώστε να του πάρει αίμα) για να βρίσκαμε αν υπάρχει κάτι.. Και μας έδωσε μια "πάστα" σωληνάριο πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, την οποία φυσικά πολεμάμε για να φάει χωρίς αποτέλσμα..
Τέλος, να πω οτι στο σπιτι εδώ και 1 χρόνο υπάρχει και δεύτερο γατί, κυρίως περιορισμένο σε άλλους χώρους.. αλλά η απώλεια βάρους έχει ξεκινήσει από πιο νωρίς..
Υπάρχει κανένα "κολπο" / πρόταση για να τον κάνουμε να φάει λίγο, ή κάπως να τον παχύνουμε, γιατί έτσι όπως εχει αδυνατίσει υποθέτω ότι ειναι και πιο ευθραστος σε οποιαδήποτε κακουχία.. από κρύωμα, μέχρι πέσιμο ή ακόμα στραβοπάτημα.. και υποθέτω στο τέλος θα καταρρεύσει.. Ξέρετε κάποια τροφή, μαγειρευτή ή κονσέρβα που να μην αντιστέκεται κανενα γατί και ειναι πλούσια σε θερμίδες; κάτι άλλο να προτείνετε; Είναι κρίμα να έχει (ελπίζω) χρόνια ακόμα μπροστά του το γατί, και να μην τα ζήσει επειδή δεν τρωει καλά..
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Σε καταλαβαίνω απόλυτα που δεν θέλεις να ταλαιπωρήσεις τον γάτο σου σε αυτή την ηλικία.Όμως η διατροφή που λες ότι κάνει τώρα τελευταία..είναι σχεδόν μηδαμινή.
Μπορεί να έχει κάποιο πρόβλημα στο συκώτι,στα νεφρά..οπουδήποτε...αν δεν εξεταστεί,για να θεραπευτεί πως θα ζήσει; Ο γιατρός σας,είναι ενήμερος ότι τώρα τελευταία δεν τρώει σχεδόν καθόλου και έχει αδυνατίσει τόσο πολύ;Το θέμα είναι απλά ανορεξία ή υπάρχει κάποιο πρόβλημα λόγω γηρατειών;Αν είναι το δεύτερο..δεν ξέρω κατα πόσο μπορει να αρχίσει να τρώει ξανα,χωρίς να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
LavantiS
Νεοφερμένο μέλος
Κι εγώ θέλω πιο πολύ από τίποτα άλλο να μου πεί ενας γιατρός ότι δεν υπάρχει τίποτα κακό στην υγεία του γατιού, πέρα από τη βλακεία που το δέρνει και δεν τρώει όσο θα έπρεπε γιατί ειναι περίεργος (και αυτή είναι και η ελπίδα μου, αφού αυτή η κατάσταση είναι σταθερή τους τελευταίους μήνες τώρα, ενώ ότι άλλο μας είχε προκύψει στο παρελθόν -νεφρά-κλπ- είχε εξελιχθεί μέσα σε ώρες ή μέρες). Επίσης, οπως ξαναείπα δεν φαίνεται να πονάει κάπου ή να έχει οποιαδήποτε ενόχληση..
Η σκέψη που κάνω είναι να το πάω σε έναν ζευγάρι κτηνίατρων που τον "κούραρε" παλιότερα και αγαπάνε πολύ τα ζώα (και του είχαν παρει και αίμα χωρίς νάρκωση) να με συμβουλέψουν..
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος

yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
marina289
Περιβόητο μέλος
ΒΑΣΙΚΑ ΓΙΑ ΑΛΛΟ ΛΟΓΟ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΩ....
18 ΧΡΟΝΩΝ;;;;;;;
ΜΠΡΑΒΟ!!!! ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΜΑΣ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΓΑΤΟΜΑΜΑΔΕΣ!!! ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ Ο ΓΑΤΟΥΛΗΣ ΣΟΥ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΩΝ 30!!!!!

Άντε! Σε δεύτερο γιατρό γρήγορα ο μάγκας! Όλα καλά θα πάνε!
aretha
Περιβόητο μέλος
Τέτοιες τροφές (δηλαδή υπερθερμιδικές και με έντονη μυρωδιά για να είναι ελκυστικές σε ζώα με μειωμένη όρεξη) είναι η a/d της Hill's και η Recovery της Royal Canin. Και οι δύο είναι υγρές τροφές, σε μορφή μους που μπορεί να αραιωθεί ακόμα περισσότερο με νερό, αν το ζώο δυσκολεύεται να μασήσει ή να καταπιεί. Τις έχω δώσει σε πολύ άρρωστα ζώα και ακόμα δεν μου έχει τύχει ζωάκι που να τους αντιστέκεται. Κάνε μια δοκιμή.Ξέρετε κάποια τροφή, μαγειρευτή ή κονσέρβα που να μην αντιστέκεται κανενα γατί και ειναι πλούσια σε θερμίδες;
Όσο για τα αίτια της απώλειας βάρους, ίσως να μπορείτε να τα εντοπίσετε και με κάποια άλλη εξέταση, υπέρηχο ας πούμε που μπορεί να εντοπίσει πιθανούς όγκους ή αλλοιώσεις στα νεφρά ή άλλα όργανα. Βέβαια, με την προϋπόθεση να είναι σχετικά ήρεμος ο γατούλης στο γιατρό, διαφορετικά και γι' αυτό θα χρειαστεί να πάρει κάποιο φάρμακο.
Πάντως, για την αιμοληψία και τις ιατρικές εξετάσεις γενικότερα, δεν γίνεται κανονική νάρκωση. Γίνεται ηρέμηση ή μέθη, πολύ ελαφρύτερα δηλαδή. Φυσικά, ο κίνδυνος πάντα υπάρχει -ειδικά όταν πρόκειται για μεγάλης ηλικίας ζώα- αλλά το ρίσκο το ζυγίζεις πάντα με τα πιθανά οφέλη (καθώς και με τους κινδύνους της μη διάγνωσης και μη θεραπείας).
Εύχομαι να πάνε όλα καλά

LavantiS
Νεοφερμένο μέλος
Μίλησα με τους γιατρούς που είχε στα ..νιάτα του ο γατούλης (και τον είχαν σώσει στο παρελθόν απο μια άσχημη λοίμωξη ουροποιητικού) και μου ειπαν για ορό και βιταμίνη Β.. Φυσικά, από την ταλαιπωρία να τρυπιέται το ζώο (ειδικά τωρα που δεν έχει καθόλου σχεδόν κρέας πάνω του) θα δοκιμάσω και τις τροφές που μου έγραψες @ Aretha . Ελπίζω να έχεις δίκιο (είναι από τα πιο ανάποδα γατιά ο συγκεκριμένος στο φαγητό του) και να καταφέρουμε να του επαναφέρουμε με πιο φυσικό τρόπο την όρεξη..
Θα κλείσω και ραντεβού με τον κτηνίατρο για απόψε λογικα (αν και με άγχωσαν κάποια αόριστα αρνητικά υπονοούμενα που διάβασα ψάχνοντας στο νετ για το τηλέφωνο του συγκεκριμένου κτηνιατρίου στη Κυψέλη)..
Ελπιζω να έχω να σας πω καλα νέα..
LavantiS
Νεοφερμένο μέλος
Πήγαμε στο γιατρό οπου του έδωσε 100ml ορό και 2.5cc vitamin B. Διαπίστωσε δυσπνοια και αρυθμίες και συνέστησε να μην τον ταλαιπωρήσουμε με διαγνώσεις αφού αν ειναι κάτι σοβαρό (που θα μπορούσε να ειναι) η θεραπεία θα ήταν αρκετά δύσκολη και το αποτέλεσμα αμφίβολο..
Συνέστησε 2 φορές την εβδομάδα την ίδια διαδικασία και μια δίαιτα για νεφροπάθεια (είχε ιστορικό)..
Συμφωνώ κι εγώ πως για να του δώσουμε 5-10 μερες 1 μηνα παραπανω ζωής θυσιάζοντας τη ποιοτητα αυτής, δεν ειναι καλό και δίκαιο για το ζωντανό..
Δυστυχώς, φαινεται να χειροτερεύει με γρήγορους ρυθμούς.. ειχε ένα περιστατικό ακράτειας ούρων στο ιατρείο, και κάποια ακόμα στο σπίτι.. δεν έχει κουράγιο να κάνει μπάνιο μονος του φυσικά.. (αλλιώς θα πήγαινε και στην άμμο του, αν και χθες το προσπαθησε και πρόλαβε να φτάσει απ εξω).. δυσκολεύεται αρκετά να περπατήσει και πλέον δεν ασχολείται καθόλου με φαγητό (ούτε οι a/d έπιασαν, ούτε το γάλα για μικρά).. Μάλλον βαδίζουμε για το αναπόφευκτο.. ελπίζω μονο να ειναι από μονο του σύντομο και ανώδυνο, όσο το δυνατό.. Εκτός αν μας αιφνιδιάσει άλλη μια φορά, αλλά δεν μπορώ να υπολογίσω αν του έχει μείνει καμια εξτρα ζωή από τις 7..
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

LavantiS
Νεοφερμένο μέλος
η κατάσταση σου επιδεινώθηκε πολύ γρήγορα, και έσβησε σήμερα το μεσημέρι..
Ευτυχώς δεν ταλαιπωρήθηκε πολύ (χρονικά, τουλάχιστον) ο μικρός μου.. Οπως και να έχει, μου χάρισε 18+ ομορφα, συντροφικά και έντονα χρόνια αναμνήσεων και τον ευχαριστώ..
Καλό του ταξίδι..
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

...ποσο πολυ λυπαμαι..κουραγιο καλε μου φιλε...ετσι να σκεφτεσαι,ότι εζησε 18 χρονια (και ειμαι σιγουρη οτι ηταν ευτυχισμενα μαζι σου,γιατι φαινεται ποσο τον λατρευεις),και δεν ταλαιπωρηθηκε πολυ...καλο του ταξίδι....Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
speri
Διάσημο μέλος
marina289
Περιβόητο μέλος

¨Έσβησε¨ το πουλάκι μου...Τουλάχιστον δεν ταλαιπωρήθηκε ιδιαίτερα...
Δεν έχω λόγια-είναι μία στιγμή απ'αυτές που τρέμω...Έχεις ένα τσουβάλι αναμνήσεις,κράτα τες και κουράγιο...
Καλό ταξίδι ζουζουνάκι...

LavantiS
Νεοφερμένο μέλος
fockos
Επιφανές μέλος
τελικά μας αιφνιδίασε αλλά δυστυχώς όχι ευχάριστα..
.

κρίμα ο γατούλης.
Για να πάρεις αίμα στο γατί πρέπει να ναρκώσεις το ζωάκι; (δε το ξερα)
Δε μπορούσαν να του κάνουν του γατούλη μια μια γενική ούρων τον αφήσαν στην μοίρα του να πεθάνει.
Μπορεί να είχε καρκίνο ο γατούλης.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Βρε Γιωργο μου..διαβαζε ολη την ιστορια απο την αρχη..ο γατος ηταν υπερηλικας,ειχε προβληματα και κανενας δεν τον αφησε στη μοιρα του..ισα-ισα το ακριβως αντιθετο..μακαρι ολα τα ζωακια να ειχαν τη φροντιδα,που εδωσε ο ιδιοκτητης του γατου..
κρίμα ο γατούλης.
Για να πάρεις αίμα στο γατί πρέπει να ναρκώσεις το ζωάκι; (δε το ξερα)![]()
Δε μπορούσαν να του κάνουν του γατούλη μια μια γενική ούρων τον αφήσαν στην μοίρα του να πεθάνει.
Μπορούσε να είχε καρκίνο ο γατούλης.

fockos
Επιφανές μέλος
Mια γατούλα που είχα παλιά (την είχα μαζέψει από ένα ποτάμι) στα τελευταία της είχε πιθανότατα καρκίνο και από οτι θυμάμαι είχε χάσει πολλά κιλά τις τελευταίες μέρες και δεν έτρωγε τίποτα. Στην συνέχεια έπεσε σε λήθαργο και κοιμήθηκε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
προς Θεού δεν έλεγα για τον ιδιοκτήτη του γατούλη αλλά παραπάνω για τον κτηνίατρο μπορούσε να κάνει μια γενική ούρων να δουν τουλάχιστον από τι έπασχε για να του δώσουν κάτι αναλγητικό να μην πονάει πολύ τουλάχιστον.
Mια γατούλα που είχα παλιά (την είχα μαζέψει από ένα ποτάμι) στα τελευταία της είχε πιθανότατα καρκίνο και από οτι θυμάμαι είχε χάσει πολλά κιλά τις τελευταίες μέρες και δεν έτρωγε τίποτα. Στην συνέχεια έπεσε σε λήθαργο και κοιμήθηκε.
Λεω και εγω...

...Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool