Υπεραντλαντικό ταξίδι. Είναι καλή ιδέα;

vicki v.

Δραστήριο μέλος

Η vicki v. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 44 ετών. Έχει γράψει 735 μηνύματα.
Χαίρεται!!! Αποφάσισα να μοιραστώ την εμπειρία μου για το υπερατλαντικό μου ταξίδι παρέα με το γατουλίνι μου...Απίστευτη εμπειρία.
Στις 13 Ιουνίου πετάξαμε από τη Θεσσαλονίκη στο Μόναχο, από κει στο Σικάγο και τελικά στην Μοντάνα, ένα ταξίδι που κράτησε συνολικά 26 ώρες με πολύωρες στάσεις στα αεροδρόμια. Καταρχήν, ένα μήνα πριν την ημερομηνία της πτήσης μας, άρχισα να αγχώνομαι απίστευτα για το πως θα πάνε τα πράγματα διότι η Σβούρα δεν είναι μία κλασσική περίπτωση γάτας (αν και δεν υπάρχει στερεότυπο για τις γάτες εν τέλει ). Λόγω του ότι γενικά δεν δεχόμουν πολύ κόσμο στο διαμέρισμά μου - καθώς ήταν μικροσκοπικό- η Σβούρα δεν κοινωνικοποιήθηκε καλά με τους ανθρώπους και γενικά δεν θέλει να έρχεται σε επαφή με αγνώστους. Το πρόβλημα είναι πως όταν δεν της αρέσει η παρέα μου, δεν κρύβεται στο δωμάτιό της όπως θα έκανε μία νορμάλ γάτα, αλλά επιτίθεται και προσπαθεί να διώξει τον καλεσμένο μου από το σπίτι!!! Αυτό συμβαίνει γιατί είχαμε ένα άσχημο επεισόδιο με έναν πρώην. Την κυνηγούσε μέσα στο σπίτι όταν εγώ έλειπα και όταν βρήκε την ευκαιρία η Σβούρα πήρε την εκδίκησή της....και η κατάσταση έληξε με αιματοχυσία (του πρώην). Έτσι πίστευα πως όταν στο αεροδρόμιο θα μου ζητούσαν να τη βγάλω από το κλουβάκι της για να το περάσουν από τις Ακτίνες Χ, η Σβούρα θα μου έφευγε από τα χέρια και ή θα την κυνηγούσα στο αεροδρόμιο σαν την τρελή ή θα δάγκωνε κάποιον (ποτέ δεν γρατσουνάει πάντα δαγκώνει το γατόσκυλο ). Ευτυχώς με έβγαλε ψεύτρα...Αλλά ας τα πάρω τα πράγματα από την αρχή.

Πριν πετάξουμε εντός της Ε.Ε. έπρεπε οπωσδήποτε να έχει μικρο-τσιπ ή τατού. Διάλεξα το μικρο τσιπ (το οποίο κόστισε 50 ευρώ και τοποθετείται στον αριστερό ώμο της γατούλας με ένεση). Επίσης οι αεροπορικές εταιρίες ζητούν κλουβάκι με ειδικές διαστάσεις και pet passport που να αποδεικνύει πως έχει κάνει εμβόλιο λύσσας. Επειδή η Σβούρα ταξίδευε μαζί μου στην καμπίνα (κάτω στα πόδια μου) το κατάλληλο κλουβάκι ήταν πολύ άνετο για αυτήν, μοιάζει με σακβουαγιάζ και οι αεροπορικές εταιρίες απαίτησαν να υπάρχει μέσα στο κλουβί πιατάκι για νερό και φαγητό, ακόμη και αν δεν τον χρησιμοποιήσεις. Η κτηνίατρος μου συνέστησε να ταϊσω τη Σβούρα τουλάχιστον τέσσερις ώρες πριν την πτήση ώστε να μην κάνει εμετό κατά τη διάρκει του ταξιδιού. Απέφυγα να της δώσω ηρεμιστικό διότι είναι καλύτερα να έχει πλήρη συναίσθηση του τι γίνεται και ρυθμίζει καλύτερα την πίεση στα αυτιά της και τη θερμοκρασία του σώματός της. Επίσης για να αποφύγω ατυχήματα κατά τη διάρκεια της πτήσης, έστρωσα στον πάτο του κλουβιού, πάνες για κουτάβια οι οποίες είναι πολύ απορροφητικές και μπορεί κανείς να της βρει σε κάθε pet shop. Οπότε τώρα ήμασταν έτοιμες για το ταξίδι.Ακόμη, είχα μαζί μου λίγη άμμο, ξηρή τροφή, νερό και ένα αυτοσχέδιο κουτάκι ώστε να μπορεί να κάνει την ανάγκη της σε έκτακτη περίπτωση.

Η βασική συμβουλή για να είναι το ταξίδι όσο το δυνατόν μικρότερη ταλαιπωρία για την αγαπημένη σας γατούλα -συμβουλή που προσωπικά με βοήθησε πάρα πολύ- είναι να παραμένετε οι ίδιοι ήρεμοι. Όταν η γάτα αισθάνεται πως ανησυχείται, νιώθει ανήσυχη και η ίδια και η κατάσταση γίνεται δύσκολη. Επίσης σημαντικό είναι να της μιλάτε όσο το δυνατόν πιο πολύ γίνεται ώστε να την καθησυχάζετε και να νιώθει ότι όλα θα πάνε κάλα. Και η περιπέτειά μας ξεκίνησε κάπως έτσι...

Στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" στη Θεσσαλονίκη δεν μου ζήτησαν καν να την βγάλω από το κλουβάκι της όταν περνούσα από τον έλεγχο...αλλά ακολούθησαν τον ελληνικό τρόπο 'περνάω το κλουβί γύρω-γύρω'. Αυτό φυσικά ήταν μεγάλη ανακούφιση. Το ταξίδι κύλησε ομαλά μέχρι το Μόναχο και η Aegean είναι πολύ ανεκτική με τα κατοικίδια εντός του θαλάμου. Στο Μόναχο έπρεπε να βγάλω τη Σβούρα από το κλουβί για να περάσουμε από τον έλεγχο. Επίσης πολύ καλή μεταχείριση αφού τους εξήγησα πως είναι το πρώτο ταξίδι της γάτας και είναι πολύ τρομαγμένη, μου είπαν πως μπορούμε να πάμε σε ένα απομονωμένο δωμάτιο, όπου έβγαλα τη Σβούρα από το κλουβί, η κοπέλα της ασφάλειας πήρε το κλουβί και το πέρασε από τις ακτίνες Χ ενώ εγώ περίμενα με τη Σβούρα αγκαλιά στο δωμάτιο. Να σημειώσω εδώ ότι απαιτούν η γάτα να έχει λουράκι για να την έχεις υπό έλεγχο.

Κατόπιν έπρεπε να τσεκάρω ότι η Σβουρα δεν ήθελε να χρησιμοποιήσει την άμμο της.
Ακάρπη προσπάθεια γιατί ήταν απασχολημένη με την εξερεύνηση του χώρου,
παρά με την ικανοποίηση των φυσικών της αναγκών. Καθώς είχαμε μπροστά μας τέσσερις ώρες αναμονής την τάισα και της έδωσα νερό. Η πτήση από το Μόναχο στο Σικάγο ήταν η μεγάλη μου ανησυχία. Δέκα ώρες πτήσης σήμαινε πως κατά τη διάρκεια έπρεπε να την πάρω μαζί μου στην τουαλέτα και να της στρώσω κάτω το κουτί με την άμμο. Ειχαν περάσει 16 ώρες και δεν είχε κάνει πιπί....Άκαρπη προσπάθεια ξανά.

Φτάνοντας στην Αμερική τα πράγματα εξελίχθησαν πολύ πιο ομαλά από ότι περίμενα.
Όχι μόνο δεν ζήτησαν να δουν το διαβατήριό της και τα εμβόλιά της, αλλά κανείς δεν με ρώτησε τίποτα για τη γάτα. Τους ενδιέφερε περισσότερο το πόσο θα μείνω στην Αμερική και άλλες λεπτομέρειες παρά το αν μεταφέρω μαζί μου κροκόδειλο χεχε Εδώ χρειάστηκε να τη βγάλω από το κλουβάκι της σε μία αίθουσα με εκατοντάδες ανθρώπους και απίστευτη φασαρία...Πάλι η Σβούρα αποδείχθηκε κυρία. Ήταν τόσο φοβισμένη που όχι μόνο δεν προσπάθησε να το σκάσει αλλά δεν έβλεπε την ώρα να ξαναμπει στο κλουβί της. Σε τέτοιες περιπτώσεις, βοηθά να σκεπάσετε τη γάτα στην αγκαλιά σας με ένα μπουφάν. Όταν δεν έχει οπτική επαφή με το περιβάλλον, δεν νιώθει τόση απειλή.

Η τελευταία μας πτήση ήταν επίσης ομαλή - η Σβούρα κοιμόταν τις περισσότερες ώρες στο αεροπλάνο- και φτάσαμε σπίτι μετά απο συνολικά 26 ώρες από την ώρα που φύγαμε από την Ελλάδα. Χρησιμοποίησε αμέσως την άμμο της --- και ακόμη απορώ πως κατάφερε να κρατηθεί για παραπάνω από μία ημέρα!!! Το μόνο σίγουρο είναι πως οι γάτες είναι απίστευτες και αντέχουν πολλές κακουχίες και περίεργες καταστάσεις.

Σήμερα η Σβούρα κοιμάται στον ήλιο στο καινούργιο μας σπίτι και πραγματικά όταν βλέπω πόσο ευτυχισμένη είναι, δεν μπορώ να μην χαμογελάσω ειρωνικά όταν σκέφτομαι τους φίλους μου που με προέτρεπαν να την εγκαταλείψω στην Ελλάδα.
Απορώ αν θα έλεγαν το ίδιο αν η Σβούρα δεν ήταν γατούλα αλλά ένα μωρο!!!

Ελπίζω να πρόσφερα λίγες χρήσιμες πληροφορίες για κάποιον που σκέπτεται ταξίδι με αεροπλάνο και τη γάτα του παραμάσχαλα. Ξέρω ότι για μένα ήταν πολύ δύσκολο να μην έχω κανέναν να ρωτήσω για τα πως και τα γιατί

Τα σέβη μου!!!
Βίκη και Σβούρα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

πωπω τι μου θυμησες βικυ ενα ταξιδι ειχα κανει με την λαιδη μου κ ορκιστικα να μην την ξαναπαρω μαζι μου τραβηξε ταλαιπωρια μεγαλη το μωρο μου απο τοτε το αφηνα με την μαμα μου κ δεν την επερνα μαζι μου μονο στο νησι που ειχε τον κηπο κ της ξαπλες της

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Βίκυ μου άρεσε πολύ η ιστορία σου και χαίρομαι πραγματικά που πήρες μαζί τη Σβούρα και δεν την άφησες πίσω. Με γεια το καινούργιο σπίτι!

Ταξίδια μακρινά

Φίλη μου στην Κορέα (όπου ζήσαμε 4 χρόνια) είχε πάρει μαζί τη γάτα της από την Ελλάδα. Το ταξίδι με το αεροπλάνο ~20 ώρες και το έκανε κάθε χρόνο στις καλοκαιρινές διακοπές. Ούτε λόγος να εγκαταλειφθεί η γάτα!
Το μόνο πρόβλημα, επειδή επρόκειτο για εγκατάσταση εκεί και όχι απλό ταξιδι, ήταν ότι στην αρχή η γάτα έπρεπε να περάσει καραντίνα για 1 μήνα! :/:
Υπάρχουν και πιο δύσκολες περιπτώσεις, όπως βλέπεις, αλλά με αρκετή προσπάθεια πολλά μπορούν να γίνουν!
Το θέμα με την τουαλέτα μού έκανε κι εμένα εντύπωση, όταν κρατήθηκε 10 ώρες στο αυτοκίνητο και μάλιστα όταν φτάσαμε σε ξένο σπίτι και της βάλαμε την άμμο της μονάχα ούρησε και για 2 μέρες δεν έκανε κακά. Έπαθε δυσκοιλιότητα από την αλλαγή περιβάλλοντος; Μετά όλα ΟΚ! Κι όταν επιστρέψαμε σπίτι μας (πάλι μετά από 10 ώρες ταξίδι) ενεργήθηκε κανονικά στην άμμο της και ήταν αμέσως σαν να μην έλειψε ποτέ!:)

Τελικά οι γάτες ΜΠΟΡΟΥΝ να ταξιδέψουν (όταν ΠΡΕΠΕΙ :lol::lol::lol:)

Αχ τι μου θυμίσατε..
Το πρώτο ταξίδι του Κίμι με το αυτοκίνητο..
Είχε πάρε Calmivet και τον είχα ταϊσει από το προηγούμενο βράδυ. Ξεκινήσαμε λοιπον πρωι πρωι με την αυγούλα αλλά ο κίμι μας αποφάσισε να μας συνοδέψει με νιαου νιαου..Φρικαρε ο καλος μου που οδηγούσε....Τον λυπόμασταν κιόλας.Τον έβγαλα από το κλουβί αλλά μετα από λίγο πάλι..Τελικά πήραμε το γιατρό και είπε να του δώσουμε αλλο ένα calmivet..Από τότε εχει ξαναταξιδεψει και νομίζω ότι αρχίζει και συνηθίζει. Μάλιστα οταν πήγαμε το πάσχα στο νησί στο καράβι καθίσαμε έξω και τον έβγαλα από το κλουβί και κάθισε σαν κύριος στην αγκαλιά μου...
Να μας δώ τωρα τι θα κάνουμε που θέλουμε να πάρουμε στο νησί 2-3 από τα αδέσποτα...
Καμμία συμβουλή??

Amelie, με τ'αδέσποτα θα'ναι δύσκολα τα πράγματα. Εξαρτάται πόσο "αδέσποτα" είναι...
Εμείς τη Νιάρα δεν τη βάλαμε καθόλου σε κλουβί στο αυτοκίνητο. Ούτε ηρεμιστικό της δώσαμε (τα αποφεύγω ΓΕΝΙΚΑ τα φάρμακα!) Το νιαούρισμα και την ανησυχία δεν την αποφεύγεις ούτως ή άλλως για καμιά ώρα, γιατί το γατάκι προσπαθεί να εγκλιματιστεί, στενοχωριέται και θέλει το χρόνο του. Αλλά κλεισμένο στο κλουβί είναι χειρότερα. Η δικιά μας, όταν την έκλεισα δοκιμαστικά πριν το ταξίδι (ναι, έκανα "πείραμα" στο ζώο, :lol::lol::lol:), έκλαιγε πολύ η κακομοίρα. Αφού έκανε πρώτα όλες τις προσπάθειες διαφυγής.

Στο πλοίο, βέβαια, και σε κάθε μαζικό μεταφορικό μέσο, απαιτείται κλουβί!
Στο αυτοκίνητο όμως μπορείτε να δοκιμάσετε χωρίς...:)

ο Shiva αισθάνεται πιο ασφαλής μέσα στο κλουβάκι (βαλιτσάκι για την ακρίβεια). Βέβαια δεν τον εχω ταξιδεψει, ουτε αυτον ουτε και κανενα αλλο γατι μου (εκτος απο το bic πολύ παλιά που μπήκε και σε αεροπλάνο). Αλλα οταν τον πηγαινουμε στον κτηνιατρο, τον τραβαμε να βγει απο το βαλιτσακι και δεν βγαινει με τιποτα! Το ίδιο έκανε και ο μακαρίτης Καίσαρας. Στο αυτοκίνητο είναι λίγο επικίνδυνο το έξω εάν η γάτα δεν κάθεται σε μία μεριά, και αρχίσει να κόβει βόλτες.

Θα δείξει..Ο Κίμι παρατήρησα οτι ησυχάζει αν του σκεπάζω το κλουβί του...Τωρα για τα άλλα θα δούμε...Γιατί δεν ξέρω κατά πόσο θα καταφέρω να τους δώσω το ηρεμιστικό...

Σε τέτοιες περιπτώσεις, βοηθά να σκεπάσετε τη γάτα στην αγκαλιά σας με ένα μπουφάν. Όταν δεν έχει οπτική επαφή με το περιβάλλον, δεν νιώθει τόση απειλή. Vicki v.
Μαλλον ισχύει αυτό τελικά. Και ηρεμούν πολύ όταν είμαστε κι εμείς ήρεμοι και τους μιλάμε.

Χουζούρη χαίρομαι που βρήκες την ιστορία ενδιαφέρουσα...Οι γάτες είναι απίθανα ζώα Και ευχαριστώ για το μεγειά! :D
Ισμήνη σαφέστατα το σκέπασμα πιάνει τόπο!!! Ακόμη και μέσα στο κλουβί της όταν ήταν το σκέπαζα όταν ήμασταν στην ουρά για τον έλεγχο ώστε να μη τρομάζει από όλες τις εικόνες.
Δόξα το θεό, που δεν έπρεπε να περάσει καραντίνα στις ΗΠΑ --- δεν θα το άντεχα αυτό...αλλά ούτε και η Σβούρα θα το άντεχε. Είναι απόλυτα προσκολλημένη πάνω μου (δικό μου λάθος κατά την κοινωνικοποίησή της :( ) και δεν μπορεί χωρίς εμένα για πολύ καιρό. Σταματάει να τρώει!

Ερώτηση: όταν ταξιδεύεις για Αμερική και πας για κανα μήνα (για να καταλάβω και εγώ) μπορείς να πάρεις τη γάτα μαζί σου κάτω από τα πόδια σου και δεν σε αφήνουν να τη βγάλεις καθόλου από το κλουβί και δεν στην κρατάνε για κανα μήνα σε καραντίνα; Και τα γίνετε αν έχεις δυο γάτες; Διαφωτίστε με παρακαλώ…..!

Ο Μπόμπος μου και σε ντουλάπα με μπουφάν να τον βάλω πάλι δε το αντέχει το ταξίδι..:D

Εμένα ούτε μέχρι τον κτηνίατρο με το μηχανάκι (7 λεπτά απόσταση) δεν μπορεί να πάει χωρίς να σηκώσει τη Πάτρα στο πόδι από τα νιαουρίσματα της!:up:

Αρχική Δημοσίευση από ψωρόγατο:
Εμένα ούτε μέχρι τον κτηνίατρο με το μηχανάκι (7 λεπτά απόσταση) δεν μπορεί να πάει χωρίς να σηκώσει τη Πάτρα στο πόδι από τα νιαουρίσματα της!:up:
καλε εμενα το πατουνι καθετε κυρια πανω στο μηχανακι μολις ομως της χτυπησει ο αερας τα αυτια κλαιει αφου της φτιαξαμε καπελακι οταν παμε βολτα κ την περνουμε μαζι

Αρχική Δημοσίευση από ladycat:
καλε εμενα το πατουνι καθετε κυρια πανω στο μηχανακι μολις ομως της χτυπησει ο αερας τα αυτια κλαιει αφου της φτιαξαμε καπελακι οταν παμε βολτα κ την περνουμε μαζι

Χριστέ μου.... Να δώ το πατούνι με καπέλο και τι στον κόσμο.........:lol: :lol:

χαχα

Το πατούνι με καπέλο!!! Βγάλε καλέ μία φωτό να διούμε κι εμείς :lol:

Ταξίδι με τις γάτες...

όσον αφορά την ερώτησή σου 'ψωρόγατο'
Από ότι γνωρίζω οι μόνη χώρα στην Ευρώπη που απαιτεί καραντίνα για το ζωάκι που μεταφέρεις είναι η Αγγλία (αμάν αυτοί οι άνθρωποι 'στριμμένοι' σε όλα τους χεχε).
Για την Αμερική το μόνο που απαίτησαν ήταν να έχει κάνει εμβόλιο για λύσσα και να έχει λουράκι. Τίποτα άλλο. Ούτε καν εξέτασαν τη γάτα όταν έφτασα.
:happy:
Τώρα, όσον αφορά τον αριθμό, καταρχήν αν ταξιδεύεις με γατούλα/σκύλο, πρέπει να κάνεις κράτηση αρκετό καιρό πριν, διότι αναλόγως με τους κανονισμούς τις εκάστοτε εταιρίας μπορεί να επιτρέπεται μόνο ένα ζώο στην καμπίνα ανά πτήση. Τώρα αν πρόκειται για περισσότερες γάτες π.χ. δύο, εξαρτάται από το μέγεθός τους αν μπορείς να τις πάρεις και τις δύο στην καμπίνα μαζί σου. Το ζωάκι μαζί με το κλουβί μπορεί να ζυγίζει μέχρι τρία κιλά.
Από οτι ξέρω ωστόσο - γιατί όταν έκανα την έρευνά μου για το ταξίδι μας με τη Σβούρα, μίλησα με πολύ κόσμο που ταξιδεύει με γάτες- υπάρχουν περιπτώσεις ανθρώπων που ταξίδευαν με ΕΠΤΑ γάτες και κανείς δεν ζήτησε να δει χαρτιά όταν έφτασαν στην Αμερική. Όταν ο αριθμός των γατιών είναι μεγάλος ωστόσο, δυστυχώς κάποιες από αυτές θα πρέπει να ταξιδέψουν με τις αποσκευές σε ειδικό χώρο που διαθέτουν τα αεροπλάνα- ιδέα που προσωπικά εμένα με τρομάζει γιατί έχω ακούσει τα τέρατα για το τι μπορεί να πάθει η γάτα σου
:eek:
Παρόλα αυτά αν το ταξίδι είναι μόνο για ένα μήνα, καλύτερα να μην πάρεις γάτα μαζί σου. Το ταξίδι είναι τόσο μακρινό και κουραστικό για το ζωάκι που καλύτερα να το αποφύγει κανείς εκτός αν δεν υπάρχει εναλλακτικη λύση, και η γατούλα δεν μπορεί να φιλοξενηθεί από κάποιον για το χρονικό διάστημα αυτό.

Ελπίζω να βοήθησα :cool:

Ρε παιδιά πως θα βάλετε ζώο στο χώρο αποσκευών… ακόμα κι αν είναι καλές οι συνθήκες αυτό θα νιώσει εγκατάλειψη φόβο και γενικά θα πάθει την πλάκα της ζωής του το ζώο. Για άνθρωπο είναι λιγότερο δύσκολο γιατί μπορεί να προετοιμαστεί ψυχολογικά και να προσαρμοστεί. Λέει πχ ΄΄θα μπω εδώ γιατί δεν χωράω αλλού κι αφού πρέπει να ταξιδέψω θα υποστώ την ταλαιπωρία΄΄ . και εφ όσον δεν πάσχει από καμιά κλειστοφοβία ε; ενώ το ζώο το μόνο που καταλαβαίνει είναι αυτό που βιώνει.
Ανθρωποι ταξιδεύουν μέσα σε βυτία, σε μπετονιέρες σε καρότσες φορτηγών που έχουν διάφορα εμπορεύματα και από κάτω είναι κούφιο, αλλά έχουν συνείδηση του ΄΄τι πως και γιατί΄΄. Δεν σημαίνει όμως ότι μπορεί κι ένα ζώο να κάνει το ίδιο. Μπαίνει πχ μια γάτα στο σπίτι κι αν δεν είναι εξοικειωμένη, μόλις βλέπει ότι πάει να κλείσει η πόρτα αρχίζει να ανησυχεί και να φοβάται. φαντάσου τώρα μέσα στο χώρο του μεταφορικού μέσου.

Χμμ

:hmm:Δεν είναι τόσο άσχημα τα πράγματα --- έχουν ειδικό προσωπικό που ασχολείται με τα ζώα που ταξιδεύουν, τα ταϊζουν και τους δίνουν νερό. Απλά ποτέ δεν μπορείς να είσαι 100% σίγουρος ότι δεν θα τους συμβεί κάτι κακό, ειδικά όταν δεν έχουν ξαναταξιδέψει με αεροπλάνο...Ο θόρυβος είναι τόσο δυνατός που παθαίνουν σοκ τα καημένα. Και γενικά αν μπορείς να το αποφύγεις, και μπορέσεις να έχεις το ζωάκι μαζί σου να νιώθει ασφάλεια, είναι ότι καλύτερο
:)

Αρχική Δημοσίευση από vicki v.:
...αλλά ούτε και η Σβούρα θα το άντεχε. Είναι απόλυτα προσκολλημένη πάνω μου (δικό μου λάθος κατά την κοινωνικοποίησή της :( ) και δεν μπορεί χωρίς εμένα για πολύ καιρό. Σταματάει να τρώει!
Μπορεί να οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στον χαρακτήρα της γάτας αυτό. Μερικές (όπως κι ο δικός μας) δένονται πολύ με συγγεκριμένα πρόσωπα. Δεν ξέρω τι ενοείς λάθος κατά την κοινωνικοποιηση της - ότι δεν έρχονταν σε επαφή με πολύ κόσμο μήπως? Εμείς αυτό το κάναμε (κι εξακολουθούμε), κι όμως ο Σιβα συμπεριφέρεται σα σκύλος με τα "αφεντικά" του.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back