Υποαλλεργικές γάτες

sky+sea

Νεοφερμένο μέλος

Ο sky+sea αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 52 μηνύματα.
Eταιρεία Γεντικής Μηχανικής ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει στην αγορά γενετικώς τροποποιημένες γάτες και συγκεκριμένα υποααλεργικές :blink: (με το αζημίωτο φυσικά).Συγκεκριμένα θα χρησιμοποιήσουν μια μέθοδο για να απενεργοποιήσουν την παραγωγή μιας πρωτεΐνης (Fd αν θυμάμαι καλά) που ευθύνεται για την αλλεργία που προκαλούν στους ανθρώπους.
Πάμε καλά ? Για να την παράγει ο οργανισμός τους σε κάτι θα τους είναι απαραίτητη !Για άλλη μια φορά ο άνθρωπος και η εγωιστική αντιμετώπιση των αναγκών του στο επίκεντρο...(και φυσικά θα υπήρχε και η ανάλογη ζήτηση από κάποιους ¨φιλόζωους¨ για να προετοιμάζεται και η προσφορά...)
Χώρια πόσες γάτες έγιναν και θα γίνουν πειραματόζωα για κάτι τέτοιο..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τέτοιοι "φιλόζωοι" είναι χειρότεροι κι απο αυτούς που το δηλώνουν ευθαρσώς οτι μισούν τα ζώα. Η υποκρισία στη χειρότερη της μορφή... Λες και το καημένο το ζωάκι είναι παιχνίδι, που "δε βαριέσαι μωρε, με ενοχλεί το τάδε, ε να το ρυθμίσουμε στο off να μην μας ενοχλεί". :mad: To χειρότερο σε όλα αυτά είναι το τελευταίο που αναφέρεις. Πόσες και πόσες γατούλες θα βασανίστηκαν για να έχουν οι κακομαθημένοι "φιλόζωοι" αυτό που θέλουν. Κάτι τέτοια με κάνουν να αγαπώ τα ζώα περισσότερο απο τους ανθρώπους :mad:

PS: Και για να ευθυμήσω λίγο το βαρύ κλίμα: Βρήκα τι θα λέω πλέον στους οδηγούς του ΚΤΕΛ: "Μα η γάτα μου είναι υποαλλεργική!" :P

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πάντως εφόσον υπάρχουν θεσμοθετημένα τα δικαιώματα των ζώων,οι φιλοζωικές δε μπορούν να κινηθούν νομικά εναντίον τους ?:hmm:

p.s.Μιchelle αμφιβάλλω αν κι αυτό θα το καταλάβουν οι οδηγοί!Θα νομίζουν ότι πρόκειται για καμμιά κολλητική αρρώστεια !:P

Δυστυχώς απ'οτι έχω καταλάβει απο τότε που άρχισα να ασχολούμαι περισσότερο με το θέμα, οι περισσότερες φιλοζωικές τείνουν σε γλάστρες :(

ps: Δεν έχεις κι άδικο :lol:

Εγώ πάλι δεν καταλαβαίνω τι πειράζει... αν η πρωτεΐνη αυτή ήταν απαραίτητη για τις γάτες μάλλον δε θα την έβγαζαν γιατί η γάτα θα αρρώσταινε. Οπότε θα είναι κάτι επουσιώδες. Δε βλέπω τίποτα το κακό στη γενετική τροποποίηση, ούτε νομίζω να χρειάζονται σε κάποιο στάδιο πειραματόζωα (αφού ξέρουν ποια πρωτεΐνη είναι, αρκεί μια επέμβαση στο DNA του ζυγωτού).

Ελεεινό... Το ζώο δεν είναι παιχνίδι ώστε να του "βγάζουμε" (γενετικά κιόλας!) οτιδήποτε μας ενοχλεί.

Σέβομαι μεν το οτί πολλοί γατόφιλοι δεν μπορούν να χαρούν την αγάπη τους για τα γατιά λόγω αλλεργιών, αλλά live with it. Και γιατί κάτι μου λέει πως η πλειοψηφία των "αγοραστών" του εν λόγω προϊόντος (γιατί περι προϊόντος θα πρόκεται...) θα είναι οικογένειες που απλά θα θέλουν "κάτι" να παίζει το παιδάκι τους;

Aυτό με κάνει και αναρωτιέμαι...πόσοι (αυθεντικοί) ζωόφιλοι θα δεχτούν την τροποποίηση αυτή; Εμένα πάντως βγάλτε με απ'έξω...

Αρχική Δημοσίευση από akpe:
Και γιατί κάτι μου λέει πως η πλειοψηφία των "αγοραστών" του εν λόγω προϊόντος (γιατί περι προϊόντος θα πρόκεται...) θα είναι οικογένειες που απλά θα θέλουν "κάτι" να παίζει το παιδάκι τους;

Κι εγώ ακριβώς το ίδιο πιστευω...

Αρχική Δημοσίευση από akpe:
Ελεεινό... Το ζώο δεν είναι παιχνίδι ώστε να του "βγάζουμε" (γενετικά κιόλας!) οτιδήποτε μας ενοχλεί.
Και όμως... τους κόβουμε τα νύχια, τα στειρώνουμε, τα κουρεύουμε, τα ζευγαρώνουμε όπως θέλουμε εμείς για να πετύχουμε επιθυμητά χαρακτηριστικά... γιατί να μην το κάνουμε και με γενετική τροποποίηση; Ποια είναι η διαφορά;

Αρχική Δημοσίευση από Nessa NetMonster:
Και όμως... τους κόβουμε τα νύχια, τα στειρώνουμε, τα κουρεύουμε, τα ζευγαρώνουμε όπως θέλουμε εμείς για να πετύχουμε επιθυμητά χαρακτηριστικά... γιατί να μην το κάνουμε και με γενετική τροποποίηση; Ποια είναι η διαφορά;
Αν και προσωπικά είμαι αντίθετος στην οποιαδήποτε παρέμβαση πάνω στο ζώο (πλήν των απαραίτητων φαρμακευτικών, εμβόλια κλπ), δεν νομίζω οτι π.χ. το κόψιμο των νυχιών είναι το ίδιο πράγμα με την γενετική τροποποίηση... Η στείρωση απο την άλλη είναι μεγάλο θέμα...

Και μιά και το ανέφερες νομίζω πως σε ορισμένες μακρύτριχες ράτσες το κοντό κούρεμα μπορεί να προκαλέσει ψυχολογικό πρόβλημα στο ζωάκι :/:

Ναι Nessa αλλά εκτός απο τη στείρωση τίποτα απο αυτά δεν είναι αναστρέψιμο. Τη στείρωση δε, την κάνουμε για το δικό τους καλό (διάβασε το άρθρο που υπάρχει για αυτή στα Άρθρα) ενώ η γενετική τροποποίηση αυτή είναι ΚΑΘΑΡΑ εγωστική.

Ε, και τα νύχια που τους κόβουμε είναι για να μη μας χαλάνε τα έπιπλα... πάλι για εμάς το κάνουμε. Οπότε τι πειράζει;

Τα νύχια όμως είναι κάτι αναστρέψιμο.
Τέσπα, αντί να εικάζουμε, το καλύτερο είναι να ψάξει κάποιος κατα πόσον κάτι τέτοιο είναι "σωστό" για τις γάτες. Δεν μου αρέσει να μιλάω στον αέρα :/:

Αρχική Δημοσίευση από Michelle:
Τα νύχια όμως είναι κάτι αναστρέψιμο.
Τέσπα, αντί να εικάζουμε, το καλύτερο είναι να ψάξει κάποιος κατα πόσον κάτι τέτοιο είναι "σωστό" για τις γάτες. Δεν μου αρέσει να μιλάω στον αέρα :/:
Εγω παντως ψαχνονταις στο internet δεν μπορεσα να βρω κατι για πιθανες αρνητικες επιτπωσεις στη γατα. Μπορει καλλιστα κανεις ομως να ρωτησει τον κτηνιατρο του. Αν και δεν ειναι ειδικοι στα γενετικα, τουλαχιστον εχουν μια ιδεα για την χρησιμοτητα της πρωτεινης αυτης στη γατα. Και αρα αν λειπει, τι γινεται. Η μεθοδος αφορα RNA silencing της πρωτεινης fel d1. (Εκκρινεται απο το δερμα της γατας και υπαρχει και στο σαλιο της). Επισης διαβασα οτι δεν 'σβηνουν' το γονιδιο εντελως, αλλα η γατα μπορει να παραγει την πρωτεινη οποτε την χρειαζεται, αλλα σε πολυ λιγοτερη ποσοτητα. Τοσο λιγη που δεν δημιουργει αλλεργικη αντιδραση στους ανθρωπους που εχουν ευαισθησια. (τωρα το ποτε την παραγει και το τι σημαινει οταν την χρειαζεται, ομολογω δεν ξερω, παντως ταδε εφη ο Simon Brodie, προεδρος της εταιρειας Allerca, η οποια ειναι αυτη που "θα φτιαξει τις καινουργιες γατες". Κατα το 2008 αναμενεται να βγουν οι πρωτες γατες απο την 'γραμμη παραγωγης' και θα πωλουνται προς $3.500 η μια. ($10,000 η τιμη στην Ιαπωνια). Τωρα εμενα ακριβες μου ακουγονται, αλλα απο την αλλη δεν γνωριζω ποσο στοιχιζουν γατες ρατσας, ιδιως αυτες με καλο γενεαλογικο δεντρο. Α, και μπορει ο κοσμος να δινει απο τωρα προκαταβολη $350 για την γατα που θα αγορασει (οταν τις φτιαξουν). :)

Εμενα προσωπικα καθολου δεν με πειραζουν οι γεντικα τροποποιημενες γατες (ή ποντικια, η ντοματες, ή και ανθρωποι ακομα - στους ανθρωπους απλως αλλαζουν γονιδια σε ανθρωπους 'υφισταμενους', που πασχουν απο καποιο νοσημα), απλως να μελετωνται οι επιτωσεις της αλλαγης εκ των προτερων, και αν δεν υπαρχουν επιβλαβεις επιπτωσεις οκ. ('Επιβλαβεις' για το ιδιο το ζωο, για τα ζωα που δεν τρωμε, - 'επιβλαβεις' για τον ανθρωπο, για ζωα και φυτα που τρωμε). (Γιατι κανεις δεν βλεπω να ανυσηχει για την ιδια την γενετικα τροποιημενη αγελαδα ή ντοματα, παρα μονο για το κρεας, το γαλα και τα λαχανικα που τρωμε.. Στο κατω-κατω τοσες ρατσες γατας εχει φτιαξει ο ανθρωπος. Γιατι οχι αλλη μια? Εδω και νεα ειδη εχει φτιαξει (διαφορα φυτα πχ καθως και τον σκυλο. Η φυση μονο λυκους εφτιαξε οχι σκυλους...) Και η μεθοδος δεν ειναι διαφορετικη. Το ιδιο πραγμα απλα πιο γρηγορα και αποτελεσματικα. Δεν ειναι παρανομο, και ουτε ανηθικο να βγαλει μια εταιρεια λεφτα επειδη ανακαλυψε και εφαρμοσε μια μεθοδο ή ειχε δημιουργικη εμπνευση για να παραγει κατι το οποιο ο κοσμος ειναι διαθετιμενος να πληρωσει για να αγορασει (ενα pc, εναν πινακα, εστω μια γατα). Τωρα το ποσοι θα ενδιαφερθουν για τις νεες γατες δεν ξερω, και ισως η εταιρεια παραειναι αισιοδοξη. (Και για την επιτυχια του project και για τις πωλησεις). Ειδα οτι και αλλη εταιρεια (Transgenic Pets Inc) παλαιοτερα, ελεγε το 2002 οτι θα εχει τετοιες γατες ετοιμες το 2003. (και θα κοστιζαν $750-$1000, πιο φτηνες δηλ). Αλλα απο οτι φαινεται, μπα.. ;)

Επισης οι ανθρωποι εχουν συνηθως αλλεργια στη Fel d1 (οι περισσοτεροι που ειναι αλλεργικοι) αλλα υπαρχουν και αλλες γατο-πρωτεινες που προκαλουν αλλεργια. Αρα για καποιους απο τους αλλεργικους οι νεες γατες (οταν και εαν φτιαχτουν) δεν θα εναι υπο-αλλεργικες. Anyway, οι γατες αυτες θα διατιθενται στις ΗΠΑ. Σε αυτο το αρθρο για το θεμα, ειχε και μια (ανεπισημη) δημοσκοπηση (θα αγοραζατε τετοια γατα? 78% λενε οχι, αρα μαλλον υπεραισιοδοξος ειναι ο κος Brodie..):)

Εδω εχει και αλλη δημοσκοπηση. "Τι χαρακτηριστικο θα θελατε να εχει μια γενετικα τροποποιημενη γατα ?" (το "γατα που θα κυνηγαει τους σκυλους" παιρνει 14% :P

Επισης η ρατσα γατας που ετοιμαζεται σε υπο-αλλεργικη εκδοση ειναι η British Shorthairs.

Το 'καλυτερο' της ολης ιστοριας ομως το αφησα για το τελος. Οι γατες αυτες της ALLERCA θα πωλουνται spayed and neutered (στειρωμενες δηλ). Το φανταζομουνα, οτι μπορει να ειχαν τετοιο θρασος. Αμ τι! χαζοι ειναι να χασουν λεφτα ? Τις στειρωνουν λοιπον to protect the companys profit. Λογικο οικονομικα, αλλα δεν μου αρεσει. Εδω υπαρχει νομοθετικο κενο, που θα επρεπε να τους το απαγορευε. (το μονο αλλο γεννετικα τροποιημενο pet που εχει φτιαχτει ηταν κατι χρυσοψαρα που φωσφωριζουν στο σκοταδι. Δεν ξερω αν αυτα ηταν στειρα ή οχι, αλλα υπαρχει προβλημα κατα την γνωμη μου.) Οταν αγοραζεις 1 ζωο ή φυτο, μπορει να πολλαπλασιαστει. (αφου ειναι 'ζωντανο'). Και εκει που ειχες ενα, εχεις 2,5,10. Ενω αμα αγορασεις ενα βαζο, εαν θελεις 2ο πρεπει να το πληρωσεις. Ε τα ζωα, δεν ειναι βαζα! Εαν θελει ο ιδιοκτητης του (που το πληρωσε και το αγορασε) να το στειρωσει, δικαιωμα του. Ομως το να σαμποταρεις το προιον σου, επειδη ειναι 'ζωντανο', δεν ειναι σωστο. Τοτε δεν πουλας ζωα, αλλα κατι αλλο (απροσδιοριστο...) Δηλ. 'ειναι και δεν ειναι'. Και το αστειο ειναι οτι το "και φυσικα οι γατες θα ειναι στειρωμενες για να προστατευονται τα εσοδα της εταιρειας" το διαβασα σε ενα site, και δεν ηταν καθολου ειρωνικο. They stated a fact. Αναμενομενο απο οικονομικης αποψης fact. Αλλα αντι ο κος Brodie να πει πχ "Ε, τι να κανουμε ? Αμα ο καθε ιδιοκτητης υποαλλεργικης γατας μπορει να την αφησει να τεκνοποιησει, τοτε ποιος θα αγορασει απο εμας ? Θα τους τις δινουνε/χαριζουνε ή πουλανε οι ιδιωτες ιδιοκτητες της original υποαλλαεργικης γατας. Αρα, δεν μας συμφερει καθολου, και αρα τις στερωνουμε, οποτε αναγκαστικα oποιος θελει τετοια γατα θα την αγοραζει απο εμας". Οχι, δεν λεει καν αυτο. Την αληθεια δηλ. που ειναι και προφανεστατη!. Οχι, μας περναει για ηλιθιους και μας λεει:

"We don't want our cat to breed with a non-hypoallergenic cat and [have] someone attempt to sell the kittens as hypoallergenic," says Brodie.

"That's like buying a knockoff Gucci purse that hurts someone's health," he tells WebMD

Ναι, αυτο τον μαρανε! :mad: :mad: Το οτι θα μου πουλησει καποιος γατα δηθεν υπο-αλλεργικη (ενω ειναι μισο υπο-απολλεργικη ή αλλεργικη). Βρε, αν οντως (που καθολου δεν ειναι απαραιτητο!!) θελω γατα υποαλλεργικη και θεωρω οτι με κοροιδεψε, θα του πω φερε πισω τα λεφτα μου και αν κανει τον δυσκολο θα τον παω στο δικαστηριο.! Δεν τον χρειαζομαι τον κο Brodie να μου κανει απροσκλητος τον συνηγορο υπερασπισης, και οτι δηθεν ανυσηχει για την αφελεια μου ή/και την αλλεργια μου.!!:mad: :mad: :mad:

Leviathan αν ισχύουν τα όσα ανέφερες (που έτσι φαίνεται) με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνη σε όλα :)

Λύση στο πρόβλημα εκατομμυρίων ανθρώπων που δεν μπορούν να έχουν το συμπαθές κατοικίδιο στο σπίτι τους, λόγω αλλεργίας, έρχεται να δώσει η επιστήμη και συγκεκριμένα η βιοτεχνολογία. Αμερικανική εταιρεία, ανακοίνωσε ότι μέχρι το 2007 θα έχει έτοιμα τα πρώτα γενετικά τροποποιημένα γατιά, στα οποία δεν θα υπάρχει το γονίδιο που ευθύνεται για την αλλεργία. Το κόστος απόκτησης μιας υποαλλεργικής γάτας δεν θα είναι καθόλου ευκαταφρόνητο και θα ανέρχεται στα 3500 δολάρια.

απο inhealth.gr
Το παραπάνω μου το έστειλε η ladycat :)

Νομίζω ότι έχουμε μπερδέψει τις γάτες με τις σερβιέτες!:(

Με τη γεννετική τροποποίηση είμαι κι εγώ αντίθετη. Αλλά όσον αφορά τη στείρωση, το κόψιμο των νυχιών και το κούρεμα σε μακρύτριχες γάτες, δεν γίνεται για μας η περιποίηση αυτή αλλά πιο πολύ για να μην υποφέρει το ζώο, γιατί όπως και να το πάρουμε ζουν φυλακισμένα σε ένα σπίτι και όχι όπως θα ήθελαν στο εξωτερικό περιβάλλον. Από την άλλη όσον αφορά το κούρεμα (επειδή έχω Περσίας), το ζώο όταν γίνεται σαν "φλωκάτη" υποφέρει από την πολλή ζέστη που νοιώθει δεν μπορεί να καθήσει πουθενά ενώ όταν τον κουρεύω το απολαμβάνει, ας μην ξεχνάμε ότι η συγκεκριμένη ράτσα μπορεί να ζήσει με τη γούνα που έχει άνετα σε πολύ ψυχρά κλίματα. :)

Nομίζω ότι έχει αρχίσει το ανθρώπινο είδος να παρανοεί ENTEΛΩΣ!!
Eίναι δυνατόν να μιλάμε για γενετικά τροποποιημένες γάτες?
Mήπως να δώσουμε την ιδέα στον κο Brodie να "φτιάξει" και γατούλες που δεν θα κάνουν τσίσα και κακά γιατί και αυτά ενοχλούν;
Δηλαδή υπάρχουν τόοοοοοοσοι πολλοί φιλόζωοι στον πλανήτη μας, που θέλουν να έχουν μια γατούλα αλλά δεν μπορούν λόγω αλλεργιών; H' φοβούνται ότι μπορεί να αποκτήσουν αλλεργία εξ'αιτίας του ζώου; Mην ξεχνάμε ότι θα υπάρξουν πολλοί "έξυπνοι", που θα αγοράσουν ένα τέτοιο γατάκι για να είναι σίγουροι ότι το παιδάκι τους δεν θα αναπτύξει μελλοντικά κάποια αλλεργία.
Φυσικά οι περισσότεροι (αν όχι όλοι) παιδίατροι λένε ότι τα παιδιά αναπτύσσονται πολύ καλύτερα (νοητικά, ψυχολογικά, συναισθηματικά) αν μεγαλώνουν κοντά σε ζώα. Άρα τι καλύτερο δώρο από ένα κατοικίδιο και ιδίως ένα γενετικά μεταλλαγμένο;
Γιατί όμως αυτοί οι "έξυπνοι" δεν σκέφτονται να τροποποιήσουν γενετικά τα ίδια τους τα παιδιά έτσι ώστε να μην αναπτύξουν ποτέ και καμία αλλεργία;
Γιατί αυτό ακούγεται παράλογο ενώ το άλλο όχι;:mad:

Αρχική Δημοσίευση από Gemini:
Γιατί όμως αυτοί οι "έξυπνοι" δεν σκέφτονται να τροποποιήσουν γενετικά τα ίδια τους τα παιδιά έτσι ώστε να μην αναπτύξουν ποτέ και καμία αλλεργία;
Γιατί αυτό ακούγεται παράλογο ενώ το άλλο όχι;:mad:

Εχμμμ, σε μένα δεν ακούγεται και τόσο παράλογο, αν υπήρχε η ανάλογη τεχνολογία :|

η τελικη τιμη της γατας εφτασε στις 4000 δολαρια αντε να δω τι αλλο θα κανουν οι γατες αυτες δημιουργηθηκαν για ανθρωπους που εχουν ηδη αλλεργια στο τριχωμα της γατας οποτε μπορουν να αποκτησουν ενα κατοικιδιο που δεν θα τους κανει να φτερνιζονται ολη την ωρα κ να ξυνονται σαν να εχουν ψυλλους

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back