Υπογλυκαιμία και υποθερμία

3leni

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Ελένη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Συκιές (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 286 μηνύματα.
γεια σας παιδια.. το καλοκαιρακι γεννησε μια γατα στη γειτονια μου 6 μικρα προωρα και τα 5 πεθαναν. μου εχει μεινει μια μικρη μου που δε μεγαλωνει κ πολυ αλλα γενικα φαινοταν πολυ υγιης. εχω μιλησει κ με εθελοντες στη φιλοζωικη που με βοηθαει να στειρωσω τις γατες και μου ειπαν να το κοιταξουμε σιγα σιγα. σημερα βρηκα την μικρη ξαπλωμενη, ετρεμε και ειχε πολλα σαλια στο στομα της. νομιζα οτι ειχε χτυπησει το ποδι της αλλα δεν ηταν χτυπημενη τελικα. πηγα να δω στο στομα της μηπως εφαγε καμια φολα αλλα με δαγκωσε (δυνατα και πρωτη φορα). την εβγαλα στον ηλιο γιατι ετρεμε, την τυλιξα με μια μπλουζα (την οποια και δαγκωσε και δεν την αφηνε. μας κοιτουσε το καημενο, αντιδρουσε. σαν απο μηχανης θεος ηρθε εκεινη την ωρα ο γνωστος απο τη φιλοζωικη κ την πηγε σε κτηνιατρειο. πριν λιγο μιλησα μαζι του και μου ειπε οτι ο γιατρος ειπε οτι εχει υποθερμια και υπογλυκαιμια κ οτι ειναι σε κρισιμη κατασταση :( δε ξερει την αιτια.. επειδη δε θελω να τον πρηξω τον ανθρωπο, ηθελα να ρωτησω αν εχετε καμια ιδεα, τι σημαινουν ολα αυτα, αν εχει περασει καποιος κατι τετοιο κ να πηγαν ολα καλα;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μου μοιαζει με επιληπτικη κριση που προερχεται απο διαβητη. Η υποθερμια απο μονη της δεν ειναι τοσο σοβαρη, ειδικα που βρισκεται στο κτηνιατρειο και εκει εχουν τροπους να της ανεβασουν την θερμοκρασια (θερμαινομενες λαμπες, θερμαινομενο κτηνιατρικο τραπεζι κλπ). Αν οντως εχει επιληψια μαλλον ειναι σοβαρο γιατι λογω της ηλικιας της πρεπει να ειναι πρωτοπαθης επιληψια. Και ο διαβητης απο μονος του δεν ειναι τοσο σοβαρος, αν αντιμετωπιστει εγκαιρα και χορηγηθει η καταληλη αγωγη (ινσουλινη) και η σωστη διαβητικη τροφη. Ολα μαζι ομως και μαλιστα σε μια γατουλα μολις εξη μηνων περιπου, δεν μου εμπνεουν αισιοδοξια.
Ευχομαι να πανε ολα καλα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ουφφφ. ειναι το μονο μωρο που μου εχει μεινει κ της εχω τεραστια αδυναμια! :( το κακο ειναι οτι δεν τα εχω σπιτι μου τα γατια, ειμαστε σε αλανα κ εχουν απλετο χωρο για να ειναι στη φυση και δεν εχουν μαθει καθολου σε σπιτι. ακομη κ οταν τη βαζω μεσα για λιγο, παει στη πορτα κ γκρινιαζει να ξαναβγει εξω. κ εγω διαβητη σκεφτηκα κατευθειαν αλλα μου εκανε εντυπωση να μην ξερει ο γιατρος την αιτια αν ειναι διαβητης.. ουφφ να σκασω ειμαι!

Υπαρχουν και αλλες αιτιες που ριχνουν το ζαχαρο στον οργανισμο, αυτο που με εκανε να σκεφτω τον διαβητη ηταν η κατασταση που περιεγραψες οταν το βρηκες. Δεν ξερω τι να σου πω , δεν ειμαι και κτηνιατρος απλα ειχα στο παρελθον και διαβητικη γατα και επιληπτικη γατα και λεω πραγματα μεσα απο τις εμπειριες μου, ευχομαι ειλικρινα να κανω λαθος και να ειναι κατι απλο που θα θεραπευτει.

Υ.Γ. Ξερω καλα τι εννοεις οταν λες οτι δεν θελει να κατσει μεσα, μου εχει τυχει με πολλα αδεσποτα!

μακαρι να ειναι κατι αλλο γιατι εχω βαρεθει να χανω γατουλες! :( ευχαριστω πολυ παντως! θα ενημερωσω !

Εύχομαι ολόψυχα όλα να πάνε καλά Ελένη μου και να συνέλθει η γατούλα

να 'σαι καλα!! :))

Εύχομαι όλα να πάνε καλά με τη γατούλα σου και να ξεπεράσει τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζει!

γεια σας παιδια.. εχω κ καλα κ κακα νεα τελικα. η μικρη (ζωη την λεω) ειχε υπογλυκαιμικο επεισοδιο. μου τα ειπε ο φιλος μου οποτε δε μιλησα ακομη με τον γιατρο. την συνεφεραν αλλα ισως υπαρχει μια μορφη διαβητη, δλδ αν δωσεις ζαχαρη για την υπογλυκαιμια, μπορει να προκαλεσεις διαβητικο επεισοδιο ή επιληψια. τα ακομη πιο κακα νεα, ειναι οτι πασχει απο νανισμο. τα οργανα της ειναι πολυ μικρα και μου ειπαν οτι δεν υπαρχουν πολλες ελπιδες για να ειναι καιρο κοντα μας. δε χανω την ελπιδα μου ομως. ηταν η μονη που εζησε απο 6 αδερφια, την προλαβα οταν ειχε σκουληκακια και ηταν του θανατα, την προλαβα χθες, γεννηθηκε πολυ μικρη κ ενω εχασε τη μαμα της πολυ πολυ μωρο, εζησε κ τρεχει κ ειναι χαρουμενη. γι'αυτο την ονομασα Ζωη. αυτα!

Κορίτσι μου μπράβο σου για τη δύναμη και την αισιοδοξία! Νομίζω σε τέτοια χέρια η Ζωή θα περάσει ζάχαρη! Κι από ό,τι βλέπουμε δεν το βάζει κάτω, όπως κι εσύ! Να είστε πάντα καλά και γεροί! Ό,τι καλύτερο στο μικρό κουκλάκι σου και να ζήσει πολλά ευτυχισμένα χρόνια ακόμη, ει δυνατόν!

μακαρι το ψυχουλι μ!

σήμερα με ενημερωσαν οτι εχει κ φυσημα στην καρδια η ζωη.. απο το κακο στο χειροτερο παμε

Εξαρταται απο το φυσημα κοριτσακι μου, μπορει να ζησει πολλα χρονια με ενα μικρο φυσημα, μην χανεις τις ελπιδες σου.

υπογλυκαιμιες, γλυκοζη στα ουρα, προβληματα με την καρδια, νανισμος.. ποσα να αντεξει η καημενη :(

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back