Υποκατάστατο γάλακτος για νεογέννητα γατάκια

να σας πω κ την δικη μου γνωμη ο νικος δεν μπορεσε να ανταπεξελθει σε αυτο το δυσκολο εργο κ πιστεψτεμε ειναι πολυ δυσκολο να μεγαλωνεις ενα ορφανο αλλα ποιος απο εδω μεσα θα μπορουσε να το αναλαβει κ να το μεγαλωσει κ να το δωσει για υιοθεσια μετα εγω προσωπικα δεν μπορω να το αναλαβω αλλα αν καποιος απο εδω μεσα μπορει ας το κανει κ ας μην κανουμε επιθεση στον νικο χωρις να σκεφτουμε κ αυτην την λυση
Και οσο για τα παραπανω συμφωνω με την μισελ

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

το γατακι ζει τελικα ή οχι;;;:hmm:
γιατι αν το αφησε χτες το πρωι ο νικος στο δρομο δεν νομιζω να εχει επιβιωσει...
ενα δεν μπορω να καταλαβω εγω δεν θα μπορουσα με καμια παναγια να ξερω οτι εκει εξω ειναι ενα γατακι:baby: τοσο μικρο και το χειροτερο οτι πριν λιγο το ειχα στην ζεστασια και υπο την φροντιδα μου!!!! θα τρελενομουνα πραγματικα:confused::( :/: :blink: :cry:
γιατι αν ζει τοτε ρε παιδια αν μενει καποιος εκει κοντα ή αν ξερετε καποιον που να μενει εκει κοντα καντε κατι γρηγορα!!! αν θελετε να ειστε ''ενταξει'' αυτοι που τον κατηγορησαν τον νικο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ρε παιδιά υπερβάλετε δεν είναι και τόσο τρομερό γεγονός η επίθεση της Νιάου. Έτσι τα είδε έτσι τα είπε τι να κάνουμε τώρα δηλαδή… αν είχε γράψει τα ίδια ακριβώς χωρίς να απευθύνεται στο συγκεκριμένο άνθρωπο αλλά γενικώς, το ίδιο δεν θα ήταν; Αλλά δεν θα ήταν ταυτόχρονα και προβολή απόψεων που έχει δικαίωμα όπως ο καθένας να κάνει; Πέστε ότι έκανε παράθεση της άποψής της, και τελείωσε το θέμα. Τι το συνεχίζετε και του δίνετε διαστάσεις μεγαλύτερες;
Αυτή είπε για ποιο λόγο τον θεωρεί εγκληματία. Αν θεωρείτε ότι τον αδικεί εξηγήστε για ποιο λόγο δεν είναι εγκληματίας. Με το να λέτε ότι είναι απαράδεκτη η συμπεριφορά της κι ότι είναι έξω από το πλαίσιο του πολιτισμού κλπ κλπ δεν λέτε τίποτα…

Θανάση, η ελευθερία του ενός σταματάει εκεί που παραβιάζει την ελευθερία του άλλου. Το ίδιο συμβαίνει και με την ελευθερία έκφρασης. Η Νιάου και οποιοδήποτε μέλος έχει δικαίωμα να πει ο,τι θέλει, αρκεί να το πει με τρόπο που να μην προσβάλλει κάποιο απο τα υπόλοιπα μέλη. Και απ'ότι φαίνεται προσέβαλλε αρκετά. Και τον Νίκο στον οποίο απευθυνόταν, αλλά και 2 άλλα μέλη που έκαναν αναφορά στο μήνυμα της. Για να μην αναφέρω και πόσα το σχολιάσαν αρνητικά εδώ, χωρίς να κάνουν αναφορά. Επιπλέον, οι όροι χρήσης που όλοι αποδεχθήκατε κατα την εγγραφή σας, αναφέρουν ρητά οτι απαγορεύονται οι προσωπικές επιθέσεις και αυτό είναι κάτι που δεν είναι interpretable (συγγνώμη, δεν γνωρίζω την ελληνική λέξη).

αν καποιος απο εδω μεσα μπορει ας το κανει κ ας μην κανουμε επιθεση στον νικο χωρις να σκεφτουμε κ αυτην την λυση
Δυστυχώς, το πρόβλημα ακριβώς αυτό είναι, ότι δηλαδή ο νίκος πήγε και άφησε το νεογέννητο έξω χωρίς προηγουμένως να αναζητήσει κάποια εναλλακτική λύση, είτε μέσω του φόρουμ, είτε από κάπου αλλού. Απλώς μπήκε και το ανακοίνωσε, αφού ήδη το είχε κάνει, και μάλιστα αρκετές ώρες αργότερα, όταν το μωράκι πια θα είχε σχεδόν σίγουρα τελειώσει. :/: Πιστεύω ότι αν έμπαινε στον κόπο να ψάξει έναν "ανάδοχο" κάποιος θα βρισκόταν, έστω και για λίγες ημέρες...

δυστυχως ομως "διωχνοντας" τον απο εδω δεν θα καταφερουμε ποτε να μαθουμε, ουτε μπορεσαμε να του δωσουμε εναλακτικη και να βοηθησουμε το μικρο...:/:

Μην ξεχναμε οτι ο Νικος ανεφερε οτι ειχε σοβαρο προβλημα στο σπιτι υγειας με τον πατερα του Πραγμα που δειχνει οτι ηταν φορτισμενος με πολλα ,δεν μπορουμε να κρινουμε ετσι κα ινα καταδικαζουμε Αυτο το προβλημα με την υγεια καποιου δικου σου σε φορτιζει πολυ και δεν ενεργεις καθαρα μερικες φορες
Το ξερω γιατι το αντιμετωπιζω κι εγω. δεν δικαιολογω αλλα νομιζω οτι πρεπει να βλεπουμε απο ολες τις μεριες πρν μιλησουμε

.....να σας πώ κι εγώ την γνώμη μου.Βασικά σκάω για το γατί που δεν υπάρχει τρόπος να το εντοπίσουμε και να δούμε τι έγινε....αν και πρεπει να έχει πεθάνει το κακόμοιρο.Νομίζω οτι κάτι δεν πάει καλά με τον Νίκο γιατί όταν κάποιος απευθύνεται σε ένα site σαν και αυτό, είνει και έτοιμος να αναλάβει τις ευθύνες του. Και ευθύνη ενοοώ ακόμα και να μας πεί "Εχω πρόβλημα, δεν μπορω να κρατήσω το γατί" αντί να μας ανακοινώσε την βόμβα οτι το γατί το εγκατέλειψε και να μην μπορούμε να κανουμε τίποτα.Συμφωνώ με την οργή της Νιάου αλλα διαφωνώ που ήρθε σε σημείο ο Νίκος να φύγει απο το φόρουμ και να μην μπορουμε να επικοινωνήσουμε μαζί του μπας και σωθεί το γατί...
Αυτά...:(

Διαφωνώ κάθετα με την συμπεριφορά την Φένιας, χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει ότι επικροτώ την απόφαση του Νίκου να εγκαταλήψει το γατάκι. Δεν ξέρουμε όμως τι προβλήματα και τι στεναχώριες κουβαλάει ο καθένας. Ο Νίκος μπορεί αρχικά να μη κατάλαβε τι ευθύνη ανάλάμβανε με το γατάκι. Σε προηγούμενο θέμα που είχε ό ίδιος ξεκινήσει έλεγε για το γατάκι του που είχε πεθάνει. Μάλιστα είχε σκεφτεί να υιοθετήσει τον Πόκυ της Φρόσως, πράγμα που τελικά δεν έγινε και η Φρόσω θα το θυμάται, και ένας από τους λόγους ήταν και η κακή υγεία του πατέρα του. Δεν είναι κάτι που το αναφέρει πρώτη φορά, οπότε δεν είναι απλά μια δικαιολογία. Τον καταλαβαίνω γιατί έχω βρεθεί σε ανάλογη θέση. Μόλις είχαμε πάρει ένα κοκεράκι, όταν μάθαμε ότι ο πατέρας μου είχε καρκίνο και θα πέθαινε σε λίγους μήνες. Κάτι η κακή ψυχολογία μας, κάτι το ότι τρέχαμε συνέχεια σε χημειοθεραπείες δεν υπήρχε χρόνος ούτε διάθεση για το καημένο το σκυλάκι, οπότε αναγκαστήκαμε να το επιστρέψουμε. Σε ΚΑΜΜΙΑ πρίπτωση όμως δεν το αφήσαμε στο δρόμο. Γι'αυτό εν μέρη καταλαβαίνω τον Νίκο. Όμως θα μπορούσε να βρει κάπου αλλού να το δώσει ώστε να έχει τη φροντίδα που χρειαζόταν και όχι να το παρατήσει στη μοίρα του. Παρόλα αυτά δεν είμαστε δικαστές για να τον δικάσουμε και να τον καταδικάσουμε. Είμαι σίγουρη ότι ήδη αυτοτιμωρείται από τις τύψεις ....:/:

μα ναι το θυμαμαι πολυ καλα ηταν να παρει τον ποκυ μου αλλα τελικα δεν μπορεσε λογο της υγειας του πατερα του

Ορφανά 2 εβδομάδων

Γεια σας . Εδώ και 2 μέρες έχω μαζέψει 2 γατάκια απ'την αυλή του σπιτιού μας τα οποία πέρασαν τις 2 πρώτες εβδομάδες της ζωής τους με τη μητέρα τους. Δυστυχώς τις τελευταίες μέρες η μαμά-γατούλα αγνοείται :( οπότε τα πήρα μέσα στο σπίτι να προσπαθήσω να τα μεγαλώσω εγώ. Τα έχω τοποθετήσει σ'ένα μεγάλο καλάθι με ένα ζεστό χαλί στη βάση του .

Το προβλήμα είναι ότι τα μικρά δεν δέχονται το γάλα που τους δίνω με το μπιμπερό/σύρριγγα και αναγκάζομαι να τους το δίνω με το ζόρι (σε μικρές ποσότητες και αργά). Το γάλα είναι αγορασμένο από pet shop ειδικό για γάτες το οποίο και ζεστένω πριν τους το δώσω

Γενικά τα γατάκια είναι πολύ ήσυχα και δεν ακούγεται η φωνούλα τους παραμόνο όταν τα πιέζω για φαγητό. Αυτή τη στιγμή φαίνονται να έιναι σε καλή κατάσταση αλλά ανησυχώ για το φαγητό. Τι πρέπει να κάνω? Να συνεχίσω να τους το δίνω με το ζόρι μέχρι να συνηθίσουν τη νέα κατάσταση? Είναι φυσιολογικό να μην ενδιαφέρονται για το γάλα τους? :(

Κατ' αρχήν καλωσήρθες! :) Και μπράβο που τα πήρες μέσα τα καημένα τα μωράκια, τουλάχιστον έτσι τους δίνεις μια ευκαιρία να σωθούν.
Το ότι δεν τρώνε, όχι δεν είναι καλό...:( Το σημαντικότερο όμως απ'όλα είναι η θερμοκρασία, χρειάζονται πολλή ζέστη, το χαλί μόνο δε φτάνει. Αν μπορείς βάλτα κοντά σε καλοριφέρ ή βάλε κοντά τους μια θερμοφόρα ή ένα μπουκάλι με ζεστό νερό. Αν είναι ληθαργικά και γι' αυτό δεν τρώνε, τότε πολύ πιθανό να έχουν υποθερμία. Ίσως αν ζεσταθούν να φάνε κιόλας.
Διάβασε τις οδηγίες του αίλουρου για τα ορφανά, είναι πολύ καλός γιατρός. Δες επίσης εδώ, ένα σχετικό thread.
Μη χάνεις τις ελπίδες σου, και μόνο το γεγονός ότι πρόλαβαν να θηλάσουν από τη μητέρα τους σημαίνει ότι έχουν πάρει αντισώματα και δεν είναι εντελώς ανυπεράσπιστα.
Καλό κουράγιο και καλή τύχη εύχομαι :up:

Λοιπόν, καταρχήν καλωσήρθες και να ξέρεις πως ότι και να γίνει θα επωφεληθείς κι εσύ και τα μικρά από αυτήν την πράξη:)
Να:

1.Πάρε γρήγορα θερμοφόρα (ηλεκτρική!)! Χωρίς αυτήν έχει πολλές πιθανότητες να πάθει υποθερμία.
2.Πάνω στην ηλεκτρική θερμοφόρα βάλε ένα μπουκάλι με ζεστό νερό.
3.Όταν το ταίζεις θα το χεις μπρούμυτα με λίγο σηκωμένο το κεφαλάκι και αν δεν τρώει ούτε έτσι τότε θα το ταίζεις με τη σύριγγα από το πλάι με το ζόρι.
4.Θα το ταίζεις κανονικά κάθε τρεις ώρες με την προυπόθεση όμως ότι πίνει μισό του πάνω μέρους του δαχτύλου κάθε φορά. Αν πίνει λιγότερο τότε θα το ταίζεις συχνότερα.
6. Τί γάλα το ταίζεις τώρα;
7. Πάρε γρήγορα τηλέφωνο τον κύριο Πάνο που είναι κτηνίατρος που εξειδικεύεται στις γάτες: 6932285363

Το γάλα είναι "Litterlac" σε μορφή σκόνης. Τους δίνω περίπου 3ml ανα τάισμα στο καθένα. Επίσης τοποθέτησα κοντά τους μια σόμπα αλογόνου . Πιστεύω τώρα θα πρέπει να έχουν τη σωστή θερμοκρασία. Θα σας κρατώ ενήμερους για την πορεία τους. Ελπίζω όλα να πανε καλά

Φάγανε καθόλου;

Ναι φάγανε καθόλου; Κι εγώ ελπίζω να πάνε όλα καλά:)
3 ml ανά τάισμα:blink: Πόσο συχνά τα ταίζεις;:blink:
Είναι πολύ λίγο...:( Ανάλογα βέβαια το πόσο συχνά τα ταίζεις...:/:

Ενοείτε με τη θέληση τους? Οχί . Με το ζόρι ναι. Δε το δέχονται ακόμη . Θα αυξήσω λοιπόν τη δόση για το καθένα . Θα σας ενημερώσω ξανα αύριο

Δεν πειράζει, από ολότελα καλύτερα είναι να τρώνε έστω και με το ζόρι. Keep trying! :up: Περιμένουμε τα νέα σας!:)

Καλή τύχη και καλή δύναμη!:)

Γεια σας και πάλι! Τα γατάκια αρχίζουν σιγά-σιγά και συνεργάζονται περισσότερο! Το ένα πλέον δεν έχει κάμια αντίρηση στο φαγητό το άλλο με παιδεύει ακόμη , όταν όμως καταφέρω να του βάλω τη σύριγγα στο στόμα αρχίζει και πιπιλίζει και αυτό για λίγο :) . Άυξησα και τη δόση τους , σήμερα το πρωί ήπιαν από 6ml το καθένα!
Αυτό που μ'ανησυχεί τώρα έιναι όυι δεν τα χω δει να ουρούν . Τα βοήθησα λίγο αλλά δεν έγινε τίποτα

Επίσης να σας πω οτι έιδα και τη μαμά τους , την οποία την περιτρυγυρίζει ένας γάταρος 2 μέτρα με το συμπάθειο . Δεν την αφήνει με τίποτα. Ίσως για αυτό δε γύριζει στα μικρά της.

Ιδού τα μωράκια :

Συνημμένα

• Image050.jpg
    Image050.jpg
    400,7 KB · Εμφανίσεις: 81

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back