Υποκατάστατο γάλακτος για νεογέννητα γατάκια

daskalos πηγες τελικα το γατακι στον κτηνιατρο?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Το γατάκι το πήγα στον κτηνίατρο το είδε και μου έδωσε κρέμα για τα σκουληκακια , σπρέι για τα παράσιτα και μια αντιβίωση για το ματάκι του που ήταν κλειστό, λόγω τσίμπλας.Μου έδωσε γάλα και μου ειπε να το ταίζω.Από εκει και πέρα νομίζω τον ενδιέφερε το οικονομικό μέρος της υπόθεσης.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σου είπε περίπου τι ηλικίας είναι; Αν έχει όντως περάσει τον μήνα, μπορεί ν'αρχίσει να τρώει στερεή τροφή kitten σιγά σιγά, είτε νωπή είτε ξηρή, θα το δυναμώσει περισσότερο από το υποκατάστατο γάλακτος.

Είναι ενός μηνός.Η γάτα το πλένει συνέχεια, αλλά την ώρα που προσπαθεί το μικρό να θηλάσει ,αυτή φεύγει πάντα από κοντά του.Μήπως δεν έχει γάλα;

Μηπως την ποναει γιατι εχει δοντακια πλεον;Μουλιασε τις κροκετες σε γαλα και δωσε του λιγο με το δαχτυλο να καταλαβει οτι ειναι τροφη.Ενος μηνα μπορει να φαει μια χαρα κροκετες ή κονσερβα.

γειά σου, δεν έχω μεγάλη εμπειρία, απλά πρόσφατα έτυχε να ταίσω τρία μικρά "ορφανά" γατάκια που επέζησαν.όταν τα τάιζα με το μπιμπερό, τα κρατούσα από το σβέρκο με το αριστερό χέρι. το μπιμπερό που βέβαια είχα στο δεξί κατ αρχην το έβαζα ώστε ν ακουμπάει στον ουρανίσκο τους. όταν δέχονταν την ροή του γάλακτος, άρχιζαν να θηλάζουν την θυλή του.
τώρα κάποια γατάκια (το διαπίστωσα κι απ αυτά που είναι τρία) δεν τρώνε ξηρά τόσο μικρά και ακόμα και την κονσέρβα την θέλουν ελαφρά αραιωμένη με νεράκι ή καλύτερα μ αυτό το γαλατάκι το υποκατάστατο.εγώ ακόμα και τώρα που κοντεύουν 4μηνών βλέπω πιο ευχάριστα τρώνε το αραιωμένο φαγητό. έχουν κ αυτά το καθένα τις προτιμήσεις του δεν είναι όλα ίδια. το θέμα είναι να τρώνε. καλή επιτυχία

Ειναι φυσιολογικό να μη δεχεται το μπιμπερό αφου μέχρι τωρα θηλαζε τη μαμα του, δεν έχει συνδυάσει την τροφή με το ανθρωπινο χέρι. Επισης μήπως η γατα το θηλάζει καποιες άλλες στιγμές που δεν είσαι μπροστα? Το βάρος του πώς είναι?

Ο γιατρός μου είπε να του δίνω 50γρ νερο με μια κουταλια της σούπας σκόνη γάλα.Αλλά αυτο πινει το πολύ 15 γρ .Δεν κατάλαβα η ποσότητα που μου ειπε ειναι για ολη την ημέρα;Γίνεται να πίνει μόνο τόσο λίγο γάλα;

αν έχεις αγοράσει το γάλα υποκατάστατο, έχει πίσω μια γενική ανάλυση της ημερήσιας ποσότητας που πρέπει να παίρνει τό γατάκι ανάλογο με την ηλικία του. πάντως τρώνε από λίγο πολλές φορές την ημέρα όσο είναι κάτω των δύο μηνών

Καλησπέρα στην παρέα σας.Η ανάγκη για την εύρεση πληροφοριών για το τάισμα νεογέννητων μου αποκάλυψε αυτό εδώ το πολύ χρήσιμο στην περίπτωσή μου forum.

Ανακάλυψα λοιπόν δύο νεογνά στον κήπο του σπιτιού μου των οποίων η νεαρή μαμά τους ενός περίπου έτους-την οποία ταίζαμε από μικρή παρόλο που ήταν της γειτονιάς-μας άφησε χρόνους για άγνωστο λόγο.
Ίσως ταλαιπωρήθηκε στη γέννα,επιπλοκές,ποιός ξέρει...

Τα δύο γατάκια ήταν μόλις 4 ημέρων όταν συνέβει το κακό και πρέπει να έμειναν ατάιστα για μιάμιση τουλάχιστον μέρα.
Με το που τα ανακάλυψα σήμανε συναγερμός,τηλ.σε γνωστό μου κτηνίατρο,οδηγίες,μπιμπερό,υποκατάστατο μητρικού γάλακτος κλπ.
Μεθαύριο τα γατάκια θα κλείσουν δύο εβδομάδες και είναι αρκετά ζωηρά.
Ελπίζω να πάνε όλα καλά.
Όσες οδηγίες μπορείτε να δώσετε μόνο χρήσιμες μπορούν να φανούν!

Ευχαριστώ.

γειά σου, μπράβο που τα κατάφερες να σώσεις τα γατάκια. ξέρεις φυσικά πως το πολύ πολύ κρίσιμο σημείο έχει περάσει αλλά ακόμα είναι πολύ μικρά και χρειάζονται φροντίδα και τακτικό τάισμα.
ίσως τα κορίτσια του φόρουμ σου πουν πως έπρεπε να ανοίξεις νέο θέμα αλλά εγώ σου απαντώ εδώ κι ας μεταφερθεί απ τους αρμόδιους αν πρέπει. αν θες πες μας πως ήταν αυτές οι δύο βδομάδες και αν αντιμετώπισες και ποια προβλήματα και τι σε απασχολεί. εγώ στην περίπτωσή μου το βασικό θέμα ηταν με τα "κακά" τους το τάισμο κάθε δυο ώρες και επειδή ήταν ακόμα απρίλιος η διατήρηση της ζέστης.πάντως μέχρι να κλείσουν τον μήνα πρέπει να τρέφονται με το γάλα και το βασικό μέλημα η επιβίωσή τους. μετά τον μήνα αποπαρασίτωση και λίγο μετά εμβόλια κλπ.καλή επιτυχία κι ότι είναι ρώτα εδώ υπάρχουν πολλά παιδιά αριστα ενημερωμένα

Λοιπόν χαίρομαι για το ενδιαφέρον όλων σας.Το μικρό πήρε τα απάνω του που λεμε εμεις εδώ.Μπορεί να μην τρώει πάρα πολύ αλλά εχει γίνει η αρχή.Στην αρχή πίστευα ότι δε θα τα καταφέρει.Μετά όμως κατάλαβα ότι έπρεπε να μην παρατηθώ από την προσπάθεια.Μέχρι και αυτή την στιγμή που γράφω μπορώ να πω ότι το μυαλό μου είναι συνέχεια σε αυτό.
Μεταξύ σοβαρού και αστείου η γυναίκα μου μου γκρίνιαξε χαριτολογώντας
λέγοντας μου<<το γάλα των παιδιών δε το δοκίμασες αν καίει, του γατιού το έκανες>>.Ενα μικρό πρόβλημα που αντιμετωπίζω ειναι τα τσισα του και τα κακα του που τα κανει στο μπαλκόνι.Αυτό όμως μπορεί εύκολα να λυθεί.Μου έκανε εντύπωση η συμπεριφορά της γάτας που και αυτη σαν να καταλάβαινε καθόνταν δίπλα μου και το έγλυφε χωρίς να με πειράζει.Μόνο που θέλει και αυτή φαγητό την ώρα που το ταίζω.Αύριο ξημερώνει μια καινουρια μέρα για όλους μας γεμάτη αγάπη και ζωή.
καληνύχτα.

Λοιπόν χαίρομαι για το ενδιαφέρον όλων σας.Το μικρό πήρε τα απάνω του που λεμε εμεις εδώ.Μπορεί να μην τρώει πάρα πολύ αλλά εχει γίνει η αρχή.Στην αρχή πίστευα ότι δε θα τα καταφέρει.Μετά όμως κατάλαβα ότι έπρεπε να μην παρατηθώ από την προσπάθεια.Μέχρι και αυτή την στιγμή που γράφω μπορώ να πω ότι το μυαλό μου είναι συνέχεια σε αυτό.
Μεταξύ σοβαρού και αστείου η γυναίκα μου μου γκρίνιαξε χαριτολογώντας
λέγοντας μου<<το γάλα των παιδιών δε το δοκίμασες αν καίει, του γατιού το έκανες>>.Ενα μικρό πρόβλημα που αντιμετωπίζω ειναι τα τσισα του και τα κακα του που τα κανει στο μπαλκόνι.Αυτό όμως μπορεί εύκολα να λυθεί.Μου έκανε εντύπωση η συμπεριφορά της γάτας που και αυτη σαν να καταλάβαινε καθόνταν δίπλα μου και το έγλυφε χωρίς να με πειράζει.Μόνο που θέλει και αυτή φαγητό την ώρα που το ταίζω.Αύριο ξημερώνει μια καινουρια μέρα για όλους μας γεμάτη αγάπη και ζωή.
καληνύχτα.

τι ωραιο μηνυμα που εγραψες !! μπραβο σου για οτι κανεις....και μπραβο σου για το πως βλεπεις το ολο πραγμα..:):)
για τα τσισα κ τα κακα να παρεις μια λεκανη για γατες κ να τη γεμισεις με αμμο ειδικη για γατακια. :)
βαλε το μεσα κ θα καταλαβει τι πρεπει να κανει :D

παιδια μπορει τοσο μωρο να παει στην αμμο η λεω βλακειες στον ανθρωπο?

Aπο τη στιγμή που μπορει και ενεργείται μονο του (χωρίς τριψιμο), μπορει να πάει και στην άμμο.

Μπορει να παει μια χαρα στην αμμο.Θα παρετε μια λεκανιτσα στην οποια θα φτανει να μπει,και ειδικη αμμο,θα το βαλετε μεσα,ισως να χρειαστει να του σκαψετε λιγο την αμμο με το ποδαρακι του για να πιασει το νοημα,και δε θα ξαναλερωσει στο μπαλκονι.Με το καλο να σας ξημερωσει η μερα,και μπραβο που σωσατε μια ψυχουλα.

Να κανω κι εγω μια ερωτηση? :happy: Τα γατακια απο ποια ηλικια αρχιζουν να κινουνται κανονικα και να τρεχουν περα δωθε? Απο 1μιση μηνων? :|

Και μπραβο σ' εσενα που εκανες τον κοπο να σωσεις μια ψυχουλα! :D Ποτε δεν ειναι ευκολο, και οι περισσοτεροι αδιαφορουν σ' αυτες τις περιπτωσεις. Ευτυχως πολλα απο αυτα σωζονται στο τελος. Καλη τυχη με το μικρουλι σου!! :D:D:D :up:

Καλημέρα.Σήμερα έγινε κάτι φανταστικό που δεν το περίμενα.Η γάτα κάθησε και το μικρό αφού το έπλυνε το άφησε να θηλάσει.Αυτό βρήκε τις θηλές τηςκαι προσπαθούσε να πιεί γάλα,πιστεύω κάτι να έγινε .Πίεσα τις θηλές της και είδα οτι εχει ακόμη γάλα.Αυτό είναι καλο γιατί μπορεί να παίρνει το γατάκι ακόμη γάλα.Το υποκατάστατο μπορεί να το δίνω για συμπλήρωμα σωστά;Πάντως όλα βαδίζουν ωραία μέχρι στιγμής.

Καλημέρα.Σήμερα έγινε κάτι φανταστικό που δεν το περίμενα.Η γάτα κάθησε και το μικρό αφού το έπλυνε το άφησε να θηλάσει.Αυτό βρήκε τις θηλές τηςκαι προσπαθούσε να πιεί γάλα,πιστεύω κάτι να έγινε .Πίεσα τις θηλές της και είδα οτι εχει ακόμη γάλα.Αυτό είναι καλο γιατί μπορεί να παίρνει το γατάκι ακόμη γάλα.Το υποκατάστατο μπορί να το δίνω για συμπλήρωμα σωστά;Πάντως όλα βαδίζουν ωραία μέχρι στιγμής.
Ουάου :blink: ! Αυτό είναι καταπληκτικό!!! Ε, είσαι πολύ τυχερός! Η γάτα σου πρέπει να έχει μνήμη ελέφαντα! Και η σχέση της με το γατάκι δεν είχε κοπεί καθόλου. Μάλλον το αγαπούσε πολύ..., :inlove:.

γειά σου, μπράβο που τα κατάφερες να σώσεις τα γατάκια. ξέρεις φυσικά πως το πολύ πολύ κρίσιμο σημείο έχει περάσει αλλά ακόμα είναι πολύ μικρά και χρειάζονται φροντίδα και τακτικό τάισμα.
ίσως τα κορίτσια του φόρουμ σου πουν πως έπρεπε να ανοίξεις νέο θέμα αλλά εγώ σου απαντώ εδώ κι ας μεταφερθεί απ τους αρμόδιους αν πρέπει. αν θες πες μας πως ήταν αυτές οι δύο βδομάδες και αν αντιμετώπισες και ποια προβλήματα και τι σε απασχολεί. εγώ στην περίπτωσή μου το βασικό θέμα ηταν με τα "κακά" τους το τάισμο κάθε δυο ώρες και επειδή ήταν ακόμα απρίλιος η διατήρηση της ζέστης.πάντως μέχρι να κλείσουν τον μήνα πρέπει να τρέφονται με το γάλα και το βασικό μέλημα η επιβίωσή τους. μετά τον μήνα αποπαρασίτωση και λίγο μετά εμβόλια κλπ.καλή επιτυχία κι ότι είναι ρώτα εδώ υπάρχουν πολλά παιδιά αριστα ενημερωμένα

Πράγματι είναι αρκετά δύσκολο να είσαι από πάνω τους και να τα φροντίζεις,ιδίως όταν δεν έχεις καθόλου εμπειρία από τέτοιες καταστάσεις.
Αυτό που με αποσχόλησε ιδιαίτερα ήταν και είναι η καθαριότητά τους και λιγότερο το τάισμα.Αυτό που κάνω λοιπόν είναι να βρέχω ελαφρά λίγο βαμβάκι και απαλά να τα καθαρίζω.

Αυτό που με απασχολεί αρκετά όμως από χθές είναι ότι το ένα από αυτά-το οποίο έχει και το μικρότερο βάρος-δεν έχει ιδιαίτερη όρεξη για φαγητό,ενώ και οι κινήσεις του σήμερα δεν είναι και ιδιαίτερα ζωηρές.
Τι να συνέβει άραγε μέσα σε μία μέρα και προέκυψε αυτό?
Χρειάζεται να το πάω σε κτηνίατρο ίσως?

αυτο που περιγραφεις για το πιο μικρο γατακι,δεν μου αρεσει καθολου...δυστυχως πολλα απο τα μικρα,δεν τα καταφερνουν...το οτι ειναι πιο μικρο απο τα αλλα,εχει τη σημασια του,ναι καλο θα ηταν να το πας στο γιατρο...ελπιζω να τα καταφερει:)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back