Υποτονικά γατάκια που κουτσαίνουν

dorothea_v

Νεοφερμένο μέλος

Η dorothea_v αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 35 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 11 μηνύματα.
Παιδια γεια σας... Βοηθηστε με οσο μπορειτε μεχρι να ξημερωσει η μερα... εχω μια γατα κ δυο γατακια .Σημερα το πρωι το ενα κουτσαινε δε μπορουσε να σταθει σερνεται ουσιαστικα το βαζω να περπατησει κ πεφτει ειναι ξαπλωμενο ολη μερα χωρις να τρωει να πινει. απο το απογευμα και μετα αρχισε να κουτσαινει και το αδερφακι του και ειναι το ιδιο υποτονικο. Και η γατουλα μ επισης απο το απογευμα κ μετα ολη μερα ξαπλα την φωναζω δεν ακουει αρνειται μεχρι και την αγαπημενη της λιχουδια παω να την σηκωσω πεφτει προσπαθησα να την βγαλω απο το κρεβατακι της και μου γκρινιαζε κ οταν επεμενα μου μουγκρισε απειλητικα και αγριεψε.Δεν αντιδρουν δεν παιζουν λες και παραλυει το νευρικο συστημα τους. τα μικρα ειναι 4 μηνων και η δικια μου 1χρονων . προσφατα πηραμε χαπακι για αποπαρασιτωση υπαρχει περιπτωση να ειναι καποια παρενεργεια? Αλλαξαμε και μαρκα τροφης μήπως ειναι απο αυτό? ειναι αδυνατον να τα επιασε κατι ολα ξαφνικά. κανανε και βόλτα στον κήπο φαγανε κατι μήπως τους πείραξε κατι?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τέτοιου είδους ραγδαία αδιαθεσία δεν μπορεί να είναι από την αλλαγή τροφής. Στον κήπο είναι πολύ πιθανόν να έφαγαν κάτι αν υπήρχε κάτι που θα τα πείραζε. ΄Οπως και να έχει η λύση είναι μία και δεν μπορούμε να σου πούμε κάτι να κάνεις εσύ μια και δεν είμαστε κτηνίατροι. Πρέπει να δει τα γατάκια και την μαμά τους απαραιτήτως ένας κτηνίατρος.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κατ'αρχήν θα συμφωνήσω με την φίλη μου Βάσω, οτι είναι απίθανο να φταίει η αλλαγή της τροφής.
Αντίθετα, θεωρώ πιθανό, κι επειδή "έτυχε" όλα μαζί να παρουσιάσουν το πρόβλημα, να φταίει το χαπάκι της αποπαρασίτωσης. Παρόμοια συμπτώματα αδιαθεσίας και υποτονικότητας, έχει στο παρελθόν παρουσιάσει κι η δική μου με ένα συγκεκριμένο χαπάκι (milbemax), και μετά από 2-3 συνεχείς φορές(τυχαίο? δεν νομίζω), ζήτησα από την κτηνίατρο να μην της το ξαναδώσει. Όσο κι αν εκείνη αμφέβαλλε κι έλεγε οτι δεν της έχει ξανατύχει, εγώ επέμενα γιατί ενίοτε "όσα ξέρει ο παθώς δεν τα ξέρει ο γιατρός", κι από τότε δεν μου το έχει ξαναπαρουσιάσει, τουλάχιστον έτσι ξαφνικά.

Ωστόσο, κι αν τα συμπτώματα συνεχίζουν πέραν του 24ωρου, οπωσδήποτε πρέπει να τα δει κτηνίατρος, γιατί το χαπάκι είναι μόνο μια αιτία από τις πολλές.
Περαστικά, κι εύχομαι σήμερα να είναι ήδη καλύτερα :flowers:

Το ιδιο χαπακι πήραμε κ εμεις ενω στις αρχες η κτηνιατρος μας έδινε παστα αυτη τη φορά μας έδωσε αυτο που αναφέρεις . Τα δυο ειναι καλυτερα σημερα το ενα απο τα μικρα ομως μαραζώνει κ αλλο. Σας ευχαριστω πολυ ❤

Να το παρακολουθείς διαρκώς το μικρό, πιθανόν να είναι πιο ευαίσθητο και να του έπεσε πιο βαρύ.:worry:
Αν δεις οτι περνούν οι ώρες και συνεχίζει να μην τρώει και να μην είναι δραστήριο, θα πρέπει να το δει ο γιατρός, μήπως χρειατεί να αντιμετωπιστεί άμεσα κάποια παρενέργεια.
Αν τελικά αποδειχτεί οτι όντως έφταιγε το συγκεκριμένο χάπι, σε καμιά περίπτωση μη δεχτείς να το ξαναπάρουν. Σπάνια, αλλά συμβαίνει, υπήρχε κι η περίπτωση άλλης μιας κοπέλας εδώ στο σάιτ που και τη δική της γάτα την είχε πειράξει.
Ζήτα να το αντικαταστήσει με Stronghold. 'Η με Broadline για γάτες,(σε υγρή μορφή, του το ρίχνει στη ράχη κι έτσι αποφεύγονται τα χάπια) το οποίο "πιάνει" και τα εσω και τα εξω-παράσιτα (αυτό χρησιμοποιούμε κι εμείς).

Εύχομαι σύντομα να συνέλθει και το ζουζουνάκι.:)

Τελευταία επεξεργασία:
Πηγαμε στο γιατρο ο οποιος δε μπορεσε να βρει τι εχουν απορρουσε κ ο ιδιος.μας βρήκε υψηλο πυρετο και κατι κοκκινηλες γυρω γυρω στα σαγονακια τους πολυ κοντα στα ουλα τα οποια παλι δεν μπορουσε να συνδιασει με καποια ασθένεια. Σας εχει τυχει κατι αναλογο? Μας εδωσε αντιβιωση κ χαπακια τα οποια τα φτυνουμε ξερετε κανενα κολπο να τα δωσω τα χαπακια γιατι αρνούνται να φανε κ να πιούνε οτιδηποτε. ??????

Δεν έχει τύχει και γιατρός δεν είμαι, αλλά σκέφτομαι μήπως ο πυρετός και οι κοκκινίλες, οφείλονται σε αλλεργική αντίδραση..:hmm:
Για τα χάπια, δες λίγο το θέμα μας εδώ για να βοηθηθείς. Καλή ανάρρωση να έχουν :flowers:

Τελευταία επεξεργασία:
μας βρήκε υψηλο πυρετο και κατι κοκκινηλες γυρω γυρω στα σαγονακια τους πολυ κοντα στα ουλα τα οποια παλι δεν μπορουσε να συνδιασει με καποια ασθένεια. Σας εχει τυχει κατι αναλογο?
Αυτό που περιγράφεις μου μοιάζει με αντίδραση σε κάποιο φυτό ίσως, για να ήταν έντομο και να τσίμπησε και τα 3 δεν μου φαίνεται πιθανόν. Πάντως αφού έχει αναλάβει πια ο κτηνίατρος, όλα θα πάνε καλά.
Για τα χαπάκια που δεν τα καταπίνουν με τίποτα, μπορείς να δοκιμάσεις να τα κρύψεις μέσα σε κάτι που να τους αρέσει πολύ και ίσως τα καταφέρεις. Εγώ για παράδειγμα χρησιμοποιώ πάντα γαλοπούλα για τοστ που τρελλαίνονται τα δικά μου. ΄Αλλη καλή ιδέα είναι μέσα σε τυράκι ή βούτυρο, συνήθως στα γατάκια αρέσουν πολύ αυτά.

Καλυτερα παμε σας ευχαριστώ πολυ για τη βοηθεια και τις συμβουλές:D:redface:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back